[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Kik azok a PPD HUNGARY, és AOCU Hungary? Valami magán testőr cég? Először DPD-t olvastam...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Nem semmi lett az eredmény a mi szempontunkból. Rengeteg amcsi volt, az oroszok is csak a 43. helyen végeztek.
Szevasz-tek :)
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 360
113
Topic off!
Kicsit szürreális világbajnokság, ahol az egyik induló Bibb megye válogatottja...(lakosság száma 153 000)
Abban az országban minden világbajnokság, amit annak akarnak látni.
A hetvenes években a dragster versenyzés szinte csak az USA-ban volt.
Persze akadt hébe-hóba máshol is, de a hazai bajnokságot szívbaj nélkül hívták világbajnokságnak.
Ez akkor égett belém, amikor anno moziban láttam filmet Shirley "Cha Cha" Muldowney-ról, s abban a filmben egyfolytában világbajnokságot emlegettek.
S tényleg!
"...An unprecedented three NHRA Top Fuel Dragster world championships followed, in 1977, 1980, and 1982..."
https://en.wikipedia.org/wiki/Shirley_Muldowney

Amúgy minden tisztelem a hölgyé!
http://usaracing.blog.hu/2015/07/26/a_versenyzono_aki_arcon_csapta_a_sztereotipiakat
Topic on!
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Na akkor.

https://444.hu/2017/12/08/tobb-mint...-rendorok-a-magyar-nemzeti-arcvonal-tagjainal
75rX8yhF4s3dzwfIs.jpeg


75rXBQzPHd3QzwfIs.jpeg



azt azért mondja el valaki mi fenének kell a lefoglalt, kiállított cuccok mellé sajtótájékoztatón legalább 2x2 gépkarabélyos fakabát?
Ennyire tartanak az újságíróktól is?
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Őszitén megvallva, bennem azért motoszkál a gondolat, hogy ezek valódi, éles fegyverek-e mind, ld Han Solo féle stukker, krómozott Kalasnyikov, etc...
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
A hírhez megjegyzem, akkor bajban vagyunk, mert sztem kb mindenkinek a garázsában akad olyan cucc, amiből az ügyészség szerinti eszköz elkészíthető...

A Teréz körúti robbantás ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség élet elleni és közbiztonság elleni bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken - közölte az ügyészség pénteken az MTI-vel.

Keresztes Imre főügyész közleménye szerint az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntettével vádolják.

A vádirat lényege szerint tavaly szeptember 24-én este a vádlott a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton robbanószerkezetet - és a rombolóhatás fokozása érdekében nagy mennyiségű szöget - tartalmazó táskát tett le a földre. Kivárta, míg a szokásos útvonalat bejáró egyenruhás rendőrök a táska közvetlen közelébe érnek, és a robbanószerkezetet a járőrpár megölésének szándékával, távirányítással működésbe hozta. A férfi célja az volt, hogy miután megölte a sértetteket, elvegye lőfegyvereiket.

A robbanás ereje alkalmas volt arra, hogy a járőröket megölje, más, a közelben tartózkodó emberek pedig akár életveszélyesen megsérüljenek. A két rendőr súlyos, életveszélyes, egy harmadik sértett pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - emlékeztettek.

A vádlott később a Belügyminisztériumnak (BM) elküldött e-mailben leírta a robbanószerkezet összetételét, elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy hamarosan konkrét követelésekkel áll elő. Azt tervezte, hogy a BM-et egymillió euró összegű készpénz kifizetésére kényszerítse azzal a fenyegetéssel, hogy ha nem teljesítik követélését, akkor újabb robbantásokat követ el.

Végül azonban - 2016. október 19-én - a TEK munkatársai elfogták a férfit. Az ügyészség szerint a vádlottnak módjában állt volna folytatni, amit eltervezett, mivel a birtokában lévő robbanóanyagok és gyújtószerkezetek felhasználásával olyan szerkezet elkészítésére volt képes, amely több ember életének kioltására alkalmas. (
MTI)
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Így kép alapján fele airsoftos, ami nem lőfegyver. 444 köszönjük.


Ne toldd fullba.
A szöveg az MTI-é, nekik köszönd.
Meg annak, aki:
-kiadta ezt a közleményt
-gondosan nem enged közel senkit, hogy ne derüljön ki seperc alatt, ha tényleg ennyire hülyének nézve mindenkit.

(Megjegyzem, elhívtak egy hétvégi airsoft rendezvényre, én leszek az egyik Gonosz Krampusz. Itt egy kölcsön JG G3, meg egy M4 a szekrényben... lehet hogy jön TEK.)
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ne toldd fullba.
A szöveg az MTI-é, nekik köszönd.
Meg annak, aki:
-kiadta ezt a közleményt
-gondosan nem enged közel senkit, hogy ne derüljön ki seperc alatt, ha tényleg ennyire hülyének nézve mindenkit.

(Megjegyzem, elhívtak egy hétvégi airsoft rendezvényre, én leszek az egyik Gonosz Krampusz. Itt egy kölcsön JG G3, meg egy M4 a szekrényben... lehet hogy jön TEK.)
Nem néztem, kitől vették át, de akkor az MTI a kretén.
Alapból airsoftosokra nem rugdossák az ajtót, csak az idiótákra.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Őszitén megvallva, bennem azért motoszkál a gondolat, hogy ezek valódi, éles fegyverek-e mind, ld Han Solo féle stukker, krómozott Kalasnyikov, etc...
Az MNA-tól nem valószínű, hogy éles fegyvereket foglaltak volna le. Nem azért, mert ne érdekelte volna őket, hanem mert '89 óta nagy rutint szereztek a hatóságokkal való "munkában". Ha tartottak/tartanak is éles, illegális fegyvert azt biztosan nem otthon. A lövészeteket megoldották hivatalos lőtereken és Szlovákiában (bár utóbbi szerintem nem volt rendszeres). Még szét sem szakadt a mozgalmuk, egy a széljobbon ismert ember mondta nekem biztosra, hogy minden airsoft, hatástalanított vagy makett mert keményen figyelik őket. Másrészt szükségük sem volt rá, harmadrészt meg egy olyan szervezetnek amelynek egy időben gondot okozott a weboldal fenntartása is, majd biztos feketepiaci fegyverekre telik...