Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Na jó, nekem mindegy, már eddig is aláírótömbbel jártam randira. Ha kell, adok sablont. Benne van a leggyakoribb pózokhoz, fétisjátékokhoz a beleegyezés 24 órás időtartamra (hétvége előtt közjegyzőhöz szokom menni) , külön klauzula a hetero játékokhoz, ha vidékre, maradi népek közé keverednék.
Ami jobban aggaszt, az a tárgyakkal létesített nemi kapcsolat, azt is büntetném ha nincs dokumentált konszenzus, a kapcsolódó gondolatbűnözést is, illetve megelőző jelleggel az el nem követett, de írásban ki nem zárt jövöbeli eshetőségű gender alapú passzív gondolati abúzust is, azaz mikor nem írja le valaki egyértelműen, hogy pontosan mit nem fog gondolatban támogatni akár a távoli jövőben sem, és annak az ellenkezőjét sem, amennyiben valaki vagy valami biztonságos terét sértheti.

A közjegyző jó gondolat, de lássuk be, hogy néha hivatali időn kívül is helye lehet a szexnek. Meg hivatali időben az emberek általában dolgoznak és társadalmilag nem lenne hasznos, ha munkaidőben a közjegyzőnél állnának sorba a kölcsönös beleegyező nyilatkozatukat közokiratba foglalni. Továbbá szegény közjegyzők leterheltsége is megemelkedne.
Tehát egyéb módjait is keresni kell a belegyező nyilatkozat hitelesítésének. Természetesen az egy állítás egy tagadás ellenében helyzetet érdemes elkerülni, mert az túlzott dilemma elé állítaná a bíróságokat. Tehát az abszolút minimum a beleegyezés szomszédokkal való tanúsítása! És ha már úgyis áthívták a szomszédokat (minimum kettőt), akkor akár meg is lehet őket kérni, hogy készítsenek videofelvételt és azt kiposztolni a Facebookra. Hiszen modern világunkban amit nem osztasz meg a Facebookon, az nem is történt meg. Ezáltal a bíróságok is tehermentesíthetőek lennének. Az internet bölcs közössége maga dönthetné el, hogy a felvételen erőszak látszik-e. Ha a pár (vagy több személy, állat és tárgy) nem kap kellő számú lájkot, akkor erőszak. Így ösztönözhetőek lennének a résztvevők, a lehető "legérdekesebb" aktusra lájkvadászati célból. Ez egybe is esne a társadalom szexuális fejlődésének kívánatos irányával.
Egészen pontosan kölcsönös erőszak, hiszen a svéd kormányzati szándék szerint sincs megjelölve az erőszaktevő személye. Az erőszak vélelme az összes résztvevővel szemben fennállhatna. (Haladó gondolkodású társadalomról lévén szó, nem csak két résztvevőt érdemes feltétezni és semmi esetre sem kizárólag ellentétes neműeket. Mármint genderológiailag is lehetnek azonos neműek még abból a 30 egynéhány nemből is.) Csak az egyik résztvevő vélelmezett alapon erőszaktevőnek minősítése diszkriminatív lenne.
Végre egy ország, amelynek felvilágosult kormánya jogvédelmi alapon eljutott az ártatlanság vélelmétől a bűnösség vélelméig!
A tárgyak beleegyezésének problémája nem újkeletű kérdés Svédországban. A svédeknek ezt a témát már kivesézték. Az egyik népszerű svéd sorozatban (Äkta människor) a szegény robotokat kényszeríti mindenféle szörnyűségre az elnyomó emberi társadalom többsége. Többek közt szexuális alávetettséget is kénytelenek elszenvedni a robotok. De a robotok mellett azért bátran kiáll több emberi főszereplő. Ugyanennek sorozatnak van egy angol változata is. Tehát a svédek már megadták a választ a kérdésre: a tárgyak beleegyezése szintén elengedhetetlen és erre nem lehet őket, illetve azokat (műveletlen vagyok és nem tudom, hogy mi a genderhelyes névmás a jogokkal rendelkező tárgyakra) mindenféle furmányos programozással rávenni.
Ha már itt tartunk: létre kellene hozni egy haladó szellemiségű jogvédő mozgalmat a tárgyak jogainak védelmére és a szexuálisan bántalmazott tárgyak rehabilitációjának elősegítésére. Hátha lehet hozzá támogatást kapni a civil szervezeteket segítő alapoktól.

