[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Egyébként én most nagyon megszerettem Trump-ot mert igazán vidám perceket okoz nekem ,hogy látom ezt a nyüszitve vergődést,hogy megmutatja mi is az igazi valóság,és hol van a csatlósok helye a táplálékláncban .. és nem kell a mellébeszélés,hogy jó de hát ezt Trump mondta mert Bush, meg Bidden,meg Obama másképpen gondolta (lófaszt gondolta másképpen, legfeljebb nem mondta ki ).
Hát azért volt ott Son of a bitch, he got fired (c) Biden meg we twisted their arms (c) Obama

• Tetszik
Reactions: enzo
Egyébként én most nagyon megszerettem Trump-ot mert igazán vidám perceket okoz nekem ,hogy látom ezt a nyüszitve vergődést,hogy megmutatja mi is az igazi valóság,és hol van a csatlósok helye a táplálékláncban .. és nem kell a mellébeszélés,hogy jó de hát ezt Trump mondta mert Bush, meg Bidden,meg Obama másképpen gondolta (lófaszt gondolta másképpen, legfeljebb nem mondta ki ).
Inkább az van, az előző USA kormányok minket presszionáltak más eszközökkel, egy demokratikus mázzal leöntve, amihez a Nyugatiak lelkesen tapsoltak, ők is versenyezve belénkrúgtak. Most hogy őket rugdossák, minket simogatnak Washingtonból hirtelen dühösek lettek, felébredt az öntudatuk.

Biztos a hülyébbek majd rajtunk próbálják levezetni a frusztrációjuk, remélem ezért dupla kokit kapnak.

Na úgy tűnik Chagos - pontosabban Diego Garcia - egyelőre mégis az angoloknál marad. Mondjuk ha már annyira meg akarnak szabadulni tőle én az amerikaiaknak adnám el zusammen
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: tarzaan
azért az nagy bátorság, amikor egy tudhatóan fegyverrel nem védett (mivel ez tiltott, még a valóban kalózkodással fenyegetett területen se lehetnek a hajón fegyveresek) hajót megszállnak.
akkor legyenek ilyen bátrak, ha mondjuk egy apró, de épp hatásos légvédelmi eszközökkel, na meg fegyverekkel védik a hajót.
mindig is megvetettem az ilyen nagyszájú "hősöket". meg azokat is (mint te), akik az ilyeneket dicsőítik ...

azért az nagy bátorság, amikor egy tudhatóan fegyverrel nem védett (mivel ez tiltott, még a valóban kalózkodással fenyegetett területen se lehetnek a hajón fegyveresek) hajót megszállnak.
akkor legyenek ilyen bátrak, ha mondjuk egy apró, de épp hatásos légvédelmi eszközökkel, na meg fegyverekkel védik a hajót.
mindig is megvetettem az ilyen nagyszájú "hősöket". meg azokat is (mint te), akik az ilyeneket dicsőítik ...

Ez gyakorlatilag nyílt kalózkodás. A nemzetközi jog nem ismer olyat, hogy országok vagy országok csoportja által deklarált szankciókra hivatkozva elfoglalni hajókat. Ha Oroszország, Kína vagy Irán egyoldalúan szankcionálná az amerikai vagy európai árukat szállító hajókat, és elfoglalná őket a nyílt tengeren, kétlem, hogy a nyugati média ugyanúgy írná le a helyzetet.
A 18. században és korábban az európai országok gyakran folyamodtak a háborús ellenfeleik ellen a legalizált kalózkodáshoz, engedélyezve kalózok (privateer-ek) által végrehajtott hajóelfogásokat. Érdekes módon egy 2024-ben a U.S. Naval Institute által kiadott, díjnyertes esszé azt állította, hogy az ilyen intézkedésekhez való visszatérés hasznos eszköz lehet Kína legyőzésében egy jövőbeli háborúban, amely konfliktus véletlenül éppen a jelenlegi naptári évre volt kitűzve.

Ez gyakorlatilag nyílt kalózkodás. A nemzetközi jog nem ismer olyat, hogy országok vagy országok csoportja által deklarált szankciókra hivatkozva elfoglalni hajókat. Ha Oroszország, Kína vagy Irán egyoldalúan szankcionálná az amerikai vagy európai árukat szállító hajókat, és elfoglalná őket a nyílt tengeren, kétlem, hogy a nyugati média ugyanúgy írná le a helyzetet.
A 18. században és korábban az európai országok gyakran folyamodtak a háborús ellenfeleik ellen a legalizált kalózkodáshoz, engedélyezve kalózok (privateer-ek) által végrehajtott hajóelfogásokat. Érdekes módon egy 2024-ben a U.S. Naval Institute által kiadott, díjnyertes esszé azt állította, hogy az ilyen intézkedésekhez való visszatérés hasznos eszköz lehet Kína legyőzésében egy jövőbeli háborúban, amely konfliktus véletlenül éppen a jelenlegi naptári évre volt kitűzve.

