[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
http://erdely.ma/magyarorszag.php?i..._portal_soros_magyarorszag_ellen_is_lobbizott

A liberális milliárdos, Soros György megsokszorozta lobbi-erőfeszítéseit, köztük a szülőhazája, Magyarország egyes törvényei elleni fellépését – írta hétfőn a The Washington Free Beacon konzervatív hírportál.

A portál képviselőházi és szenátusi dokumentumokból kiderülő adatokat sorolt, és kitért Sorosnak egyes magyar törvények elleni lobbizására is.

A Nyílt Társadalom Politikai Központ – amelynek székhelye az amerikai fővárosban, Washingtonban van, és teljesen független az ösztöndíjakat adó Nyílt Társadalom Alapítványoktól – az idei év első hat hónapjában 4,6 millió dollárt költött lobbizásra, már csaknem annyit, mint tavaly, az egész évben összesen. A Nyílt Társadalom Politikai Központnak három lobbistája van az amerikai törvényhozásban: mindhárman lobbiznak Soros céljai érdekében, de nemcsak a képviselőházban és a szenátusban, hanem a Nemzetbiztonsági Tanácsban, a védelmi minisztériumban és a külügyminisztériumban is. A portál nem nevezi meg a lobbistákat.

"Soros az év során drasztikusan kibővítette azon politikai céljait, amelyek érdekében lobbizik" – fogalmaz a portál. Közli, hogy Soros április és június között 17 különböző ügyben finanszírozott lobbistákat, és köztük konkrétan megemlíti a külföldről finanszírozott szervezetek szabályozásáról készült magyar törvény elleni lobbitevékenységét.

A The Washington Free Beacon utal arra, hogy a magyar parlament júniusban elfogadta azon külföldi finanszírozású szervezetek működését szabályozó törvényt, amelyek „veszélyeztetik az ország politikai és gazdasági érdekeit, és beavatkoznak intézményei működésébe".

A portál által idézett kongresszusi dokumentumokból az is kiderül, hogy Sorosék – a nemzetközi akadémiai szabadságra hivatkozva – lobbiztak a magyar felsőoktatási törvény ellen is, amelyet a Politikai Központ CEU-törvénynek nevez.

"Soros Nyílt Társadalom Alapítványai egy sor prominens NGO-nak (nem kormányzati szervezetnek) adtak pénzt Magyarországon" – hangsúlyozza a portál, hozzátéve, hogy a Soros-csoport szerint a felsőoktatási törvény „a demokratikus hangok elfojtását célozza Magyarországon".

A The Washington Free Beacon szerint a Nyílt Társadalom Politikai Központ 2012-ben 12,4 millió, 2015-ben 8,5 millió, 2016-ban pedig 5,6 millió dollárt költött politikai céljai megvalósítására.

Lobbista a szenátusban, lobbista a képviselőházban, a Nemzetbiztonsági tanácsban, stb. stb. És ezek azok akik állandóan mindenkit kioktatnak korrupcióról.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zeal

