Kína hadiipara és haderőfejlesztési programja

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A kép csak elképzelés vagy van köze a valósághoz? Az orr hegyes lett, ami nem rossz, de már nem kacsás, felülről a törzs inkább PAK-FA, a szárny az hasonló a Szu-34-hez. A hajtóművet az oroszok fogják szállítani?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 315
54 788
113
Ahogy telnek az évek úgy lesz egyre szebb ez a J-20. Csúnya, fekete , ormótlan kartonpapír repülőgépből egyre inkább kezd hasonlítani egy valódi lopakodóra :)
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 869
9 791
113
Hamarosan (a hírek szerint)bemutatják a kínai Szu-34-es frontbombázó prototípusát a J-17-et .

7343d398gw1f9rzrq9y3jj215j1o5480.jpg

Csak azt nem értem, hogy miért nem inkább a J-20 alapjain fejlesztenek egy csapásmérő gépet.Mehetett volna a két fejlesztés párhuzamosan hasonlóan az F-35 verzióihoz. Tudom, hogy volt róla hír, hogy feltételezhetően már dolgoznak a J-20 csapásmérő változatán is, viszont akkor ez a gép felesleges lenne szerintem.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113
Gondolom a gyártásban segédkeznének! ;)

Mármint ki segédkezne kinek?

A Tu-160 egy stratégiai nukleáris csapásmérő eszköz. Bármilyen jó is legyen jelenleg a viszony Oroszország és Kína között, ilyen fegyvert kétlem, hogy eladnának, vagy a gyártásában segédkeznének. Ez kb ugyanaz, mintha Yarszt, vagy Bulavákkal megpakolt Boreit adnának el. Bármilyen más célra pedig, mint nagy távolságú nukleáris csapásmérés, van a Tu-160-nál olcsóbb megoldás is. Például a H-6 is el tud vinni mindent, ha nem az USA kontinentális területét, Nyugat-Európát, vagy Oroszország európai részét kell támadni.

A Tu-160 egyértelmű, hogy az USA elleni fegyver lenne (vagy ha fordul a széljárás Kínában, akkor akár Oroszország elleni. Nem is olyan nagyon rég vívott majdnem háborút egymás ellen a Szovjetunió és Kína) Eddig Kína - nagyon bölcsen - nem próbált a két igazán nagy atomhatalommal nukleáris fegyverek terén versenyezni. Akkora kapacitást tartott fenn, ami elég egy minimális szintű elrettentéshez (néhány tucat, az USA kontinentális területét elérni képest rakéta), de nem csinál túlzottan célpontot az országból. Ezért egy korlátlan atomháborút az ország lakosságához, erőforrásaihoz képest mérsékelt veszteséggel vészelnének át, míg az USA és Oroszország iszonyatos veszteségeket szenvedne és valószínűleg Nyugat-Európa is alaposan megsínylené. A Tu-160 beszerzése vagy gyártása ennek a politikának a feladását jelentené és azonnal megnövelné a Kínára irányított jenki rakéták számát (de lehet, hogy néhány orosz rakétát is vonzana). Annyit nem ér, mint amennyivel több pusztításhoz vezetne, mert az USA elpusztításához nem kell Kína, ahhoz elég Oroszország is és fordítva. Azt eredményhez Kína még a Tu160-asokkal is korlátozottan járulna hozzá, viszont a saját potenciális veszteségét érdemben növelné.

Ezen kívül milyen fegyver lenne azokon a Tu-160-asokon? Az oroszok eladnák a H-101/102-t is. Alig hiszem. Az tényleg a legújabb eszközük, ami helyett nincs fejlesztés, vagy gyártás alatt egy új generáció, arra az esetre, ha az ellenség megszerzi a H-102 elleni hatékonyabb küzdelemhez szükséges információkat. Meg azokat az oroszok ellen is hatékonyan lehetne használni a hatalmas hatótávjuk és a csökkentett észlelhetőségük miatt.
A kínaiak jelenlegi 1000 km feletti hatótávolságú, földi célok elleni, nuki hordozó robotrepülői nincsenek azon a szinten, mint a H-102. Ráadásul vagy a robotrepülőket a Tu-160-ast alaposan módosítani kellene, hogy a kínai robotrepülők közül azokat tudja hordozni, ami nem a H-55 egyszerű másolata. Lévén a H-6 G/HK/M változatainak nincs bomba kamrája, hanem szárny alatti tartókon hordozzák a fegyvereiket és a kínai robotrepülők ennek megfelelően készültek. Valószínűleg nem lehet csak úgy begyógyítani az orosz forgótárba és bomba kamrába őket. Márpedig ha kívül kellene fegyvert hordozni az a Tu-160-nak nagy hátrány lenne.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Vagy akkor, ha tömegek használják, mint Kínában, Japában, vagy Nyugat-Európában!
 
