[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
Autonómiát követel a kárpátaljai magyar és ruszin kisebbség
http://karpathir.com/2015/08/15/autonomiat-kovetel-a-karpataljai-magyar-es-ruszin-kisebbseg-video/

https://youtube.com/watch?v=6Bknk44h67g

Nagyon helyes, de csak ésszel és óvatosan...nehogy itt is olyan balhé legyen mint Kelet Ukrajnában... mert abba belepusztulna a Kárpátaljai Magyarság, mi nem vagyunk annyian mint az oroszok...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 570
113
Gorlovka (18+)
https://www.youtube.com/watch?v=xLL6L_bgKac

Legszivesebben agyonverték volna az ebeszeseket a gorlovkai asszonyok. Értheto , hisz nap mint nap pincében kell élniuk az állandó ukrán támadások miatt....
 

norbi1985

Member
2015. május 11.
150
2
18
<blockquote rel="Python">Gorlovka (18+)
https://www.youtube.com/watch?v=xLL6L_bgKac

Legszivesebben agyonverték volna az ebeszeseket a gorlovkai asszonyok. Értheto , hisz nap mint nap pincében kell élniuk az állandó ukrán támadások miatt....</blockquote>

És erről az az ebeszes csávó tehet?
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Az emberek nagy többsége nyugodtan szeretné élni az életét és hamarabb eléri az ingerküszöbét hogy saját kontinensén Európában az oroszok háborút kezdeményeztek, mint hogy Líbiában vagy az isten háta mögött mi van.

Szóval az emberek pontosan azt akarják amit az EU most tesz, nem pedig irreális nacionalista álmokat dédelgetnek pár pénzügyileg kompromittált politikai kisebbségtől eltekintve.

A pénz a kutyát nem érdekli.
Hidegháború van, a nyugati civilizáció megtartása a cél. Öntik zsákszámra a dollárt és az eurót, és önteni is fogják. Csak addig kell kitartaniuk míg az orosz állam összeomlik. Ez már nincs messze.

Amíg az EU 28 tagállama betonszilárdan összezár addig nincs értelme felesleges pénzről beszélni. Az a rossz hírem van hogy ezek még élvezik is hogy szivatják az Oroszokat.

Máskor simán kikelnek magukból Amerika ellen egy kétes kimenetelű békefenntartó háború esetén, de most meglepő módon mindenki iparkodik megtartani a <i>falanxot</i>.

Eggen nyugodtan szeretné élni az életét, csak az a helyzet pubi, nem a ruszkik kezdték.
A líbiai helyzet egyébként pont hogy nem az isten háta mögött van és Mo-t is kőkeményen érinti, jelenleg is.

Az emberek kvára nem akarják azt amit ez az impotens EU tesz. Gyenge és fenntarthatatlan konglomerátum, csak idő kérdése és összedől, mint a kártyavár. Az agónia hosszúsága pedig az amerikaiaknak kedvez, amit ők könyörtelenül ki is fognak használni.

Csak a pénz minden hatalmi törekvés mozgatórugója. Az erőforrások megszerzése, ami az emberiség történelme folyamán mindig is alakította azt. Ahogy látom, neki kéne veselkedni újfent a történelemkönyveknek.
A dollárt a FED nevű magánbank nyomtatja, számolatlanul, fedezetlenül, az euró az egy dollár-alvaluta semmi egyéb. Az égészben az a baj, hogy ennek az árát te meg én fogjuk megfizetni.
Az oroszok omlanak, látszik is. Annyira, hogy ihaj. Mondj egy időpontot mikor :)))

