[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 046
2 187
113
http://index.hu/velemeny/2017/03/27/szaz_ev_szorongas_magyar_rezsimek_felzarkozas_orban_krisztian/

"Az EU a magyar történelemben példa nélkülinek számító nagyságrendű összeget, hét év alatt több mint 10 000 milliárd forintnyi támogatást küldött Magyarországra"

Azt a pofátlan büdös majmát ennek az alaknak aki írta!

"támogatás" Ízlelgessétek!

"A hazai tulajdon újraosztásával kezdték: rövid úton elvették és felélték a magánnyugdíj-vagyont, einstandolták a trafikokat, a nyerőgép-üzletet, a reklámfelületeket, a sajtó jelentős részét és megannyi vállalkozást. Ahhoz azonban, hogy széles körben jövedelememelkedést biztosítsanak, megint csak a külföldre volt szükség."

Khm? A különböző térségek vízművei, gázszolgáltatói, stb. milyen kézen is voltak a Fidesz előtt?

Kávé helyett. Annak, aki fel akarja cseszni az agyát a balliberrált-aberrált mesemondókon.

Mondjuk pont kitér az írás a privatizációra, szóval nem értem felháborodásodat.
Az meg hogy támogatás vagy nem támogatás... szoktam én hadakozni külföldi fórumokon ez ellen, lévén nem ilyen egyszerű a képlet, azonban a cikk vizsgált tárgy tekintetében bizony kívülről jövő támogatás.

A cikk értelemszerűen igen rövid - újságcikk, na - és tényleg lehetne szélesíteni az időszakot (mondjuk úgy Istvántól az osztrákokig még hozzá lehetne tenni), de a minta, amire utal, elég erősen megfigyelhető.

Persze, lehet zsigeről felháborodni, de szerintem eléggé felesleges.
 
T

torsen

Guest
Egy ideig gondolkodtam, hogy ide tegyem-e be, és arra a meggyőződésre jutottam, hogy igen, itt van helye, mert szerintem ez a CEU nemzetbiztonsági kockázatot jelent az országra nézve.
Az index már külön aktát is nyitott a legújabb hisztinek :D
http://index.hu/aktak/ceu_kozep-europai_egyetem_torvenyjavaslat_rektor_soros_gyorgy_fenyegetes_emmi/

Bocs, kedves fórumtárs, de már korábban is az volt az érzésem, hogy neked már egy szaros wc-papír is nemzetbiztonsági kockázat, ha nem Orbán törölte ki vele a seggét... és van ebben az országban egy csomó agyatlan ember, aki az említett wc-papíron egymást törve összeverekedne! Te győznél! Nagyon mélyen vagyunk....
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and panoz

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Tegyük hozzá, hogy eddig Soros közvéleményben elfoglalt minimuma a kétes hírű szereplő volt.
A napokban eljutottunk oda, hogy pozitív, nagylelkű mecénás lett. Ne felejtsük el, hogy az első állapot nem volt véletlen, (közhely alert) nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél.
Amikor netadó elleni tüntetésből (ez a fázis még pozitívként könyvelhető el) majdnem sikerült egy Majdan 2.-t csinálni, szinte csak az ő (által pénzelt és/vagy alapított) szervezetei mozgósítottak. Nem teljesen laikusként megkérdezném tisztelettel, hogyan lehet egy ilyen széttagolt, 10-20 fős csoportoknak pár nap alatt majdnem teljesen közös kommunikációja, ilyen eredményes és gördülékenyen funkcionáló szervezőgárdája? Egyetlen választ tudok adni. Utasításra.
Visszatérve az előzőre, ha én huszonévekig kétes szereplő voltam, hogyan leszek pár nap alatt az ellenkezője? De komolyan.
Kora délután felnéztem az indexre és a 444-re. Nem volt más (egyáltalán) a címlapon csak a CEU bezárása. Nagyon sok pénzből üzemelő felületekről beszélünk, ahol igen sokat fizetnek azért pl. cégek, hogy címlapon lehessen a velük foglalkozó anyag. Khm.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Bocs, kedves fórumtárs, de már korábban is az volt az érzésem, hogy neked már egy szaros wc-papír is nemzetbiztonsági kockázat, ha nem Orbán törölte ki vele a seggét... és van ebben az országban egy csomó agyatlan ember, aki az említett wc-papíron egymást törve összeverekedne! Te győznél! Nagyon mélyen vagyunk....
A Csehek 17 éve kidobták a CEU-t sorosostól együtt, mert rájöttek miben sántikál. Itthon nem lehetett eddig hozzá nyúlni, mert a bukott politikusok ott pihentek.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Csak megleszünk nélküle és a CEU nélkül is valahogy, nekem nem hiányzik a sok gender és open society okosság...

