Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Az hogy Juli miért hívja őket terroristának az érthető valahol mert ez az ukrán hivatalos álláspont. De sok cikk, főleg az elején a konfliktusnak, igen sok lett idézve a balrad és egyéb orosz propaganda oldalakról. Boki is a biztpol oldalról idéz, amelyről süt az orosz propaganda. Szóval mindkettő propagandát nyom, csak Boki több egyéni gondolatot fűz hozzá a linkekhez és ezek több érzelmet tartalmaznak mint Ulippó gépies propagandája. Ja és Boki többször kommentálja Ulli gèpszövegét ami szintén több személyeskedést tartalmaz. Én is megkaptam már tőle, hogy agymosott vagyok csak mert Angliában élek és többször fentartásokkal kezeltem az általa leírt, linkelt dolgokat.

Ha követed az ukrán topicot, akkor láthatod, hogy a "balrad" minőségű hírek nagyjából kikoptak "az orosz propagandagépezetből", és jelenlétük is csak annak volt köszönhető, hogy a konfliktussal nagyon más magyar nyelvű orgánum nem foglalkozott, illetve csak elvétve, akkor is főleg az elején (pl. Index), amik szintén linkelve lettek. Egyébként meg kell nézni, hogy azok az ukrán hírek, amik valós biztonságpolitikai kérdésekről szólnak, vagy csak egyszerűen nem hecc jelleggel linkelt anyagok, azok nem is váltanak ki ekkora ellenszelet és reakciót. De a szír topicban is detto.

Kb. azóta van a Bizt.pol. fórum, mióta itt többen -köztük az oldal üzemeltetője és moderátora is- a biztpol részleg bezárását vizionálták, sürgették. Az ok-okozaton el lehet gondolkodni. Másrészt, szerintem nyitott fórum, szabad regisztrációval, boki is megmondta pont itt, hogy mindenki regisztrálhat (kivéve uli :) ), ennek fényében aki akar az oda, vagy oda is ír, amiben szerintem semmi kivetni való nincs, hiszen mások meg más -akár konkurensnek is tekinthető- fórumokon írnak, más fórumok "tökéletességével" példálóznak. Vagy akkor az is baj, és mindenki csak egy fórumba írjon? Pláne, hogy az említett biztonságpolitikai fórum még csak nem is konkurencia, mert hisz a HTKA elsődlegesen haditechnikai fórum, és a bitpol rész csak megtűrt, alig látogatott kolonc, addig a Biztpol. fórumon pedig kb. fordított az arány.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
A sajtó szabad. Még ha valami hazugság is és megjelenik egy sajtótermékben, nem moderálhatom, mert az cenzúrának minősülne.

Bocs, lehet, hogy értetlen vagyok, de had kérdezzem meg:
Akkor ezek alapján ha "én" teszem azt, az energiatermelés-es topicba minden nap háromszor belinkelem valami sötétzöld oldalról, hogy mennyivel jobb a napocska, szelecske, vagy épp termeljünk hörcsögkerékkel áramot, vagy valamelyik kamuhonlapon éppen futó 'horvátoknál ingyen állítanak elő energiát' jellegű hivatkozást, akkor az rendben van, de ha valaki, aki pl. atomenergiapárti, és eldurran az agya a hülyeségtől és elküld valami melegebb éghajlatra a felmenőimmel egyetemben,akkor az kapja a bant? Akkor ki is a hibás? És ezt megteszem három másik topicban is, és még létre is hozok egy "hogyan hazudják el a zöld áram jelentőségét" topicot is, akkor mi is a helyzet? Hisz "én" csak a híreket hoztam a sajtószabadság jegyében.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 590
5 196
113
Egyáltalán nem jelenik meg semmi? Van valami közös a nem megjelenő tartalomban? (Pl minden kép a twitterről van beillesztve)
Használsz olyan pluginokat, amelyek tartalmat blokkolhatnak? (AdBlock és társai)
Módosítottál mostanában bármit a Firefox beállításain?

