[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Oroszország a krími irányban bontakoztathatja szét csapatait

"Az ukrajnai helyzet miatt Oroszországnak teljes értékű és önálló hadseregcsoportosítást kell kialakítania a krími irányban – jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter.

A védelmi tárca vezetője szerint idegen csapatok jelenléte az orosz határ közelében bizonyos korrekció eszközlését követeli meg a déli katonai körzet parancsnokságától. Sojgu rámutatott, hogy ez a Krím Oroszországhoz való csatlakozásával kapcsolatos."

http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_16/Oroszorszag-a-kr-mi-iranyban-bontakoztathatja-szet-csapatait-7687/

9RIAN_02458753.HR.jpg
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Azért azt tartsátok szem előtt, hogy papichulo a CIA által a HTKA tartalmak monitorozására kijelölt személy,

ezért javaslom minden kedves HTKA fórumozónak, hogy Oroszország stratégiai érdekeinek védelmében mindenki az általa birtokolt információ legértékesebb 25%-át NE ossza meg nyilvános fórumokon - így a HTKA-n se -, hanem tartsa meg magában, vagy esetleg csak szűk ismerősi körben terjessze.

Ajánlott továbbá - periodikus jelleggel - intenzív dezinformációs kampány folytatása, amelyek esetében a dezinformációs jelleg avatott HTKA-s fórumozók számára nyilvánvaló, ám a nyugati atlantista ügynökök számára rejtett marad.

Végezetül, papichulo-nak vigasztalásul ígérem, hogy a Szovjetunió 2.0 megalakulása, és a KGB hatalomra kerülése esetén életben hagyjuk, mivel személyisége rendkívül szórakoztató, és - hiánya esetén - nem tudnánk rajta jókat röhögni :))
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
Russia to boost Crimea troop numbers, worries over military build-up at borders

"Russia is going to increase its military presence on the Crimean Peninsula as “the situation in Ukraine has escalated sharply,” Russian Defense Minister announced.

The plan released by Sergey Shoigu is due to the increased “presence of foreign military” in “the immediate vicinity” of Russia’s borders.
...
"We will discuss proposals to create missile technical bases in each military district. The creation of more autonomous units of storage and transportation [of missiles] will allow us to fully use missile military units when they are used in different operating directions and at a considerable distance from each other," Shoigu said."

http://rt.com/news/188184-crimea-russia-boost-troops/

1092px-military_districts_of_russia_2010.svg.jpg
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 079
24 952
113
Kedves Papichulo!
Nem hiszem, hogy bármilyen különösebben sértőt írtam volna. Amit írtam mindenkire vonatkozik, rám is rád is. Valószínűleg többször el kell olvasni, hogy mit is jelent. Nem egyedül te vagy elfogult, mindenki az, valami vagy valaki iránt, különböző szinten, szimpátiától függően, de csak ott kell hirdetni az "igét", ahol vevők erre és ez az országokra is igaz.
Az emberekre, közösségekre, országokra rá lehet erőszakolni valamit, el lehet húzni a mézesmadzagot, hülyének is lehet nézni őket, de csak egy ideig.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 379
23 051
113
Előkerült pár holttest:
http://www.karpataljalap.net/2014/09/16/tobb-tucat-ukran-katona-holttestere-bukkantak
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Keddre a szlovákoknak juttatott orosz gáz 25%-kal csökkent.
http://news.yahoo.com/slovak-gas-importer-says-russian-deliveries-drop-25-122601409--finance.html

Amiatt egy szavuk sem lehet, ha a szerződés alapján minimálisan szállítandó mennyiséget szállítják csak, hogy ne tudjanak továbbadni belőle Ukrajnának, aki szarik rá kifizetni a számláit.
 

laudarage

Active Member
2014. február 3.
1 689
4
36
2014.09.15.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H0nZUSMtF-E

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WezD9IjSPCE
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Az ukránok SAM-eket vittek Donbaszba? Orosz légitámadást várnak komolyan, vagy maláj gépeket?

