[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Te azt minek nevezned ha egy orszag garanciat vallal egy masik orszag szuverenitasaert majd megtamadja fegyveresen ?

Bocs, a hivatalos álláspontok győznek meg, nem a napi politikai viharok vagy "dolgozatok", amelyekben ez el sem hangzik.
A hivatalos orosz álláspont pedig az, hogy van ukrán nép, van Ukrajna. Amíg vissza nem vonják ezt ENSZ szinten, addig nincs miről beszélni.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Akik saját szemükkel látták, és élték is meg az orosz megszállást, azok már alsó hangon 76 - 86 évesek lennének ... Vagy te mennyi vagy ha szabad érdeklődnöm ?
Miről beszélsz? Negyvenes vagyok, de pl emlékszem, hogy óvodában szovjet katonák jöttek látogatóba.
Az óvónénik meg megkérték a szülőket, hogy küldjenek be cigarettát nekik.
Aztán a térdükön lovagoltattak minket.

• Hűha
Reactions: enzo
Nem a pillanatnyi helyzetrol beszelek hanem a szandekrol ami evtizedek ota meg van Putyin fejeben. Jelenleg ennyire kepesek de egy ukran osszeomlas eseten maris hatarosak lennenk. Sajnos ez benne van a pakliban.

Évtizedek óta. Mégis milyen évtizedek óta ?

Putyin az már 20 éves kora óta Magyarország elfoglalását tervezi ? Most van 72 éves, és még 130 évesen is Magyarország elfoglalásáról fogja szövögetni a terveit ?

Akik saját szemükkel látták, és élték is meg az orosz megszállást, azok már alsó hangon 76 - 86 évesek lennének ... Vagy te mennyi vagy ha szabad érdeklődnöm ?
A megszallas a katonai csapatok megerkezesevel csak ELKEZDODIK es addig tart ameddig KI NEM VONULNAK. Marpedig 1991 ben vonultak csak ki az az ert veget a megszallas. Nem bonyolult!

Miről beszélsz? Negyvenes vagyok, de pl emlékszem, hogy óvodában szovjet katonák jöttek látogatóba.
Az óvónénik meg megkérték a szülőket, hogy küldjenek be cigarettát nekik.
Aztán a térdükön lovagoltattak minket.

Dinamo a leírása alapján a Rákosi-korszakban ragadt meg.

• Tetszik
Reactions: 2ndt
A kérdés a kérdés, hogy Jugoszláviát vajon miért nem szállták meg ?

Vagy Ausztriából is miért szedelőzködtek össze meglepően gyorsan ?

Igen en eltem a szoc alatt. Igen nekem az orosz katona aaz orosz befolyas az szemelyes emlek es nem egy olvasott cikk. Igen nekem meg meg van az hogy az orosz komunista befolyas athatott mindent. Az ovodatol az egyetemen at a hetkoznapokat kulturat sportot mindent de MINDENT. Szar volt. Mindenki belul uvoltott kinjaban mert mast nem tudott mert ha megtette hangosan pofanvagtak igy vagy ugy. Ismetlem szar volt es nem kivanom sem magamnak sem neked sem a csaladjainknak. Sot! Semelyik valaha orosz megszallas alatt levo orszag nem kivanja oket vissza. SEMELYIK! Most vagy mindenki hulye aki nem akar orosz uralmat vagy van egy altalanos tapasztalat.

Amugy milyen "fekete feher tortenelmi tenyekre " gondolsz amelyekkel szerinted en hadakozom? Kesz vagyok tanulni.

Ezzel az írkálásoddal több baj is van:

• Oroszország történelme nem merül ki a kommunizmusban

• A kommunizmust Nyugat-Európában találták fel

• A kommunizmust Nyugat-Európából erőszakolták rá Oroszországra

• A történelemben 1922 előtt nem létezett olyan ország, hogy Ukrajna, nemhogy ukránok.

• Magyarország és Ukrajna státusza nem hasonlítható egymáshoz: Mi egy megszállás alá került idegen ország voltunk, addig Ukrajna az meg jónéhány szakadár kormányzóság / oblaszty

• amikor Nyugaton a Nagy Francia Forradalom és társai dúltak, ahhoz képest előfordult, hogy Oroszországban béke, biztonság, és normális élet volt.

• Magyarországot történelme során a Német, és Osztrák Birodalom próbálta bekebelezni, 900 évet is átívelve, nem pedig az Orosz

• A történelemben 1922 előtt nem létezett olyan ország, hogy Ukrajna, nemhogy ukránok.

• Magyarország és Ukrajna státusza nem hasonlítható egymáshoz: Mi egy megszállás alá került idegen ország voltunk, addig Ukrajna az meg jónéhány szakadár kormányzóság / oblaszty

• amikor Nyugaton a Nagy Francia Forradalom és társai dúltak, ahhoz képest előfordult, hogy Oroszországban béke, biztonság, és normális élet volt.

