A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cnrhs3

Member
2013. március 16.
459
3
18
Kedves Dudi!

 

Kérlek nézd meg az UTINFORM honlapját, Tata környékén még jelenleg is hány település elérhetetlen. Nekem például nem sikerült bejutnom tegnap.
 

Star Trek

Active Member
2010. április 19.
1 252
6
36
Olyan szép idő van .Csak úgy olvad a hó!

Kíváncsi vagyok vajon árvízkor a mentőszolgálat vagy a  légi rendészet helikopterei mennyi zsákot tudnak majd emelni .
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 222
76 706
113
<a title="Profile" rel="nofollow">cnrhs3</a>

Ha be ér minden "sofőr" akkor a zászlóalj eszközparkjának 90%-a ki tudott volna menni segíteni?Nem hiszem!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 222
76 706
113
<a title="Profile" rel="nofollow">cnrhs3</a>

 

Erre akartam rávilágítani.
 

silversisko

Active Member
2011. december 15.
158
160
43
Egy kis adalék azoknak, akik most szerencsésebb vidéken vannak...

 

http://tuzoltosag.info/cikk/20130316_szeduletes_fotok_az_m1_legveszelyeztetettebb_szakaszairol/

 

A mentésben résztvevő darus mentőszer (ami önmagában sem piskóta) szintén behavazva, elakadva....

 

Ahogy az egyik rendőrfórumon írta a kolléga, nem tudsz mit kezdeni azokkal, akik nem hisznek a hatóságnak és valahol megpróbál feljutni a pályára. Abba nem is gondol bele a jóképességű, hogy ő szintén mentésre szoruló, sőt akadály lesz...pár km-el arréb....
 

qkinight

New Member
2013. január 19.
5
4
3
Azért kíváncsi lennék, ha a sorkatonaság még működne mekkora erőt vonultatott volna föl a MH?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Elég szégyen az ami most az országban folyik.... Kezdve az SMS-t fikázókkal, folytatva azzal hogy így a TEK meg úgy a honvédség... Hát ez elég nevetséges. 20 éve amortizálták az országot és mára oda jutottunk hogy a Honvédségnek is csak mutatóban van technikája egy ilyen helyzet kezelésére és a srácoknak sincs ehhez megfelelő ruházati anyag kiadva. a TEKet lehet szidni, de voltaképpen Ők is katonák azt teszik amit parancsba kapnak. Amúgy volt kint Q7-es mivel mindenki azzal ment amivel tudott és ami rendelkezésre állt. De ez jellemző erre az országra hogy mindenki überokosés jobban tudja. egész héten mondták hogy erős havazás és viharos szél jön de mégis egy csomó hülye elindult. Engem speciel sokkal inkább zavar az hogy egy halom pénzért mentettek olyan retardáltat Aki a saját hülyesége miatt került bajba. Nem egy riportot láttam ahol az illető azt mondta hát ezen a 3 falun még átjutottunk aztán elakadtunk. Nincs esze? Nem lát? Miért nem állt meg egy faluban? Szerintem ha bekopogott volna egy hivatalba segítségért adtak volna szállást neki. Elenyésző kisebbség az Akinek valamiért muszáj volt elindulnia. De persze ők a leghangosabbak hogy hol van a segítség? Na igen... ha Tatán még ott állnának a BMP-k akkor hamar kirajzottak volna és nagyságrendekkel kevesebb gond lett volna.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
qkinight Szerintem sokkal többet akkor sem tudtak volna mivel erősen technikalimitált az emberek átdobása
 

qkinight

New Member
2013. január 19.
5
4
3
Ebben teljesen igazad van, sem a humán sem a technikai feltételek nincsenek meg már...  bár én nem ilyen formában szüntettem volna meg ( vagy ha jól emlékszem csak szüneteltetik?), így legalább ilyen esetekben lenne hová nyúlni, vagy esetleg a tartalékosok is behívhatóak lesznek ilyen esetekben?
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
674
1 872
93
Szerintem a Mikulás a legnagyobb hős, mert ő hóviharban is kihordja mindig az ajándékokat! :)
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
674
1 872
93
A TÖKösökre visszatérve! Nem erre vannak kiképezve? Hát akkor be kell vezetni  a kiképzésükbe, a hólapátolás, kocsival vontatás, meg meleg tea osztás egyetemi diplomát igénylő képzését! 
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
674
1 872
93
A TÖKösökre visszatérve! Nem erre vannak kiképezve? Hát akkor be kell vezetni  a kiképzésükbe, a hólapátolás, kocsival vontatás, meg meleg tea osztás egyetemi diplomát igénylő képzését! 
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Valaki említette a tartalékosokat. Úgy 10 óra körül ment egy műsor vmelyik közszolg. adón, amiben egy "nagyon" kemény kiállású sokcsillagos eresztette el a következőket: "Itt beléjük neveljük mindazt, amit a társadalom elvár tőlük. Itt időben fel kell kelni, reggeli torna, stb."

Egy pillanatra megállt bennem a levegő...

(Ha fent vala a holnapjukon, megkeresem.)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Én voltam dobogókő felé helyi tűzoltókkal vontatgatni, meg pár fát eltakarítani, itt is votak TEK-es srácok egy Patrollal és semmi gond nem volt velük. Odatették magukat a melóba, nem arcoskodtak végig normális sőt kifejezetten jó hangulat volt.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
674
1 872
93
Miért is lett volna velük gond! Szerintem jól tették, hogy mentek! Én is személyesen láttam pár rendőri intézkedést! Olyat is ahol sok emberrel kellet kommunikálniuk! És azt kell mondanom, hogy nem a rendőrökkel volt a gond, hanem a sok beképzelt úrhajót bányában is vezetni tudó majommal! Az emberek gondolkodásával, moráljával van a legnagyobb probléma nálunk!
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Írtátok hogy miért a TEK-eseket viszik az uzsorások ellen. Egész egyszerűen két legyet ütnek egy csapásra. Az állomány edzésben marad, és a célszemélyt kisebb rizikóval elő tudják állítani.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 558
113
duckdodgers nem arról van szó, hogy arcoskodtak vagy sem, és el is hiszem, hogy teljesen normális srácok, akik hozzájárultak a jó hangulathoz. Hanem arról, hogy nekik lapátolás helyett épp terroristákat kellene felderítenük / elfogniuk / helyben agyonlőniük / waterboardingozniuk Magyarországon, mert terrorelhárítás, ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Ha meg nincsenek terroristák, főleg olyan mennyiségben, hogy azt egy titkosszolgálat önmagában ne tudja kezelni, akkor minek a TEK? A költségvetésükből lehetne venni évente 100+ unimogot hótolóval az elején és egy fizetéséből 2-3 tűzoltót alkalmazni. Ha meg lapátolásról van szó, akkor 2 tűzoltó több, mint egy TEK-es akárhogy számolod.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 558
113
<a title="Profile" rel="nofollow">silurusglanis</a>

Én írtam, hogy miért a TEK dolga az uzsorások elfogása. Terrorelhárítás, ha az uzsorás terroristának számít, akkor életfogytiglant neki vagy golyót a szeme közé! Erre vannak / voltak alap kommandósok is, akik eddig is be tudtak vinni akárkit.