[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 197
113
De eddig úgy tűnik az oroszok elérték a célját a beavatkozásnak, az meg hogy most karácsony előtt bejelentik hogy megyünk haza győztünk (mindenki bejelenti a győzelmet amúgy) tök jól hangzik minden híroldal átveszi, aztán meg ha kel pár óra alatt újból annyi gép és kiszolgáló lesz ott amennyire igény van, de ez most így jól hangzik. és tényleg költségeknél azt kell szerintem nézni hogy mi volt a kitűzött cél, és ezt mihez viszonyítottan nézzük soknak vagy kevésnek, kevés meg sose lesz mert mindig lehet mondani hogy de lehetne ez olcsóbb is :)
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Ha nem is vonulnak ki, azt most elertek hogy megakasztottak az SAA lenduletet es elfognak huzodni a harcok Sziriaban. Meg 10 ev csetepate biztos lesz ezzel a huzassal amit az oroszok megleptek.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
és nem mindegy hogy 150 000 Ft-os, vagy másfél millliós havi pénzből fizetem a lakáshitelt.

De gondolom volt költség, ami nem az orosz védelmi minisztérium költségvetése alá lett elszámolva, de azért vitte a rubelt a nagy kalapból...
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a beavatkozas tobb penzt vitt mint hozott. Pl.: Sziria nyilvan valamilyen formaban ezt kifizeti, illetve ott van ugye a fegyverek demozasa, nyilvan tobbet tudnak eladni, most, hogy bemutattak mire kepesek. Amugy sokszor szortak olcso fegyvereket is, pl. buta bombakat, az Orosozknak fillerekbe kerul, legalabb van munkaja a gyari melosnak, ha nem lenne eleve kb. vegtelen mennyiseg raktaron.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
  • Tetszik
Reactions: boki and comandante

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
putin4_700.jpg
putin5_700.jpg
putin1_700.jpg
p700.jpg
putin2_700.jpg
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 984
113
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a beavatkozas tobb penzt vitt mint hozott. Pl.: Sziria nyilvan valamilyen formaban ezt kifizeti, illetve ott van ugye a fegyverek demozasa, nyilvan tobbet tudnak eladni, most, hogy bemutattak mire kepesek. Amugy sokszor szortak olcso fegyvereket is, pl. buta bombakat, az Orosozknak fillerekbe kerul, legalabb van munkaja a gyari melosnak, ha nem lenne eleve kb. vegtelen mennyiseg raktaron.
Gyakoroltak, teszteltek éles körülmények közt úgy, hogy minimális saját veszteség mellett megvédtek egy szövetségest. A közel keleten Oroszország szava ma már ér annyit, mint az USA-é, megkerülhetetlenek lettek, újból. Ilyen utoljára a SZU idejében volt, akkor még szuperhatalom voltak. A fegyvereik kapósak lettek Észak Afrikában, és az öbölben. Több tucat Ka-52 megy Egyiptomba, Mi-28 Irakba, megszámolni sem tudom hány db T-90 és BMP ért jelentkeztek be országok. A techdemón túl, ahol a valóban korszerű és drága prec. fegyvereiket tesztelték, a munka javát filléres buta bombákkal, és nem irányított rakétákkal, meg tüzérséggel végezték.

Szerintem összességében simán nyertek a dolgon anyagilag is, de az a presztízs amit visszakaptak, megfizethetetlen. Ahogy az Ő szempontjukból az is, hogy éket vertek a NATO és a Törökök közé.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 339
10 704
113

Ne légy már ilyen. Ez a gép az utasa miatt a nem lelőhető kategóriában van. :)



Amikor a ker. tévé híradóban megláttam a videót - amin csak az látszott, hogy egy szárnyon egy hajtómű, s értelemszerűen szó sem volt az útvonalról - rögtön az jutott eszembe, hogy ravasz, nagyon ravasz...
Ha az Il-96-al ment volna, mindenkinek nyilvánvaló lett volna, hogy tutira ki van a gépen, aztán ugye a környék zavaros, a kísértés meg nagy, azok az indítógombok meg ugye hajlamosak a zárlatra...
Egy Tu-204 származék meg akárkivel repülhet akármiért. Ha meg megkaristolódik a gép és - a hírszerzés tévedett - mégsem Putyin volt rajta, a medve mindenkit nagyon meg fog szekszualizálni.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 362
24 698
113
Fények, szép a kép.

Valószínűleg a nyár végén, vagy ősz elején készült a felvétel hajnalban.

A rotorlapáton levő Hold csillanás felett a Fiastyúk nyílt halmaz van, balra a Vénusz látszik (a bolygó jelenleg a Nap közelsége miatt nem észlelhető).

Ha, mostani lenne a kép, akkor a fényes égitest csak a Jupiter lehetne, amely most a Libra csillagképben látható, az meg máshol van a Fiastyúkhoz képest.
:)

DQyQdEJUIAAikH1.jpg