[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

stendre

Active Member
2014. december 4.
408
191
43
Csak korruptak, csak haszonlesők, csak bábok, csak bankárok, csak népüket eláruló gazemberek, csak stb. gyülekezete.
Az úgynevezett "európai érték" ezért nem létezik és nem is létezhet.
Mert ha pontosan meghatároznák az általuk képviselt hatalmat és értéket (pénz) százmilliók kezdenék a EKB új székházát lebontani.
http://www.hirado.hu/2015/03/18/osszecsaptak-az-ekb-ellen-tuntetok-a-rendorokkel-frankfurtban/
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Annak aki meg nem ismerte eddig az AGSz helyes hasznalatat!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mheritxpD7Q
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 243
113
Az ökonomikusok embere dicsekedett ma az esti krónikában, hogy ők a segély akcióikkal egész Ukrajnát "lefedik", még Kelet Ukrajnát is!
Tehát az adományaink mindenhova mennek, kérdés: mennyi juthat Kárpátaljának?
Ezekbe a "szervezetekben" a vörösiszap és az árvíz óta egyáltalán nem bízom!
 

naszados

Member
2015. február 6.
57
3
8
Az ökonomikusok embere dicsekedett ma az esti krónikában, hogy ők a segély akcióikkal egész Ukrajnát "lefedik", még Kelet Ukrajnát is!
Tehát az adományaink mindenhova mennek, kérdés: mennyi juthat Kárpátaljának?
Ezekbe a "szervezetekben" a vörösiszap és az árvíz óta egyáltalán nem bízom!

Az Ökumenikus Segélyszervezet nagyon sok akciót lebonyolított az elmúlt negyed században.
A Máltaiakban és a Karitasban meg biztosan megbízhatsz. Minimális működési költséggel dolgoznak, s elhivatott emberek vannak benne.
Ha ez sem elég, vallásosságra való tekintet nélkül megbízhatsz a kárpátaljai ferencesekben. (A püspök is ferences, aki innen települt ki oda, eredményesen dolgozott, így később ő lett a püspök. Ő a kinti - még nem püspöki - szolgálatért 1989-ben a szentendrei fizika-technika tanári állását hagyta ott.)
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 148
10 865
113
<blockquote rel="aquarell">Krim:Tudom, nem ide tartozik, mert Oo. része és nem Ukrajna :)), de:
A nyugat kifogasolja a Krim csatlakozàsàt az orosz federàciôhoz.
De mennyire jogszerü ahogy Kruschow odaajàndekozta a Krimet Ukrajnànak 1964-ben? Volt akkor referendum stb? Erröl nem olvastam eddig sehol. Tud erröl valaki valamit?
Szaki01: Én nem közölnék képeket meg tul sok részletet a holletröl stb. Jobb ôvatosnak lenni...
Úgy tudom Hruscsov saját projektje volt, nem kérdezett meg senkit, főlet a népet nem. Akkoriban nem is volt ez lényeges. Legalábbis a fórumon volt már erről szó.


azt tudja valaki, hogy a magyar törvények szerint bűncselekmény e idegen országban harcolni?

Az. Viszont biztosan meg lehet ezt is bonyolítani. Pl ha a MH küld Kurdisztánba bázist védeni katonákat, és pár magyarországi önkéntes elmegy ISIS-t lőni Szíriába nemhivatalosan, ott már lenne kapaszkodója a védőügyvédnek. Na meg bizonyítsd be, hogy ő harcolt és lelőtt valakit, egy háborúban.</blockquote>

Dér Zsolti is szabadlábon van.
Okos ember.
Nem csak annyi esze volt, hogy ne lövesse le magát (egy előadáson mondta, hogy a legtöbb haláleset hülyeségből adódott, pl. bebasztak a katonák, azt kiálltak a mezőre az ellenség elém vagy nem bújtak fedezékbe, mert nem akartak koszosak lenni), de nem is tett olyan kijelentést, amit felhasználhatnának ellene. Tárgyi bizonyíték meg nincs.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Konsztantyinovkában az SzBU letartóztatta azt az újságírót aki lefényképezte a tragédiát, amikor részeg ukrán katonák halálra gázoltak egy 8 éves kislányt.

Kijevben egy újság foszerkesztojét, korábbi parlamenti képviselot is letartoztattak mert a cikk amit írt nem tetszett az SzBU-nak.
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
<blockquote rel="karpatalja">Dmitrij Jaros befog kerulni a vezrkarba!

Remélem rábízzák a haditervek kidolgozását, mert akkor nagyon hamar megsemmisül az ukrán haderő!</blockquote>

Szerintem egy ertelmes ember, legalabbis a tobbihez kepest...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 092
113
<blockquote rel="szuvorov"><blockquote rel="karpatalja">Dmitrij Jaros befog kerulni a vezrkarba!

Remélem rábízzák a haditervek kidolgozását, mert akkor nagyon hamar megsemmisül az ukrán haderő!</blockquote>

Szerintem egy ertelmes ember, legalabbis a tobbihez kepest...</blockquote>

Van valamilyen katonai végzettsége? Mennyire ért a hadvezetéshez?
(bár valószínűleg csak dísz lesz a jobb szektor megnyugtatására)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Neonáci az ukrán vezérkarban katonai képesítés nélkul....
Ez is csak Ukrajnában lehet. Adnak neki egy funkciot mert félnek tole, félnek , hogy Kijev ellen fordul ...
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
@borisz
Ennek ellenére felkerült a terrorgyanús személyek listájára felkerülnie, és visszatérése után elég keményen dolgoztak rajta a szolgálatok, először sörözni hívták aztán kivallatták szobán. Majd asszem évekkel később rá akartak varrni egy skinhead kiképzőtábort Eger mellett, csak marha jól tisztázta magát.
Igen, ezt tőle tudom. Szóval nem ennyiből áll megúszni az ilyen kalandokat....
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Azert eleg sok jobb szektorossal beszeltem a majdanon es utanna is. Messze nem mind fasiszta, igaz a magja az! Abszolut ertik, h a nyugat elarulta oket. Az Ukran liberalisok pedig felhasznaltak a celjaik eleresere. Meg meg azt is hangosztatjak, h az Ukran helyzet Krim, Donbasz, Arrol is az Ukran vezetes tehet es nem az Oroszok.
Szoval ismerve az o allaspontjukat (az oligarhakrol) es mondjuk halgatva Mozgovojt, szerintem kozelebb all egymashoz a ket fel elkepzelese, mint azt sokan gondoljak.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
1353 is lehet smst kuldeni vagy hivni , aki akar tenni Ln is párszor hivtam már persze csak 250 Ft , de nekik az sokkal többet ér
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
<blockquote rel="desertfox">1353 is lehet smst kuldeni vagy hivni , aki akar tenni Ln is párszor hivtam már persze csak 250 Ft , de nekik az sokkal többet ér

Ehhez kérnék egy Enigmát meg az érvényes kódot is :)</blockquote>

Tippem:

<i>1353-es telefonszámra is lehet smst kuldeni vagy hivni , aki akar tenni. Én is párszor hivtam már persze csak 250 Ft , de nekik az sokkal többet ér</i>
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Az ukrán katonák szórakozásból lovik az iverszki kolostor melletti pravoszláv temetot.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uFNRURUV1Cw