[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Sajnos a lényeget nem érted. Különben mivel cáfolod, hogy nem így van? Te végeztél közvélemény kutatást? Sokszor úgy szavaztak, hogy akiket említettél ott sem voltak.
Meséld már el nekem, hogy hol, melyik országban, mikor, mettől meddig voltak szovjet csapatok. A "kommunisták" kiktől is vették át a hatalmat, és mikortól, pl. Mo.-on?
Kik is sértették meg folyamatosan más országok légterét, ami veszélyt jelentett, támadási terveket kidolgozva. Kik is generálták a fegyverkezést állandóan.
Igen, az ideológia jelentett leginkább veszélyt a "nyugati" országokra nézve, mert rohamosan terjedt, még az USA-ban is. Mond valamit a fekete lista. Katonailag ki akarta leatomozni a másikat 1953-ban? 1949-ben és utána még több évig, még csak papíron léteztek alakulatok Mo.-on is, a kiképzett állomány és a fegyverzet is elég kevés volt. Ezekre válaszoljál, ne csak egy szavamba kössél bele, mert másra nem telik. Nézzél már utána dolgoknak, ne csak vagdalkózzál!!!
Hagyd!
Nem éri meg, hogy felhúzd magad!
A fiatalok nagyon nehezen értik meg a születésük előtt történeteket, még, ha "pecséttel ellátott papír" is van róla!
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 076
24 928
113
Az, hogy nagyon sok ember mit gondol a világban nem releváns önmagában. Sokan hisznek a homeopátiában és a chemtrailben is... Sőt, egyesek még földöntúli lények létezésében is hisznek és vallások épülnek erre...
Ebben teljesen igazad van.
Az ENSZ-el kapcsolatosan pedig, amikor megalakult 1945-ben a Nemzetek Szövetsége utódjaként, valóban egy olyan szervezet volt, aki képes lehet sok mindent elérni a világban. Most idézek a Wikopédiából.
"az államok közti együttműködést hivatott elősegíteni a nemzetközi jog és biztonság, a gazdasági fejlődés, a szociális ügyek és az emberi jogok terén, valamint a világbéke elérésében. A második világháború után, 1945-ben a Nemzetek Szövetsége utódjaként azzal a céllal alapították, hogy megelőzzék a háborúkat és lehetőséget adjanak az országoknak problémáik megtárgyalására. Ennek ellenére gyakran kerül a szervezet olyan helyzetbe, mikor nem végzi, illetve nem végezheti maradéktalanul kötelezettségeit (például a már lezárt Izrael–Libanon háborúk, II. Öbölháború vagy a szudáni Dárfúr humanitárius katasztrófa).

Na akkor nézzük:
Nemzetközi jog - volt már róla szó, ki hogyan tartja be :(
Biztonság, gazdasági fejlődés - elég érdekesen alakul a világban :hadonaszos:
Szociális ügyek, emberi jogok - nem túl rózsás a helyzet :confused:
Világbéke - elég messzinek tűnik:(

Nézzük már meg, hogy kiket marasztaltak el a megalakulásuk óta? Ez a lényeg.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 762
17 838
113
Ez a topic lassan nem összefoglaló a légiharcról, hanem összefoglaló az egyes tagok hitvilágáról és személyes preferenciájáról...

Ezzel nincs gond, csak az, hogy n+1 ilyen topik van már. Félre értés ne essék, van helye ennek is, csak nekem, mint laikusnak néha elmegy a kedvem a hsz-ek olvasásától, mert 25hsz-ből olykor 16 tök más. Ezt átugrom, csak a baj akkor van, ha egy lényeges fogalom valahogy bekerül közéjük, aztán fogalmam sincs, hogy az mit jelent.

Olvasnál úgy egy könyvet, hogy a keresztes hadjárat tárgyalása közben hirtelen a szélessávú internet lesz a fő téma? Persze, hogy nem.

Azt is tudom, hogy nem lehet elvárni, hogy mindenki csak ahhoz szóljon hozzá, amihez ért. Ez magyar jelenség. Csak itt arc nélkül meg lehet tenni. Az orvosnál valószínűleg senki sem áll le nagy mellénnyel, valós tudás nélkül az orvosi dolgokról okoskodni. Egy írott fórum jótékony anonimítása ne legyen erre kibúvó. Ez csak önmérséklet kérdése. Az egód nem sérül, mivel nem tudni, hogy ki kicsoda... (De ez ne legyen mentség)

Tök érdekes és komoly információk jönnek Tőletek, ráadásul összefésülve. Szerintem kevés fórumon van ilyen szakmai közeg. Gondoljatok pár másik témaspecifikus oldalra és megértitek.