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 109
113
Bizonyos autokratikus nemzeti köröknek érdeke a szabadelvűnek tartott felsőoktatás teljes lezüllesztése és elsorvasztása.
Nemhiába az alacsonyabb szellemi színvonalat képviselő szakmunkásokat propagálják.
3 hónapot vártam az ácsomra, és nem volt más. Most a kőművesem majd csak októberben tud jönni legközelebb, addig csináljak meg inkább én amit tudok, (ezért is nem léptem fel 2 napja) A villanyszerelőm inkább leigazol de abszolút nem tud jönni annyira el van úszva, csináljam meg én. Szóval akkor szóljak egy gendernek meg egy bölcsésznek hogy álljanak neki? Mert nekem rendes munkaerőre és vállalkozókra van szükségem, bölcselkedni nem érek rá, attól nem emelkednek a falak. Ja és már tavaly decemberben illetve januárban lebeszéltem mindenkivel a munkákat. Most az van hogy a kőművesem jövő évre már teljesen be van táblázva, cserepes november vége-december,festő október vége-november, villanyszerelő október vége-november, ács október vége-november, fűtés szerelő meg alapból fél év. Napi 20-25000 nettó alatt nem mozdul meg senki sem, ez a minimum, plusz a segédmunkások napi 10-15000 nettó/napi ára, és ha az ember belegondol tulajdonképp ez ez nem is sok. Nem tudom egy háztartás ökonómia szakon vagy egy gender szakon hol lhet elhelyezkedni és mennyiért de talán közölsz holland adatokat erről, ott biztos nagy szükség van rájuk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 109
113
Ekkora pofával biztos elvégeztél valami ruhatár-büfé szakot, de remélem majd jól fogod érezni magad télen a hidegben, sötétben a szabadban a puszta földön meztelenül ülve, mert úgy tűnik szerinted nincs szükség kőművesre, gázszerelőre(értsd jól!) villanyszerelőre, asztalosra, szabóra...
Én még nem láttam élő bölcsészt, aki egy csaptelepet tisztességesen ki tudott volna cserélni, miután bekötött egy impulzusrelét.
Gyorsan kitűnik, hogy a ki az a szellemi nyomorék, aki nem tiszteli azt a tudást, ami a mindennapi élet alapjait teremti meg. Kellene kicsit mérlegelni, hogy ahhoz, hogy az önellátástól fényévekre került életvitelünk fenntartása kiknek a tudásán múlik elsősorban és kik azok akik egy elméleti SHTF esetén először szembesülnének azzal, hogy a tudásuk a valóság próbáján semmirevalónak bizonyult.
Igen, ebben a vonatkozásban a közgazdász meg az IT diplomámat kidobhatom a szemétbe én is, viszont kedvtelésből van két szakmunkás vizsgám is mert érdekel, így asztalosnak és lakatosnak sem vagyok rossz, amit sokszor használhatóbb tudásnak érzek.
Az én drága fejlesztőmérnököm sima technika tanár, sík hülye de megbecsülik mert legalább van,el vegetál, most épp egy 30 milliárdos project gépeinek beüzemeléséért felel pluszban még.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 309
54 750
113
Akkor jó messze vagy tőlem. Arra felé tényleg nehéz szakmunkást találni. Nem lesz egyszerű dolgod.
De ne off-oljunk itt tovább :)
(ha akarod privátban folytathatjuk)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
https://mno.hu/belfold/jonnek-a-holland-migransok-mert-nem-birjak-a-muszlim-migransokat-2412986
Az utóbbi időben Csemő huszonöt kilométeres körzetében nagyjából háromszáz holland és flamand vásárolt magának házat.
Jól mutatja a számokat. Érezhetően emelkedik a telkek ára, én speciel pont megszívom...

Ez sima nyugdíjasáramlás jobbára. Semmi különös nincs ebben, a pénzügyileg felelősebben gondolkodó népességek nyugdíjasai hajlamosak öregkorukban eladni a többek között pont ezért felhalmozott "élet munkája" ingatlanokat és olcsóbb, kedvezőbb klímájú és szebb helyre költözni (Florida, Spanyolország, Magyarország, stb.). Csak Magyarországon nyomorognak csirkefarháton negyvenmilliós belvárosi ingatlanokban.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 574
14 477
113
Érdekes, hogy kik akarják lejáratni a rendvédelmi szerveket, és ehhez hogyan használják fel a félinformációkkal félretájékoztatott civileket.

"Egyetlen sértett sem tett, sem személyesen sem írásban feljelentést, illetve bejelentést.
Ennek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság fontosnak tartotta, hogy tisztázza a közösségi portálon írt bejegyzés alapját. A BRFK kollégái megkeresték azt a fiatal lányt, aki nevében a közösségi portál egy csoportjában először megosztásra került a történet. Ő egyértelműen kijelentette, hogy a bejegyzés valótlan."
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-brfk-nem-kozonyos

Az is lehet, hogy szokás szerint lebeszélték őt a feljelentésről, estleg megfenyegették (nem a rendőrök).
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 109
113
Lam lam te is atjarsz a hanyatlo nyugatra dolgozni? Vagy banalis veletlen a liberalis sogorok kenyelmetlen kozelsege?
Lám lám még mindig nem járok át, pedig már régóta átjárhatnék. A banális véletlen oka hogy tudod ide születtem, tudod úgy az 1600-as évek óta itt éltek a felmenőim. Hát ez van.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 574
14 477
113
Csak kifúrák:
https://444.hu/2017/08/18/steve-bannon-tavozik-a-feher-hazbol

"A volt breitbartos Ben Shapiro szerint (aki többek között épp Bannon miatt távozott a laptól) most az jöhet, hogy Bannon Trump ellen hangolja a Breitbartot. Vagyis azt az újságot, aminek az egyik legnagyobb szerepe volt a megválasztásában.

Az Axios már arról ír, Bannon a milliárdos Mercer családdal együtt

"atomháborút" fog indítani a "globalisták" ellen,

akik szerinte tönkreteszik a Trump-kormányt, és ezen keresztül Amerikát. A fő célpontok HR McMaster, Gary Cohn, Jared Kushner és Ivanka Trump lehetnek, tehát éppen azok, akiknek Bannon távozásával nagyobb szerep juthat a Fehér Házban. Ahogy a Breitbart is idézi: "most jön Bannon, a barbár."

ez az USA topikba akart menni.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Meglepő szakmaiság.


