[HUN] Büffel, Wisent 2, Leguan műszaki járművek

69316b31ad60d355200718.jpg

(Tűzkeresztség)

Sokoldalú lánctalpas : Egy harcjármű – számos alkalmazási mód

Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár arzenáljában megtalálható WiSENT 2 egy igazi többrendeltetésű konstrukció, hiszen számos harctámogató vagy harci kiszolgáló feladatra alkalmas. Így bevethető például harctéri mentő-vontató járműként (Armoured Recovery Vehicle – ARV), műszaki munkagépként (Armoured Engineer Vehicle – AEV), valamint hídrakó (Bridge Layer – BL) vagy átjárónyitó/aknamentesítő (Mine Breaching – MB) eszközként is.

6960ed494c88f003880401.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Egy észrevétel: nem lenne érdemes kiadni allandora, hogy a jármű buvonyilasat minden esetben zárni kell, ha kiszallsz belőle?
Hát szerintem kb minden páncèlosban amikor lehet )nem szakadó eső/porvihar)nyitják a pillangókat, búvónyílásokat a szemèlyzetek.

Drónok miatt gondolom. Hogy megszokottá váljon.
Vagy túl sok elhagyott hks gránátpottyantós videót láttam, és valóságban ez nem anynira gyakori?
Ha olyan videót látsz, amin az álló harckocsi búvója nyitva van az szinte biztos, hogy elhagyott harckocsi. Persze nem elképzelhetetlen, hogy egy tüzelőállásban járó motorral nyitott búvóval legyenek, de ez inkább a kivétel mint a szabály. A posztszovjet haderőkben amúgy sem divat a nyitott bóvóval való háborúzás, mert tiltották a szovjet szabályzatok és ez meg is ragadt náluk(a németeknél van ennek nagy hagyománya).

Megválaszoltad a kérdésedet.

Ha olyan videót látsz, amin az álló harckocsi búvója nyitva van az szinte biztos, hogy elhagyott harckocsi. Persze nem elképzelhetetlen, hogy egy tüzelőállásban járó motorral nyitott búvóval legyenek, de ez inkább a kivétel mint a szabály. A posztszovjet haderőkben amúgy sem divat a nyitott bóvóval való háborúzás, mert tiltották a szovjet szabályzatok és ez meg is ragadt náluk(a németeknél van ennek nagy hagyománya).

Ok, köszi, akkor ezt dobtam :)