Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Szerinted én mi vagyok vagy voltam, az kit érdekel.
Tudod mi van éles harcban (legyen most gyalogsági, bár én pilóta szemszögből írtam, de legyen)? Ha már állat, akkor nyúl. Félsz, hogy megdöglesz. Iszonyatos zaj vesz körül (saját és ellenséges eszközök). Mocsok, túl hideg vagy hőség, a felszerésed mégis adott. Lőtér? Az egy idealizált közeg. Vadállati tombolás? Reszketsz, magad alá piszkítasz és ateistából vallásos leszel secperc alatt (most harcról beszélünk, nem egyoldalű lemészárlásról).
A második világhborúban volt egy felmérés, az amerikai katonák döntő többsége el sem sütötte célzottan a fegyverét - a túlélésre, a hazajutásra koncentráltak.
Nem a semmiért képzik évekig a katonákat, hogy ezt bírják és éppen hogy összeszedettek legyenek. Persze ez egy idő után/behatások nyomására idővel már nem használ. De a cél sosem az, hogy állatok legyenek, éppen ellenkezőleg.
Sokat tényleg valami hősies szervezetként képzelik a hadsereget (talán mert annó kiskatonák voltak, vagy csak túl sok COD), de az egy rohadt szervezet, iszonyatos céllal, ami a háború. Vadállati harcos? Nőj fel. Te is, én is és a fórum összes Rambója ott sz*rná össze magát.


Csak annyit a szösszenetedhez, hogy nem érzem magam Rambónak és nem hiszem, hogy fel kellene nőni bárhová is. Ha ezt gondolnád rólam az előző hozzászólásokból, akkor igen félreértetted, mit akartam mondani.... Az állati jelzőm egy ősszefoglaló volt azokra a normékra körülményekre, amelyek egy éles helyzetben érik a szerencsétleneket. És ez a békés, nyugati berendezkedésű országunkban (ahol leélheted az életedet gy is, hogy különösebb erőszakkal nem találkozol), civil oldalról nézve ez egy igenis állatias, kegyetlen világ.. Az árnyalt dolgokkal pedi g egyet tudok érteni.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Ez egy jó nagy, de értelmetlen közhely. Kihozni az állatot? Épp elenkezőleg - a hideg fejű operátor kell, nem valami berserker vadállat. Srsly...

Akkor a Red Flag meg a többi gyakorlat is nettó pénzkidobás. A profi katonák, pilóták éppen attól profik, éppen attól elit, hogy a gyakorlásukra kölötött pézt meghálálják, a feladatot optimális hozzáállással és fegyelemmel hajtják végre.
Modern fegyverekhez nem tomboló vadállatok,hanem hideg fejű mérnökök kellenek.


/ IRL: A sokk anno csak 10-12 órával a vége után jött addig ok/
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Sokat tényleg valami hősies szervezetként képzelik a hadsereget (talán mert annó kiskatonák voltak, vagy csak túl sok COD), de az egy rohadt szervezet, iszonyatos céllal, ami a háború. Vadállati harcos? Nőj fel. Te is, én is és a fórum összes Rambója ott sz*rná össze magát.[/QUOTE]


Talán még annyit, a hadsereg a civil világtól elidegenedve legalább olyan iszonyatnak tűnik, mint mondjuk egy mai városi háziasszony számára elvágni egy csirke nyakát. A társadalom megszervezte, ha nem akarsz, nem kell a csirke ölés, kopasztás, boncolás részesének lenni... Bemész a hűsboltba, és megveheted a konyhaakész árút, ami már nem hasonlít az eredeti élőlényre. Persze sokaknak eszébe se jut, de akkor is, ha nem találkozunk vele, valakinak meg kell őlni a csirkét és konyhakésszé kell tenni. A hadsereg is ilyen, nem felejthetjük el azt, hogy ezt nem a Marslakók erőltették ránk, hanem az emberi társadáalom hozta létre. Félelmetes gépezet, mert feloldozza az embert a társadalmi kötelmek jó része alól, de ezt a társadalom érdekében teszi. Ha végignézed a történelmet, azt látod, a háborű még nem ment ki a divatból...
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Nem kell mindenről tudnod :D
Az ilyen online közösségek sok olyan információt szivattyúznak össze és értékelnek, ami azokon a helyeken is jól jön, ahova a kül. jelentések nem jutnak el de az infó jól jön.
Vagy éppen kül. jelentéseket írók használják fel.