Ahol képeket illesztenek be a fórumtársak, ott van csak, twitter bejegyzés megosztásnál: Loading tweet....
AdBlock van, ott tiltottam a szűrést a htka-n, így javult a helyzet. Szír topikban van még problémám, ott ugyanúgy se tweet, se képek. A képek többségének a linkje ilyen: https://pbs.twimg.com/media/.... Ezek twitteres forrás? (Én egyáltalán nem használom, ismerem)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 466
113
Bocs, lehet, hogy értetlen vagyok, de had kérdezzem meg:
Akkor ezek alapján ha "én" teszem azt, az energiatermelés-es topicba minden nap háromszor belinkelem valami sötétzöld oldalról, hogy mennyivel jobb a napocska, szelecske, vagy épp termeljünk hörcsögkerékkel áramot, vagy valamelyik kamuhonlapon éppen futó 'horvátoknál ingyen állítanak elő energiát' jellegű hivatkozást, akkor az rendben van, de ha valaki, aki pl. atomenergiapárti, és eldurran az agya a hülyeségtől és elküld valami melegebb éghajlatra a felmenőimmel egyetemben,akkor az kapja a bant? Akkor ki is a hibás? És ezt megteszem három másik topicban is, és még létre is hozok egy "hogyan hazudják el a zöld áram jelentőségét" topicot is, akkor mi is a helyzet? Hisz "én" csak a híreket hoztam a sajtószabadság jegyében.

Igen, Nagyon jól megfogalmaztad. Semmilyen jogi alapom nincs arra, hogy kitegyelek azért meg megosztottál egy sajtóterméket. Még akkor is ha süt róla, hogy valamely lobbiszervezet propagandaanyaga és úgy ökörség ahogy van. A sajtó szabad, egy ilyen lépés részemről egyenlő lenne a cenzurával. A másik, hogy nem vagyok polihisztor lángelme aki minden témáról me tudja állapítani, hogy mi igaz vagy hamis. Erre itt vagytok ti. Vitassátok meg, hogy mi igaz és mi nem.
Ameddig nem estek egymásnak addig minden a legnagyobb rendben.
 

csak1nick

Member
2017. február 4.
42
57
18
Csak1nick végignézve a hozzászólásaidat, ezek szinte mind a visszajezések topikba íródtak, van még néhány a ukánba, de ott is problémázol.
Végül is a kérdés jogos: mi a fenét akarsz?
Nem kéne megtanulj értelmezni is, ha moderálást vállalsz? Válaszoltam molni BEugatására, parancsolgatásaira! Értelmes ember képes megérteni azt, amit ez a beképzelt emberke beír! Egyébként, tudod, hogy nem a válasszal kezdődik el egy esemény? Azt valami megszülte. Olvasd el újra a beírásaimat időrendi sorrendben, és nagyon odafigyelve mindegyik tartalmára. Érdeklődnék, ha ezt megtetted, mire is jutottál utána. Maradt minden a régiben, vagy változott-e valami a nézeted terén.
Ne rágalmazz meg azzal, hogy az ukránba problémázok! Hol teszem meg???? Mutass rá egy beidézéssel! Ez olyan lesz így, hogy megpróbálsz a szavaidnak hitelt adó bizonyítékot is mellékelni a vád mellé. Aztán, vagy bejön, vagy nem.
 

csak1nick

Member
2017. február 4.
42
57
18
Nem parancsoltam semmit. Pusztán kijelentetem, hogy ezért a vergődésért, amit itt előadsz, teljesen felesleges volt regelni.
A BIZPOLT nem olvasom, kb. hússzor leírtam, azt is, hogy miért...
Azt is, hogy érdekes módon valhogy mindig ott van szükség rendrakásra...

Te is itt drámázol a nagy semmin..
Saját soraidat is képtelen vagy értelmezni, mert alapból vagy beképzelt, így nem csoda, hogy nem tudsz róla, mit művelsz.
Ott van szükség rendrakásra? Jééééé, milyen érdekes, mikor ott nem egy repülőről folyik a disputa, hanem háborús események kibeszéléséről. tanulj meg megkülönböztetni, hogy értelmesen légy képes megérteni a körülötted is folyó élet viselkedéseiből adódó magatartásokat. Hidd el, a javadra fog válni, ha sikerül így láss, mert eddig csak nézel erre az eseménysorozatra.
Ha nem olvasod, talán, nem is kéne beleszólj abba, amihez így közöd sem lehet a tartalmát tekintve. Tudod, akkor nyiljon a száj, ha az ember abban érdekelt. De, ha nem, maradjon csukva, mert ha mégsem, akkor a pofa nyílt ki, nem a száj szólt.
Ne te döntsd el helyettem, hogy mi nekem a valami, és mi a semmi!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
...
Ami pedig Ulippo linkjeit illeti, csak azért bosszantó a dolog, mert a topic elsősorban a valós információk megosztására lenne kitalálva. Lehetne ugyanúgy linkelgetni a másik oldal Uli-szintű infóit is, hiszen a novorossia.su, a vegchel.ru, a voicesevas.ru vagy akár a balrad tele van ugyanilyen (csak a másik oldal irányába) elrugaszkodott hírekkel. Józan ember mégsem linkel minden hülyeséget, mert nem propagandistának szerződött (kivéve ha igen).
Szóval ha az oldal hitelességét is szem előtt tartanád, nem ártana azért ebben az irányban is "szigorkodni"...

