[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Szép új világ, megtudják a németek is, milyen amikor a kormány a bűnöző kisebbséget védi...

http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-civilek-felterkepeztek-migrans-eroszakot-901741/
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Az a helyzet hogy a pénz az úr a mai világban és az egyházaknak ebből hihetetlen sok van. A katolikus egyháunak meg pláne. És ami még nagyon fontos a pénz mellett az az egyéb érték ami színtén hihetetlen mértékű

Maradjunk annyiban, hogy a katolikus egyháznak valóban soknak tűnik, a többiről meg ne hidd ;)
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>"A német oktatásügyi minisztérium egyik regionális szárnya releváns kérdéssé szeretné alakítani a tizenévesek körében a homoszexualitást, a szadomazo szexet és a műpéniszek használatát. Mindezt a homofóbia leküzdéséért, természetesen állami pénzből."</i>
http://888.hu/article-iskolai-analis-szexoktatas-a-demokracia-erdekeben
Lesz gyakorlati vizsga is a tanórákon?
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
A katolikusnak hihetetlen mennyiségű vagyona van a görögkeletinek is. Hazánkba műkődő egyéb egyházak mint a református is hatalmas összegekkel rendelkeznek ahogy angliában az anglikánok vagy a protestánsok bármely országban a muzulmán egyház vagyona is hihetetlen mértékeket őlt ahogy az izraelita közösségé is. És vannak a divategyházak azok meg egy az egyben a pénzről szolnak és pár év alatt olyan vagyonikra tettek szert mint egy kissebb balkáni állam teljes vagyona
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
A katolikus egyháznál se csak a vatikán vagyonat kell megnézni hanem mondjuk a szentszékét az érsekségekét a puspokségekét is és még nagyon de nagyon sok mindent Pl pápai kincstár érseki kincstárak stb.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
A katolikusnak hihetetlen mennyiségű vagyona van a görögkeletinek is. Hazánkba műkődő egyéb egyházak mint a református is hatalmas összegekkel rendelkeznek ahogy angliában az anglikánok vagy a protestánsok bármely országban a muzulmán egyház vagyona is hihetetlen mértékeket őlt ahogy az izraelita közösségé is. És vannak a divategyházak azok meg egy az egyben a pénzről szolnak és pár év alatt olyan vagyonikra tettek szert mint egy kissebb balkáni állam teljes vagyona

Ezt a hihetetlen mennyiségű vagyont definiálnád, esetleg számszerűsítenéd kérlek!?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 012
113
A németek már a keresztet is leszedik
http://meteon.org/2016/08/09/euarabia-eltavolitjak-a-keresztet-a-nemet-parlamentbol/
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Számszerűsítenék hidd el nagyon szívesen csak nincs kapcsolatom se a vatikáni bankal se a pénzalappal se a szentszék vagyonkezelojével. De a vatikán mint állam pénzvagyona 50 milliárd euro (és ez csak az 500 fos állam pénze nem az egyházé). Ezek csak a nyilvános bankszámlák a világ legnagyobb aranykészletével a katolikus egyház rendelkezik. Foldalapok csak magyarországon tobb tizezer ha. Mükincsek végtelen mennyiségben különböző épuletek a városkozpontokban nem csak templomok. Bányák gyárak uzemek kereskedő cégek vannak a katolikus egyház tulajdonába szállodák apartmanok stb. Az olasz maffiát képes a pápa irányitani. Hatalmas kiterjedésű teruletek több magyaroszágnyiak délamerikában. 1000 éven keresztul europa teljes lakossága fizette a bevétele 10edét a templomok ingyen épultek a plébánost a falutartotta...
Királyoknak parancsolt a pápa...
Szinte nincs a keresztény világba kormányzópárt a keresztény csokevénypárt nélkul... ma se...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Jó, ez a katolikus egyház, talán igaz is, de Te több egyházat soroltál "hihetetlen mennyiségű vagyonnal" rendelkezőnek. Erre kíváncsi lennék.

"1000 éven keresztul europa teljes lakossága fizette a bevétele 10edét a templomok ingyen épultek a plébánost a falutartotta..."
Kezdjük ott, hogy már 200 éve sem volt tized, 100 éve meg annyira nincs, hogy már akkor is az állami adóhoz volt rögzítve, annak egy relatív kisebb része, nagyjából az adó mértékének 20%-a képezte a kötelező egyházi adót, ami meg 45 óta Mo.-n nincs is (Ellentétben pl Németországgal, Ausztriával stb.).
Te ingyen dolgozol? Gondolom nem. Akkor miből gondolod, hogy a templomok ingyen épültek? Nem kellett hozzá építőanyag, nem kellett tervező, kivitelező? Helyben öntötték a harangot, faragta a paraszt az orgonát? Vagy hogy gondolod? Azért nem olyan egyszerű a képlet, mint gondolod.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 455
17 715
113
Nekem a vallással kapcsolatosan az jut eszembe, hogy egy illúzió, ami kell az embereknek, hogy ne legyen üres az életük. Ilyen szempontból a buddhizmus a legjobb. A legjobb mert a semmit hirdeti, a nirvánát, ergo őszinte.
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
szcientológia komplett városaik vannak usaba falvaik világszerte cégeik stb. Nagyobb vagyonnal rendelkeznek mint mao és pár évtizedes egyház a krisztusi egyházak vagyona lásd csak hazánkba igen jelentős nézz utánna vagy a jehova tanui egyáz vagyona is hatalmas ingatlanok a teljes ország teruletén foldek cégek nyaralok stb. Es ez csak ithon ahol nem is annyira elterjedt. Amis egyház amerikába 200.000 ember hatalmas egyházi vagyonnal és jelentos politikai befolyással és sorolhatnám az egyházak mindigis gazdagok voltak hihetetkenul mint ingo mint ingatlan vagyon terén
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Pont akkora mértékben hirdeti a "semmit", a hiábvalóságot, mint pl. a Prédikátor könyve a Szentírásban. :)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
A katolikus egyház az egy más világ. -Szemben a protestáns egyházakkal. (Magyarországon főleg igaz.) Ezért írtam, hogy konkrét adatokat írj, mert ha megnézed a protestáns egyházak anyagi helyzetét nem írtál volna ilyet.
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Ne csak a bankszámlán levő pénzt nézd van a protestánsoknak is rengeteg műkincs a faluba ahol szulettem 2000 fos egy 45millios csok festmény lóg az imaház falán az arany és ezust urvacsora készletek értéke boven 1000 millio ft felett van de a tiszteletes buszkesége a többszázas ésves bibliagyujtemény aminek a legdrágább konyvét 30 milliora becsulték fel igaz a tobbi csak pár százezres egy ketto legfeljebb millios konyv. A faluba rendelkezik egy nagy templommal egy lelkészi lakással egy harangozi lakással egy szegények házával 5-6 egyházrahagyott ingatlannal és kozel 100 ha szántöval. Egy 2000 faluba ahol katolikusok és baptisták is élnek és rendelkeznek templomal. És egyáltalán nem befolyásos vagy kiemelkedo a református kozosség a faluba dunaszentgyorgy református kozossége kb 2x ekkora de a vagyona 5x ose
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
De godolj csak bele egy temploüba magát az épuletet ne is nézd csak a 3harang súját és hulladék fém értékét. Vagy a vorosfenyő padok szöszékek árát vagy az orgonáét kovácsoltvas csillárokét antik szőnyegeket máris száz millio ft kornyékén tartunk.