Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 542
16 982
113
Robert Castel Kolozsváron.

Azért ide, a téma az euroatlanti világban zajló társadalmi folyamatok. és mert szinte pont ugyanazt mondja konkrétan az identitáspolitikáról mint Schiffer évek óta.

Nem időzítettem, kb. 24 perctől jön a téma felvezetése a riporter részéről.

 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 775
9 532
113
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 916
35 132
113

„Mi történt veled, Matt? Mikor változtattad meg a nézeteidet? Mikor lettél jobboldali? Mikor lettél ... radikális?”

Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel nekem, általában az elit osztály elégedetlen tagjai - baloldali akadémikusok, újságírók és agytrösztök válogatottjai, akikkel több mint egy évtizede együtt dolgoztam.

És bár ez szándékos, egy összehangolt stratégia arra, hogy megpróbáljanak lejáratni mindenkit, aki megkérdőjelezi az elit konszenzusát, ezekre a kérdésekre két okból is választ kell adni.

Először is, mert óriási felelősséget és kötelezettséget érzek arra, hogy a lehető legigazságosabb legyek Önökkel, olvasóimmal és támogatóimmal szemben.

Másodszor pedig azért, mert ahogy egyik kedvenc íróm, Andrew Sullivan írta egyszer, ennek a dinamikának valójában fordítva kellene lennie.

Nem én vagyok az, aki radikalizálódott. Hanem az elit osztály.

Ma egyszerűen az uralkodó osztály legnagyobb radikalizálódását éljük a nyugati demokráciákban legalább az 1960-as évek, ha nem több mint egy évszázad óta."
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 702
25 852
113
Emlékszem, anno nálunk is mondták Korvón 2017-ben gólyaként (mert ugyanabban a bodajki táborban voltunk, amit a BME-sek is használtak pár hét különbséggel), hogy mennyire taknyosra szokták szopatni a mérnök kollégákat. Mondjuk mi ebből csak annyit tudtunk, hogy no alkohol és kaja, mert mindent elvesznek, plusz csak utolsó napon lehetett bulizni. De igen, az egész amúgy nem csupán a szopatás része miatt gáz, hanem, hogy mindezek amúgy az egyetemi belső "szopjonmindenki" kultúra leképeződései.

Jah és egyetemtől függetlenül bármelyik HÖK lopásra meg az élettelen faszok hatalom mutogatására van csak kb. Nálunk legenda szerint egyszer egy egész fesztiválra valót lopott el az egyik garnitúra
Kandó hök, kiderült egy kisebb sikkasztás nem vészes összeg kb 100k, de mivel kiderült az iskola nyomozást indított, majd a végén pár millió lett belőle.... büntetés? Áhhh a teljes hök-öt "kirúgták" és minden posztra lett új ember, az új emberek pedig mind a régi nagy hökösök haverjai voltak szóval a garnitúra az maradt...
Van olyan hökös ismerősöm aki 1 évvel előttem kezdett államin 2016-ban és még mindig bsc-t csinálja államin, a hökös volt kincstárnok a legnagyobb forma, 2013-ban kezdett, ha minden igaz idén diplomázik, végig államin van..

Az egyik munkatársam is hökös volt, 2 vagy 3 félévet, egyszerűen utalgatták maguknak minden címszóra a pénzeket.

Amúgy a Kandós gólyatábor 10/10 szopatások olyan szinten mint a bme-ről hallani nincsenek, mondjuk a kandó hökös felhozatal (jóformán ők alkoltják a rókákat a gólyatáborban) nekem mindig is szójalatte kategóriába esett, hök irodába csak aludni meg ingyen piálni jártam amíg volt bent ismerősöm a kishal tagok között. Az elnökséget ki nem állhattam, mindegyik valami elbaszott nárcisztikus barom volt kb.

