[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 310
7 994
113
Ebben bízom én is, hogy "névtelen" katona.. lehet hogy csak a szokásos balos felforgatás, hangolás...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Liberális média. Lehet ez is olyan cikk minthogy a rendőrök összeomlottak. Azért várjunk még mielőtt elítéljük a honvédjainkat.

Kelebiánál sátor minden nélkül a mezőn, hálózsákban aludtak a szemerkélő esőben hétvégén. Nem saját szememmel láttam, de egy barátom igen, elhiszem neki. Le volt döbbenve, mert ok, hogy kitelepülés. De anno volt sátor, gulyáságyú, miegymás. Most mi van?! Nagyjából semmi, és ezt a besokallást személyes ismeretség alapján is megtudom erősíteni, pedig nem egy sima (megélhetési katona) szerződéses mondta, hanem egy vérprofi!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Egy hét után már megy a rinya.. Szép kis honvédek.. Tisztelet a kivételnek.Meg hogy amint lehet otthagyják a honvédséget.. Igen. Ilyenkor kell megmutatni milyen professzionális is ez a "hadsereg". Persze nem arról van szó, hogy milyen faszául is megy nekik, nincs felszerelés, fizetés, semmi de ez az egy hét után azt mondták még mindig dolgozni kell meg kerítést építeni akkor inkább leszerelek.... Nem találok szavakat.
Mindenhol vannak nyámnyilák. Persze hogy ezeket találják meg az újságírók. Vagy jó eséllyel csak kitalált történet az egész. Nem lepődnék meg. :/ Határban kell sétálgatni és néha kísérgetni a fegyvertelen migránsokat. Cserébe pedig pörög a túlóra és a bevetési pótlék, ami sokaknak nagyon is jól jön. Ha bevetésre kerül a sor akkor a könnygáz ellen védtelenek a migránsok. Elintézik a rendőrök az egészet. Mindössze pár tucat (IS?) ember balhézik. Bevetési szempontból még csak nem is különleges a szituáció. Szvsz ez a hiszti hír akkora kamu mint ide Lacháza.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 574
14 476
113
Hang és fénygránátokat nem lehet közéjük hajigálni?
Mert egy esetleges áttörés esetén hatásosabb lehet, mint a könnygáz, és jobban segítheti a rendfenntartók munkáját.

Nem tudom az mennyire szerb terület.

Viszont oda lehetne állítani pár lánctalpas katonai járművet támasztékként.


Szijjártó Péter bejelentette a román kerítést, Rogán Antal meg egy esetleges horvát kerítés tervét. <b>A szerb határnál ez azonban egyre kevésbé tetszik az odavezényelteknek. Egyre többen fontolgatják azt, hogy inkább leszerelnek és hátat fordítanak a honvédségnek.</b>
http://24.hu/kozelet/2015/09/16/felorlik-az-embert-a-korulmenyek-nem-szeretnenk-fegyvert-hasznalni-megszolalt-egy-roszkere-vezenyelt-katona/


Hááát, ha igaz akkor nem tudom mennyire lehetett volna számítani ezekre az emberekre egy igazi háborúban. Azt ilyen menjen is a fenébe.
 

Karesz

Member
2012. május 25.
37
0
6
Egy másik kontinensről érkezett, idegen emberek százai, ezrei ostromolják egy szuverén ország határait és Európa nem érti??? Wtf???
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Egy hét után már megy a rinya.. Szép kis honvédek.. Tisztelet a kivételnek.Meg hogy amint lehet otthagyják a honvédséget.. Igen. Ilyenkor kell megmutatni milyen professzionális is ez a "hadsereg". Persze nem arról van szó, hogy milyen faszául is megy nekik, nincs felszerelés, fizetés, semmi de ez az egy hét után azt mondták még mindig dolgozni kell meg kerítést építeni akkor inkább leszerelek.... Nem találok szavakat.

Nem katonák mondták, hanem újságírók!
Egyébként biztosan van olyan is az állományban aki nem erre számított. Kárpátalján rengeteg kiképzet katona van a helyükre magyar állampolgársággal, és többségük munkanélküli.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 695
113
Egy másik kontinensről érkezett, idegen emberek százai, ezrei ostromolják egy szuverén ország határait és Európa nem érti??? Wtf???

Nem bizony! Ráadásúl ha esetlegesen megpróbálnának áttörni a határon és mi erre erővel válaszolnánk, akkor mi leszünk a mocskos gennyládák. EZ a legszörnyűbb. Pár évtized alatt annyit változott negatív értelemben Európa, hogy azt elmondani nem lehet.
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
774
1 972
93
Pajzsos rendőrök visszanyomták a bevándorlókat, sajnos a kamera nem mutatja tovább a helyszínt.
 

csakb

Well-Known Member
2014. március 2.
396
651
93
Volt egy kis dobálózás, válaszul vízágyú. Pár rendőr kilépett a sorfalból, és behajtják a kapukat.