[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A 2008-as pénzügyi válság kitörése után a világban olyan szintű politikai feszültség halmozódott fel, hogy nukleáris elrettentés nélkül a nagyhatalmak már bizonyosan egymás torkának estek volna. De meddig tart ki ez a védőgát, amikor tudható, hogy a katonai stratégák behatóan vizsgálják a kormányzati és parancsnoki pontokat elsöprő nukleáris első csapás előnyeit? Érdemes ezt körüljárni, hat évvel a fukushimai nukleáris baleset után.
Nukleáris fegyverek nélkül már újra világháborúban lennénk?
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Teljesen jó, jogos, csak mit értek el. US köszöni szépen jól van. London is. Moszkva is.

Csak sajnos a tálibok is. Az Al-Kaida meg átvedlett ISIS-sé. Pont erre értem, hogy folyamatosan dúl ez a globális terror elleni harc, amit senki nem nyer meg, és senki sem veszít el. Ez egyszerűen csak zajlik és viszi a pénzt, ami lehet csepp a tengerben nyugaton, de attól még kurvára szuboptimálisan van elköltve. Ha az amerikai életek védelme cél, lehet hogy inkább egészségügyre meg biztonságosabb utakra kéne költeni vagy a saját junk food láncaikat bombázni otthon :).
Az ISIS-t meg valószínűleg úgy 2-3 éven belül kiverik Irakból meg Szíriából (remélhetőleg hamarabb), ezzel csak az a bibi, hogy van kapásból kb. 20 olyan ország, ahol már másnap újrakezdhetik. Igazi never ending story.

Utólag könnyen okos az ember, de a fejlemények fényében az Irak elleni akció csak rontott a helyzeten, több kára lett/van mint haszna. Az afgán kalandot egyedül Bin Laden sikeres likvidálása igazolja (bár ennek megtörténtéről tárgyi bizonyíték továbbra sincs közreadva), de valami azt súgja, hogy abból se lesz Svájc.
A demokrácia export megbukott mert túl nagy és ezért elérthetetlen cél volt kitűzve.

Személyes vélemény és erősen inpolkorrekt, de szerintem az lenne a legjobb ha a Nyugat felhúzna valahol egy jól védhető ütközőzónát közvetlenül a saját határainál (ha úgy tetszik falat, amin tényleg SENKI nem jöhet át ellenőrzés nélkül, és magasról szarna arra hogy ezek a Közel-Keleten hogy ölik egymást. Olaj van máshol is, meg át lehet szép lassan állni megújulóra, ahol csak lehet, az is egyre olcsóbb és elérthetőbb és még a szaúdiak seggét sem kell nyalni érte.
Ha könnyű alkalom adódik VIP ellenlábasok kiiktatására kommandós akciókkal vagy a meglévő global strike eszközökkel, akkor lépni kell, de komplett országokat megszállni semmi értelme. Pláne akkor nem, ha csak szétbombázásig tart a lendület és a rendbetételt már inkább megspórolják, újratermelve a problémát.
Mi lesz itt ha elfogy az olaj és a ma még gazdag arab országok is polgárháborúba süllyednek? Szerintem teremtsünk olyan helyzetet, amiben ez már csak az ő bajuk lesz és nem a miénk.

Bocs az OFF-ért.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Persze, civileket lehet ölni válogatás nélkül. Ellenben megszállásra és az ellenfél katonai erejének leépítésére ez alkalmatlan. Egy XXXXXL-es öngyilkos robbantás teljesítményt mérsz a hartéri teljesítményhez és tűzerőhöz. Szezon és fazon...

Na de mikor akarta az Al-Kaida lezúzni a jenki haderőt? Pont hogy nem azt akarja lezúzni: az amerikai társadalmat és életformát támadják.
A WTC és a Pentagon is egy jelképe ennek és végül is bevittek ezekre egy övön aluli ütést minimális költséggel. Nem mellesleg rákényszerítették az USA-t hogy olyan háborúkra költsön amelyek nem nyerhetők. Azt a pénzt mondjuk az F-35-re is költhették volna. Vagy bármi másra a haderőn belül vagy azon kívül, egészségügy, oktatás. A lényeg hogy az a pénz hiányzik valahonnan. Vagyis leszámítva az alig mérhető nyereséget (egy Szaddammal és egy Bin Ladennel kevesebb) a nagy része nettó veszteség.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Má' hogy mosta vóna el?
Nem akarok már többet offolni, de attól,hogy a hátországot IS támadták még volt front és volt hátország.
Volt persze, de akkortól már minkét helyen megmurdelhattál.
Addig viszont a katona úgy indulhatott harcba, hogy csak a saját életére kell vigyázzon, mert otthon az asszony meg a gyerek biztonságban van.

