US-2 (ShinMaywa, Japán)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

piratvitorla

Member
2013. március 4.
292
1
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Közel az aláíráshoz az indiai-japán hidroplán-üzlet
"ezáltal pedig ez lehet a második világháború óta az első olyan, nem polgári célból kifejlesztett repülőeszköz, amit Japán elad egy külföldi ország számára"

Ez azért nem teljesen van így. A CH-46 helikopterből a svéd haditengerészet a japán licencváltozatot rendszeresítette, aminek ha jól emlékszem KV-107 a helyi jelzése...
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 224
17 083
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Közel az aláíráshoz az indiai-japán hidroplán-üzlet
Capslock

Azért nem teljesen, de évről évre egyre kisebb a szeletük. Ezért mondjuk az oroszok is komoly részben felelőse, legjobb példa a Vikramaditya, de sok mással is kicsapták már az indiaiaknál a biztosítékot.
De az biztos, hogy egy japán-indiai összeborulás érdekesen hathatna a térség erőviszonyaira.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 841
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Közel az aláíráshoz az indiai-japán hidroplán-üzlet
Hát ezzel a hidroplán féle szarsággal nagyon kiszorulnak .
Mikor továbbra is az oroszok vezetnek Indiában és még lehet hogy az armata vagy a pakda programba is beszállnak .
És akkor ott lesz a szu-25 váltó típusa ami érdekelheti majd őket+ légvédelmi rendszerek.
 

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Közel az aláíráshoz az indiai-japán hidroplán-üzlet
T Roni!
Talán "még" igazad van, bár újabban többször is veszítettek az oroszok Indiában! Gondolj csak az /Airbus/ tankerekre és a /Boeing/ szállítógépekre etc.... /- A közepes szállítógépek tendere meg most kezdődik..../
Stratégiai bombázó /PAK-DA/ Indiának??? - Na ne röhögtess...!!!
 

sondor961

Member
2012. december 26.
562
3
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Közel az aláíráshoz az indiai-japán hidroplán-üzlet
T. Star Trek!
Igazad van, de a hidroplán nem terjedt el. Sőt, pár országot kivéve kutató-mentő hidroplán nem kell a kutyának se /-ez látszik az "eladásokból" is/!
Igaz, erős hullámzásban nem tud leszállni! Megoldás: Normál repülővel kutatnak, majd küldik a "helit" menteni....
A hidroplángyártóknak meg marad a tűzoltás /lásd Bombardier 415/...!
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
ShinMaywa_US-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


01-05-ig, ha van valakinek képe egy esetleges 06-osról, nyugodtan küldje, hagytam helyet az összeállításon :)
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
Látom FB-on az oldal már 29 lájkot kapott a képemre én meg itt egyet sem :( Ez a civil munkámra emlékeztet az elvégzett tevékenység és a fizetés arányára. Ez van.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 785
75 808
113
Hiba a https://htka.hu/2017/09/21/szorosabbra-fuzne-katonai-kapcsolatait-japan-es-india/ cikk szövegében: "Ebből kifolyólag a két politikus megegyezett arról, hogy 2018-tól évente több alkalommal is közös hadgyakorlatokat tart majd Kína és India."

Helyesen: ...közös hadgyakorlatokat tart majd Japán és India.

Ez a 21.század!!!Ma már nem lehet háborúnak nevezni a háborút mert elmegy és feljelent mindenkit raszizmusért.Szóval ezr lesznek közös indiai kínai hadgyakorlatok!