Az EU-nak semmiféle koherens, hatékony, közös biztonságpolitikája nincsen. Ezt tessék végre felfogni.
Betonszilárd összezárás ... te jó ég, mit szívsz ?
Kőkeményen meg vannak zsarolva, egytől-egyig az európai vezetők, mivel az amerikaiak csontra lehallgattak mindenkit évtizedek óta, ha így nem sikerült megoldani, ment a pénzügyi fegyver a halántékhoz.
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Ha van Jóisten, látja mennyit szenvednek a Donbasszi emberek.....igen...valóban halnak meg civilek a frontvonalon túl, de Ulippo kolléga azt nem veszi figyelembe, hogy kb 1%-a a Donbassziaknak...mert valóban...betalált már néha szaki akna-rakéta...bármi rossz helyre, de kb 1%-ával, hisz ők nem civilekre vadásznak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ellenben az ukik így akarják megtörni őket!!!!! Akkor is SZLAVA NOVOROSSZIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem a Jóisten igazságot tesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

csokibacsi

Member
2015. június 19.
201
0
16
Ha nem lenne semmi vesztenivalóm....sajna lehet nem sokára nem lesz, én is kiállnék az igazságért....még ha nem is az én nemzetem.....
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
20150817krimeoroszorszag-hid-sztrojgazmontazs.jpg

Már építik a hidat Oroszország és a Krím között
PALKÓ ISTVÁN, UNGVÁR2015.08.17. 13:5340
A gépek megkezdték a Kercsi-szoroson átívelő, 19 kilométer hosszúságúra tervezett híd első cölöpjeinek leverését.

Több szakaszban készül majd el a híd, amelyen a Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő által 2014 decemberében jóváhagyott végleges tervek szerint egy kétszer kétsávos autóút, valamint két sínpárból álló vasútvonal kap helyet.

A tervek között szerepel még egy magasfeszültségű kábel lefektetése is, amelyen keresztül Ukrajnát megkerülve látnák el árammal a félszigetet.

Idővel épülhet még egy gázvezeték is, így a Krím energetikai szempontból teljesen függetlenné válhatna Ukrajnától.

2018-ra lesz kész
A híd két tengeri szakaszt ível majd át.

A 6,1 kilométeres első szakasz a krími Kercs városát és a Tuzla szigetet köti össze, a második, 7,5 kilométeres rész pedig a sziget és a Tuzla földnyelvet. A híd teljes hossza 19 kilométer lesz.

A fő kivitelező az Arkagyij Rotenberg orosz milliárdos tulajdonában lévő Sztrojgazmontazs Kft. A projekt kivitelezésére 228,3 milliárd rubelt (kb. 980 milliárd forint) irányzott elő a Kreml.

A hídnak 2018 végéig kell elkészülnie.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150817-mar-epitik-a-hidat-oroszorszag-es-a-krim-kozott.html
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
JACENYUKBÓL ÚJRA BANKÁR LESZ?

A sajtóban felröppent a hír, hogy az ukrán miniszterelnök a továbbiakban az Ukrán Nemzeti Bank elnöki tisztét töltené be, az ajánlatot az elnöki adminiszráció vezetője tette Jacenyuknak – írja a Lenta.ru.

A hírek szerint az ajánlat hátterében az állhat, hogy amennyiben Jacenyuk elfogadja, úgy pártja, a „Nemzeti Front” a „Petro Porosenko blokkja” párttal együtt előnyös helyen indulna az őszi helyhatósági választásokon. Ez esetben a miniszterelnököt Natalja Jareszko, a jelenlegi pénzügyminiszter váltaná fel székében. A politikai jellegű sakkhúzás hátterében Washingtont sejtik a szakértők.

Augusztus 11-én a sajtóban napvilágot látott hírek szerint nyomozás indult a Nemzeti Bank jelenlegi elnöke, Valeria Gontareva ellen. Avakov belügyminiszter szerint a vád szolgálati viszonnyal történő visszaélés.

Ezt megelőzően augusztus 9-én Jacenyuk már megszellőztette a hírt, miszerint változások történhetnek a miniszteri székek körül, és szeptemberben a parlamentben új kormány felállítását fogja kezdeményezni. Május végén már el kívánta mozdítani helyéről az egészségügyi minisztert, Alekszandr Kvitasvilit, és lemondásra szólította fel a védelmi minisztert, Sztepan Poltarakot, valamint a belügyminisztert, Arszen Avakovot is.