Ha ez igaz az elég szomorú. Azoknak az embereknek jóval élesebb rálátása kéne hogy legyen a dolgokra mint bárkinek itt. De ha már olvassák akkor kezdjenek el valamit csinálni a honvédséggel mert én biztos nem öletem meg magam egy harcképtelen hadseregért és ezzel sokan vagyunk így.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
Ha ez igaz az elég szomorú. Azoknak az embereknek jóval élesebb rálátása kéne hogy legyen a dolgokra mint bárkinek itt. De ha már olvassák akkor kezdjenek el valamit csinálni a honvédséggel mert én biztos nem öletem meg magam egy harcképtelen hadseregért és ezzel sokan vagyunk így.


Nagyon nehéz nem gondolni arra,hogy ez a folyamatos leépítés sajnos egy tervezett folyamat.
Ebből viszont semmi jó nem néz ki nekünk.
Az sem teszik, hogy már talán "valami van" ,mert nyilván többet tudnak nálunk,de ahhoz képest meg szánalmas a beszerzések tempója,volumene,és a koncepció hiánya.
Szerintem 1-3 éven belül lepörög az újratervezés a nagyfiúk között,és mi itt állunk letolt gatyával,1 kib...tt nehéz dandárt sem tudunk kiállítani...
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Ha ez igaz az elég szomorú. Azoknak az embereknek jóval élesebb rálátása kéne hogy legyen a dolgokra mint bárkinek itt. De ha már olvassák akkor kezdjenek el valamit csinálni a honvédséggel mert én biztos nem öletem meg magam egy harcképtelen hadseregért és ezzel sokan vagyunk így.
Miről beszélsz? A hírszerzés saját bevallásuk szerint (nekem nincs hozzá közöm) 80% nyílt forrású adatok összegereblyézése. Az orosz légierőnek is adtak koordinátákat orosz fórumozók. Üdv a 21. században. Miért kellene bárkinek kizárnia az ilyen információforrásokat munkája során? Azért túl messzemenő dolgokra sem kell gondolni, csak annyit írtam, hogy sokan hasznosnak tartják a biztpol munkásságát és figyelemmel követhetik. Ennyit, nem többet.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Arról nem beszélve, hogy az a pénzügyes vonal is tele volt romantikus elképzelések sokaságával (mondjuk, ha 18 év alatti, akkor még értem, ha 30 fölötti, akkor meg ciki, ha netán közgazdász is, akkor meg marha égő).

Pal valamilyen törtlnlszpalánta volt ha jól sejtem, de elröpül a 2 hónap és itt lesz újra. Kinézem belőle, hogy csak ideig-óráig tudja magát türtőztetni, pedig ez lenne az alap.
 
  • Tetszik
Reactions: sirdavegd

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Pal valamilyen törtlnlszpalánta volt ha jól sejtem, de elröpül a 2 hónap és itt lesz újra. Kinézem belőle, hogy csak ideig-óráig tudja magát türtőztetni, pedig ez lenne az alap.
Igazából önismereti szempontból hasznos volt a Pál, mert segítségével tényleg rájöttem arra, hogy pénzügyes témákban netes fórumon ne akarjak kommentelni. Régen portfolio.hu fórumán toltam, de ott zömében mindenki daytrades zombi volt, akik vágták a disznókat az erdőben. Amúgy meg nemzetközi konferenciara kell menni ahhoz, hogy tényleg legyen esély valami kiművelt emberrel összefutni a rengeteg technikai bizbasz miatt. Annak meg nincs értelme, hogy minden instant karós butaságra írjak egy 10 kilométeres litániát (mi hülyeség, miért hülyeség, hol pontatlan, miből következtetünk erre, hol a történelembe ágyazottság), mert akkor ennyi erővel járjon be az órámra, ahol ugyanezt mondom el mindenféle nyelveken. Szóval az már munka lenne, akkor meg akár jegyzetet is írhatnék...
(tudom, lusta dööög vagyok). Ide meg a naaaagy olajos, haaaangoooos vasak miatt járok. Meg bőven elég IRL vizsgáztatni (ó tegnap micsoda proletárok voltak nem nállunk...). Na ott is az értelmes 20% miatt csinálja az ember amit csinál.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Igazából önismereti szempontból hasznos volt a Pál, mert segítségével tényleg rájöttem arra, hogy pénzügyes témákban netes fórumon ne akarjak kommentelni. Régen portfolio.hu fórumán toltam, de ott zömében mindenki daytrades zombi volt, akik vágták a disznókat az erdőben. Amúgy meg nemzetközi konferenciara kell menni ahhoz, hogy tényleg legyen esély valami kiművelt emberrel összefutni a rengeteg technikai bizbasz miatt. Annak meg nincs értelme, hogy minden instant karós butaságra írjak egy 10 kilométeres litániát (mi hülyeség, miért hülyeség, hol pontatlan, miből következtetünk erre, hol a történelembe ágyazottság), mert akkor ennyi erővel járjon be az órámra, ahol ugyanezt mondom el mindenféle nyelveken. Szóval az már munka lenne, akkor meg akár jegyzetet is írhatnék...
(tudom, lusta dööög vagyok). Ide meg a naaaagy olajos, haaaangoooos vasak miatt járok. Meg bőven elég IRL vizsgáztatni (ó tegnap micsoda proletárok voltak nem nállunk...). Na ott is az értelmes 20% miatt csinálja az ember amit csinál.