A hell energialt adományozott a höknek, de rengeteget az óbudai meg a tavaszmezei hök oroda is tele volt vele, ilyen promóció volt valami új íz, ezek meg elhozták és eladták, párat meg kiosztottak pr fotózás miat xD
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
938
8 132
93
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 957
56 188
113



Nagyon meg vagyok lepve, de meg is nyugodtam,hiszen meg igérte, hogy többet nem tesz ilyet, úgyhogy hirtelen minden fasza lett,hihetünk neki.
:D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 916
35 132
113
Nem rövid, én sem néztem még végig. Joe Rogan a 90-es években még mainstream liberálisnak számított volna, ma nyilván bigott stb.
Bár ma sem jobboldali semmilyen értelemben, ellentétben a beszélgetőpartner Matt Walsh-sal. Van is köztük némi vita, odáig nem jutottam még.

Elhangzik Soros neve is, aki ugye egyesek szerint csak jóságos filantróp bácsika, akit a zorbán démonizált. Nos, az amerikai jobboldalon is "démonizálják" az ottani tevékenységéért, pontosabban a szervezeteiéért. Bár itt éppen Rogan hozta szóba.

Ja, 2022 novemberi a felvétel, de 2 hete van a youtube-on.

 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 594
4 652
113
Nagyon meg vagyok lepve, de meg is nyugodtam,hiszen meg igérte, hogy többet nem tesz ilyet, úgyhogy hirtelen minden fasza lett,hihetünk neki.
:D
Azt nem értem, hogy hetente derül ki valami disznóság a facebook-al kapcsolatban akkor miért használják az emberek tömegei...sok más platform van már manapság. Én addig voltam face-es amikor az Iviv-et lenyelte (aztán arcomba tolták a sok reklámot meg a kéretlenül rámirkáló idegeneket) gyorsan le is jöttem róla...nem is hiányzott soha azóta sem.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 916
35 132
113


Két megjegyzés a fentihez:
20-30 éve nem kb. kétszeres, hanem kb. ötszörös volt a bérek közötti különbség.
Meglep, hogy az osztrák bevásárlás ezek szerint mégsem olcsóbbra jött ki, pedig itt is volt pár tag, aki kitartóan bizonygatta, hogy bizony odakint a kaja is jóval olcsóbb.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 916
35 132
113

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
989
5 805
93
Azt nem értem, hogy hetente derül ki valami disznóság a facebook-al kapcsolatban akkor miért használják az emberek tömegei...sok más platform van már manapság. Én addig voltam face-es amikor az Iviv-et lenyelte (aztán arcomba tolták a sok reklámot meg a kéretlenül rámirkáló idegeneket) gyorsan le is jöttem róla...nem is hiányzott soha azóta sem.
nem olan rég voltam egy "social web" témájú szakmai továbbképzésen
teljesen ledermedtek, mikor megtudták évek óta nincs se face, se X, se Insta fiókom. ja meg tik-tok se ...
nem tudták az oktatók elképzelni hogy lehet így élni :)
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 775
9 532
113
Hát inkább ne legyen intézményvezető, aki személyiségzavaros. A kérdőívek kissé túlzásba mentek.

Az nyilvánvaló hogy vannak feltételei, hogy ki lehet alkalmas rá. De az sincs kizárva, hogy az eddigi szabályozás is elég lett volna, ha betartják. Erre is utal pár dolog. De most nem változott semmi sem lényegesen. Ellenben ez az ad hoc lépés óriási kárt okozott a sejthetően amúgy is gondban lévő területen.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 603
65 280
113

"Az alázat nem azt jelenti, hogy az ember kevesebbet gondol magáról, hanem azt, hogy kevesebbet gondol magára, ezt a luxust egy hajléktalan nem engedheti meg magának, mert a körülményei nem teszik lehetővé
– fogalmazott a Saul fia főszereplője, amikor a hajléktalanokról készített portréversei, az Angyalvakond című kötete került szóba."

Kérdés, hogy itt a hajléktalan egyúttal nem egy bújtatott metafórája a hontalannak, a hontalan népnek, amely identitástudatának szerves eleme az üldözöttség és amelyhez Röhrig Géza is kötődik.
Csak mert ez az önkényes felmentés az alázat alól pont, hogy generálja azt a bizonyos ellenszenvet, amely magához az üldözöttséghez vezet.