Ilyen hozzáállással sose lesz belőled rendes ßuzi. :)
u3xtEfhUSS.gif
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
A Csehek 17 éve kidobták a CEU-t sorosostól együtt, mert rájöttek miben sántikál.
Agit-prop részleg, a szélső-liberális nézetek terjesztésére, a gazdaságtól a társadalomtudományokig.
Most kiderült, hogy:
"Jelen esetben arról van szó, hogy az Oktatási Hivatal vizsgálata szerint a felsőoktatási intézmény nem rendelkezik programakkreditációval, és nyilvántartásba történő adatszolgáltatás sem történt részükről."
Elkezdik a palávert ütni mert nem jogszerűen dolgoznak.
Amúgy, de ez nem zavarja őket.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról
szóló törvényjavaslat

orosz és izraeli mintára regisztrációra kötelezné azokat a magyar civil szervezeteket, amik évente több mint 7,2 millió forint (a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény 6. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott összeg kétszerese) támogatást kapnak külföldről
  • egyesület vagy alapítvány 15 napon belül köteles bejelenteni külföldről támogatott szervezetté válását a bíróságon, egy formanyomtatványon tranzakciónként részletezve a külföldi támogatásokat;
  • ez megjelenik az állam által működtetett Civil Információs Portálon is;
  • ezután a külföldről támogatott szervezet haladéktalanul közzéteszi a honlapján, valamint feltünteti az általa kiadott mindenféle sajtótermékben, kiadványban, szórólapon, stb. hogy e törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül;
  • aki ezt nem teszi meg, az bírságot kaphat és ezután az ügyészség törölheti is a nyilvántartásból, ami gyakorlatilag megszüntetést jelent;
  • a listáról csak öt év után lehet lekerülni, feltéve, ha a szervezet ez idő alatt nem kap külföldi támogatást.

https://444.hu/2017/04/02/itt-van-a-kormany-civil-torvenyenek-szovege

Minden pontjával egyetértek!
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Minden pontjával egyetértek!
Csatlakozom.

Figyelemmel erre:
"Soros György és más külföldi támogatók évekre előre, súlyos milliókkal kitömték az egymással sűrű hálózatot alkotó „civil” szervezeteket, ahogy az már a Magyar Idők cikksorozatából is kiderült. Soros azonban hosszú távon gondolkodik abban, hogy Magyarországon megvalósítsa a „nyílt társadalmat”.

Az általa alapított Open Society Foundations (OSF) tavaly júniusban 2025-ig szóló Magyarország-projektet indított, ezzel Burma mellett hazánk a második olyan ország, amely ilyen „törődést” vívott ki az üzletembernél."


http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=110654
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
"Világos, hogy az Orbán-kormány és a kormányfő lejáratása mellett a kialakult orosz–magyar kapcsolatoknak is ártani akart az interjú. Hagyjuk is, hogy hány orosz kém ténykedik Magyarországon. Ostobaság lett volna Moszkvától, ha nem telepít ide, egy NATO-tagországba kémeket. Elvégre, úgymond, ellenségek vagyunk. De a baráti államok szolgálatai is dolgoznak nálunk, gyűjtik az információkat, befolyásolási akciókat szerveznek.

Amit hét éve művelnek velünk szemben, ide értve a CIA akcióit is, az csupán marginális jelenség. Bennünket az NGO-kon, a civil szervezetek zászlója alatt betelepített és kiképzett csoportokon keresztül támadnak. Nyitnak egy irodát a környezet, az emberi jogok vagy a demokrácia védelmére, és a kevés, valóban beavatott vezető elhiteti a munkatársakkal, önkéntesekkel, hogy valamilyen jó és szent cél érdekében tevékenykednek. Ezt látni a migráció kapcsán is."

http://www.demokrata.hu/hir/belfold/ez-mar-haboru-hangja
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

http://www.demokrata.hu/hir/kulfold...agallamok-magyarorszaghoz-es-lengyelorszaghoz
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 519
113
A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

http://www.demokrata.hu/hir/kulfold...agallamok-magyarorszaghoz-es-lengyelorszaghoz


Hihi,akkor hogy rabolnak ki minket a multik?
Pár hónapja írtam( no nem mintha annyira számítana a véleményem :confused: ), hogy hamarosan ránk/a térségre fognak nyitni,hogy akkor moszkva,vagy washington,és az ő előretolt helyőrsége(i)?
Ideje felkötni az alsót....
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and borisz

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

http://www.demokrata.hu/hir/kulfold...agallamok-magyarorszaghoz-es-lengyelorszaghoz
Oké, el kell dönteni hogy maradjunk-e az EU-ban. Ha igennel döntünk, akkor jöhet a kvótányi migráns, de semmivel se járhat nekik több segély vagy bármi más címen juttatás mint egy magyar állampolgárnak - mert az ugye diszkrimináció lenne!! Ha megtudják hogy Magyarországon mennyi az annyi, két nap múlva úgyis az összes megint Németországban lesz, akár gyalog is!! És ajánlatos lesz ezt nem akadályozni nyugaton, mert azonnal fasiszta migránsüldöző lesz mindenki aki útjukat állja Ausztriában és Németországban, meg különben attól kezdve milyen lenne az emberek és eszmék szabad áramlásának helyzete az EU-ban?!!:mad:
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and zeal