Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

• Tetszik
Reactions: Ocses and BJani
Sajnos ezt is csak egyszer fogják vetíteni, vmikor jhéten.
A film az Ukrán Intézet támogatásával készült. A 2000 méter Andriivkáig november 12-én, 20:30-tól látható a Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon, 18+os korhatárbesorolással.
Majd fent lesz nCore-on mint a 20 nap Mariupolban, meg az orosz társfilm is aminek nem jut eszembe a neve.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and Ocses
November 20-án kerül a magyar mozikba, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, Sárkányok Kabul felett című, magyar háborús akciódráma...

Simon Péter ezredessel (Különleges Műveleti Paranccsnokság) beszélgetnek a filmről.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

az igazi Szahara, igazi színészekkel, igazán régről
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

többi része is fent a honlapon

Látta valaki a Sárkányok Kabul felett c filmet?
Aki ezt a cikket írta :D

• Tetszik
Reactions: Ramzana
Aki ezt a cikket írta :D

...Az elég sok igazságot beleírt a cikkébe

• Tetszik
Reactions: Ocses
Nagyjából erre számítottam.

De ha annyi lessz a filmben hogy az akció emlèkère, akkor legyen. :confused:

Spec èn nem szeretem amikor ennyire elrugaszkodnak a valóságtól.

Mondjuk abból az akcióból magyar szemszögből, nagyon izgalmas filmet nehezen lehetett volna forgatni.
Még jó, hogy a magyar töriben alig van megfilmesítésért kiáltó történet.
.....ja, várjámá'

Megnéztem a Sárkányok Kabul felelt. Nekem tetszet nem mondom nagyon sok pontatlanság volt benne de, jó volt dramaturgia, kevés klisé..stb . Nézhető.
Volt benne olyan jelenet, hogy az A319-ből kötélen másznak le-fel, mert nem volt hozzá lépcső? Benne volt-e annak minden drámája, hogy a feladatra két teljesen alkalmatlan géppel mentek ki? Hogy nem lehetett leállítani az A319 hajtóművét, mert a melegtől a szenzorok utána nem engedték az újraindítást, így a járó hajtómű miatt limitált volt a gép reptéren tartózkodása? Hogy nem volt a gépen önvédelmi rendszer? Vagy a filmben már KC-390-essel mentek a magyar katonák Kabulba?

Volt benne olyan jelenet, hogy az A319-ből kötélen másznak le-fel, mert nem volt hozzá lépcső? Benne volt-e annak minden drámája, hogy a feladatra két teljesen alkalmatlan géppel mentek ki? Hogy nem lehetett leállítani az A319 hajtóművét, mert a melegtől a szenzorok utána nem engedték az újraindítást, így a járó hajtómű miatt limitált volt a gép reptéren tartózkodása? Hogy nem volt a gépen önvédelmi rendszer? Vagy a filmben már KC-390-essel mentek a magyar katonák Kabulba?
akkor ez olyan 'hiteles', mint a Petőfis filmben mikor kérik a személyit :D

Még jó, hogy a magyar töriben alig van megfilmesítésért kiáltó történet.
.....ja, várjámá'

Itt van. Ez is milyen jól sikerült. :D

Nem gondolom hogy baj, ha csinálnak afgánról filmet, csak valami kis realitás nem ártana.

Sajnos az már a bemutató alapján látszik, hogy sok nem lessz benne.
Ezek túl összetett problèmák. :D

• Tetszik
Reactions: SirHiggins

Megnéztem a Sárkányok Kabul felelt. Nekem tetszet nem mondom nagyon sok pontatlanság volt benne de, jó volt dramaturgia, kevés klisé..stb . Nézhető.
Én is kb erre jutottam, nem húzták el feleslegesen, nyilván volt benne hozzáköltött szál, de a robbanás nem volt kevésbé élethű, mint a lengyel filmekben. :D A hadnagy nem repült nagyobbat, mint Janek a Prorokban.
A zene nagyon tetszett.

• Tetszik
Reactions: Luthero