Valójában a netes kommentelés, fórumozás egy külön műfaj. Itt minden gondolathoz lehetne írni egy komplett esszét, amihez azt hiszem itt nem sok (még valamiben hozzáértő) embernek sincsen meg.az ideje. Persze hasznos lehetne, mert látom, pld. itt is, egy-egy tartalmasabb komment beindít egy vitát. Sok ember hozzátesz ezt is azt is, jót rosszat, alternatívot, de a lényeg a vitán van. Meg nem is lehet mindent az alapokról kezdeni. Szerintem ezért elsősorban az az érdekes, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy ki mit akart közölni egy-egy témában. Ha nem akarjuk ezt megtenni, akkor mehet a szőrszálhasogatás, meg a gondolatok egymástól való elválasztása és a darabonként való cáfolása.. (Ebben Molni a nagymester...) Ahogy látom itt sok különböző képzettségű, társadalmi státuszú ember van jelen. Én élvezem a vitákat addig, amíg nem válnak azok a saját igaz hangoztatásának és a másik sárba döngölésénak a színterévé. Hiszen olyan emberekkel hoz össze a net, akikkel nem találkozhattam volna a való életben. Egyébként -hogy a témába is vágjon-, ezt tartottam a sorkatonai szolgálatom legnagyobb érdemének is. Megismertem a tőlem eltérő emberek mentalitását, életcéljait, felfogását az éleről, és emiatt nemcsak az esztelen szivatásra emlékezem.. Szerintem mindent bele, mert akárki bármilyen nézetekkel van itt jelen az írásaiban, szükség van itt is ellenpontra egyrészt, a tömegek ne csak páros és gagyi magyarázatokat kapjanak, másrészt van itt sok olvasó is, akik azért várnak mások alternatív véleményére azokon a területeken, ahol hozzá lehet tenni a fótum tartalmához. Örülök, hogy írtál...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
A tagok nyithatnak topikot önállóan,vagy jelezni kell az igényt,és a modi nyit egyet?
Nem találok "álltalános harcászati " topikot,ahol x eszközök harci bevetéséről,hatásáról,ellenük való védekezésről lehetne kötetlenül beszélni,ha az adott eszköz topikjában elkezdünk ilyen jellegű eszmefuttatásokat,akkor ott óhatatlanul belevonunk más eszközöket is,ami ott már off lesz.
Konkrétan bővebben érdekelne az Orosz rakétás tüzérség alkalmazása,szivesen olvasnék róla,hogy van e érdemi légvédelem ellenük,az Uragan,Szmercs,Tos,és a nagyobb kaliberű cuccok,nekem laikusnak olyan brutális tűzerőt képviselnek,hogy dadogós lesz tőle a főtábornok a kongresszusi meghallgatáson is,meg a harcmezőn is.
Vagy legalább fegyvernemenként lehetne egy álltalános harcászati topik,nekem/nekünk laikusoknak,egyszerűbb átlátni az eszközöket,ha egymás ellen nézem őket,mert sosem fogom tudni 50 féle eszköz 50 féle tűzívét,hmz-jét,magasságát,radar keresztmetszetét,de egy-egy eszmefuttatás végén fogom látni,hogy pl az Uragant sanszosan leszedi x nato légvédelmi cucc,vagy semmi,és térdre,imára az egyetlen protokoll ellene.
Kibeszélhetnénk,hogy nekünk kb miből mennyi kellene,hová kellene telepíteni,stb.
Erre azért lenne jobb egy harcászati topik,a haderő fejlesztési topik helyett(szerintem),mert onnan kimaradhatna a politikai,határrevizíós,rendszerváltós vonal,csak a pőre rombolás,pusztítás,demoralizálás az ellen ki ránk támad,és nem mellesleg,átláthatóbb,visszakereshetőbb lenne,mert nem 50 oldalanként lenne benne htk tartalom is,hanem 50 oldalanként némi off.
Na,pálinkás jó reggelt mindenkinek.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 249
13 612
113
A tagok nyithatnak topikot önállóan,vagy jelezni kell az igényt,és a modi nyit egyet?
Nem találok "álltalános harcászati " topikot,ahol x eszközök harci bevetéséről,hatásáról,ellenük való védekezésről lehetne kötetlenül beszélni,ha az adott eszköz topikjában elkezdünk ilyen jellegű eszmefuttatásokat,akkor ott óhatatlanul belevonunk más eszközöket is,ami ott már off lesz.
Konkrétan bővebben érdekelne az Orosz rakétás tüzérség alkalmazása,szivesen olvasnék róla,hogy van e érdemi légvédelem ellenük,az Uragan,Szmercs,Tos,és a nagyobb kaliberű cuccok,nekem laikusnak olyan brutális tűzerőt képviselnek,hogy dadogós lesz tőle a főtábornok a kongresszusi meghallgatáson is,meg a harcmezőn is.
Vagy legalább fegyvernemenként lehetne egy álltalános harcászati topik,nekem/nekünk laikusoknak,egyszerűbb átlátni az eszközöket,ha egymás ellen nézem őket,mert sosem fogom tudni 50 féle eszköz 50 féle tűzívét,hmz-jét,magasságát,radar keresztmetszetét,de egy-egy eszmefuttatás végén fogom látni,hogy pl az Uragant sanszosan leszedi x nato légvédelmi cucc,vagy semmi,és térdre,imára az egyetlen protokoll ellene.
Kibeszélhetnénk,hogy nekünk kb miből mennyi kellene,hová kellene telepíteni,stb.
Erre azért lenne jobb egy harcászati topik,a haderő fejlesztési topik helyett(szerintem),mert onnan kimaradhatna a politikai,határrevizíós,rendszerváltós vonal,csak a pőre rombolás,pusztítás,demoralizálás az ellen ki ránk támad,és nem mellesleg,átláthatóbb,visszakereshetőbb lenne,mert nem 50 oldalanként lenne benne htk tartalom is,hanem 50 oldalanként némi off.
Na,pálinkás jó reggelt mindenkinek.
Nyithatsz nyugodtan
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 895
4 405
113
M

