[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Szóval akkor továbbra is van pofád nyugatról nyugat ellen dumálni? Vastagbőr rulez :D
A bibi pont ugyanez a ruszki vallás oldala - USA a sátán, Oo a hős megmentő, tiszta, kissé szegény kik sosem tettek semmi rosszat, ők nem hülyék mint az USAF és nem a homokot bombázzák csak a gaz ellent, etc...
Vagy bedőltél a propagandának, vagy hiszel is bennük. Mindkettő szánalmas.
Mindkét oldal a saját érdekeit nézi és a kissebek beálnnak mögésük. Csakhogy egyikkel jó élet jön, a másikkal szar.
Nem nyugatról dumálunk a nyugat ellen, hanem a hazánkból dumálunk a pofájukat már megint idetoló újabb "hívatlan vendégek" ellen akik az eddigi tapasztalataink alapján semmivel nem jobbak mint az előzőek csak gátlástalanabbul hazudnak.
Ezek annyira nem is zavarnak minket mert volt időnk és lehetőségünk megszokni az ilyen ideiglenesen nálunk tartózkodó önmagukat meghívókat.
Sokkal zavaróbbak a minket folyamatosan köpködő hazátlan internacionalista kollaboránsok.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Hogy ki a legalja abba most nem mennék bele, mert moderelálási meg egyéb problémák lennének belőle. De mégis mit ad a nyugat a keletnek vagy akárkinek abban a formában ahogy te leírod? Mert ha te ezt komolyan is gondolod, hogy a jóságos nyugat az önzetlen adakozó meg a kizsákmányoló ruszki, akkor nem kellene annyit szívni se a zöldből se a fehérből.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 928
113
Igen, Angelsoul pont olyan magasságokban van, hogy innen a legalljázásból már építő jellegű diskurzust vele folytatni nem lehet. Mindenki aki nem ért vele egyet, az legallja hányadék, és köpköd, meg nyomoronc. Ezzel már nem tudok mit kezdeni, kritikán aluli.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Elég bizonyítékot gyűjtött össze a Donald Trump amerikai elnök orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész, hogy a vádat emelhessen Trump egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn, valamint Flynn fia ellen – jelentette az NBC News. Ezzel Flynn lehet az első volt vagy jelenlegi tisztségviselő Trump kormányából, aki ellen vádat emelnek az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozás miatt indult nyomozás részeként.

A Flynn elleni lehetséges vádemelésről szóló hír egy héttel azután érkezett, hogy Mueller letartóztatta, és vádat emelt a Trump kampányát egy ideig vezető Paul Manafort, valamint helyettese, Robert Gates ellen. Ugyanakkor derült ki, hogy a Trump-kampány egykori külpolitikai tanácsadója, George Papadopoulosbűnösnek vallotta magát abban, hogy hazudott az FBI-ügynökeinek, és hónapok óta együttműködik Mueller nyomozásával.

Az erről szóló hírekre az Axios híre szerint a Fehér Házban dolgozók „megkönnyebbüléssel” reagáltak. „Az emberek megkönnyebbültek, hogy Manafort, és nem Flynn” ellen emeltek vádat, mert „Manafort már nem volt ott, amikor Trumpot megválasztották” – mondta el a lapnak egy alkalmazott. Manafort több mint két hónappal az elnökválasztás napja előtt távozott Trump-kampányából. Flynn ezzel szemben már korai tanácsadója volt Trumpnak, és a választás után Trump nagy felelősséggel járó pozícióit bízott rá kormányában, amikor kinevezte nemzetbiztonsági tanácsadónak.

A Flynn elleni vádemelés lehetősége már azóta várható, hogy Robert Mueller öt hónapja elkezdte nyomozását az Trump-kampány orosz kapcsolataival kapcsolatban. Szakértők szerint azonban a fia elleni vádemelés belebegtetése miatt izgulhat csak igazán Trump. Mueller ugyanis várhatóan a fiatalabb Michael Flynn elleni vádemeléssel és börtönbe zárásának lehetőségével próbálhatja rávenni az egykori nemzetbiztonsági tanácsadót, hogy együttműködjön, és Trump ellen tegyen vallomást.
Vádat emelnek Trump nemzetbiztonsági tanácsadója ellen
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Na igen vagy hálátlan élősködő, vagy áruló a legtöbb russiapárti ismerettségi körömben - ismerve a magyar titkosszolgálat átvételét, lehet simán csak orosz bérben dolgozók.

A rendszer váltás elmaradására gondolsz titkosszolgálati körökben, vagy Gyurcsány hazaárulására?

A "russiapárti"-ak többsége meg csak gondolkodik és nyitott szemmel jár.

A fanatikusokkal szemben.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 928
113
A rendszer váltás elmaradására gondolsz titkosszolgálati körökben, vagy Gyurcsány hazaárulására?

