A II. világháború magyar vonatkozású katonai eseményei

Minden tisztelettel, de tényleg nagyon ajánlom, hogy ezt hallgasd végig
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@Kurfürst Neked is ajánlom.

Nem rövid, de tényleg megéri a ráfordított időt.
Én pedig hogy olvass utána… kezd mondjuk ezzel, mert ezt elolvasni csak 7 perc.

Én pedig hogy olvass utána… kezd mondjuk ezzel, mert ezt elolvasni csak 7 perc.
Megtettem. Horthy emlékirataira, mint objektív forrásra hivatkozni elég bátor.

Egyébként ez is jó a témában, már nem emlékszem melyik volt a részletesebb előadás

Egyébként ez is jó a témában, már nem emlékszem melyik volt a részletesebb előadás
Ungváryra hivatkozni… több, mint bátor.

Mellesleg nem csak azok állnak rendelkezésre.

• Tetszik
Reactions: enzo
Azzal kellett főzni amit az ország kínkeservesen ki tudott izzadni magából - megjegyzem a légierő még egész tisztességes mutatvány is volt.

Megjegyzem még a németeknek sem sikerült a maguk összehasonlíthatatlanul komolyabbb kapacitásaikkal, ők vagy a honi légvédelemtől vettek el, vagy a fronttól, vagy volt mindenütt de akkor meg messze elégtelen.

Ez pedig azt jelentette, hogy volt egy osztály (később ezred) modern, honi vadászrepülő, meg egy osztály vadászbombázó, meg nem rombolókötelék, ami modern és légvédelmi célra bevethető volt. A modernül felszerelt vadászerő pedig még az amerikai berepülések ellen is kevés volt, nemhogy még Erdélyben is parádézzanak, max a Héjákat küldhetted oda de azok teljesen elavultak voltak már akkor is, amikor rendszerbe álltak.
Hát ez az, háborúzni akartunk, de semmi nem állt hozzá rendelkezésre és ez bizony a magyar politika sara. Ha már belekezdtünk, akkor bele kellett volna állni rendesen, mert így "félszívvel" semmi értelme sem volt.

Ha nézni nem akarjátok, akkor olvassátok el.
Dokumentumokkal, forrásokkal alátámasztva, teljesen korrekten fejti ki az egész témát.

Ki tudja mi ez (nem az át nem ütő találat esetén is sokszor lövedékként működő szegecsfejekre gondolok)?
592375930-1910281899846269-8700559921935487830-n.jpg