A kiemelt oldal az a végcél.ru? :D
 

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Ahol képeket illesztenek be a fórumtársak, ott van csak, twitter bejegyzés megosztásnál: Loading tweet....
AdBlock van, ott tiltottam a szűrést a htka-n, így javult a helyzet. Szír topikban van még problémám, ott ugyanúgy se tweet, se képek. A képek többségének a linkje ilyen: https://pbs.twimg.com/media/.... Ezek twitteres forrás? (Én egyáltalán nem használom, ismerem)

Igen, a twimg.com a twitter képek/videók kiszolgálására használt domainje, elképzelhető, hogy valahogy felkerült az egyik blokklistába, ezért nem engedi a beágyazást az AdBlock. Azt megpróbálhatod, hogy beteszed whitelistbe, vagy végigmész a blokklistákon, és a problémásat kikapcsolod.
Én egyébként az uBlock Origin nevű kiterjesztést használom reklámszűrésre, nagyon jó cucc, tudom ajánlani mindenkinek.
 
  • Tetszik
Reactions: ms07

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 513
113
Uraim,ez óvodás szint,kéretik felnőtt módon kezelni a konfliktusokat.
Mindjárt írok valami "ezoterikusat" az ufóba,legalább el lesztek foglalva valamivel.
Nőjjünk már fel.
:)
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

csak1nick

Member
2017. február 4.
42
57
18
Rohadt oroszok? Még retorikai szóhasználatban sem örülök az ilyesminek.
Csak szólok, hogy szemem a topikon.
Értelmezni kéne tudjon az, aki bevállal moderálást. Felnőtt emberek fölé került egy kisiskolás szintű, akinek még ráadásul, lányos kirohanásai is vannak a használt nyelvezetek miatt.
Igaz, a főnököd (Tcat) célja bevallottan az, hogy tönkre menjenek az bizonyos topikok, így be lehet majd zárni a lanyhulásra fogással. Te meg, mint diplomázott láp- és mocsármester, örülni is fogsz, hogy sikerekkel gazdagodva szolgáltad ki az időt. De nem fogod majd fel, hogy a mocsárrá alakítással, a lápolással 1-1 termőföldet tettél taccsra. De egy láp- és mocsármesternek nem a mezőőri feladatokat kell végrehajtania, így nem okolható majd senki a taccsra rakásért, csakis a kineveződ.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 839
113
Rohadt oroszok? Még retorikai szóhasználatban sem örülök az ilyesminek.
Csak szólok, hogy szemem a topikon.
Rohadt oro izé... Mac izé... admi... izé szép estét. :p

Komokyra fordítva a szót nem tudom feltűnt-e de a nyugati katonák előbb azonosulnak a II.vh-s német katonához(SS is)mint az oroszhoz...
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 466
113
Rohadt oro izé... Mac izé... admi... izé szép estét. :p

Komokyra fordítva a szót nem tudom feltűnt-e de a nyugati katonák előbb azonosulnak a II.vh-s német katonához(SS is)mint az oroszhoz...

Ez egy figyelmeztetés volt gioonak.

Ha már ilyen okos vagy gondoltam utána nézek...
1492-ben III: Iván alapította Ivangorod és építettet várát.Amit 1600-ban a Svédek foglaltak el (észt ország mint olyan még sehol) majd 1700-ban Nagy Péter újítja és erősíti meg.
1919-ig tehát a ZS-bolsevik teljes hatalomátvételig orosz föld.Amikor is minő véletlen egy időben Trianonnal megkapják a sosem létező észtek hála ugyan azoknak akik elárulták fél Magyarországot.Majd kézen fogva a nácikkal igyekeztek annyi oroszt megölni amennyit csak lehet,hogy igazuk is legyen (Vajdaság,Székelyföld efektus)
De persze rohadt oroszok...
Na ennyit a történelemről.


Nem akarok rohadt oroszozást még ha az illető retorikai szóhasználatként használja is.
Gondoltam egyértelmű.
 
Status
Not open for further replies.