Sajnos nem.A Budapesti kutató reaktor él és virul
Sajnos nem.A Budapesti kutató reaktor él és virul
Van egy a KFKI-ban, és egy a BME-n.A világ szégyene, hogy anno a még félig romos országban fel tudták építeni, ma meg működtetni sem tudjuk. Egyébként csak akarat kérdése a dolog, döntést kellene hozni és rákattintani az utalás gombra. Bár ez már nem sokáig lesz opció, lassan kifutunk az időből.
Sajnos nem.
www.ek.hun-ren.hu
Igen, a honlap zavartalanul működik.![]()
Budapesti Kutatóreaktor - HUN-REN Energiatudományi Kutatóközpont
A kutatóreaktor vezetője: Dr. Horváth Ákos Telefon: (+36)1 395 91 39 Email: [email protected] A kutatóreaktor üzemvezető-helyettese: Fehér Ákos Önéletrajz A Budapesti Kutatóreaktor (BKR) főként kutatási célokat szolgál, feladata a neutronok előállítása. Típusát tekintve tartály típusú...www.ek.hun-ren.hu
Van egy a KFKI-ban, és egy a BME-n.
Nem láttam arra utaló jelet, hogy a KFKI-ban (ma HUN-REN) nem működik a reaktor.Kutató a KFKI-ban van. A BME-n pedig oktató.

Igen, a honlap zavartalanul működik.
Nem láttam arra utaló jelet, hogy a KFKI-ban (ma HUN-REN) nem működik a reaktor.
A BME-n az épületet kerülgettem eleget...![]()
Oké, de működik - még ha nem is folyamatosan.Nem működik sose folyamatosan, nem atomerőmű.
Nem láttam arra utaló jelet, hogy a KFKI-ban (ma HUN-REN) nem működik a reaktor.
Nem találtam erre vonatkozó hírt, hogy valami gond lenne a KFKI reaktorral.
Nem biztos, hogy minden adat publikus arra nézve, hogy hány órát üzemel egy évben és milyen feladatokat (nem) tud ellátni.
Azért valahol láttam, hogy a reaktorokat rendszeresen felülvizsgálják, és a működ(tett)ési engedélyt 10 évre adják. A legutolsó, amiről hír volt 2013-ban történt, tehát 2023-ig biztosan működhetett. Azóta viszont nincs hír. Arról sem, hogy megkapta az engedélyt további 10 évre, arról sem, hogy leállt.

Amikor az amcsik itt voltak Taszáron, kiszagolták ezt a bezárt uránbányát a Mecsekben. A megyei közgyűlés kapott egy ajánlatot az amerikaiaktól : felújjítják a megye úthálozatát, ha az uránbánya meddőhányóját elvihetik. Végül semmi nem lett belőle, de valami érték lehet abban a meddőhányóban ma is ....Amennyit építünk: ez meg pénz kérdése illetve amennyi alapanyagot tudnánk beszerezni. Van uránérc a Mecsekben bár elég gyenge minőségű.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..