Június elején egy érdekes levél került a sajtó tulajdonába, amelyben Richard Dzhejj-Durbin amerikai szenátor elégedetlenségét fejezi ki Jacenyuknak az ukrán politikai kádermozgatások kapcsán. E levélben Dzhejj biztosítja Jacenyukot a szenátus bizalmáról, és osztja annak aggodalmát az ukrán miniszterek nagyfokú fluktuációja miatt, de egyetért vele abban, hogy sem az ukrán belügyminiszter, sem az energetikai és széngazdálkodási miniszter, sem a gázgazdálkodásért felelős államtitkár nem alkalmas posztjának ellátására. A belügyminiszter személyével kapcsolatban azonban Dzhejj óvatos kivárást javasol Jacenyuknak.

Arszenyij Jacenyuk 2014. február 24-én került Ukrajna miniszterelnöki székébe, és még az év szeptemberétől a „Nemzeti Front” párt elnökévé is megválasztották. 2007-2008-ban a Rada elnöki tisztét töltötte be.

Forrás: Lenta

http://rapidpress.info/jacenyukbol-ujra-bankar-lesz/
----------------------------------------------------

MOZGÓSÍTÁS UKRAJNÁBAN: BŰNÖZŐK ÉS A DIÁKOK IS BEHÍVÓT KAPNAK

Ukrajnában véget ért a hatodik mozgósítás, de csak az előzetes terv 40-50 százalékát sikerült teljesíteni – írja a LifeNews. Nem kizárt, hogy újabb mozgósítási hullám kezdődik a hiány pótlására.

Legrosszabbul a legpatriótábbnak tartott nyugati régiók teljesítettek. Harkovban azzal rémisztgetik a diákokat, hogy ha nem veszik át a behívókat, nem kapnak diplomát.

Kárpátalja kormányzójának az az ötlete támadt, hogy csempészeknek is behívókat kézbesítsenek. Ukrajnában először nyújtanak behívókat bűnözőknek. Kijevi rendőrök elkaptak egy férfit, aki gyerekekre lövöldözött egy tó partján, de letartóztatás helyett katonai értesítőt adtak neki. Anton Gerascsenko parlamenti képviselő szerint a frontvonalon legalább megválthatja a bűnét.

A hatodik mozgósítási hullám június 19-én kezdődött és augusztus 17-én ért véget. Az ukrán katonai parancsnokság korábbi nyilatkozatai szerint ez volt az utolsó behívó hullám, de egyben azt is kiemelték, hogy a donbásszi konfliktus megújulása után újabb, hetedik hullám is lesz.

Forrás: LifeNews

http://rapidpress.info/mozgositas-ukrajnaban-bunozok-es-a-diakok-is-behivot-kapnak/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
GORLOVKÁBAN GYERMEKKÖZPONTOT TALÁLT EL EGY UKRÁN BOMBA

Egy szociális gyermekközpont és 11 lakóház sérült meg Gorlovka hétfői éjjeli bombázása alatt – írja a RIA Novosztyi Roman Hromenkóra, a város vezetőjére hivatkozva.

„Támadás érte a Nikitovszkij, Kalinyinszkij és Pantelejmonovka kerületet is. 11 lakóház és egy szociális gyermekközpont is megrongálódott, ahol a becsapódás ideje alatt 21 gyermek tartózkodott. Egyikük sem sérült meg” – mondta Hromenko. Szavai szerint tüzérséggel és harckocsikkal lőtték a várost.

Forrás: RIA

http://rapidpress.info/gorlovkaban-gyermekkozpontot-talalt-el-egy-ukran-bomba/
-----------------------------------------

OLASZ ÉS NÉMET KÉPVISELŐK UTAZNÁNAK A KRÍM-FÉLSZIGETRE

Szergej Akszenov, a Krími Köztársaság vezetőjének nyilatkozata szerint olasz és német képviselők utaznának a félszigetre – írja a Rusvesna.

„Biztos vagyok benne, hogy az év végére sok delegáció fog érkezni hozzánk” – mondta Akszenov, bár azt is megjegyezte, hogy az utazási szándékukat még egy dokumentum sem igazolja.

„Olyan politikusok is utaznak, akik tisztelettel adóznak Oroszországnak. Szerte akarják foszlatni azt a mítoszt, hogy a Krím-félszigeten veszélyes élni, hogy itt mindenhol harckocsik állnak, és hogy az emberek életét veszély fenyegeti, illetve veszélyes befektetni. Ez mind hazugság. A franciák itt voltak és láthatták ezt” – mondta Akszenov.