A törvénytervezet másik fontos része, hogy az Európai Unión vagy Európai Gazdasági Térségen kívüli állam állampolgára vagy ilyen államban bejegyzett cég bizonyos magyar vállalkozásokban csak úgy szerezhetne 25 százaléknál nagyobb tulajdonrészt, ha azt a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter előzetesen engedélyezte.


A törvény felsorolja, hogy milyen tevékenységet végző cégekre vonatkozik ez. Azokra, amelyek


  • fegyvert és lőszert gyártanak,
  • kettős felhasználású terméket állítanak elő,
  • lehallgatási eszközök, titkosítási szolgáltatásokhoz használt eszközöket gyártanak,
  • a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényben meghatározott pénzügyi szolgáltatást és kiegészítő pénzügyi szolgáltatást nyújtanak,
  • villamosenergetikai szolgáltatást, gázszolgáltatást, vízszolgáltatást, telekommunikációs szolgáltatást nyújtanak,
  • atomenergiával, nukleáris technológiával (ezek gyártásával, kutatás-fejlesztésével vagy kereskedelmével) foglalkoznak,
  • népegészségügyi és járványügyi szempontból kiemelt jelentőségű terméket, illetve készítményt gyártanak, kutatás-fejlesztésével vagy kereskedelmével foglalkoznak,
  • kormányzati vagy országos szintű hatósági nyilvántartások, adatbázisok, informatikai rendszerek, vagy kommunikációs csatornák kialakításával, fejlesztésével vagy működtetésével foglalkoznak.


    http://index.hu/belfold/2017/08/18/titkos_megfigyeles_komoly_jogkoroket_kapna_peterfalvy_hivatala/


 
  • Tetszik
Reactions: notaricon and fip7

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 144
10 859
113
Meglepő szakmaiság.


A törvénytervezet másik fontos része, hogy az Európai Unión vagy Európai Gazdasági Térségen kívüli állam állampolgára vagy ilyen államban bejegyzett cég bizonyos magyar vállalkozásokban csak úgy szerezhetne 25 százaléknál nagyobb tulajdonrészt, ha azt a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter előzetesen engedélyezte.


A törvény felsorolja, hogy milyen tevékenységet végző cégekre vonatkozik ez. Azokra, amelyek


  • fegyvert és lőszert gyártanak,
  • kettős felhasználású terméket állítanak elő,
  • lehallgatási eszközök, titkosítási szolgáltatásokhoz használt eszközöket gyártanak,
  • a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényben meghatározott pénzügyi szolgáltatást és kiegészítő pénzügyi szolgáltatást nyújtanak,
  • villamosenergetikai szolgáltatást, gázszolgáltatást, vízszolgáltatást, telekommunikációs szolgáltatást nyújtanak,
  • atomenergiával, nukleáris technológiával (ezek gyártásával, kutatás-fejlesztésével vagy kereskedelmével) foglalkoznak,
  • népegészségügyi és járványügyi szempontból kiemelt jelentőségű terméket, illetve készítményt gyártanak, kutatás-fejlesztésével vagy kereskedelmével foglalkoznak,
  • kormányzati vagy országos szintű hatósági nyilvántartások, adatbázisok, informatikai rendszerek, vagy kommunikációs csatornák kialakításával, fejlesztésével vagy működtetésével foglalkoznak.


    http://index.hu/belfold/2017/08/18/titkos_megfigyeles_komoly_jogkoroket_kapna_peterfalvy_hivatala/


Dezső András.
Köszi, nincs több kérdésem.
A pofájától is ökölbe szorul a lábfejem, nem hogy a ferdítgetéseitől.
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Sejtheto volt, hogy nagy a baj - mosdattak a mediaban oket rendesen - de ez durvabb mint gondoltam. o_O

Az emberjogi szervezeteket be kell tiltani. Majd a JOBBIK felszámolja, mert a FIDESZ nem fogja, nekik csak ellenségkép kell, ahogy a távozó holland nagykövet is megmondta.
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Az emberjogi szervezeteket be kell tiltani. Majd a JOBBIK felszámolja, mert a FIDESZ nem fogja, nekik csak ellenségkép kell, ahogy a távozó holland nagykövet is megmondta.
A holland nagykovet meglibbant. A buta "ellensegkep"-dumat pedig kerlek hanyagold mar! En is jobban orulnek, ha "alproblema" lenne, de nem az. Sajnos nagyon is valos a veszely. Es a Jobbik nem fog felszamolni semmit sem, maximum onmagat.