• Magyarországot történelme során a Német, és Osztrák Birodalom próbálta bekebelezni, 900 évet is átívelve, nem pedig az Orosz
"A történelemben 1922 előtt nem létezett olyan ország, hogy Ukrajna, nemhogy ukránok."

Az ukrán identitás gyakorlatilag nem elvitatható, még ha nem is így hivták korábban, ahogyan a fehérorosz sem. A "címkék" részben a nacionalizmus eredményei.

"A történelemben 1922 előtt nem létezett olyan ország, hogy Ukrajna, nemhogy ukránok."

Az ukrán identitás gyakorlatilag nem elvitatható, még ha nem is így hivták korábban, ahogyan a fehérorosz sem. A "címkék" részben a nacionalizmus eredményei.

Van ukrán identittás, de az nem nagymúltú történelmi dolog, hanem kábé az elmúlt 30 évben kifejlesztett politikai dolog.

Szerintem ez a véleménykülönbségünk oka.

Én a szabad világba születtem, ezért képes is vagyok elfogulatlanul, több száz évet is visszamenve vizsgálni a történelmet, aki meg megélte az előző rendszert, az nagy eséllyel a Szeretem vagy Gyűlölöm hamis dilemmába esett, és kristályosodott is ki nála.

Van ukrán identittás, de az nem nagymúltú történelmi dolog, hanem kábé az elmúlt 30 évben kifejlesztett politikai dolog.
Ukrán identitás korábban is volt a Szovjetúnió alatt is. Az elmált pár évtizedben mondjuk rányomták a turbót, de nem újkeletű.

Másrészt ez a nemzeti önrendelkezés, stb. meglehetősen katyvasz, szándékosan ráadásul.
Ukrán identitás, nemzetiség van. Oroszország elismeri, a világ elismeri.
Ezen érdemes túllendülni szerintem.

"
  • Oroszország történelme nem merül ki a kommunizmusban - Ez teny Azonban barmilyen is a politikai berendezkedesuk a szomszedos orszagok elfoglalasara torkedtek es torekednek ma is. Nem az a bajom hogy komcsi rendszert vittek hanem hogy a vilagforradalom exportjanak hamis igerete alatt az egesz vilagot is elfoglaltak volna. Es ismet egy Putyini idezet.

A Szovjetunio nagy oroszorszag volt csak mashogy hivtak" Ez onmagaban elmond mindent !!!

• A kommunizmust Nyugat-Európában találták fel - ES ???? Oroszorszag kina Kambodzsa fejlesztette az elmeletet tokelyre emberek millioinak kivegzese megnyomoritasa aran. Marx Engels meg a tobbi agyament irtak sokmindent de a kivitelezest itt az oroszok vegeztek.

• A történelemben 1922 előtt nem létezett olyan ország, hogy Ukrajna, nemhogy ukránok. - ES ??? Orszagok sokszor eltunnek vagy kuzdenek a letrejottukert aztan ha a tortenelem kegyes hozzajuk akkor lesz sajat orszaguk. A lengyelek is eltuntek a tortenelem szinpadarol de aztan visszatertek. Mas! A tobb tizmilios kurd nemzetiseg szerinted megerdemelne egy onallo sajat orszagot?

• Magyarország és Ukrajna státusza nem hasonlítható egymáshoz: Mi egy megszállás alá került idegen ország voltunk, addig Ukrajna az meg jónéhány szakadár kormányzóság / oblaszty - DEHOGYNEM !!! Magyarorszag onallo volt amit megszaltak az oroszok. Ukrajna is onallo volt amit probalnak es reszben mar meg is szaltak az oroszok. Nehez nem latni a hasonlosagot.

• amikor Nyugaton a Nagy Francia Forradalom és társai dúltak, ahhoz képest előfordult, hogy Oroszországban béke, biztonság, és normális élet volt. - Meg kene kerdezni a szomszedait hogy nekik mi volt a tapasztalatuk. Ahogy ma nem tudsz olyan szomszedos orszagot mondani (oroszorszag szomszedairol beszelek ) akit ne tamadtak volna meg az oroszok. Talan mongolia kivetelevel.

• Magyarországot történelme során a Német, és Osztrák Birodalom próbálta bekebelezni, 900 évet is átívelve, nem pedig az Orosz- Ez igy egy reszigazsagot tartalmazo hamis allitas. Magyarorszagot a nemet az osztrak a torok es az oroszok is megprobaltak bekebelezni. MIND!!!! Nem ertem hogy mardhat nallad ki egy laza majd fel evszazados orosz megszallas ??? Oke hogy nem eltel akkor es fogalmad sincs milyen volt de azert a tortenelemkonyvek az 501 es parcella az Andrassy ut 60 tele van a veres "ujlenyomataikkal"