[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Folyt.
Akkor is, ha gazdák is megérik a pénzüket, mindegyik egyedül akar okos lenni.

Így vannak irányítva, nem az összefogást és szövetkezést támogatják államilag, mert "oszd meg és uralkodj"!!
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Folyt.
Akkor is, ha gazdák is megérik a pénzüket, mindegyik egyedül akar okos lenni.

Ajánlom Fekete István egy kevéssé ismert regényét a Zsellérek-et. Ugyanezt a mezőgazdasági problémát (az összefogás hiányában a hasznot a zsidó kupec felezi le nem a gazda) taglalja a két világháború között. Nemhiába volt 90-ig indexen a könyv.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Hát '19-ben az öreg paraszt felakasztását, meg a lenin-fiuk egyéb "tevékenységét" és persze az azt követő, vallásnak számító irredentizmust elég plasztikusan ábrázolja.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Az jó ötlet, hogy az önkorm. a közmunkásokkal termeltet a konyhára, csak ezzel a kis,- és őstermelők elől veszi el a felvevőpiacot, biztosítva a munkanélküli utánpótlást.
Én is ezt mondom mindig!
Ráadásul irreális ráfordítással termel, ami piaci alapon marha veszteséges lenne.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
<blockquote rel="honved"><i>"Ha nincs szabad munkaerő, akkor miért kell erőltetni a közfoglalkoztatás ezen formáját? -azon túl, hogy egyeseknek -természetesen állítólag- nem rossz jövedelmi forrás.
De másik oldalról nézve ... ha egy Osztrák határ menti cég nem talál munkaerőt, a román határmentén meg munkát (bár ez sem feltétlenül igaz) akkor miért nem elég mobilisak a vállalkozások? Sőt olyan messze sem kellene menni. De mi a helyzet a humánpolitikával? Az rendben van? És a fizetésről szó sem esett még."</i>

A Közfoglalkoztatást kifejezetten azért találták ki, hogy ne a segélyből élést vigyék tovább bizonyos rétegek. Azért olyan alacsony a bér összege, mert aki rákényszerül a közmunkára, az el kell gondolkozzon, ha már dolgoznia kell, nem éri-e meg jobban, a kapott össze duplájáért, egy gyárban, betanított munkásként dolgozni.
Alapvetően a cigányoknak lett kitalálva. Ők vitték életvitelszerűen a segélyből élést, évtizedek óta. Nos, nem tudom az ország egyes részein mi a helyzet e téren, de Vasban, nagyon sok roma választotta a gyárban való megjelenést, mint a közmunkát, ha már mindenképp dolgoznia kell. Sokan megszöknek pár hét múlva, de a többség, ezen embereknek közül, ha vért izzadva is, de bevállalta hogy dolgozik.
Az hogy miért a nyugati határszélre szeretnek jönni a külföldi cégek, nyilván megérne egy tanulmányt és hosszabb elemzést. Az okok úgy érzem összetettek, nem lehet leegyszerűsítve megválaszolni a felvetést.
Viszont megjegyezném , a munkaerőhiány az utóbbi években jelentkezett. Ebben az időszakban nem igazán jöttek új cégek Vas megyébe, hanem az itt lévők hajtottak végre nagyon komoly fejlesztéseket és termelésbővítést.
Egyébként tudomásom szerint, van kormányzati kedvezmény olyan vállalkozásoknak, akik hátrányos térségben ruháznak be.

Jól tudod, van támogatás rá, és igen, főleg az életvitelszerűen a munkáról leszokott tömegek munkához hasonló dologgal való megismertetésére találták ki. Nem tökéletes, nem mindíg, és nem mindenki esetében igazságos, de bevallom ennél jobbat nem nagyon tudnék e célból kitalálni reálisan végigvihetőt én sem. Mindenképpen életképesebb ötlet, mint a libsi "alapjövedelmet" minden munkakerülő szürkezónában potyázónak, hagy szaporodjanak tovább az élősködők. Kritizálni lehet a mostani megoldásokat, csak jobbal nem akar soha előállni senki... Mert azért az meg ma már nem szalonképes, hogy ezt az egyébként nem kis tömeget, akik egy része sokszor SAJÁT HIBÁBÓL a munkaerőpiacon életképtelen, hagyjuk éhendögleni, szó szerint. Akkor viszont már legalább szedjen egy kis csalánt pl. ha már mindenképp én fogom eltartani élete végéig. Szerintem.</blockquote>

