F-22 Raptor (Lockheed Martin,USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Érted,Afganisztán.Vajon milen nagy értékü célpontra kellet dobni egy 100ezer $ értékü bombát(bocsánat:ejtölöszert.),egy 100+ millió$ -os gépröl?Vajon mennyi kecske pásztor,fehér Toyota pickup semmisült meg.Ez igen,ez dicsöség az Amerikai tecnologiának+hadiparnak meg úgy mindenkinek.

A cikk szerint droglabort semmisítettek meg a raptorok.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
Érted,Afganisztán.Vajon milen nagy értékü célpontra kellet dobni egy 100ezer $ értékü bombát(bocsánat:ejtölöszert.),egy 100+ millió$ -os gépröl?Vajon mennyi kecske pásztor,fehér Toyota pickup semmisült meg.Ez igen,ez dicsöség az Amerikai tecnologiának+hadiparnak meg úgy mindenkinek.
Kb pont annyi mit egy-egy Kalibr szalvó után Szíriában! Tesztelni kell a Raptort is, mert jól mutat a New York Timesban, hogy milyen nagyszerű.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Érted,Afganisztán.Vajon milen nagy értékü célpontra kellet dobni egy 100ezer $ értékü bombát(bocsánat:ejtölöszert.),egy 100+ millió$ -os gépröl?Vajon mennyi kecske pásztor,fehér Toyota pickup semmisült meg.Ez igen,ez dicsöség az Amerikai tecnologiának+hadiparnak meg úgy mindenkinek.

Azért milyen fura, hogy ha a világgal szembemenő "kecskepásztorokról" beszélünk, kapásból a TOYOTA Pickup jön be :D Mikor kocsit kerestem, pont ezért volt az első gyártó egyébként, amit kihúztam a listámról...de azonnal.

Egyébként meg tényleg vicces, hogy afganisztánban parádézik a Raptor,...mert a nagyhatalmak katyvasza egészen máshol van. A képességek egy részének igazolására persze ez is elég.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Pont annyira vicces, mint Tu-160-nal Kalibr-t eregetni és Tu-22M-mel buta bombázgatni.
1999-ben az USAF B-2-essel szórta meg buta Mk-82-esekkel az újvidéki cigánytelepet a finomító mellett. Nem ez volt a stratégiai cél, de véletlenül igy sikerült. Az oroszok most csinálják ezt a bombázgatást először, illetve a szovjetek csinálták már Afganisztánban a Tu-22M3-assal. A Kh-101 (és nem Kalibr) indítások ugyanolyan céllal történnek most a távolsági légierő gépeiről, mint anno az ALCM indítások a B-52G gépekről 1991-ben. A Kalibr is azért szerepel ennyiszer mert új és alaposan el kell sajátítani élesben. Ahogy a Raptorral való bombázást is.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Droglaborokat vagy miket bombáztak, persze nem egy áldásos tevékenység ilyen szarokat kotyvasztani meg kézifegyverekkel is védik a helyet, de mégiscsak civil célpont. Röhelyesebb, mint a Kalibr eregetés a terrorista célpontokra.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
video ha még nem volt.

Külön szépésge a dolognak, hogy rafi radarja rendszeresen elveszti a célt, úgy, hogy frontba ott van elötte ~5km távon belűl az F-22...

Az az igazán durva, ha a videó és a fotók egy időben készültek. Mert a fotókon látható, hogy kint van a szögvisszaverő.

Nem is értem hogy miért erőltetik ott az F-22-t. Semmi értelme nincs annak hogy ezeket reptetik, lehetne használni az F-15/16/18 vonalat, ami jól bevált már, és alkalmas az adott terepre, és kihívásra, illetve ha nagyon a high tech-el akarnak villantani, oda kell vinni az F-35-öt. Az F-22 oda teljességgel felesleges baklövés, szerintem.

Szíriában már 2014 őszén bombázott, ha jól rémlik. Az volt az első harci bevetése. Volt itt is videó linkelve. Az orosz bombázók Alaszka és Kalifornia melletti kísérgetésén kívül kb. semmire nem tudják most, békeidőben használni, de még az is pótcselekvés, mert egy F-15-ös pont ugyanúgy alkalmas a légirendészkedésre. Egyszerűen arról van szó, hogy itt vannak ezek a 150 milliós gépek és nincs valós feladatuk. Így hát keresnek nekik valamit, bármit, ami akad.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and Fade

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Tuti hogy így van, mint ahogy az is biztos, hogy Jimmy vagy Jehuda se csukja be a szemét, mikor ugyanott valami elektronikus jelet fog bármelyik fülelő-gépén Ivánék felől. Annyira egyik se hülye, hogy ki ne használna infószerzésre bármilyen lehetőséget.
Már csak azt a kérdést kell megválaszolni, hogy ha az amerikaiak nem azonosították a gépeket előre, és mindegyre összefutnak az orosz gépekket, akkor az oroszok hogyan tudják, hogy a "láthatatlan" gép merre van. Ezeknek a szögvisszaverője behúzható vagy fel kell rá szerelni lent a földön?
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
image
 
  • Tetszik
Reactions: Python and fishbed