DE ismer, a lobogó/honosság nélküli hajókat meg lehet állítani.

Ennek az egésznek, mi a célja??
Van egy G7 szankció. A tengeri olajszállítmányok 90%-át nyugati cégek biztosították. Nyugati cégek (biztosítók, hajótulajdonosok, bankok) csak akkor vehetnek részt az orosz olaj szállításában bárhová a világon, ha igazolni tudják, hogy az olajat 60 dollár alatt vásárolták meg. Ha e fölött van kötelesek megtagadni a szolgáltatást.
A cél Oroszország olajeladásából keletkezett bevételt korlátozza. Teljes olajszankciót nem akarnak az felverné az árakat.

Erre válaszul lett ez az árnyékflotta. Offshore cégek biztosítják a Nyugaton kiselejtezett oroszok által felvásárolt hajókat. Ez a Grinch is átment az utóbbi 4 évben több átnevezésen vagy 5 exotikus ország zászlaja alatt, egy sem orosz. Most állítolag Comore szigetek, de a balhé előtt vagy után a comoreiek visszavonták a zászlóhasználati engedélyt.
Ez volt a jogi alap, a hontalanná vált hajót jogilag törvényesen ellenőrizhették a franciák a Földközi tengeren.

Mind a kettő az eddigi offohore üzemeltetés, meg a lefoglalás is necces, de papíron valszeg mindkettő megáll. Tavaly év vége óta Comore nemzetközi nyomásra elkezdte az ilyen hajók engedélyét visszavonni.

Egy a tuti. Az orosz arktiszi vagy balti kikötőkből szállított olajat Törökországba vagy az Ègei tengeren átfejtették a rakományt más hajókba. Ès jött vissza Nyugatra. Ebből is látszik nem akarják elzárni az olaj útját, az felverné az árakat, csak az orosz bevételt korlátozni.

Elenyésző mennyiségű hajót foglaltak le 4-5, akár 1.000 ilyen árnyékflotta hajó szállít, minden ötödik, hatodik tanker. Szal ezek eddig inkább politikai figyelmeztetések. Macron megmutatta Putyinnak, ki az úr a Földközi tengeren, és ami fontosabb a francia belpolitikában igyekszik a két pogány közt (Trump-Putyin) önállónak, cselekvőképesnek pozícionálni magát. Igazából az oroszoknak eddig nem volt erre semmilyen hatékony válasza, csak harcias nyilatkozatok, azok meg inkább nevetségessé teszik őket, míg Macron elégedetten hátradől. Trump után, ő is megmutatta Putyinnak.

Nem értem minek kell.
Már eleve ott a Scotland Yard
/+szervezeti változtatásokat is akarnak, pl a jelenlegi 43 rendőrség helyett 12-t/

• Tetszik
Reactions: Loken
A német belföldi hírszerzés brémai vezetőjének lakását festékes támadás érte és az egyik szomszéd autóját is megrongálták. A szokásos manifesztó a szokásos szélsőbalos oldalon.
https://www.welt.de/politik/deutsch...remer-verfassungsschutz-chefs-attackiert.html

Azt tudom mondani, h ebből lesz durvább is, de megérdemlik. Addig riogattak a szélsőjobbal, míg megint a RAF fogja őket terrorizálni.

Nem értem minek kell.
Már eleve ott a Scotland Yard
/+szervezeti változtatásokat is akarnak, pl a jelenlegi 43 rendőrség helyett 12-t/
Nem ilyesmire van a Flying Squad? Vagy az csak rablás, erőszakos bűncselekmények?

Azért Flying Squad tudtommal, mert a körzeteken átívelő jogosultságuk van a munkára, "átrepülhetnek a körzethatárokon", de lehet, hogy csak londoni eredetű ügyekkel foglalkoznak.

Remek a TV license referencia :)

Széljegyzet: a minap megnéztem a Mátrix c. filmet a moziban, és meglepően erősnek találtam Terry Gilliam vizuális stílusnak a hatását... ez pedig a Brazilról jutott eszembe, ha már licence.

https://www.portfolio.hu/global/202...egen-washington-konyorgott-kegyelemert-813156
"A NATO védelmi tisztviselői megerősítették, hogy jelenleg az európai szövetségesek, élükön az Egyesült Királysággal és a skandináv országokkal viselik a fő felelősséget a sarkvidéki katonai műveletekért. Az Egyesült Államok ugyanis nem rendelkezik elegendő erővel és tapasztalattal a tartós északi-sarkvidéki jelenléthez, legalábbis ez derült ki a legutóbbi hadgyakorlatok során - írta a The Times."