[BIZTPOL] Japán, Dél-Korea és Délkelet-Ázsia (Dél-kínai tenger)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
Nálunk békemenetet szervezne a kormány, ahol az emberek éljeneznék a kormány korrupció elleni harcát és szidnák a tíz évvel ezelőtti kormány korrupcióját...
A dél koreaiak örülnének ha az ő kormányuk 10x olyan korrupt lenne mint a magyar. Még akkor is sokkal jobb lenne a helyzetük mint most. Hidd el mehetnénk oda korrupciót tanulni.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and fip7

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 377
8 564
113
A dél koreaiak örülnének ha az ő kormányuk 10x olyan korrupt lenne mint a magyar. Még akkor is sokkal jobb lenne a helyzetük mint most. Hidd el mehetnénk oda korrupciót tanulni.

Persze... Bizonyos szempontok szerint valóban lehetne nagyobb korrupciót kimutatni, de általánoságban véve nálunk a kormány lényegében kimaxolta a korrupciót. Ennél már csak az lenne nagyobb korrupció, ha a TEK házhoz menne beszedni a pénzt. Jól mutatja ezt az is, hogy a koreai esetben semmi olyat nem tettek, ami nálunk ne fordulna elő. De nálunk még durvábbak is. Ráadásul annak ellenére, hogy Dél-Koreának jóval magasabb a GDP-je, mégis alacsonyabb korrupciós összegekről van most náluk szó, mint nálunk. Náluk a korrupció nehezítheti a gazdasági fejlődést, nálunk szinte meg is állítja.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Újabb többszázezres tűntetés Dél-Koreában az elnök lemondásáért.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20161...ek-szoulban-az-elnok-tavozasat-kovetelve.html
Ott is ugyanúgy körömszakadtáig kapaszkodik a politikus a hatalmába, mint mindenhol máshol. A politikus az politikus, az nem ember hanem valami emberalatti lény (néhány kivétellel) amit semmi nem érdekel csak a saját jóléte és hatalma. Északon vajon előadnák-e, hogy "a déliek elzavarták az őket nyomorgató gaz imperialistákat akik csak kizsákmányolták az éhező lakosságot"? Vagy ez ötleteket adhatna másoknak is északon?

Kicsit off, de ez ugrik be ilyenkor :)

 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Duterte a helyi magnasoknak: Nem tartozom nektek semmivel es megnyitja a Fulop - szigeteket a kulfoldi befektetesek elott.

https://www.rt.com/business/368022-duterte-business-corruption-philippines/

Termeszetesen a kulfoldi befektetes kinai lesz, a Fulop - szk. gyarmattartot cserel innentol teljesen nyilvanvalo.
Kicsit nagyobb ország, mint Románia, 100 milliós lakossággal, de az egy főre jutó GDP (és PPP GDP) meg a románnak egyharmada (egynegyede a magyarnak) . Szóval a régi gyarmattartó tényleg gyarmatként kezelte azt az országot, így nem hülyeség újjal próbálkozni, főleg ha az beléd is tud rúgni alkalomadtán, mert elég közel van hozza. Jobb nekik a békesség Kínával.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

tioman

New Member
2016. november 12.
28
21
3
Kicsit nagyobb ország, mint Románia, 100 milliós lakossággal, de az egy főre jutó GDP (és PPP GDP) meg a románnak egyharmada (egynegyede a magyarnak) . Szóval a régi gyarmattartó tényleg gyarmatként kezelte azt az országot, így nem hülyeség újjal próbálkozni, főleg ha az beléd is tud rúgni alkalomadtán, mert elég közel van hozza. Jobb nekik a békesség Kínával.

Arra leszek kivancsi, vajon egyszer megnyilik-e Kina a filippino haztartasi alkalmazottak elott. Hongkongban, Szingapurban es a gazdag obol menti allamokban rengetegen vannak es persze Kinaban is valamennyi, illegalisan. Lenne rajuk kereslet, mert beszelnek angoul, tisztabbak es becsuletesebbek mint a hasonlo kinai alkalmazottak.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Az orosz állami hírcsatorna, az RT szerint az orosz miniszterelnök, Medvegyev már aláírta azt a dokumentumot, mely Oroszország és a Fülöp-szigetek közötti védelmi együttműködésről szól.

http://kitekinto.hu/2016/11/28/euro...podas-oroszorszag-es-a-fulop-szigetek-kozott/
Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök még hivatalos decemberi látogatása előtt Oroszországba küldi külügyminiszterét és védelmi miniszterét is, valamint készen áll arra, hogy szorosabban együttműködjön Moszkvával és Pekinggel.
Nem lesz egyszerű történet, mivel:
A Fülöp-szigetek közel ötven éven keresztül amerikai gyarmat volt és később is szoros volt a kötődés a két ország között – pl 220 ezer amerikai, nagyrészben veterán katona lakik napjainkban a Fülöp-szigeteken.
Az ország 2014-ben tíz évre szóló védelmi megállapodást írt alá az USA-val: a paktum értelmében az amerikai hadsereg ideiglenesen szárazföldi csapatokat, repülőgépeket és haditengerészeti egységeket állomásoztathat a délkelet-ázsiai ország bizonyos támaszpontjain.
Elvileg a fenti szerződést célszerű volna felmondani.
Vagy csak blöfföl Duarte. Decemberben több minden kiderül.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ázsiában is zajlik az élet.

Orosz japán békeszerződés? De hát most kezdik el felfegyverezni a déli szigeteket. Fura.
http://www.globoport.hu/178594/esely-a-japan-orosz-bekeszerzodesre/

Koreában meg lemond az elnöknő amint meglesz az utódja. Sok változást nem várok, mert ugyanazok a családok lesznek mögötte kivéve a szektás Choi-ék.
Bár remélem az új visszamondja a THAADot és béke/barátság lesz a környéken (Yoona-nak nagyon sokba kerül ez az összeveszősdi) :)
http://www.origo.hu/nagyvilag/20161...os-botranyba-keveredett-del-koreai-elnok.html
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 120
113
A bűnözőket Kínában se szeretik. Ezek nagy része pedig az, és nem Kínában élt ami lehet hogy megint egy fekete pont,mert akár rendszer ellenes is lehet és ezért lépett le otthonról.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 369
113
Ez az 1240 kínai bűnöző lecsukasa olyan kínának a mértékéhez képest mintha szlovéniába lecsuknanak tíz magyar származású tiltott szerencsejatekkal foglalkozó bűnözőt... ugye ugye hogy nem romlana meg ez miatt a magyar szlovén viszony... semmi kihatással nem lenne hisz bűnözők és a számuk se túl nagy a mértékéhez viszonyítva
 

berrud

Member
2012. november 12.
30
12
8
Nem fog érdekelni senkit ha tényleg bűnözők voltak és nem politikai okból csukták le őket. De ez utóbbinak semmi értelme nem lenne a részükről ha javítani akarják a kapcsolatot Kínával.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Azt pletykálják, hogy az ex-ensz főtitkárt Ban Kimoon-t akarják új elnöknek.