911 ha a hivatalos verziót fogadjuk el a világ egyik legnagyobb öntökönrúgása amit valaha elkövettek. Megöltek több ezer civilt, fanatizálták az ellenség hátországát, meg úgy a világ egyik legnagyobb haderejét szabadították a kecskéikre.
Kérdés hogy ez mennyit rontott a helyzetükön. Az előző harminc évüket elnézve nem sokat. Középkorba visszabombázni csak olyan ellenséget van értelme, amely a fejlődésben már túllépett a középkoron.
Illetve kérdés az is, hogy az amerikaiak részéről mekkora öntökönszúrás volt támogatni a mudzsahedeket a nyolcvanas években?
Vagy Szaddamot és Kadhafit elmozdítani, bár ez utóbbian főleg Franciao és a britek a hunyók.
Nyerhetetlen háborúk ezek, pláne ha irreális célokat tűznek ki.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
3bWSXis.png
 

mig-25

Member
2010. november 15.
80
11
8
Látod, pajti, innen vagytok felismerhetőek. Szóról szóra, ugyanazt a bullshitet ismételgetitek. A magyar fórumokon kb. 40. nicknévtől olvasom ezeket a féligazságoktól és csúsztatásoktól, történeti ferdítésektől hemzsegő nyugati propagandát. Hogy 170 évvel ezelőtti, egyébként nemzetközi szerződést teljesítő cári sereg intervenciójával érveltek Putyin ellen. :D

Hogy ezt miért teszitek? Mert azt gondoljátok, hogy a konzervatív, jobboldali, a magyar múltat tisztelő jobboldali közösséget ezzel tudjátok manipulálni.
Az újabb ismertetőjegyetek, hogy bennfentesnek igyekeztek bemutatni magatokat, most éppen egy, a Novorosszija születésébe belelátó "jólértesülttel" van dolgunk. :D
Az, hogy felvidékinek adod ki magad, hogy ezzel is manipuláld a határon túli magyarságra szimpátiával tekintő nagyrészt jobboldali kötődésű közösséget, az már bohózat.

Egy királyhelmeci vagy leleszi magyarról azt is nehezen hiszem el, hogy a nertársazás a szava járása.

Te vagy a propagandista. Akit azért küldtek ide, hogy megmondja, hogy kinek mit kell gondolnia, és elismételgesse a szokásos hazugságokat.
Létezik nyugati propaganda és létezik orosz propaganda. Ezzel együtt kell élni. Egyik se fikázza a másikat, mert mindkettőnek vaj van a füle mögött. Mit tehet az egyszerű júzer? Ezt is, azt is meghallgatja, megnézi és levonja a számára megfelelő - általában középutas - konzekvenciát. A fórumokon pedig összecsapnak ezek az érvek. Kár megvádolni egyiket, másikat, inkább arra kellene figyelni, hogy sem innen, sem onnan ne fogadjunk el kritikátlanul semmit.
Tartsuk szem előtt:
Hangokat levet keverni.
Képeket lehet szerkeszteni.
Videókat lehet "tematikusan" forgatni.
A többi rajtunk múlik.
Te lennél a középutas tovarish?
 

mig-25

Member
2010. november 15.
80
11
8
,,Te vagy a propagandista. Akit azért küldtek ide, hogy megmondja, hogy kinek mit kell gondolnia, és elismételgesse a szokásos hazugságokat.''

Hazugság az, hogy az oroszok egy manipulatív, agresszív info háborút vívnak? Te vagy a legékesebb példája annak a JANICSÁR, HAZAÁRULÓ mentalitásnak, melynek kiteljesítése épp az orosz propaganda legfőbb célja.

1849-et azzal kivédeni, hogy szerződést teljesítettek, nagyon gáz kisfiam. 1956-ot az oroszok ellenforradalomként kezelik máig, efelett lazán átsiklottál...

Amúgy Gioo kicsoda? Mesélj. Nem kizárt hogy egy googletranslates orosz, aki itt nyomatja a győzelmi propagandát az arra fogékony white trash-nek. Ezzel szemben te az én identitásaom vonod kétségbe. Képzeld 2001-től 2011-ig nálatok laktam, rendszeresen olvasok magyar sajtót

Egyetlen fegyveretek van csak: ELBIZONYTALNÍTÁS. Ha valaki kifejt valamit, érvek nülkül rávágni hogy hazugság. Ha novorosszijával kapcsolatos tapasztalataim érdekelnének, kérdezhetnél. DE te ehelyett hazugsággal vádolsz, mint aki fél a keserű igazságtól... DNR LNR orosz bábok, Givi (megdöglött szerencsére) meg a többiek orosz katonák, titkosszolgák, akikből hőst csinált az RT neked, meg a hiszékeny társaidnak.

Ki a magyar hazafi? Aki az országa javát nézi. Ti nem ezt teszitek. Frusztrált, titokban trianoni koncban reménykedő kisemberek vagytok csak, nem hazafiak.

A tudatlanság ellen két fegyver van: tanulni és tapasztalni. Miután olvasni egyszerubb, javaslom neked J:W. Dobson: Diktatúra 2.0 c. könyvét.
 

mig-25

Member
2010. november 15.
80
11
8
Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az a tagállam, amelyiknek valamely külképviseletén egy harmadik országbeli állampolgár menedékjogi kérelem benyújtása céljából vízum kiadását kéri,köteles lenne ilyen vízumot kiadni.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170...irosag-dontese-az-egesz-eu-t-megrengetne.html
origo mint forrás? Egy kormány által leigázott portál szerinted nem azt írja amit a kormény szeretne? Te nem gonosz vagy hanem hiszékeny drága elvtárs.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Szerintem igaza lehet, mert egy darab érvet nem tudtatok összehozni ellene 10-en. Térjetek észhez végre, az oroszok elenünk vonulnak, ideje egy IFF rendszert beszerelni a gépbe, mert sok a baráti tűz, az ellenségre meg már alig lőttök, nagy hazafiak...:p

Olvasgass kicsit vissza a fórumon szerintem.
Làtni fogod, hogy Panoz az, aki jellemzően èrvek nèlkül, pusztàn valami múltbèli sèrelem àltal tàplàlt gyűlöletből fakadóan ekèzi folyamstosan az oroszokat.
A semmi ellen nehèz èrveket felhozni.
 
Status
Not open for further replies.