A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Szuperhatalmi státusz. Valójában az erőforrások talán elegendőek lettek volna, ha megfelelően használja fel őket. Viszont ahhoz professzionálisabb haderő kellett volna. Az átlag német katona meglehetősen rosszul volt felfegyverezve és ellátva az átlag angolhoz vagy franciához képest. Az élcsapatok teljesítménye bámulatos lehetett, de összességében a német hadserő színvonalán nagyobb esélye volt kelet felé terjeszkedni, mint teljesen legyőzni a nyugatot.

várj ezt ne itt folytassuk le, mert tökön leszünk rúgva :D
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Van olyan topic cím, hogy régi katonai történetek vagy ez történt velem mikor katona voltam? Nincs? Akkor csináljatok legyetek szívesek! :))))
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Nem letromfolás volt vagy ilyesmi, hanem azért, hogy olvassa csak minél több ember. :)

A facebookon van egy olyan, hogy
Nem letromfolás volt vagy ilyesmi, hanem azért, hogy olvassa csak minél több ember. :)

Persze, de addig is nehogy a migránsok megtudják, mi milyen könnyen átkelnénk , a dróton. :) tEHÁT CSAK NEKTEK. :)

14601048_729112563893650_1676433273708108705_n.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74 and fip7

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Semmi gond megértlek. Mint írtam, ennyire durva dolgokra Szombathely vonatkozásában nem emlékezem. Enyhébb fokozat volt ott ezek szerint durvaságban. A pia elkobzásból nálam 2 emlék maradt meg onnan. :) Az egyik 87-88 karácsony, szilveszter előtti. Egyik dandársorakozón 2 asztalt megtöltöttek a teli piás üvegek. Urbán Lajos ezds. akkori dandár pk., parancsot adott a felsorakozott dandár előtt az italok földre történő kiöntésére. Mondanom sem kell, az ünnepekre laktanyában maradt, vagy 3.000 katona könnyeivel küszködött a látványtól. :( A másik ilyesmi, Gulyás nevezetű törzsőrmester esete, aki kapuügyeletet általában hétvégén igyekezett vállalni. Ilyenkor házi parancsot adott a vele szolgálatban lévő sorállományú katonáknak, hogy minden kimaradásról, szabadságról, eltávról, visszaérkezőt megmotozni. A talált alkohol tartalmú italt elkobozni. Amit becsületére legyen mondva, a kiérdemesült törm., megosztott a vele szolgálatban lévőkkel. Reggelre általában, az 1-es kapun szolgálatban lévők, furcsán kinézve, erősen ittas állapotban tisztelegtek, a laktanyába, szolgálatba érkező hivatásosoknak. :)
Olyan fegyvres incidens nem jut ezsembe, mint amit Te írtál. Azonban volt egy vasárnap délelőtti látogatáskor, nyáron, az egyik őrtoronyban szolgálatban klévő katona, több rövid sorozatot leadott, a CSMO ( CSAPAT MŰVELŐDÉSI OTTHON ) tetejére. Mint kiderült szerelmi bánata volt és nem tudta mit tesz. Szerencsére nem történt nagyobb baj. A másik történet, a már említett 87-88 szilveszter éjjelén történt. Persze a nyilvános piakiöntés ellenére, sok ital jutott be, elsősorban a kommendáns buszsofőrnek hála. Aki minden este, az utolsó tiszti buszjárat ürítése után , visszatéréskor az egyik kocsmában, beszerezte az árut. Osztozva a hasznon a kocsmárossal. Nos, az említett szilveszter éjjelén, emlékeim szerint, több kézigránát robbanás is történt. A feld, zlj. körleteinél, ablakon át távoztak, az említett, kibiztosított harceszközök. Amit petárdának gondolt, az ünnep alkalmával néhány fiú. Sérülés ekkor sem volt. Viszont az ügyeletes tiszt, piszkosul be volt tojva, hogy ebből nagy baja lesz, mivel nem tudta tartatni a rendet. Nem lett.
Ominózus esemény volt még, egy önjáró tarack látogatása, a laktanyai gyakorlótér menti falu, egyik családi házában. Szó szerint. Történt hogy a önjáró tüzérek aktuális kiképzési napjának végén, az önjárókat nem vitték be a laktanyába. Kint maarsdt 2 fő az őrzésükre, sorkatona. Gondoltak egy merészet, ha már ott maradtak, meglátogatják a gyak. tér túl oldalán lévő falu kocsmáját. Az egyik ment el, de kettő üres gázálarctáskával. Sörrel megpakolva tért vissza. Persze hogy mindkettő berúgott. Minek következtében, az egyikük gondolt egyet, beindított egy önjáró tarackot. Elindult vele a gyakorló téren, úgy éjjel, tök részegen, egymaga. Nem tudott megállni, elhagyva a gyak. teret, berontott Söpte település falu szél házaihoz. Letarolt több kiskertet, majd derékszögben nekirohant az egyik háznak. Ebből kifolyólag, a páncéltesten túlnyúló 122 mm-es lövegcső csőszájféke, hatalmas robajjal, falon keresztül, berongyolt, az említett ház nagyszobájába. Ahol egy nyugdíjas házaspár, ágyban fekve, tv-t nézett. Személyi sérülés szerencsére itt sem történt. Lelki, annál nagyobb, a nyugdíjasok érintettségével. Anyagi kár, még nagyobb. Na itt már nem mentek el szó nélkül a történet mellett, kapott a srác 3 évet.
Elnézést a többségtől ,ezekért az off hozzászólásokért, csak kijött belőlem ahogy eszembe jutottak dolgok. Ígérem, a továbbiakban nem kanyarítom el a topicot. :)
Egyébként, ha minden ilyen jellegű emlékemet összeszedném és leírnám, lehet terjedelemben ott lenne 5 kötet Háború és Béke. :) Nem teszem.
Na ezt a söptei sztorit még nem hallottam. :) Én belógtam Tatán egy üveg Johnee Walkerral a hónom alatt a kerítésen át a kapu előtt vagy 50m-re, aztán séta fel a körletbe. :D
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 333
113
Csak felszínesen érintve a honvédség témáját. Miskolcon lesz valami program, ezt írják róla:
"Idén először mutatkozik be az MVK telephelyén a Magyar Honvédség, akik technikai és járműbemutatóval várják az érdeklődőket. Az érdeklődők idén is részt vehetnek a rendkívül népszerű telephely látogatáson: ezen bemutatjuk közlekedési vállalatunk „életét”, a villamos-és autóbusz javító csarnok napi munkáját, amelyhez„szakmai idegenvezetés" társul."
http://www.mvkzrt.hu/aktualis/120-eves-villamoskozlekedes-miskolcon
Erről tud valaki valamit? (Korábban valaki írta innen, hogy szintén megfordul alkalomadtán Miskolcon).