src="https://www.youtube.com/watch?v=GsT-k6h6NVI&fmt=18" />

Kedves Szerda rogeszmeideg vorosordog ( ez utobbi evtizedekkel ezelotrol )

Az Indexen lehet mindenfele marhasagot mondani katonai temaban mert nem elvaras hogy ertsen hozza az ember. Ez viszont itt egy szaktopik ahol nem modi hogy mindenfele hulyeseget irogasson az ember.
Ha nem tudsz valamit vagy bizonytalan vagy akkor inkabb kerdez. Nagy valoszinuseggel valaki az olvtarsak kozzul egesz jol ert a dologhoz.

Jelen esetben viszont nem kell jol erteni sem ahoz hogy elmondjam a hulyeseg lenyeget mivel ezek nem SAM ek hanem a TOCSKA U harcaszati ballisztikus raketak.

Mint az kozismert ! ( copyright by Safranyek )
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
<blockquote rel="szerda">Az ukránok SAM-eket vittek Donbaszba? Orosz légitámadást várnak komolyan, vagy maláj gépeket?

src="https://www.youtube.com/watch?v=GsT-k6h6NVI&fmt=18" />

Ez itt egy szaktopik ahol nem modi hogy mindenfele hulyeseget irogasson az ember

Jelen esetben viszont nem kell jol erteni sem ahoz hogy elmondjam a hulyeseg lenyeget mivel ezek nem SAM ek hanem a TOCSKA U harcaszati ballisztikus raketak.

Mint az kozismert ! ( copyright by Safranyek )</blockquote>

Kuruc, végignézted a videót is, vagy csak a "címlap" alapján mondasz véleményt?! :-(
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
emel: "Kuruc, végignézted a videót is, vagy csak a "címlap" alapján mondasz véleményt?! :-("

Ezt elsöre en is beneztem, a "cimlapon" egy Tocska van valami paraden, a videoban mar erdekesebb. Az tippelnem, hogy a lapos, "koporsoszeru" ponyvaval letakart jarmuvek szinten Tocska inditok.
Köztük a menethez "összecsomagolt", hátrafordított radaros felépítményes járművek lehetnek Sa-8 Osa rendszerek, leszerelt indítókkal?

Vagy ha rossz a tipp, akkor kíváncsi vagyok a helyes megoldásra! :)
 

kovikopasz

Member
2011. június 2.
347
0
16
Peszkov: még nem állapították meg a nyugati szankciókra adandó válaszintézkedések időpontját
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_16/Peszkov-meg-nem-allap-tottak-meg-a-nyugati-szankciokra-adando-valaszintezkedesek-idopontjat-1424/

Csodálom az oroszok béketűrését, én már réges rég megrúgdostam volna az Eu-s majmokat....:)
Lavrov: Oroszország és az EU viszonyában még nem haladtunk túl azon a ponton, amelyen túl már nincs visszatérés
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_17/277396131/

Az orosz külügyminiszter a Boeing-katasztrófáról nyilatkozott
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_09_17/Az-orosz-kulugyminiszter-a-Boeing-katasztrofarol-nyilatkozott-0984/
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
<blockquote rel="Kuruc71"><blockquote rel="szerda">Az ukránok SAM-eket vittek Donbaszba? Orosz légitámadást várnak komolyan, vagy maláj gépeket?

src="https://www.youtube.com/watch?v=GsT-k6h6NVI&fmt=18" />

Ez itt egy szaktopik ahol nem modi hogy mindenfele hulyeseget irogasson az ember

Jelen esetben viszont nem kell jol erteni sem ahoz hogy elmondjam a hulyeseg lenyeget mivel ezek nem SAM ek hanem a TOCSKA U harcaszati ballisztikus raketak.

Mint az kozismert ! ( copyright by Safranyek )</blockquote>

Kuruc, végignézted a videót is, vagy csak a "címlap" alapján mondasz véleményt?! :-(</blockquote>

Bevallom csak a nyitokepet neztem meg. Sot az sem esett le hogy ez nem foto hanem video :)))