A "russiapárti"-ak többsége meg csak gondolkodik és nyitott szemmel jár.

A fanatikusokkal szemben.
Hozzáteszem kurvára nem vagyok russiapárti azért, mert szerintem Putyin egy korszakos zseni. Messze kiemelkedik a jelenlegi politikus mezőnyből szerte a világon. Jól sakkozik, van türelme, karizmája. Én Magyar vagyok, tehát magyarpárti. Ezt viszont szerintem csak úgy tudjuk elérni, hogy idegen érdekből többet nem hagyjuk magunkat nekivezetni az oroszoknak. Én vallom, hogy nekünk baráti semleges üzleti viszonyt, és egyenlő távolságot kéne tartanunk minden naggyal. Azt se szerettem mikor a Szu volt itt, de az amerikaiak sem hiányoznak ám!
 

70920

Active Member
2017. október 30.
78
199
33
Svájc... azért létezik mert a nagyhatalmak ott tartják/mossák a pénzüket. A legnagyobb szemhúnyók a gyilkolások iránt, a legnagyobb köpönyegforgatók és a legnagyobb pénzmániások. Ez jó szar példa volt.

Szóval nem a pénz számírt? Akkor mi? Milyen elvek? Te az oroszoknak agitálsz, akik ugyanúgy uralkodnak, de az USA ad is valamit, a gennyes ruszkik meg kizsigerelnek, hogy fenntartság a hulladék birodalmukat. Te nem ételt eszel? Szóval élsz nyomi szinten, jársz zsigulival, csak mert elvek? Menj oroszországba élj az elveidnek - de te a legalja vagy, innen köpködsz a nyugat ellen. A nyugat, melynek Mo. a részese, melynek mind örültünk és örülünk, együtt ünnepeltünk mikor az utolsó koszos ruszki is kitakarodott innen.
Szóval a legalja hányadék köpködi azt, ami jó életet ad neki, de közben a nagy elvei ellenére cseszik a nagy russiájába húzni, élősködik a nyugat eredményein. Mennyire le tudom nézni ezeket a nyomoroncokat. És bizony azért vagy te meg a többi a legalja, mert ahelyett, hogy elhúznátok russiába, hoznátok ide őket megint, a mi nyakunkra, akik nagyon nem kérünk belőle. Csak mert a ti beteg lelki világotok ezeket akarja - vagy mert fizetnek érte, fene tudja, melyik rosszabb.
Szóval nyalogassátok csak a ruszkikat, de Mo. marad USA/EU és a nyugat pártján, nagyon helyesen. Szar lehet nektek a tudat tudom.

Svájc azért létezik mert katonailag, gazdaságilag és politikailag független ország, rendkívül jól védhető területtel és masszív hadsereggel. Ahogy egy másik topikban leírtam, de neked is leírtam asszem pont itt pár napja, azért mert felhívom én vagy mások a nyugati világ szennyesére a figyelmet még nem a másik oldalt védem. Hanem az objektivitást. És nem, nem a pénz számít. Ez azt jelenti, hogy a saját anyádat is eladnád két USD-ért?

Nem oroszország katonái takarodtak ki innen, hanem a szovjeteké. Magyarország pedig akkor is a nyugati civilizációhoz tartozna, ha eközben nem lennénk tagjai semmilyen katonai, gazdasági és politikai tömbbnek. Csak egy jól fegyverzett sorozott hadsereg kéne, és nálad valamivel szilárdabb gerinccel rendelkező politikusok. Jelenleg a nato tagjai vagyunk, küldtünk katonákat arra a közel-keletre ahol milliók haltak meg legfőbb szövetségesünknek hála. Azért maradjak csendben mert amerika gazdag? Ha FED csak nekünk nyomtatna a következő 20 évben akkor sem maradnék csendben.

A legvérlázítóbb, hogy az amerikai gazdáid miatt akiknek a pénze neked olyan fontos, azok ellen az oroszok ellen pozicionáljuk magunkat egész európával akik ellenünk rohadtul nem tettek semmit. Sőt a rendszerváltásuk óta a világ ellen sem. A Krím annektálása kismiska volt a közelmúltbeli nyugati háborús bűnök mellett. A kapott USD-vel meg kitörölheted a hátsófeledet, ha az amerikai uszításra és mahinációkra tényleg kitörne egy oroszország elleni háború mert akkor NATO tagként elsőként törölnének le minket a föld színéről. De te ott vigyorognál egy amcsi zászló mellett markolászva pénzüket.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Azért ez a MINDENKI csinálta, egy kicsit erős. Ha a Kassát bombázó gépekre gondolsz, mai napig nem 100% , hogy a Szovjetek voltak. Ha igen, akkor meg nyomába se ér az angolszász légiterrornak. Ahogy a háború további részében sem értek. Lehet jönni a hiányzó bombázóflottával, de a meglévő eszközeikkel pont tudtak volna FELESLEGES szenvedést okozni. A civilizált nyugatot mindez mit sem érdekelte. Égjenek csak, pedig az anyák, feleségek, gyermekek nem pusztultak közben az ellenség bombáitól (akkor már Londonban se).
Amiről meg állítólag beszélsz, nos a lengyelek épp az ukrán banderista barátaidtól szenvedtek talán a legtöbbet, a jugóknál meg az usztasa-csetnik vonal nem tette annyira egyértelművé a hovatartozást.


