Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

Ez meglepően nézhető volt, és még a haditechnikai része sem volt fájdalmas (a dramatizálás határain belül persze)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: zsolti and Hortator
akkor nem olyan borzalmas, mint az az orosz T34 vs Tigris film?

Nem.

Nem kell óriási durranásra számítani, én nagy várakozás nélkül ültem neki, kellemeset csalódtam, tulajdonképpen egy egész tisztességesen összerakott/összelopott filmecske, egy közepes sztorival és csavarral, de nincsen benne tank kung-fu, messziről gonoszan énekelve jövő SS-zombik, kis hunyorítással egész reálisnak is mondható harcjelentből akad is néhány, persze, "filmesítve".

Nem akarom nagyon lespoilerezni, de vizes lesz benne a cica, és kifejezetten tetszettek a kis részletek, amikre odafigyeltek pl. a sérülések a Tigrisen (valamiből egész hihetően átépítetve), géppuskák kezelése, persze nyúl innen onnan, kis Das Boot :D , kis Fury, kis Band of Brothers, illetve az egyik jelenet valamelyik Vietnámi filmből is ismerős volt, talán a Hamburger Hillből.

Az Amazon Prime Videón megnézhető.

Nem.

Nem kell óriási durranásra számítani, én nagy várakozás nélkül ültem neki, kellemeset csalódtam, tulajdonképpen egy egész tisztességesen összerakott/összelopott filmecske, egy közepes sztorival és csavarral, de nincsen benne tank kung-fu, messziről gonoszan énekelve jövő SS-zombik, kis hunyorítással egész reálisnak is mondható harcjelentből akad is néhány, persze, "filmesítve".

Nem akarom nagyon lespoilerezni, de vizes lesz benne a cica, és kifejezetten tetszettek a kis részletek, amikre odafigyeltek pl. a sérülések a Tigrisen (valamiből egész hihetően átépítetve), géppuskák kezelése, persze nyúl innen onnan, kis Das Boot :D , kis Fury, kis Band of Brothers, illetve az egyik jelenet valamelyik Vietnámi filmből is ismerős volt, talán a Hamburger Hillből.

Az Amazon Prime Videón megnézhető.
nna akkor ledarálom a még fennmaradó 3 harry pottert, azt megnézem.
Btw előző oldalon linkeltem egy online lehetőséget hozzá.

Oroszország háborúban

Egy riporternő, Amastasia Tromifova egy orosz zászlóaljat és közkatonákat kísér a frontra, többek között Bakmutba.

Dokumentumfilm, nem propagandaanyag, nem szépíti.

Erősen ajánlott:

• Tetszik
Reactions: imike and BJani

Tapasztalati_Jelentés #006 - "Der Tiger" c. filmről

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Azzal kezdi, de ad rá egy lehetséges megfejtést is...
Szerintem a dienstmützében is van egy lap maga a Hoheitszeichen mögött, ami akkor is merevít, ha pl a fülest használják és egyébként a karton merevítést kiszedték. A fémet csak a sapka szétbarmolásával lehetne sztem kivenni, azt meg nem gondolnám, hogy megtették volna. Így még akkor is max hasonlóképp kéne kinéznie
5816-1a_600x600.jpg

Meg mondjuk a tankkal is vannak problémáim
A teknő, sárvédő, a 'tank eleje' jobban előrébb van a valóságban, a lánctalp nem lóg ki elől
image.png

Tiger-I-feat-1100x500.jpg

330px-Bundesarchiv_Bild_101I-299-1805-16%2C_Nordfrankreich%2C_Panzer_VI_%28Tiger_I%29.2.jpg

Meg mondjuk a tankkal is vannak problémáim
A teknő, sárvédő, a 'tank eleje' jobban előrébb van a valóságban, a lánctalp nem lóg ki elől
image.png

Tiger-I-feat-1100x500.jpg

330px-Bundesarchiv_Bild_101I-299-1805-16%2C_Nordfrankreich%2C_Panzer_VI_%28Tiger_I%29.2.jpg
Nézd meg a hátulját is, ott is van gebasz. Valahogy aránytalan minden méretében.
Talán egy erőssen átépítet T-34-es lehet, de akkor a torony lenne előrébb.

Na, akkor vmi igazi film is legyen.
AllQuietWesternFrontPosterA.jpg

Hoztam egy első verziós, a regény megjelenése utáni évben bemutatott Nyugaton a helyzet változatlan -t, Oscar-t is nyert

Eredeti szinkronnal: