[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Ne már, nem gondolhatod komolyan hogy meg tudnak védeni az USA flottálva szemben egy 5000 fős, meg egy 19.000-es várost?

A védőknek nem lesz ott semmilyen logisztikája, mert az US NAVY a sziget közelébe nem enged semmilyen dán hajót és repülőt ha meglesz hozzá a szándék. Az egész amerikai hadi gépezet meg erre lett kitalálva, haditengerészettel, légierővel, tengerészgyalogsággal, hogy ilyen part menti településeket lezúzzon, birtokba vegyen.

Beszélni is kár, ez egy fix lefutott eredményű harc lenne, épp ezért nem hiszem hogy beleállna bárki, oda lesz adva a sziget az amcsiknak, és még a dánok fognak a végén elnézést kérni, hogy nem hamarabb adták oda!
A USN sincs tele jégtörőkkel és jeges vízben manőverre képes hajókkal.
Vagy a kis kütyüik milyen akksikkal vannak szerelve, amik mondjuk pár napnál, 1-2 hétnél többet kibírnak?

Vagy a kis kütyüik milyen akksikkal vannak szerelve, amik mondjuk pár napnál, 1-2 hétnél többet kibírnak?
ezeket a kommenteket azért bírom egyébként, mert eddig az volt a narratíva, hogy az USA a világ legerősebb hadereje, aki keresztbe lenyeli Iránt,Kínát meg a ruszkikat is .. most meg az sejlik fel, hogy valami szuperkontinensen lakunk,és igazából úgy elpicsáznánk az amerikaiakat hogy csak úgy fűstölne ..

Columbo would say : "Just one more thing…”

ha ilyen menők vagyunk , akkor miért is vannak itt a kontinensen ?

Mit tegyünk? Meg kellene támadnunk a McDonald's-ot?

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök azt mondta, nem tudja, milyen lépéseket kellene tennie Olaszországnak Grönland esetleges amerikai annektálása esetén.

„Rossz ez a stratégia? Akkor formalizálnia kell nekem egy alternatívát, el kell mondania, mit szándékozik tenni, ami azt jelenti, hogy el kell távolodnunk, ami azt jelenti, hogy: ki kell lépnünk a NATO-ból... be kell zárnunk az amerikai bázisokat... meg kell szakítanunk a kereskedelmi kapcsolatokat... meg kell támadnunk a McDonald's-ot... Nem tudom.”

Európa megkezdte csapatok telepítését Grönlandra – Bild

Azon az éjszakán megérkeztek az első európai katonai személyzet tagjai a szigetre. Egy francia különleges erőket szállító dán Hercules repülőgép szállt le a nuuki repülőtéren, egy másik repülőgép pedig a nyugati parton. Mindkettő kikapcsolt transzponderrel repült, hogy elkerüljék a radarfelderítést.

A következő napokban Németország, Hollandia, Svédország, az Egyesült Királyság, Norvégia és Kanada hírszerző és különleges erőit vezénylik Grönlandra. A koordináció közvetlenül Koppenhágából történik, az Egyesült Államok részvétele nélkül – ez egyértelmű jelzés arra, hogy az európaiak nem bíznak Trumpban és Grönland „átvételére” vonatkozó terveiben.

Dánia a telepítést a „regionális biztonság biztosítására irányuló előkészületekként” magyarázza, de a jelentés világos: Európa azt jelzi Trumpnak, hogy kész egyszerűen feladni Grönlandot. Legalább a védelem és az ellenállás látszatára szükség van.

Állítólag hat ország küldte csapatait, köztük Norvégia egy két tisztből álló „erős” kontingenssel.
Amúgy kezdhetnék azzal, hogy hazaküldik őket a picsába Olaszországból, igen... Ez csak Meloninak fura, de szerintem meg alap dolognak kéne legyen jelenlegi helyzetben, ha valóban szeretne valamit a saját országa és Európa szuverenitása érdekében tenni.
Övék lenne a teljes légi és tengeri uralom, nekik hibátlan logisztikájuk lenne, hiányt nem szenvednének semmiből.

Ne már, nem gondolhatod komolyan hogy meg tudnak védeni az USA flottálva szemben egy 5000 fős, meg egy 19.000-es várost?

A védőknek nem lesz ott semmilyen logisztikája, mert az US NAVY a sziget közelébe nem enged semmilyen dán hajót és repülőt ha meglesz hozzá a szándék. Az egész amerikai hadi gépezet meg erre lett kitalálva, haditengerészettel, légierővel, tengerészgyalogsággal, hogy ilyen part menti településeket lezúzzon, birtokba vegyen.

Beszélni is kár, ez egy fix lefutott eredményű harc lenne, épp ezért nem hiszem hogy beleállna bárki, oda lesz adva a sziget az amcsiknak, és még a dánok fognak a végén elnézést kérni, hogy nem hamarabb adták oda!
Csak drón hajó kérdése, ami csak gyártási kapacitás. Mennyi drón kell egy rombolóra 30? Megéri.
Illetve ott van még a felszín alatti egységek. Stb stb...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and 2ndt
ezeket a kommenteket azért bírom egyébként, mert eddig az volt a narratíva, hogy az USA a világ legerősebb hadereje, aki keresztbe lenyeli Iránt,Kínát meg a ruszkikat is .. most meg az sejlik fel, hogy valami szuperkontinensen lakunk,és igazából úgy elpicsáznánk az amerikaiakat hogy csak úgy fűstölne ..

Columbo would say : "Just one more thing…”

ha ilyen menők vagyunk , akkor miért is vannak itt a kontinensen ?
Azt nem is vitatja senki, de azt sem kell hinni, hogy olyan könnyen menne nekik arrafelé a dolog.

• Tetszik
Reactions: Sniper
öömmm
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
btw, van amikor egy ember is elég.
/Aki tudja, az tudja :P /
G-qR7AvWQAAkXXk

mondjuk engem hogy zsidó vagy nem zsidó .. egyáltalán nem érdekel Szentgyörgyi is az volt, mégis szedjük a C-vitamint, meg Radnóti is ,mégis olvassuk a verseit :)

A dánok balfaszok,eleve svédektől kellett volna Gripeneket venni, nem az amerikai vasat (szvsz) mert bármilyen tech/logisztikai háttér szó szerint karnyújtásnyira van, engem nem az érdekel,hogy Trump megszerzi-e magának Grönlandot,mert szerintem megfogja .. inkább az érdekel,hogy mennyire lesz töke az európaiaknak,mert eddig nagyon rázták a rácsot és ordítoztak kelet felé .. most itt a lehetőség, és két választásuk van, vagy meghúzzák az elsütőbillentyűt amint partra lép az első amerikai bakancs, vagy meghunyászkodnak és sűrű hajbókolások közepette vörös bársonypárnán átnyújtják a "város kulcsait" Trumpnak.
Gripent pont nem. Akkor már a franciáktól valamit.

Ugyanakkor logisztikai háttér nincs.
A védőknek elég azt a két (?) igen kicsi reptér és pár halászfalucska-méretű kikötőt védeni.
Az időjárásról én full mást hallottam.
Ez 2. világháborús szovjet front, ahol leromlott utakon el kellett látni milliós hadsereget.
Itt az USA számára rendkívül könnyű lenne a logisztika, mert korlátlan tengeri és légi fölénye lenne, kevés csapatot kellene ellátni és azt is a tengerről. Az EU nem fog tudni odaküldeni nagyobb sereget, mert nincs mivel ellássa. Az USA odaküld egy-két task force-t és máris korlátlan légi fölénye van. A dánok Dániából nem érik el légierővel, Grönlandra nem tudnak telepíteni jelentős légierőt, mert hiányzik az infrastruktúra.
Nem kell hallani az időjárásról. Beírod Nuuk és máris kidobja, hogy -2 fok van épp most is, éjjel is max -3 lesz. Jövő héten lesz kicsit hidegebb -10. Azt még az amcsi katonák is kibírják mindenféle sarkvidéki kiképzés nélkül is.
A Golf áramlat melegíti a partvidéket, szóval ott télen sincs túl nagy hideg. Annál az orosz front sokkal rosszabb volt. Beljebb még nem megy senki, mert ott semmi sincs. Hiába bazi nagy sziget, ott nem lehet partizánkodni, mert ahol senki nem él, ott a partizán sem tud beszerezni még egy meleg teát sem.

ide rakom,pedig mehetne az ukránba is , Trumpnak úgy tűnik csak jár majd az a Béke Nobel-díj :D :D

Merz megváltoztatta álláspontját Oroszországgal kapcsolatban:

„Ha sikerül visszahoznunk a békét és a szabadságot Európába, és kompromisszumot találnunk legnagyobb európai szomszédunkkal – nevezetesen Oroszországgal... És ezt nem azért mondom, mert keleten vagyok; ezt Németország bármely részéről mondom. Oroszország egy európai ország.”

ide rakom,pedig mehetne az ukránba is , Trumpnak úgy tűnik csak jár majd az a Béke Nobel-díj :D :D

„Ha sikerül visszahoznunk a békét és a szabadságot Európába, és kompromisszumot találnunk legnagyobb európai szomszédunkkal – nevezetesen Oroszországgal... És ezt nem azért mondom, mert keleten vagyok; ezt Németország bármely részéről mondom. Oroszország egy európai ország.”
Azt a mocskos kurva anyját, a büdös bunkója kezd rájönni hogy két szék közé a földre ültünk!!! Kicsit késő, mert Putyin szerintem vele SEM fog soha egyenlő félként tárgyalni, ahogy Macronnal meg Starmerrel sem, max az utódokban bízhatunk, talán majd LePen, meg Weidel kapnak figyelmet.

Ukrán viszont mostanában pláne nem lennék, mert szerintem őket mostanában kezdi majd elfeledni akkor NyEU!

EF-ben benne vannak a britek, kutyámat nem bíznám rájuk, legrégebbi amcsi csicskák.
Igaz, de még mindig jobb mint a gripen olyan tekintetben hogy pl. nem amerikai hajtómű van benne, hanem saját fejlesztés. Minden része itt készül, s most éppen a britek is hüppögnek látszólag az USA-ra, szóval a britek is magukért játszanak mindig.

Igaz, de még mindig jobb mint a gripen olyan tekintetben hogy pl. nem amerikai hajtómű van benne, hanem saját fejlesztés. Minden része itt készül, s most éppen a britek is hüppögnek látszólag az USA-ra, szóval a britek is magukért játszanak mindig.
Dehogy hüppögnek, az színház. Mindenben az USÁtól függnek, teljesen leépítették magukat. AZ egyetlen tiszta választás francia.

...

Ahogy Hofi mondta volt: a medúza ezekhez képest egy gerincoszlop...
Moszkvában még a kaviárt is félrenyelik, úgy röhögnek szerintem ezen a kreténen.