[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 914
35 123
113
Robin Williams mondta a Jó reggelt Vietnam-ben: "Nincs itt semmilyen drog probléma, jut mindenkinek elég!"

Nem felejtették el Kínában az ópiumháborúkat és az egész "megaláztatás évszázadát", amikor a "szabályokon alapuló világrend" csapatai Pekingbe mentek fotózkodni.

fall-of-an-empire.png

Putting_his_foot_down.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 007
49 752
113
https://www.portfolio.hu/global/202...i-amerikat-kina-jelentheti-a-megoldast-711131
"Az Egyesült Államokban az elmúlt években nagyon súlyos drogfogyasztási válság alakult ki, emiatt ezrek halnak meg naponta, miközben folyamatosan újabb szerek tűnnek fel az utcákon. Az opioidkrízis kezdett akkora méreteket ölteni, hogy az már geopolitikai szintre emelkedett, mivel komoly hatást gyakorol az amerikai döntéshozók politikájára is. Washington számos lépést tett már a probléma megoldása érdekében, de ebben a legnagyobb segítségére éppen az egyik legnagyobb riválisa lehet."
Gyönyörű lesz látni, ahogy könyörögnek a kínaiaknak, hogy csökkentsék a drogalapanyagok exportját.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 456
10 429
113
Emlékeztetőül: az amerikai nagytoke évszázados régi álma vált valóra a német ipar és az olcsó orosz energia szétválasztásával, ezt nem fogják olcsón elengedni, az biztos... még egy érv Trump ellen a szemükben, a háborúellenessege.

In other news, a NYC kormányzata elleni szövetségi korrupciós nyomozások száma már otnel (!) tart, ma lemondott az iskolarendszer feje (School Chancellor) is - a The City egy remek összefoglalót tart fenn, ma frissítették:


Érdemes fordítózni az angolul nem tudóknak, valami egészen elképesztő sztori az egész, egyenesen a French Connectionből kilépett mafiatempó: a volt rendorfonok rendőrségtől 20+ éve kirugott testvérének a cége az ejszakai klubokat "segíti" (ha akarják, ha nem), a most lemondott oktatasugyi fonoknek két testvére is $10-100M (!) körüli tendereket nyert, mint beszallitok a városnak és így tovább, mikozben a fopolgi Adams "barátnője" az oktatási dept dolgozik stb stb.
Elekepesztoen kozepkori-azsiai korrupciós szint, miközben még a szokásos "honest graft" szintet sem hozzák (=amikor tudjuk, hogy meggazdagodsz négy év alatt, de közben valami pozitív változás nekünk is történik pl. De Blasio bevezette az ingyenes általános óvodát, mielőtt felemesztette az ortodox zsidó mafia, aki őt tette oda).
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 456
10 429
113
Mike Johnson felszólította az ukrán kormányt, hogy vigyék haza a nagykövetüket, mivel az pont Pennsylvania államba szervezte zelenszkij gyárlátogatását. PA egy battleground state:
Hat, ez van, amikor van egy allam, de nincs mogotte intellektualis elit. Vagy szerencsetlenkedo, inkompetens alakok, vagy aggressziv mafiozok kerulnek poziciokba. Lasd Kulebat, Jermakot, Reznyikovot es a tobbi posztszovjet humanoid csinovnyikot.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 456
10 429
113
Eeeeeeees, igen! A történelemben elsőként, mint NYC főpolgármester, vád alá kerül szövetségi bűnügyi inditvany alapján! :D

 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 591
4 640
113
Mivel a "Magyarország" fórum még zárva van gondoltam ide rakom...
https://www.portfolio.hu/global/20240926/betamadtak-az-amerikai-szenatusban-a-magyar-kormanyt-712441
"Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus csoportjának vezetője szerda esti beszédében erősen bírálta Magyarország kormányát az általa autokratikus rezsimeknek nevezett országokkal való kapcsolata miatt. Kijelentette, hogy ez a magatartás nem felel meg sem az amerikai értékeknek, sem a stratégiai érdekeknek. McConnell kiemelte, hogy Magyarország nyilvánosan és hangosan támogatja Moszkvát, Pekinget és Teheránt, megjegyezve, hogy a magyar vezetők rendszeresen készülnek az „amerikai hanyatlásra”."