Ausztrál nukleáris tengeralattjáró program

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113
Az Ausztrál Királyi Haditengerészet Collins-osztályú tengeralattjáróinak utódlását megvalósítani hivatott tengeralattjárók.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Ausztrália új tengeralattjárói is svéd hátterűek lesznek?
Ember legyen a talpan vagy legalabbis Brazil aki megmondja mi lesz.
Fel evvel ezelott arrol volt meggyozodve a folyosoi pletykahirado es a szaksajto hogy egy a Virginia osztaly modositasaval letrejovo tengo az az USA egyuttmukodes lesz.
Alig egy hete vagy ketto a Britekkel lett alairva egy egyuttmukodes a jovo fregattjanak es tengojanak kozos fejlesztesi lehetosegerol.
Most meg a Svedek ( akik igazabol nemetek mert nemet ceg a tulaj )

Most adta ki az itteni ketbalkezes akarom mondani baloldali kormany az uj feherkonyvet hogy " reagaljon az elmult harom evben vegbement vilagpolitikai esemenyekre"
Az "esemeny" ami tenylegesen mozgatta illetve kikenyszeritette az uj feherkonyvet az nem mas mint hogy elszortak egy rahedli penzt negativba vagtak a koltsegvetest es sporolni kell .

A lenyeg tengo ugyben hogy a darabszamot meghagytak de kategorikusan kijelentettek hogy nuki nem johet szamitasba.
Osszel valasztasok lesznek es nagy meglepinek kell tortennie hogy ne legyen hatalomvaltas ami utan gyakorlatilag minden ujra tisztalappal indul es barmi meglehet.

meglatjuk
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 128
53 710
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/dizel-elektromos-meghajtaso-vadasztengeralattjarok-ssk/collins-osztaly/" rel="nofollow">Kuruc71</a>

 

Ezekkel a baloldaliakkal mindenhol csak a baj van 
sf-smile.gif
 Kedvencem az érettségivel sem rendelkező Martin Schulz. Végül is csak egy jelentéktelen parlament szoci elnöke...
sf-smile.gif

(Lehet a felétek lévő szociknál is a túliskolázottságból fakad a politikai szakértelem)
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Csak az a franya AIP rendszer ne hianyozna.

Fegyverzet erzekelok kikepzes minden szuper csak az a franya AIP hianyzik.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
A svédeknek van működő aip rendszerük. Ha apró országotokat csak megvédeni akarjátok, és nem a sárkány talpát csiklandozni, akkor nem is kell nuki.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Kuruc testvér...... Nektek nem is kell az AIP... Ti nem mentek Kína partjaihoz.... A saját partok, szigetek védelméhez pedig pont elég, amitek van. Mondjuk még 5 Collins jobb lenne......
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Ausztralia hatalmas igy a mozgekonysag kardinalis a szerepe. a D/E tengok pedig nem a mozgekonysagukrol mobilitasukrol hiresek. Ausztralia az egyik legjobb terep lenne egy nuki tengoflottanak. Foleg ha keverve alkalmaznank a D/E tengokkal.

Az ellenseg nem tudna mitol feljen mert ha rakapcsol akkor lehet felderitik ha meg lopakodik akkor meg a nukik manoverezik ki zarjak le az utakat.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Kuruc testvér...... Nektek nem is kell az AIP... Ti nem mentek Kína partjaihoz.... A saját partok, szigetek védelméhez pedig pont elég, amitek van. Mondjuk még 5 Collins jobb lenne......

Nem azert kell legiutantoltes a vadaszgepekre mert Budapestrol Moszkvaba akarnak elrepulni hanem mert jarorbe akar tobb idot eltolteni leszallas valtas nelkul.

Ugyen ez a szitu a tengonal is. Nem feltetlen Sanghaji turahoz kell hanem hogy tovabb maradjon hangtalanul jarorobe es nekeljen a baromi hangos dizelutantoltessel elarulni magat.
 
M

molnibalage

Guest
Hát a politikusok ott is hozzák a színvonalat...
:eek::oops::rolleyes:
OFF.

Kb. ez a vicc jut eszembe erről. Ha egyik hülye kérédésre választ kap, akkor kitalál egy újat...

Egy férfi a bíróságon...

- Az ön tette minden kritikán aluli. Ahhoz, hogy az esküdtszék ne életfogytiglanit adjon önnek, nagyon meggyőző magyarázatot kell adnia.
- Tisztelt bíró úr, az én feleségem olyan buta volt, hogy egyszerűen nem tudtam magamat kontrollálni és kidobtam az ablakon.
- Az ön magyarázata nem elég, és ha azt szeretné, hogy még azelőtt elítélnék az esküdtek, hogy befejezi a mondanivalóját, hát jobban teszi, ha hihetőbb magyarázatot ad.
- Akkor elmesélem... Egy tízemeletes házban lakunk az utolsó emeleten. A földszinten egy törpe család lakik. A szülők kb. egyméteresek, a gyerekek 12 és 14 évesek, 70, ill. 90 centi magasak. Azon a napon azt mondtam a feleségemnek:
"Borzalmas lehet törpének lenni. Szegény család, mind ilyen kicsik."
"Igen," mondja a feleségem, "igazi pireneusiak."
"Pigmeusokat akartál mondani..."
"Nem, pigmeus az, ami az ember bőre alatt van, amitől szeplős leszel."
"Az pigment..."
"Hagyjál már... A pigmentre a rómaiak írtak."
"Drágám, az pergamen."
"Hogy lehetsz ilyen kulturálatlan? Pergamen, amikor egy író publikálja írása egy részét."
Bíró úr, elképzelheti, hogy itt nyeltem egyet, hogy ne folytassam a beszélgetést, fogtam egy újságot és elkezdtem olvasni. Alig helyezkedtem el a kedvenc fotelomban, mikor a feleségem mellém állt egy könyvvel a kezében és azt mondja:
"Nézd, ez az amit egy író ír és könyv a neve, ha nem ismernéd még. Vedd és olvasd a "Pompadúri márkízát"!" Kezembe vettem a könyvet és mondtam:
"Drágám, ez egy francia nyelvű könyv "Marquise de Pompadour", ne próbáld lefordítani a címét."
"Ez szép... Te adsz nekem francia leckéket, mikor engem egy egyetemi vektor tanított!"
"Annak nem vektor a neve, hanem lektor!"
"Nem vagy normális, Lektor egy ókori görög hős volt."
"Az Hector volt és trójai..."
"Hector egy területi mértékegység, te idióta!"
"Az hektár, drágám."
"Nagyon meglep a kulturálatlanságod. Hektár az istenek itala."
"Az nektár - mondom én nagyot sóhajtva."
"Fogalmad sincs neked, én tudom biztosan, még egy dal is volt amit két barátnő duóban énekelt."
"Nem duónak mondják, hanem duettnek."
"Már kezdesz idegesíteni, hogy vagy ennyire begyepesedett?"
Bíró úr, itt elfeketedett minden előttem, nem tudtam uralkodni magamon és kidobtam az asszonyt az ablakon.

A teremben csend... a bíró nagyot csap a kalapáccsal és azt mondja:
- Ön szabad, önvédelem volt. Én már Hektornál kidobtam volna.