Kívánságod parancs!

Jelentem a rendezvény hozta a tavalyi színvonalas formáját: Tömegközlekedési járművek tömkelege, javítócsarnok látogatás (tényleg nagyon igényes, színvonalas!) veteránjárművek (vagy 135 db...), Holdviola koncert, motorosrendőrök, csoki, perec, amit szeretsz.

Na kérem: Magyar Honvédség, technikai és járműbemutatóval:
Hát vót'...
A legkorszerűbb könnyű szállítójárművekkel, Gripen(!) is volt látható, meg korszerű, világszínvonalú fegyverek, felszerelések, eszközök...







Na jó, volt egy Donbasszból idetévedt orosz katonai konvoj is, csak lopva tudtam lefényképezni, azért ilyen elmosódott, de pont jó lesz még bizonyítéknak az ukrán helyzet topikba.



Ezt a három képet meg Torsen társunknak küldöm szigorúan szakmailag;)





Zene is legyen hozzá!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Kívánságod parancs!

Jelentem a rendezvény hozta a tavalyi színvonalas formáját: Tömegközlekedési járművek tömkelege, javítócsarnok látogatás (tényleg nagyon igényes, színvonalas!) veteránjárművek (vagy 135 db...), Holdviola koncert, motorosrendőrök, csoki, perec, amit szeretsz.

