VV-2 (Softex Aero, Ukrajna)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 661
12 358
113
http://www.softex.aero/helicopter-vv-2

http://www.airrecognition.com/index...ght-attack-and-reconnaissance-helicopter.html

Softex_Aero_unveils_new_VV_2_light_attack_and_reconnaissance_helicopter_640_002.jpg


Hát támadó helinek elég szúnyog...
Kb kalassal lazán le lehet szedni.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Pont erre gondoltam, hogy egy buzgóbb AK-harcos úgy leszedi mintha ott sem lenne. A szélvédője sem tűnik golyóállónak. Az 1db 190-245 lóerős turbina is elég vékony. Túlfelől a tesók a harci helijeikbe kettot használnak darabonként 10x olyan erőset. Ha legalább nem lenne ilyen a kialakítása, pl szélesebb lenne, akkor 4 személyes olcsó(?) civil gépként árulhatnák. Ezzel épeszű pilóta nem fog a szakik fele menni, még egy Igla-t sem indítanának rá, hanem PKM-el hoznák le ha az AK-nak nem sikerül.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Hát igen, legalább a 12,7-es kaliber alattiakat meg kéne tudnia fognia, különben gyakorlatilag nincs védelme. Meg hát a fegyverzet is kérdéses, hogy miből mennyit tudna vinni.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
A 80`-as évek európai páncéltörő helikopterei lényegében páncéltörő rakétákkal felszerelt könnyű helikopterek voltak.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
A 80`-as évek európai páncéltörő helikopterei lényegében páncéltörő rakétákkal felszerelt könnyű helikopterek voltak.

Az 1.Vh.-ban lèghajóról ès duplafedeles gèpekről is bombàztak.
25-30 èvvel kèsőbb mègsem jutott eszèbe alkalmazni ezeket senkinek.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
Szerintem ebben az esetben bevetési profilja ami eldönti, hogy mennyire van értelme. Ha felderítésre akarják használni mint az amerikaiak az OH-6-t és valami olyasmi lesz belőle mint a Kawasaki OH-1 akkor szerintem ok.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Szerintem ebben az esetben bevetési profilja ami eldönti, hogy mennyire van értelme. Ha felderítésre akarják használni mint az amerikaiak az OH-6-t és valami olyasmi lesz belőle mint a Kawasaki OH-1 akkor szerintem ok.
Most arról az Ukrán vezetésrôl beszélünk, amely " megalkotta" a Dozor B-t, és a "Porosemko osztályú" páncélozott folyami hajót. Mindkettô alkalmatlan rossz konstrukció. A Dozor B egyértelmûen használhatatlan és gyakorlatilag nem mûködik, és már ha megy pár tucat kilométert törik- reped a páncélja. A páncélozott folyami hajó alapjában nem tengerre való, mégis arra szánták, ráadásul a hírek szerint ugyancsak pocsék a minôsége. Ezután egy alig terhelhetô helikopter- röhejes paraméterekkel. Csak hogy alig van bevethetô helikopterük. Az nem nagyon számít hogy roncsokkal próbálnak repülni, mert többek közt nincsenek a javításhoz használható új vagy megfelelô minôségben felújított alkatrészeik. Nem nagyon vannak már szakembereik sem.. Pénzük sincs igazán ezeknek ( sem) a beszerzéséhez, biztosításához. Így elôálltak egy nagyon olcsó és egyszerû helikopter koncepciójával, amit talán szériában is le tudnak gyártani, és mûködtetni. Viszont ennek a helikopternek csak az lehet a bevethetôségi koncepciója Ukajna jelenlegi lehetôségei- körülményei mellett, ha nagy tömegben nagyon olcsón tudják gyártani, És eleve nem számít a pilóták és a gép elvesztése. ( a katonáik élete az eddigiek alapján nem számít nekik- viszont ez alapján nagy számban kell majd gyorsan kiképzett pilóta is) Ezért ( is) gyaníthatóan nem felderítésre fogják használni, hanem egy az egyben támadásra. Potyogni fognak? Biztosan. Viszont.
Ár/ érték arány, + Ukrajna lehetôségei + a jelenlegi Ukrán "katonai" vezetés mentalitása. És még mindig kérdéses hogy az egyre rosszabb körülményeik mellett képesek a széria gyártására.