[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Obama aláírta az újabb 300 millió dolláros védelmi támogatásról szóló szerződést Ukrajnával.
1445550108-8658.jpg

http://www.unian.info/politics/1194517-obama-signs-defense-budget-law-with-300-mln-for-ukraine.html

Úgy szeretnék egyszer már egy olyan hírt olvasni kedvenc barátunktól, hogy Ukrajnában háromszorosára emelték a fizetéseket, harmadára csökkent a gáz ára, felére az áram és ingyen adják a lembergi Robert Dooms sört. És akkor még nemis kívántam nagyot, hiszen csak az "anciant regime" viszonyai térnének vissza. (Na jó, a sört akkor se adták ingyen, de a többi áll mint a Sion hegye) Már mindenki csak adakozik ugyanis ennek a drága országnak, és az anyagmegmaradás elvének okán lassan mindez valóra kell hogy váljon.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mondtam én, hogy ebből nagy egymásra találás lesz.
Török aktivisták készítettek egy remek kis videót a hős ukrán katonákról akik helyt álltak a honvédő háborúban.
https://www.youtube.com/watch?v=2uMoUW6Ksjc
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 042
113
"a hős ukrán katonákról akik helyt álltak a honvédő háborúban"

Jól van itt már mész ignorba de nem azért mert nem szereted az oroszokat (mert néha én is ekézem őket ) hanem azért mert hülyeséget írsz.
Honvédő háború? Kérlek áraszd el a ukrán topicot a kilőtt t-90 tankokkal? Mutasd sok orosz harciheli roncsait etc etc
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Az ukránok bemutattak egy új (még szovjet fejlesztés) városi tankot az Azov bázisán a neve "Azovec"

111128.jpg
 

sixtee

Member
2015. március 22.
116
0
16
<blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="sixtee">Ő jól van...biztosítalak...vezeti a harcjárművet...

De a tankokat már kivonták...
Mit csinál? 50 kilométerre a front mögött köröz a tankkal? :)
Jól állnak benzinnel ha egy mihaszna magyar tankos bácsit köröztetnek a hátországban. xD
</blockquote>
Úristen ulippo! Te még mindig ennyire hülye vagy? Pár hétig nem nézek fel ide és mikor feljövök, azt kell lássam, hogy még mindig faszságokat fröcsögsz? Ejj, de jó lenne, ha saját szemeddel látnád az ottani történéseket! Esküszöm fizetnék neked, hogy odamenj jegyzetelni. Még védelmet is adnék, nehogy az ukik szétlőjék azt a fotelhez szokott picsádat.
</blockquote>

Csak keményen csajtársam, csak keményen....fogadjunk Uli még ki se tudná vasalni az egyenruhát...na és a stokizás...:):):)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1448718228
Több mint 300 ezer ember visszatért Donyeckbe.
2014 nyár vége óta visszatért Donyeckbe a fővárosba több mint 300 ezer ember. 2014 augusztusban 500-520 ezer ember volt csak Donyeckben. Most viszont 850 ezer - állította Igor Martinov polgármester.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2015/11/28/felakasztva-talaltak-ra-az-egyik-ugocsai-polgarmesterre/
"Felakasztva találták Veréce polgármesterét.
Vaszil Copko a Nagyszőlősi járásban lévő Veréce nemrég megválasztott polgármesterét felakasztva találták Tekeháza közelében. A szörnyű tragédia helyszínére a rendőrség és az ügyészség is a helyszínre sietett. A nagyszőlősi járási rendőrség jelentése szerint egy bejelentés érkezett, miszerint Tekeháza közelében a Tisza partján egy fekete Mercedes gépkocsit láttak, a közelében pedig egy felakasztott férfit.
A rendőrségi eljárást indított. Egyelőre még nem ismertek a körülmények és a motívumok sem. A férfi 1965-ben született és függetlenként nyerte meg a helyi községi választást. Mindeddig masinisztaként dolgozott a vasútnál."


http://karpathir.com/2015/11/28/hozzank-is-elert-az-uj-policia/
"Vasárnaptól, azaz november 29-től Kárpátalján is megjelennek az eddig csak a tévében látott policájok.
Arszen Avakov belügyminiszter közösségi oldalán tudatta, hogy Kijev, Lemberg, Odessza és Harkov után Ungváron is megkezdik szolgálatukat az új ukrán polícia járőrei. Vidékünkön csak a megyeszékhelyen, Munkácson és a két várost összekötő főúton találkozhatunk velük. Ezentúl ők lesznek azok, akik megállíthatják ellenőrzésre a járműveket és bírságolhatnak is."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
Szerencsére az ukránok máshol is visszaestek! :)

http://index.hu/sport/boksz/2015/11/29/klicsko-fury_dusseldorfban/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mikor hoztam hazugságot jumbo? Mutass egy példát ha képes vagy rá. Ha nem tudsz, akkor te kamuzol már megint.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az ukránok már gyakorolják a kanadaiakkal az akna és IED mentesítő berendezések használatát. A terroristák pokolgépei így kevesebb ember életét veszik majd el.
CU-FS5SUEAEB1SU.jpg