„Az európai és amerikai információs térben eltitkolnak minket. Az emberek nem tudnak azokról az eseményekről, amelyek itt mentek végbe. Hatojama, Japán korábbi miniszterelnöke is meglátogatta a félszigetet, és meggyőződhetett arról, hogy biztonságos itt élni. A nehézségek ellenére az embereknek jó hangulata van és nem csalódtak a tavalyi népszavazás eredményében” – mondta Akszenov.

forrás: Rusvesna

http://rapidpress.info/olasz-es-nemet-kepviselok-utaznanak-a-krim-felszigetre/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
899edfc630c3ac52eb487936a125d5fa__660x.png

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK DRÓNOKAT KÜLD UKRAJNÁBA

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma a következő négy évben 50 százalékkal megnöveli a drónjai jelenlétét Ukrajna, Irak, Szíria, a Dél-kínai-tenger és Észak-Afrika légterében – írja a LifeNews.

2011 óta ez lenne az amerikai drón program első megerősítése, aminek köszönhetően megnövekedne az információgyűjtés a konfliktus területeken.

Philip Breedlove amerikai tábornok szerint ebben az évben sokkal több információra volt szüksége a megfelelő megfigyelésre több régió fölött is, beleértve Ukrajnát is.

„Információra van szükségünk, és előre tudnunk kell Moszkva terveiről, ami segíteni fog minket, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket és helytelen számításokat, illetve abban is segít, hogy szükség esetén készek legyünk” – mondta Breedlove áprilisban.

A New York Times adatai szerint a program a támadó drónok felhasználását is magába foglalja, ami Barack Obama elnöksége alatt az egyik legdinamikusabban fejlődő program. A jogvédők szerint a világ különböző országaiban legalább háromezer ember halt meg a drónok támadásaitól.

forrás: LifeNEWS

http://rapidpress.info/az-egyesult-allamok-dronokat-kuld-ukrajnaba/
 

szaki01

Member
2015. március 13.
352
0
16
Nemtudok képet feltölteni.- eü cucc, mellény.
A moràl töretlen, sõtt...
Robbanò dolgokról majd privàtban.
Pàr napig nem leszek. ( aksi vége )
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Azért kíváncsi lennék hogy a drónokkal mit tud kezdeni az orosz/szaki légvédelem ?! Gondolom a detektálás a fő probléma ! Ha detektálják akkor le is tudják lőni , s ha lelőnek akár 1-et is abból óriási botrány lesz . Ha egy MQ-9 vagy egy Global Hawk orosz kezekbe kerül akkor utána talán már védekezni is tudnak ellene.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 846
113
Detektálni és lelőni a 70-es évek színvonalán lévő eszközökkel is egyszerű egy drónt.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Azért kíváncsi lennék hogy a drónokkal mit tud kezdeni az orosz/szaki légvédelem ?! Gondolom a detektálás a fő probléma ! Ha detektálják akkor le is tudják lőni , s ha lelőnek akár 1-et is abból óriási botrány lesz . Ha egy MQ-9 vagy egy Global Hawk orosz kezekbe kerül akkor utána talán már védekezni is tudnak ellene.

Nem vagyok olyan nagy szakértő a témában, de ha jól tudom Sem az MQ-9 sem a Global Hawk nem rendelkezik lopakodó képességgel, ráadásul eddig csak olyan terület felett repkedett ahol nem volt komoly légvédelem. Elvileg itt most kiderül majd, hogy mit is tud valójában.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 140
113
Nekem is az az érzésem, hogy új fejezethez fog érkezni az orosz dróntechnika hamarosan. Ahogy megejellenek ezek a drónok, szerintem prioritást fog élvezni az, hogy párat meg tudjanak vizsgálni közelebbről. Ahogy a másik oldal meg szíria felett, valsz. a mig-31 re lesz igen kiváncsi...
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Azt hiszem hogy mind a két említett típus erősen csökkentett észlelhetőségű ! De ha egy erősebb VHF radarral már orosz területről észlelhető akkor bajban vannak a gépek .