Na kérem: Magyar Honvédség, technikai és járműbemutatóval:
Hát vót'...
A legkorszerűbb könnyű szállítójárművekkel, Gripen(!) is volt látható, meg korszerű, világszínvonalú fegyverek, felszerelések, eszközök...







Na jó, volt egy Donbasszból idetévedt orosz katonai konvoj is, csak lopva tudtam lefényképezni, azért ilyen elmosódott, de pont jó lesz még bizonyítéknak az ukrán helyzet topikba.



Ezt a három képet meg Torsen társunknak küldöm szigorúan szakmailag;)





Zene is legyen hozzá!
Te vagy a fehér pólós RPG-s?
 
T

torsen

Guest
Kívánságod parancs!

Jelentem a rendezvény hozta a tavalyi színvonalas formáját: Tömegközlekedési járművek tömkelege, javítócsarnok látogatás (tényleg nagyon igényes, színvonalas!) veteránjárművek (vagy 135 db...), Holdviola koncert, motorosrendőrök, csoki, perec, amit szeretsz.

Na kérem: Magyar Honvédség, technikai és járműbemutatóval:
Hát vót'...
A legkorszerűbb könnyű szállítójárművekkel, Gripen(!) is volt látható, meg korszerű, világszínvonalú fegyverek, felszerelések, eszközök...







Na jó, volt egy Donbasszból idetévedt orosz katonai konvoj is, csak lopva tudtam lefényképezni, azért ilyen elmosódott, de pont jó lesz még bizonyítéknak az ukrán helyzet topikba.



Ezt a három képet meg Torsen társunknak küldöm szigorúan szakmailag;)





Zene is legyen hozzá!


Szép darab, Volvo 1800 ES, ma úgy hívnák, Shooting Break. Bár a felni nem tűnik eredetinek, de jól meg van csinálva. Nagy pénztemető egy ilyen. Nekem a nevemen van (nem én pénzelem csak "élvezem") egy napsárga '69-es VW 1300 Kafer.. Nagy szívás, de imádjuk.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 333
113
Ott voltam én is.;)
Legközelebb ilyen eseményre HTKA-s pólóban kéne menni, hátha összefutunk, s bemutatkozhatnánk egymásnak, jót dumálhatnánk.


...vagy nekiesünk egymásnak, mint a fórum egy pár klasszikusan hírhedt vitapárosa:
Mivan!?, mivan!? Mi vót' a múltkor az a beszólás!? Gyere ki a toborzósátor mögé!:hadonaszos:
Máris lenne közelharc bemutató:rolleyes:
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Legközelebb ilyen eseményre HTKA-s pólóban kéne menni, hátha összefutunk, s bemutatkozhatnánk egymásnak, jót dumálhatnánk.


...vagy nekiesünk egymásnak, mint a fórum egy pár klasszikusan hírhedt vitapárosa:
Mivan!?, mivan!? Mi vót' a múltkor az a beszólás!? Gyere ki a toborzósátor mögé!:hadonaszos:
Máris lenne közelharc bemutató:rolleyes:

ulipppppoooon ne csak HTKA felirat legyen, hanem a nickje is! :D
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
img_8537fbe.jpg


Új a sisak, a sisakháló több sisakon is van. Rendszeresített darab, vagy egyedi beszerzés lehet ? Az AK fém részein nem látok kopást, tehát újnak tűnik. Lehet hogy továbbiakat újítottak fel ? Netán csak összeszedték a nem egészen 200 db-ot és kiosztották most 1 századnak ? Esetleg valaki tud vmi infót ?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Amúgy jellemző, hogy a dagadt tartalékos "tiszt" hisztizik. Főleg hogy ő a "jó részén" még az első fél évben ott sem volt. Szar volt az elhelyezés de a képek alapján amik a cikkhez voltak még mindig a jobb részekre került.... menjen a p---ba az ilyen.

Szerintem jogos a hiszti, hiszen ahogy írod ekkor már fél éve helyzet volt. Ez idő alatt bőven meg kellett volna oldani a normális elhelyezést.
 
  • Tetszik
Reactions: sirdavegd