A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Hát http://hu.wikipedia.org/wiki/Leopard_2

annyira nem olyan mint a M1A1 mondanád ezt

A5-A6 szeria spanyolok,németek, szaudiak rendszersitették

A4 van a lengyeleknek is ők örülnek is :)
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Nagyon szomorú, hogy egy ilyen helyzet irányítja rá, némiképp pár napig a közvélemény érdeklődését a Honvédségre. Nagyon sok felelőse van hogy ide jutott a sereg, nem lehet egyet megnevezni. Viszont most is érzékelhető, hogy nem a 24. órában, hanem már azon túl van a haderő. Nem tűr halasztást a katonák személyi és harcászati felszerelése, valamint a nehéz haditechnika cseréje, beszerzése. A legszomorúbb az ebben az egészben, hogy ha olyan szervezetet tartunk fenn, ami nem képes a feladata ellátására, az mutatja leginkább az adófizetők pénzének elherdálását. Nos, a mai Honvédség, sajnos ez ami.  Minderre nem elég ha katasztrófahelyzetben jön rá a közvélemény egy része. Szükséges lenne, folyamatos kommunikációval, erősíteni a társadalomban a Honvédség helyzetének ismertetését, fontosságának hangsúlyozását. Valamint, a társadalom figyelmét fel kell hívni arra, hogy nem tűr halasztást a haderő felszerelésének, haditechnikai eszközeinek felújítása, megújítása, cseréje. Természetesen elmondva, hoyg ez komoly pénzbe kerül, de ezért és ezért van rá szükség. A többség azt hiszem meg fogja érteni...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
A Leopárd 2 A/4 messze a legkorszerűbb harckocsi lenne a közép európia térségben, ha nekünk lenne belőle. 
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 858
113
dudi

 

Lehet,  ilyen politikai vezetéssel hisz nekünk tökmind1 hogy mink van, harcra úgy se kerül sor ha meg mégis akkor mögöttünk az istencsászár legyőzhetetlen USA .
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Úgy gondolom most bemutatkozott az a szituáció hogy mi is lenne a honvédség mai feladata igazából. Akik kardoskodtak a z AW139 ellen hogy műanyag gép, meg az orosz vasak legyalázzák őket helyből, meg eleve le kell rohanni Romániát az első adandó alkalommal, most tessék. Itt van az akció, itt kell most helytállni.

 

Szóval ne komolytalankodjunk hogy Magyarország elemi érdeke az offenzívára is alkalmas haderő. 57 éve nem volt áldozat harcicselekmény miatt hazánkban. Azt gondolom teljesítsük a NATO által elvárt minimumot és törekedjünk a katasztrófavédelmi feladatok ellátására elsősorban. Nem az hazánk érdeke hogy visszarúgjuk Slotáékat az Ipolyon túlra ha támadnak, hanem hogy megakasszuk őket minél hamarabb és ennyi bőven elég a környéket is figyelembe véve.

 

Tankokból több kell, de a specializált Mi-24 féle helikoptereknek semmi keresnivalójuk egy ilyen impotens országokkal teli térségben.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 841
113
<a title="Profile" rel="nofollow">panoz</a>

 

"Azt gondolom teljesítsük a NATO által elvárt minimumot"

 

Gondold újra!!!

 

Ha nagyon kukacoskodni akarnék azt mondanám,hogy a MI-24-nek jobbak az időjárási minimumai mint a MI-8/17-nek.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Tök mindegy egyik sem repül már. Vegyük már meg azokat k...a helikoptereket. Lehetőleg újat, ami 20-30 évig nyugodtan elrohadhat a szabadon. Plusz ne repülő koporsók legyenek mint a mostani 40 éves gépek vagy amit az amcsik akartak ránk sózni.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
panoz

  1. Már most is a NATO minimum alatt teljesítünk. Nem kicsit, nagyon. 
  2. Arra alapozni egy ország honvédelmét, hogy 60 éve nem volt harci cselekmény? Érdekes stratégia - fejkavarás. Ez felelőtlenség!!
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Panoz.

Nézd határainkon túl is élnek magyarok aki már hivatalosan is állam polgáraink. Ha Slotáék támadnak akkor felvidéken népírást is rendeznének mellette párhuzamosan. Mivel ha vesznek etnikai alapon minimális területet tudjunk tőlük vissza venni.

Ugyan ez a helyzet Románia kapcsán. Lásd mostanában zajló Székely tüntetések.  Egy erős honvédség előrébb való lenne mint a szent tehénként tisztelt roma integráció( ami eleve egy demokráciába népfelség elvébe tartozó kérdés lenne. De ez nem ide tartozik)
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
gigabiga said
panoz


  1. Már most is a NATO minimum alatt teljesítünk. Nem kicsit, nagyon. 
  1. Arra alapozni egy ország honvédelmét, hogy 60 éve nem volt harci cselekmény? Érdekes stratégia - fejkavarás. Ez felelőtlenség!!
Nem azt mondom hogy dobják el a fegyvert és mindenki rakjon homokzsákot, de ha már ilyen korlátolt képessége van a honvédségnek, legalább az egyik feladatát lássa el tisztességgel. Ne 2 szék közt a pad alá esete legyen.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Értelek, de a két feladat együtt is tudna működni, illetve a honvédelmi képesség feltételezi a katasztrófa helyzetekben való reagáló képességet (legalábbis a mostaninál jóval erőteljesebben).
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 893
4 396
113
Egyértelműen kötelessége a honvédségnek a katasztrófahelyzetek elhàrítasàban való aktív részvétel IS. Mindenhol így van. De nem az elsődleges feladata. Félő, hogy 3 nap múlva már újra elfelejtik a Honvédség létezését.

Amúgy Veszprém és Zala megyékben is elkelt vola a segítség de már nincs egy normális alakulat sem errefelé. Viszont, láttam egy mentő helikoptert. Elismerésem a pilótának, valószínüleg Balatonfürediek voltak.
 

lui7889

Well-Known Member
2012. január 27.
243
272
63
Hol vannak ilyenkor az ehhez hasonló gépek?

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=224704441001134&set=a.154984201306492.34042.154955087976070&type=1&theater
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
lui7889:

Az egy BAT-M (БАТ-М) buldózer. Ezek max. múzeum, mert ócskavasnak le lettek anno selejtezve, szerintem.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
652
1 814
93
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hóhelyzet: a honvédség is segít! - FRISSÍTVE
Nemrég még nagyon magyarázták nekem itt páran, hogy a honvédségnek nem feladata a hóban rekedt "nép" mentése!!! Most akkor még is az?! Szerintem az, meg most már pár embernek is megfordult a véleménye ahogy látom, de ........... No de mindegy is! Amíg emberek ezrei ovációznak a ferihegyi hótolóknak, hogy köszönjük osztrák barátaink, addig azt hiszem kár itt mondani bármit is...
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
652
1 814
93
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hóhelyzet: a honvédség is segít! - FRISSÍTVE
Számomra amúgy ebből a mostani helyzetből a konzekvencia annyi, hogy még jobban tisztelem azokat az embereket, akik anno majdnem eljutottak Moszkváig! Ha belegondolok, hogy mi lenne ha egy a mostani népességből verbuvált sereg indulna ugyanezt megtenni, rájövök, hogy mennyire szánalmasak vagyunk! Tisztelet a hősöknek! És azok nem a tűzoltók, meg a katasztrófa védők, meg a rendőrök, meg a hótolók! Ha itt ma valaki ennyitől hős lesz , akkor kurva nagy baj van az értékrendekkel!!!!