F/A-18 Hornet , F/A-18 E/F Super Hornet (McDonell Douglas/Boeing)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Molni vazze ! Magyarázd már el pl Izraelnek hogy felesleges a rakétás légvédelem és az Iron Dome teljesen fölösleges :)
Jaj...
  1. Oroszoroszágot senki nem lövi ballsztikus rakétval sem akanavetőkkel meg Kasszam rakétákkal.*
  2. Izrael nem Sz-300/400 szintű SAM-mel lövöldözget vissza ezekre az esetek nagy részében. Nem ágyúval löving verébre.
  3. Izrael földrazni méretéből kifolyólag emberi pénzből lefedhető a határon harcászati szintű csúnyaságok ellen és PAC-3 és THAAD szintű eszközökkel az egész ország lefedehető 600-1500 vagy akár már 2500 km-es BM-ek ellen.
Ezek közül Oo. esetén menyi állt fent...?
Agyatlan emoticon poszolgatás helyett nem étem, hogy miért nem tud annyi ember kicsit is gondolkodni mielőtt a küldés gomba rányomna...

OFF

*Ha Oo. egy kis szomszédja ezt tenné, akkor a HTKA egy igen jól körülhatárolható körének éljenzése mellett bemenne abba az szomszédba és kurvagyorsan rendetvágna... Persze ha az IDF teszi ugyanezt, az akkor bűn...

On
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 096
113
Azért mert Oroszországot jelenleg nem lövik és a terroristák éppen másfajta fegyvereket alkalmaznak (oroszoknál általában robbantások és gépfegyveres támadások voltak divatban, de nem Moszkvában (ott egyébként elég jó biztonsági intézkedések vannak). - voltam nem1x.. hanem inkább a regionális központoknál.
Oroszország ellenrakétás és légvédelmi ereje összefügg az atomütőerővel. Egyiket sem kell magyarázni, ahogy a THAAD vagy AEGIS rendszereket sem.
Izraelnek szintén vannak olyan ellenségei amelyek akár tömegpusztító fegyverekket hordozó ballisztikus rakétákkal támadhatja ezért kell PATRIOT/PAC-3 és ARROW légelhárító és rakétavédelmi rendszerke valamint tüzérségi rakéták elleni IRON DOOM stb. rakétavédelmi eszközei.

Lehet magyarázni a tömegpusztító fegyverekkel történő terrorizmus nem létezik, de akár a biztonságpolitikai szakértők, akár a felderítő és elhárító nemzeti, szövetségi szolgálatok, sőt ebben az esetben még az ENSZ és a nagyhatalmak is együttműködnek. Nagyon komoly erőfeszítéseket tesznek általában a sugárzó anyagokkal kapcsolatban, de a sugárzó anyagok megszerzését -gondoljunk csak a korházakban használt ilyen eszközökre, ipari eszközökre és a harmadik világra- bizony komoly és folyamatos kockázati tényezőt jelentenek.

A vegyi és biologiai harcanyagok közül, előbbit viszonylag kis ráfordíással egy terrorista szervezet előállíthat, a biológiai harcanyagok közül pedig több járvány is ismét több szakértői szerint éppen katonai intézetekből került ki. Itt is a harmadik világ térségében össze lehet hoszabb idő alatt gyüjteni ilyen előállításhoz szükséges laboratoriumi berendezéseket, humán erőforrást, ráadásul itt a vegyi harcanyaggal ellentétben, "csak" minimális mennyiségű biologiai harcanyag szükséges, mert az emberek terjesztik egymás között, akár cseppfertőzéssel, akár érintéssel stb. A WHO egyik feladata a nemzeti szolgálatokon kívül ezeknek a felderítése..
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
1lun92kj89zaz0mmw6xg.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Hány ilyen Hornet lesz kicsiben Szolnokon a következő kiállításon?
Az attól is függ kiadják-e makettben, vagy legalább külön a matrica kapható-lesz e elég könnyen elérhetően legalább valamennyivel egy csillagászati árszínvonal alatt. :D
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113