O.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Ebből az összeállításból kiderül, hogy a Trumppal kapcsolatos várakozások már múlté Oroszországban. A Zvezda TV szerint folytatódik az előző elnökök alatt tapasztalt agresszív amerikai külpolitika. A legtöbb megszólaló szakértő az Oroszországgal határos országokban oroszellenes provokációra számít, esetleg majdanokra számít, Jevgenyij Fjodorov is megszólal, aki szerint Oroszország izolációjára törekszik majd továbbra is Amerika. Többen valószínűsítik, hogy Amerika Grúziában, Örményországban készül felforgatásra, amely potenciálisan átterjedhet a Kaukázusra is, így egy új konfliktusgócot hoznak létre, és az oroszokat majd ez fogja lekötni, így a Közel-Keletre kevesebb energiájuk marad majd.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Akkor most Trump se jó az oroszoknak? Hiába volt a sok hekkelés?? :D

Dehogynem jó. Trump pontosan azt fogja csinálni, ami a terv: háborút Kelet-Európában, aminek következményeként Oroszország vissza tudja majd foglalni a volt SZU érdekszférát. A különbség viszont Hillary Clinton-hoz képest az, hogy Trump ezt a háborút nem fogja olyan teljes gőzzel vívni, mint Hillary Clinton tette volna, hiszen Trump fő ellensége Kína. Ezen felül Trump nem szereti Németországot és az EU-t sem, tehát nem fog a megmentésükért túlzottan küzdeni.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 819
2 534
113
Dehogynem jó. Trump pontosan azt fogja csinálni, ami a terv: háborút Kelet-Európában, aminek következményeként Oroszország vissza tudja majd foglalni a volt SZU érdekszférát. A különbség viszont Hillary Clinton-hoz képest az, hogy Trump ezt a háborút nem fogja olyan teljes gőzzel vívni, mint Hillary Clinton tette volna, hiszen Trump fő ellensége Kína. Ezen felül Trump nem szereti Németországot és az EU-t sem, tehát nem fog a megmentésükért túlzottan küzdeni.
Bagoly! Neked mindenre van egy forgatókönyved?? Hóbagoly a magyar "tomklenszi"! :D:D:hadonaszos:
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Pl. amikor volt az a NATO hadgyakorlat, amelyben a Balti-államokból indulva mentek közúton az amerikai Stryker-ek Németországba, visszafelé :D , én már akkor is azt mondtam, hogy azt gyakorolják, hogyan fogják majd menekülőre az oroszok előtt, miután azok ellentámadásba lendültek.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

Ebben a videóban 7:40-nél nagyon fontos dolog hangzik el!

"A közeljövőben a világ két táborra oszlik, amelyek szemben állnak egymással. Átalában véve Nyugatra és Keletre. Donald Trump legfontosabb célja, hogy a bevonja Oroszországot a Nyugati Blokkba.
Ez Oroszország számára kétféle szövetségi rendszerben való részvétel lehetőségét jelenti:

vagy
az USA-Nagy-Britannia-Oroszország szövetséget válaszja a Németország-Kína szövetség ellen (?!?!?!) :eek::eek::eek::eek:
vagy
a Kína-Oroszország-és talán "Európa" szövetséget választja az USA és Nagy-Britannia szövetség ellen."

Na, akkor már helyben is vagyunk. Mikor is mondtam, hogy itt valójában véve nem USA-Oroszo. szembenállás van, hanem (a látszat ellenére) USA és Oroszo. áll szemben EU+Kínával? (ugye ebben különbözik az álláspontom Montezumáéval, aki továbbra is kitart a Kína+Oroszo. szövetség mellett)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ehhez szorosan kapcsolódik:

Lehet, hogy Oo. már döntött? Oroszország Iszkandereket helyezett harci készültségbe a Bajkálon-túli területen

300px-Map_of_Russia_-_Zabaykalsky_Krai.svg.png


Комплексы «Искандер» вышли на боевое дежурство в Забайкалье

 
  • Tetszik
Reactions: Roni

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Ehhez szorosan kapcsolódik:

Lehet, hogy Oo. már döntött? Oroszország Iszkandereket helyezett harci készültségbe a Bajkálon-túli területen

300px-Map_of_Russia_-_Zabaykalsky_Krai.svg.png


Комплексы «Искандер» вышли на боевое дежурство в Забайкалье

Kína felől nagyon sebezhetőek. Igen, úgy néz ki ezek szerint döntöttek mégpedig KÍNA mellett!
 
Status
Not open for further replies.