Na megyek, beveszem a gyógyszerem...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Az egészben a durva, hogy ez a semleges nemű dolog mégcsak nem is arról szól, hogy legyen egy vagy huszonegy közetes nem (persze nincs), hanem a férfiak-, fiúk-, fiúcskák kiheréléséről, elnőiesítéséről és elbuzultatásáról. Valahol itt volt a fórumon a svéd házspárról(?) két kisfiúval akiket semleges neműnek neveltek, ott sem a lányok voltak a célpontok, pedig más degeneráltakat is megszólaltattak a riportban.
Hamiltont meg nem szeretem, de ezért tisztelet neki, kiváncsi vagyok letépik-e a tökeit vagy kitart az álláspontja mellett.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Az egészben a durva, hogy ez a semleges nemű dolog mégcsak nem is arról szól, hogy legyen egy vagy huszonegy közetes nem (persze nincs), hanem a férfiak-, fiúk-, fiúcskák kiheréléséről, elnőiesítéséről és elbuzultatásáról. Valahol itt volt a fórumon a svéd házspárról(?) két kisfiúval akiket semleges neműnek neveltek, ott sem a lányok voltak a célpontok, pedig más degeneráltakat is megszólaltattak a riportban.
Hamiltont meg nem szeretem, de ezért tisztelet neki, kiváncsi vagyok letépik-e a tökeit vagy kitart az álláspontja mellett.

Meglepő volt tőle, mert az általa hordott ruhákról is csak egy szó szokott eszembe jutni: unisex.
 

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
461
366
63
Igazából nem is ez a durva, hanem az, hogy akik ilyeneket gondolnak, azoknak persze nem gond, hogy naponta tűnnek el állatfajok a Föld színéről. Örökre. És ezeknek az embereknek a nagyszülei irtották ki a dodót, a vándorgalambot, a karibi barátfókát, Steller tehenét, meg még ezer más mindent.
Lényeg, hogy a patkányok ne érezzék rosszul magukat.
(A farkasokat megvédeném, bár nekem úgy tűnik, nem szorulnak rá.)
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 688
3 832
113
Nyílik rendesen az agrárolló...

Nem gyengén ledöbbentem, amikor anno ismerősömtől megtudtam, hogy mennyibe került az első új kombájnja, meg a traktorai.
Amikor megkérdeztem, hogy ezek mikor termelik ki az árukat, akkor visszakérdezett, hogy mire valók a pályázatok?

https://www.agrarszektor.hu/gepek/elkepeszto-mertekben-dragultak-a-traktorok.9507.html
19t búza és elég egyben lévőnek néz ki a kisdudu :)
https://www.agroinform.hu/aprohirde...45-le-alatt/dutra-ue28/h_6814265?ref=59f2ad37
43t búza és 30 évig van traktorod
https://www.agroinform.hu/aprohirde...28-teljesen-felujitottfriss-muszaki/h_6679469
 
  • Tetszik
Reactions: misinator

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A kehidai termálfürdőben lógó festmény szerint a szomorú Angela Merkel vezetésével elrabolják Európát a partraszálló migránsok.

A jelenet szerint lángoló hajóból érkeznek végeláthatatlanul a migránsok a szárazföldre, mellettük egy szomorú Angela Merkel látható.
ga1.gif


merkell.jpg


Merkel előtt Rubik-kocka, mögötte zöld sárkány, vörös csillag, szabadkőműves jelkép, valamint a győzelem jelét mutató terroristák láthatók.

http://mandiner.hu/cikk/20171229_igy_rabolja_el_merkel_europat_a_kehidai_furdoben
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Az egészben a durva, hogy ez a semleges nemű dolog mégcsak nem is arról szól, hogy legyen egy vagy huszonegy közetes nem (persze nincs), hanem a férfiak-, fiúk-, fiúcskák kiheréléséről, elnőiesítéséről és elbuzultatásáról. Valahol itt volt a fórumon a svéd házspárról(?) két kisfiúval akiket semleges neműnek neveltek, ott sem a lányok voltak a célpontok, pedig más degeneráltakat is megszólaltattak a riportban.
Hamiltont meg nem szeretem, de ezért tisztelet neki, kiváncsi vagyok letépik-e a tökeit vagy kitart az álláspontja mellett.
Igen, elsosorban nem a nok, hanem a ferfiak a genderterror celpontjai, a nok inkabb "csak" mellekes elszenvedoi a dolognak. Megpedig azert mert ferfiakat konnyebb atgenderelni mint noket es a "haszon" is nagyobb mivel a ferfiak kozvetlenebbul formaljak a vilagot mint a nok, tehat jobb celpontok a neomarxistak szamara.
 
Status
Not open for further replies.