Nem Kassara gondolok hanem Budapest 42 szeptemberi bombazasara.


"Amiről meg állítólag beszélsz, nos a lengyelek épp az ukrán banderista barátaidtól szenvedtek talán a legtöbbet,"

Erdekes a lengyelek nem igy emlekeznek erre. Most vagy ok tevednek vagy te. Szerinted ?


"a jugóknál meg az usztasa-csetnik vonal nem tette annyira egyértelművé a hovatartozást."

Akkor vajon megis ez a csetnik nemieroszak vonal miert nem jelent meg a Jugoszlav tortenetirasban ? Miert csak az orosz szal jelent meg ? De elmondom megegyszer a lenyeget mert ahelyett hogy ertelmezned amit irtam csak haritasz orosz modra. Szoval a problema az hogy az oroszok nem csak az ellensegeiknel eroszakoskodtak es gyilkoltak a civileket mint a nacik hanem a SZOVETSEGESEIKNEL IS !!!!

Mentokerdes : A csetnikek a Jugoszlavok / szerbek vagy a nemetek szovetsegesei voltak. Csak zarojelben jegyzem meg hogy a szerbeknek is volna meg min elgondolkodni csak a kozelmultbol is de akar a II. VH utanrol is. Meg ma is leromboljak a magyar emlekmuveket arrafele de hat ok tehetik mert hat a szivedcsucske. Nekik lehet.

Ahhh oroszos relativizalas.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 308
54 746
113
Ebben az adásban két dologgal foglalkoztak.
1. Az államadósságokkal és kiemelten az USA adósságával:

2. Pedig a Trump kormányzattal:
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
http://mozgasterblog.hu/blog/trump_bosszuja

"... A The New Yorker által feltárt történet szerint valójában egy bő egy éve tartó, titkosszolgálati szálakat is érintő küzdelemről van szó, amelyben Weinstein ugyan nagyon komoly erőket vonultatott fel, de végül alulmaradt. Az amerikai producer valószínűleg nem néhány színésznővel, hanem egy, a Black Cube-szerű szervezeteknél is befolyásosabb szereplővel szemben vesztett csatát. ..."
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
http://mozgasterblog.hu/blog/trump_bosszuja

"... A The New Yorker által feltárt történet szerint valójában egy bő egy éve tartó, titkosszolgálati szálakat is érintő küzdelemről van szó, amelyben Weinstein ugyan nagyon komoly erőket vonultatott fel, de végül alulmaradt. Az amerikai producer valószínűleg nem néhány színésznővel, hanem egy, a Black Cube-szerű szervezeteknél is befolyásosabb szereplővel szemben vesztett csatát. ..."


Te komolyan azt hiszed hogy Weinsteint nem az evtizedek alatt altala megalazott nok es az USA ban oly eros noi jogok sorozatos megsertese miatt kuldtek "kinpadra" ???
Nem gondolod hogy esetleg megis az a "kultura" erte el a biliborulas szintjet amely oly altalanosan jelen van az amerikai szorakoztatoiparban ? Mi a helyzet a tobbi hires szinesszel rendezovel celebbel ? Ok is a Black Cube miatt kerultek a kinpadra vagy esetleg ok is visszaeltek helyzetukkel ?

Mindenhol csak osszeeskuves van ? Nincs egy szimpla buncselekmeny ?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Mindenhol csak osszeeskuves van ? Nincs egy szimpla buncselekmeny ?
Ki mondta, hogy nincs "szimpla buncselekmeny"? Rengeteg van. Eppen ezert lehet annak alcazni az akciokat. Persze nem vagyok szakerto, de talan kerdezd meg Strauss-Kahn-t. O biztos tobbet tudna neked meselni errol. :rolleyes:
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 379
23 051
113
Úgy látszik csak a magyar demokrácia miatt aggódnak olyan nagyon :

Kiváló a kapcsolat az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek között – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök azt követően, hogy tárgyalt vendéglátójával, Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államfővel hétfőn Manilában, ahol a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) csúcstalálkozója zajlik

http://www.bumm.sk/kulfold/2017/11/13/trump-a-fulop-szigeteki-diktatorral-talalkozott