Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

Én is kb erre jutottam, nem húzták el feleslegesen, nyilván volt benne hozzáköltött szál, de a robbanás nem volt kevésbé élethű, mint a lengyel filmekben. :D A hadnagy nem repült nagyobbat, mint Janek a Prorokban.
A zene nagyon tetszett.
Ja, meg az is tetszett, h magyar regényekből vették a kódneveket / szavakat.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kétezres években készült sorozat
Ahol a jelentkezők átélhetik az '50-es évekbeli hadsereg minden báját.
Megalázó büntetések, hideg tusolók, stb.
Az 50-es évek National Service-éből nem volt könnyű lelépni: ha pl. ellőtted a hasznosabbik
ujjad, akkor megtanítottak másikkal lőni :D
/az összes rész fent van yt-n/

• Tetszik
Reactions: Ocses
MV5BMTgyOTM2MDc2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTk3NzgxMQ@@._V1_.jpg
28922-movieposter.jpg

A Halál Archívuma
(Archív Des Todes) 13 részes Keletnémet háborús filmsorozat, amely a második világháború idején játszódik.
1944 november 8-nak reggelén öt férfi repül át a front fölött egy kis repülőgépen. Céljuk messze a lengyelországi német vonalak mögött húzódik...

A többi rész is fent van

• Tetszik
Reactions: BJani
Na ma végre megnéztem a Katonaszökevény című német második világháborús filmet. Alapvetően elég jó, de nem értettem, hogy ha valaki úgy verekszik mint Jackie Chan, úgy lő mint Rambó, 6 éve harcol és még egy vaskeresztje is van, akkor az hogyan lehet még mindig csak közlegény. Ha csak tized olyan jó, de túlél 6 évet, már akkor örmesternek kellene lennie, mert mindig jön az új hús a darálóba.

Aztán megnéztem a Fegyvertelen katonát is és nem értettem, hogy az egy dolog, hogy a Hacksaw Ridge elleni támadásoknál egyetlen amerikai repülőgép sincs a kristály tiszta égen, de a japánok miért nem vágják el azt a 30 méteres kötél hágcsót, ami a fennsíkra megy, egyből nyugodtan alhatnának.

Na ma végre megnéztem a Katonaszökevény című német második világháborús filmet. Alapvetően elég jó, de nem értettem, hogy ha valaki úgy verekszik mint Jackie Chan, úgy lő mint Rambó, 6 éve harcol és még egy vaskeresztje is van, akkor az hogyan lehet még mindig csak közlegény. Ha csak tized olyan jó, de túlél 6 évet, már akkor örmesternek kellene lennie, mert mindig jön az új hús a darálóba.
A katonaszökevény nem háborús film, hanem egy wannabe Tarantino-akciófilm (mondjuk szerintem jobb is az újabb Tarantino-filmeknek nevezett autofellációknál), sőt, még inkább egy akciówestern, II. vh-s jelmezbe öltöztetve (lásd: mindenki az aranyra hajt, leszámolás a templomban, etc.), legalábbis szerintem. Szóval pont annyi értelme van történelmi hitelességet keresni benne, mint mondjuk a Becstelen brigantykban. Amúgy ehhez mérten - meg ahhoz képest, hogy német film... :p - egészen nézhető. Könnyed szórakozás.

• Tetszik
Reactions: imike
Aztán megnéztem a Fegyvertelen katonát is és nem értettem, hogy az egy dolog, hogy a Hacksaw Ridge elleni támadásoknál egyetlen amerikai repülőgép sincs a kristály tiszta égen, de a japánok miért nem vágják el azt a 30 méteres kötél hágcsót, ami a fennsíkra megy, egyből nyugodtan alhatnának.
ez amúgy full valós történet, egyébként a valóságban jóval alacsonyabb az a fal

A katona, aki talán a világtörténelem legnagyobb hőstettét hajtotta végre.
Fegyvertelenül.
Desmond Doss

• Tetszik
Reactions: Halfdan
A katonaszökevény nem háborús film, hanem egy wannabe Tarantino-akciófilm (mondjuk szerintem jobb is az újabb Tarantino-filmeknek nevezett autofellációknál), sőt, még inkább egy akciówestern, II. vh-s jelmezbe öltöztetve (lásd: mindenki az aranyra hajt, leszámolás a templomban, etc.), legalábbis szerintem. Szóval pont annyi értelme van történelmi hitelességet keresni benne, mint mondjuk a Becstelen brigantykban. Amúgy ehhez mérten - meg ahhoz képest, hogy német film... :p - egészen nézhető. Könnyed szórakozás.

Értem én, de a karakternek akkor is hitelesnek kell lennie, mégha csak egy akció kalandfilm. Például a szintén 1945-ben katonaszökevényeskedő Sinkovits Imre is legalább tizedes volt. Az Arany bűvöletében Belmondo őrmestert alakított. A Kelly hőseiben Clint Eastwood pedig szakaszvezető volt. Szóval ez a 6 éve harcoló vaskeresztes terminátor aki csak közlegény elég sokat rontott nálam.

A Becstelen brigantik pedig nálam a canis merga kategória.

T
ez amúgy full valós történet, egyébként a valóságban jóval alacsonyabb az a fal

Tudom, hogy valós, de hol van a légierő, amikor kristály tiszta az idő, már a tizedik zászlóaljt darálják le a japcsik és japán gépet maximum mozaiknak lehetne kirakni a földön lévők darabjaiból? Csak a hajók tüzérsége ad támogatást. A japánok meg tízszer visszaverik a támadókat, de egyszer sem jut eszükbe elvágni a köteleket.

Értem én, de a karakternek akkor is hitelesnek kell lennie, mégha csak egy akció kalandfilm. Például a szintén 1945-ben katonaszökevényeskedő Sinkovits Imre is legalább tizedes volt. Az Arany bűvöletében Belmondo őrmestert alakított. A Kelly hőseiben Clint Eastwood pedig szakaszvezető volt. Szóval ez a 6 éve harcoló vaskeresztes terminátor aki csak közlegény elég sokat rontott nálam.

A Becstelen brigantik pedig nálam a canis merga kategória.

Kicsit finomítok, a saját véleményt bele szőve: ..."modernizált" Rejtő-koppintás a'la Tarantino-style movie!

.

• Tetszik
Reactions: imike

Háború és Béke filmsorozat Bondarcsuk szereplésében és rendezésében a Szovjetunióban készült legdrágább film. Ha valaki autentikus és monumentális filmet szeretne nézni a napóleoni háborúkról, akkor ez tökéletes számára. A filmet 1965-67 készítették négy részre tagolódva. A csatajeleneteketben szereplő extrák főleg szovjet katonák voltak. Minden ember, akit látsz a képen az valóban ott is van.
A harmadik rész főleg Napóleon orosz hadjáratáról szól, benne a teljes borogyínói csatával. A 34. perctől látható a Szmolenszki Szűz körbevitele a katonák előtt, ami szerintem az egyik legjobb jelenet.
A teljes film, vagyis mind a négy része, elérhető a Mosfilm youtube csatornáján ingyen, orosz szinkronnal és angol felirattal.