Pedig van jobb, hatékonyabb -a dolgozni akarók számára, csak némi kis akarat kellene hozzá. Mert valami nagyon hibádzik, hogy ha akár egy településen belül is egyszerre van jelentős munkanélküliség és jelentős munkaerőhiány.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 940
19 231
113
Strukturális munkanélküliség a neve. Bár akikre a közmunka programot szabták, azok nem munkanélküliek, merta munkanélküli definíciója szerint akar dolgozni, munkát keres.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 424
113
Vas megyébe elég sűrűn szoktam járkálni, és a vasútnál az emberhiány egy dologra vezethető vissza: elvándorlás külföldre. Inkább elmegy osztrákokhoz portásnak akár diplomával is, minthogy itt maradjon...
A gyárbővítés csak maszlag.

Meg a cigányság aránya iszonyat alacsony, majd ha elérik a kritikus tömeget ott is beindul majd a gettó élet.

Nos a vasutat nem ismerem, igaz itt már nem MÁV van, hanem GYESEV. Amit maszlagnak érzel, mármint a gyárbővítést, nézd át az erre vonatkozó adatokat. Ahol én dolgozom, mikor odamentem, 2005-ben, 700 fős volt. Ma 3000 ember dolgozik ott. 2005 óta a gyárépületek száma a többszörösére nőtt, a munkavállalók létszámával együtt. A többi itt működő céget nézd meg az idevonatkozó elérhető adatokban.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Naivak vagytok , ha úgy gondoljátok hogy eddig az őstermelők szállítótak az Önkormányzatoknak és nem valami bennfentes cég a duplájáért.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Egyrészt részben az őstermelők, másrészt meg ha valóban a helyieket szeretné támogatni az önkormányzat/állam, akkor ezt támogatnák.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
<blockquote rel="Eltorro">Vas megyébe elég sűrűn szoktam járkálni, és a vasútnál az emberhiány egy dologra vezethető vissza: elvándorlás külföldre. Inkább elmegy osztrákokhoz portásnak akár diplomával is, minthogy itt maradjon...
A gyárbővítés csak maszlag.

Meg a cigányság aránya iszonyat alacsony, majd ha elérik a kritikus tömeget ott is beindul majd a gettó élet.

Nos a vasutat nem ismerem, igaz itt már nem MÁV van, hanem GYESEV. Amit maszlagnak érzel, mármint a gyárbővítést, nézd át az erre vonatkozó adatokat. Ahol én dolgozom, mikor odamentem, 2005-ben, 700 fős volt. Ma 3000 ember dolgozik ott. 2005 óta a gyárépületek száma a többszörösére nőtt, a munkavállalók létszámával együtt. A többi itt működő céget nézd meg az idevonatkozó elérhető adatokban.

</blockquote>

GySEV és egy kutya a kettő, ugyanazok a fizetések, ugyanaz a cégvezetés...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 424
113
<blockquote rel="honved"><blockquote rel="Eltorro">Vas megyébe elég sűrűn szoktam járkálni, és a vasútnál az emberhiány egy dologra vezethető vissza: elvándorlás külföldre. Inkább elmegy osztrákokhoz portásnak akár diplomával is, minthogy itt maradjon...
A gyárbővítés csak maszlag.

Meg a cigányság aránya iszonyat alacsony, majd ha elérik a kritikus tömeget ott is beindul majd a gettó élet.

Nos a vasutat nem ismerem, igaz itt már nem MÁV van, hanem GYESEV. Amit maszlagnak érzel, mármint a gyárbővítést, nézd át az erre vonatkozó adatokat. Ahol én dolgozom, mikor odamentem, 2005-ben, 700 fős volt. Ma 3000 ember dolgozik ott. 2005 óta a gyárépületek száma a többszörösére nőtt, a munkavállalók létszámával együtt. A többi itt működő céget nézd meg az idevonatkozó elérhető adatokban.

</blockquote>

GySEV és egy kutya a kettő, ugyanazok a fizetések, ugyanaz a cégvezetés...
</blockquote>

A technológia, a munkakultúra és morál is egyezik ? Kérdezem, mert én nem vagyok vasutas. Nekem a GYESEV szimpatikusabb. Persze, kívülállóként.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 243
113
Anno a gyerekotthon kocsija reggel körbement a faluba, a házaktól összeszedte a tejet, tojást, zöldsékget, kb. 200 főre.
Most. Közbeszerzés van Zalából hoznak mindent Nagybajomba, még a tejet is pedig van nagy tehenészet!
A közbeszerzés hihetetlenül megdrágított mindent. Jó példát nem tudok.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
rogan_www.kepfeltoltes.hu_.png


Portik nem szavahihető. Azért nem szavahihető szerintük, mert azon túl, hogy elmondta, hogy 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt Rogánnak, nem tért ki „ a pontos euró összegre, annak forrására, címletezésére, illetve egyéb olyan jellemzőire, ami nyilatkozatát tartalommal töltené meg és hitelt érdemlővé tenné".

Olyan ez, mint a szocializmus idején a protekció nélkül felvételizőtől kérdeztek a viccben.
Hány szovjet katona halt meg a II. világháborúban?
8.622.176 - válaszolja a diák.
Név szerint? - kérdez vissza a felvételiztető.

https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Olyan ez, mint a szocializmus idején a protekció nélkül felvételizőtől kérdeztek a viccben.
Hány szovjet katona halt meg a II. világháborúban?
8.622.176 - válaszolja a diák.
Név szerint? - kérdez vissza a felvételiztető.

https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/

Juhász Péter nyilatkozata olyan szintű, és hiteles, mint amikor ő - egykori drogos, kendermagos - fellép az ifjúság egészséges életmódjáért ....

Több mint röhejes ....
Értelmesebb "politikusokat" is találhatott volna ez az együtt-pm nevű hazaárulásban jeles bagázs.
Egy strandvécét se bíznék rájuk, nemhogy az ország vezetését ...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Naivak vagytok , ha úgy gondoljátok hogy eddig az őstermelők szállítótak az Önkormányzatoknak és nem valami bennfentes cég a duplájáért.

Több olyan falusi önkorit ismerek, ahol a helyi őstermelők adják az alapanyagot. De ezek jellemzően pár száz fős települések.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
A közbeszerzés hihetetlenül megdrágított mindent. Jó példát nem tudok.

Ez tökéletesen igaz. Főleg az <b>uniós</b> közbesz. Elképesztő pénzek áramlanak képviselői zsebekbe.
Nem véletlenül, Brüsszel a világ második <b>legnagyobb lobbiközpontja</b>.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 980
113
rogan_www.kepfeltoltes.hu_.png


Portik nem szavahihető. Azért nem szavahihető szerintük, mert azon túl, hogy elmondta, hogy 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt Rogánnak, nem tért ki „ a pontos euró összegre, annak forrására, címletezésére, illetve egyéb olyan jellemzőire, ami nyilatkozatát tartalommal töltené meg és hitelt érdemlővé tenné".

Olyan ez, mint a szocializmus idején a protekció nélkül felvételizőtől kérdeztek a viccben.
Hány szovjet katona halt meg a II. világháborúban?
8.622.176 - válaszolja a diák.
Név szerint? - kérdez vissza a felvételiztető.

https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/



Se a bankjegyek sorozat számait nem jegyezte meg...........):
Egyébként szerintem is rágalom,egyszer 4 millióról beszélnek,majd tízről,teljesen kizártnak tartom,hogy a mi tónink ennyiért felvenné a telefont,tévedett a rágalmazó egy tizedest.
Minimum.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 980
113
http://444.hu/2016/07/25/tenyleg-leontottek-egy-vodor-szarral-a-szcientologusok-amerikai-papajat-budapesten



Még,hogy összenő,ami összetartozik,meg zsák a foltját.
x:
 
Status
Not open for further replies.