Elnöki különgépek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113
Legismertebb az amerikai B747 / VC-25, majd az oroszok Il-96-osa, de több nemzet is tart fent ilyen célra akár hasonlóan nagy gépeket. Ezek közös gyűjtőtopicja ez.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
3mfomx2grp1eenvsgv1j.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Tcat

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113
Facebook posztból átemelve:

Donald Trump elnök által elrendelt költségcsökkentés miatt orosz üzemeltetőnek szánt B747-8i gépekből alakítanák ki az új Air Force One gépeket?

Nos, akár még ez is megtörténhet friss pletykák alapján.

Egyébként a 2015-ben csődbe ment Transaero által megrendelt, de már át nem vett 2 gépről van szó olyan értelemben, hogy állítólag vizsgálat alatt van, hogy új építésű gépek helyett ezen letárolt gépek esetében lenne-e értelmezhető mértékű költségcsökkenés.

Az egyre biztosabban utolsó éveit húzó B747 gyártósoron elkészülő 1-1 új gép 2017-es listaára 380 millió Dollár körüli összeg. Megegyezés alapján ez nyilván lehet olcsóbb, letárolt gép esetén akár jóval olcsóbb is. Kérdés megéri-e, hiszen a gépek költsége a jelenlegi, B747-200B alapú Air Force One gépek váltását célzó programnak csak egy kisebb szelete lenne.

A gépek ugyan soha nem hagyták el az Egyesült Államok területét, ám ettől még az is kérdés, hogy ha ezt az utat választják, akkor mennyire repül rá a sajtó, hogy az oroszok által esetleg megpiszkált gépeket vesz az Air Force... :) A Trump kampány orosz szálainak kérdését tovább szőve jelleggel.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 114
45 414
113
https://m.origo.hu/gazdasag/20200811-hiperszonikus-repulogep-usa-elnok-air-force-one.html
"Az elnöki különgép, az Air Force One, az amerikai kultúra egyik emblematikus eleme. Hamarosan azonban jelentősen átalakulhat a repülőgép. Egy 1,5 millió dolláros szerződés keretében ugyanis hiperszonikussá fejleszthetik a járművet, ami hatalmas sebességnövekedést jelentene."
Ezen már akkor is röhögtem, amikor először olvastam.
El bírom képzelni, amikor a 747-es elkezdi átlépni a hangsebességet....
A szárnyai maguktól nyílazódnak.... Majd kedvesen leválnak. Ez azért jó, mert Jó!
Olyan 3-4 Machnál Trump arcáról elkezd az önbarnító leégni. Mire földet ér - MUHAHahaha - már a republikánusok is PC-nek fogják tartani. A bőrszíne miatt minimum...:p:D
BLM forever!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and KoviUbi

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
https://m.origo.hu/gazdasag/20200811-hiperszonikus-repulogep-usa-elnok-air-force-one.html
"Az elnöki különgép, az Air Force One, az amerikai kultúra egyik emblematikus eleme. Hamarosan azonban jelentősen átalakulhat a repülőgép. Egy 1,5 millió dolláros szerződés keretében ugyanis hiperszonikussá fejleszthetik a járművet, ami hatalmas sebességnövekedést jelentene."

A cikkíró mentális állapota milyen? :)
Vagy én vagyok hülye, vagy ő, de nem a 747-est alakítanák át, hanem egy teljesen új gép készülne.Akkor hogyan lép a 747-es a jövőbe és válik hiperszonikussá?

Ez van, amikor az Air Force One-ról valakinek a 747 jut eszébe és nem az, hogy az elnök jelenlététől lesz AF1, nem pedig a géptípustól...
 
  • Tetszik
Reactions: Rotten878