Észak-amerikai korai előrejelző radarhálózatok (ballisztikus rakéták ellen)

Jeno

Member
2009. április 27.
105
2
16

A NORAD kommunikációs rendszerét áttelepítik a Cheyenne hegységbe.
http://news.yahoo.com/us-aerospace-command-moving-comms-gear-back-cold-015320113.html
Ezek szerint komolyan veszik, hogy bekapnak egy nuki töltetet, de direkt találatot úgy tudom az sem bír ki.

Szeptember 11 után nekiálltak kiifejleszteni egy olyan rendszert, ami mindenféle légi támadástól meg tudja védeni az USA-t. Azóta eltelt 10 év, és a négy programból hármat már kukáztak és a negyedik is szarul néz ki. Mindenesetre 10 milliárd dollárt elköltöttek és nem tudnak eredményekkel szolgálni.
http://finance.yahoo.com/news/10-billion-missile-defense-system-120000779.html
Én nem értem, hogy mire van ez az egész, van mindenféle rendszerük, THAAD, AEGIS, ott a NORAD, Patriot és még ki tudja mennyi, mert ezek csak a leghíresebbek. Mégis mit akarnak még lelőni?

• Tetszik
Reactions: Pogány
Új elemmel bővülhet az USA korai előrejelző hálózata.
Eddig ugyebár voltak a földi telepítésű korai előrejelző radarok illetve a rakéta indításokat figyelő IR felderítő műholdak.
Mindkettőnek az volt a hátárnya hogy a pálya középső szakaszán nem tudták követni egy ICBM-ek harci részeit.
A pálya közepi követést eddig a tengerre és kisebb Csendes-óceáni szigetekre telepített X sávú radarokkal tervezték megoldani (ld.: Sea-Based X-Band Radar program), viszont ezek drága kudarcnak bizonyultak. (graphics.latimes.com/missile-defense/)

Kiküszöbölendő a fenti problémát Gen. John Hyten a stratégiai erők parancsnoka javasolni fogja egy világűrbe telepített műholdrendszer kiépítését (space-based mid-course tracking system) amelynek a dedikált feladata lenne a rakéták harci részének a követése azok pályájának a középső szakaszán.
https://breakingdefense.com/2018/02/stratcom-wants-space-based-midcourse-tracking-vs-missiles-hyten/
A cikkben gondosan hallgatnak arról hogy a javasolt új műholdakat IR vagy radar szenzorokkal (esetleg mindkettővel) kívánják e felszerelni.
Mindenesetre érdekes elképzelés...

A BMEWS (Ballistic Missile Early Warning System - Ballisztikus rakéta korai figyelmeztető rendszer).
bmews-drawing.jpg

Az öt lokátor bázis
1200px-PAVE_PAWS%26BMEWS.svg.png

A légierő Clear-i (Alaszka) távolfelderítő lokátor állomása 1967-ben.
1280px-thumbnail.jpg

2016
161018-F-O3755-0002.JPG

Fylingdales távolfelderítő lokátor állomás
SS2189890.jpg

130917-O-ZZ999-001.JPG

Thule
080128-F-0000F-001.JPG

Beale AFB
19811031%20Beale%2016%20Richard%20Lockett%20PAVE%20PAWS%20Radar%20l.jpg

Cape Cod AFB
an-aerial-view-of-a-pave-paws-phased-array-warning-system-radar-site-at-cape-dc749b-1024.jpg

Az NWS (North Warning System - Északi Figyelmeztető Rendszer) lokátor állomása
SitesThumb-North-Warning-System.jpg

Az USA elleni szovjet atomtámadás első 30 percei....​

FFK6Q1bUcAMIpyH

A Szovjetunió által az USA ellen intézett nukleáris csapás forgatókönyvének sematikus ábrája.

Támadás:

0-5 perc - interkontinentális ballisztikus rakéták és rövid hatótávolságú rakéták indítása.
5-13 perc - rövid hatótávolságú rakétacsapás.
25-30 perc - interkontinentális ballisztikus rakétacsapás

A támadás észlelése

0-5 perc - műholdak észlelik a kilövéseket, radarok észlelik a rövid hatótávolságú rakéták indítását.
5-13 perc - az észlelőrendszerek észlelik a rövid hatótávolságú rakétacsapásokat.
10-23 perc - a radarok észlelik az interkontinentális ballisztikus rakéták indítását.
25-30 perc - az észlelőrendszerek észlelik az interkontinentális ballisztikus rakéták csapásait.

Az alábbiakban a nukleáris csapások megerősítését bemutató táblázat az indításokról szóló első információktól az első rakétacsapásokig.

* * *

És még több....

FFK6RCkVUAUbctc

2-12 perc - nukleáris háborús kommunikációs rendszerek, valamint hajók, repülőgépek és aknák aktiválása nukleáris fegyverekkel.

18 és 25 perc között a globális csapás - az utolsó pillanat, hogy üzenetet generáljon a támadás alatt álló ICBM-ek indításához. A globális csapás 25 és 28 perc között - az utolsó esély egy ICBM biztonságos indítására.

Az ábrák ebből a könyvből származnak.

FFK6QzLVgAUsdi-

Colonelcassad

• Tetszik
Reactions: kamm
Az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnokságától átkerült a rakéta-védelem az Űrparancsnoksághoz.

"By bringing the three mission areas of missile warning, missile defense and space domain awareness under one command as the global sensor manager, Space Command can more effectively integrate and fuse the sensor data for rapid detection, characterization, tracking and dissemination to ensure theaters can defeat any threat.”

The Sea-Based X-Band Radar (SBX-1) is a floating, self-propelled, mobile active electronically scanned array early-warning radar station designed to operate in high winds and heavy seas. It was developed as part of the United States Department of Defense Missile Defense Agency's (MDA) Ballistic Missile Defense System...

Sbx_underway.jpg

Lockheed Martin Successfully Transitions Long Range Discrimination Radar (LRDR) to the Missile Defense Agency...

LRDR-night-MDA-credit.jpg.pc-adaptive.768.medium-e1660148946824.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lockheed Martin and the Missile Defense Agency (MDA) have successfully executed Flight Test Other-26a (FTX-26a).

During FTX-26a, the Lockheed Martin-built Long Range Discrimination Radar (LRDR) successfully detected, tracked, and discriminated a live ballistic missile threat in a complex environment, demonstrating its ability to provide critical data to homeland defense systems.

US Space Force beengedett egy content creatort néhány érdekes de igen ritkán látott helyszínre.