T

Törölt tag 008

Guest
Kína egyre jobban morcog Koreára a THAAD miatt. Ma teljesen kitiltották a hallyu sztárokat. Az összes kiadó most kezdett el kína felé fordulni, nagy érvágás lesz. 3 milliárd USD-s piac. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő lépés. Játékok? Samu telefonok? Tuti nem állnak meg, mert a THAAD eléggé gyengíti a nuki képességeket.
http://ottoke.blog.hu/2016/11/21/hirmorzsak_699
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 042
113
"Oroszország Helikopterei " holding átadta a haditengerészeti légierőnek az első arktiszi Mi-8AMTS-VA helikoptert.

És már kína is érdeklődik iránta
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113
Kína egyre jobban morcog Koreára a THAAD miatt. Ma teljesen kitiltották a hallyu sztárokat. Az összes kiadó most kezdett el kína felé fordulni, nagy érvágás lesz. 3 milliárd USD-s piac. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő lépés. Játékok? Samu telefonok? Tuti nem állnak meg, mert a THAAD eléggé gyengíti a nuki képességeket.
http://ottoke.blog.hu/2016/11/21/hirmorzsak_699

A nuki képességeiket ez a rakéta éppen nem befolyásolja, hacsak nem pont oda lőnek ahol a THAAD van. Inkább a radar böki a csőrüket.
 
T

Törölt tag 008

Guest
A nuki képességeiket ez a rakéta éppen nem befolyásolja, hacsak nem pont oda lőnek ahol a THAAD van. Inkább a radar böki a csőrüket.
Valóban a radar bassza a csőrüket. http://ottoke.blog.hu/2016/11/22/hirmorzsak_895

"Ma megjelent egy cikk, egy volt kínai diplomatával aki elmondta, hogy az eddigi jó viszony elkezdett megromlani. Amennyiben Korea 2017 év végén valóban felállítja a THAAD rakétavédelmi rendszert, akkor ez a viszony fagyossá fog válni sőt, egy esetleges amerikai-kínai konfliktus esetén a Koreába telepített THAAD rendszer radarja kapja az első csapást. "
 

tioman

New Member
2016. november 12.
28
21
3
http://en.people.cn/n3/2016/1130/c90000-9149004.html

A KKP hivatalos szocsovetol:

Szakertok elitelik a hiresztelest, hogy az amerikai hajok hibas mukodeset kinai csipek okozzak.

" Az amerikai Zumwalt raketas rombolo es a Royal Navy HMS Duncan hi-tec rombolo haszontalan konzervdobozokka valtak Kinanak koszonhetoen.
A gyilkos csipek jelen vannak minden katonai es kommuinkacios rendszerben ami az utobbi idoben az Egyesult Allamokban es Nagy Britanniaban keszult,
jelentette a Pravda.ru orosz hiroldal."

" Altalaban az Egyesult Allamok ritkan importal fontos berendezesekhez kulfoldon keszult reszeket. Ha megis, alapos nemzetbiztonsagi atvilagitasnak esnek ala"

" Nevetseges lenne feltetelezni, hogy Kina hamisitott csipeket ad el mas orszagoknak, ez rombolna Kina megiteleset es fejlodeset."

mondta Zhang Junshe a PLA katonai kutatointezet kutatoja.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi and gacsat

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Megy a szabotázs minden oldalról. Most lehet ha pont nem amiatt van baj a Zumwalttal, de hogy oda-vissza vannak kémprogramok, alvó vírusok, extrákat tudó chipek az biztos.