molnibalage

Guest
A tagok nyithatnak topikot önállóan,vagy jelezni kell az igényt,és a modi nyit egyet?
Nem találok "álltalános harcászati " topikot,ahol x eszközök harci bevetéséről,hatásáról,ellenük való védekezésről lehetne kötetlenül beszélni,ha az adott eszköz topikjában elkezdünk ilyen jellegű eszmefuttatásokat,akkor ott óhatatlanul belevonunk más eszközöket is,ami ott már off lesz.
Konkrétan bővebben érdekelne az Orosz rakétás tüzérség alkalmazása,szivesen olvasnék róla,hogy van e érdemi légvédelem ellenük,az Uragan,Szmercs,Tos,és a nagyobb kaliberű cuccok,nekem laikusnak olyan brutális tűzerőt képviselnek,hogy dadogós lesz tőle a főtábornok a kongresszusi meghallgatáson is,meg a harcmezőn is.
Vagy legalább fegyvernemenként lehetne egy álltalános harcászati topik,nekem/nekünk laikusoknak,egyszerűbb átlátni az eszközöket,ha egymás ellen nézem őket,mert sosem fogom tudni 50 féle eszköz 50 féle tűzívét,hmz-jét,magasságát,radar keresztmetszetét,de egy-egy eszmefuttatás végén fogom látni,hogy pl az Uragant sanszosan leszedi x nato légvédelmi cucc,vagy semmi,és térdre,imára az egyetlen protokoll ellene.
Kibeszélhetnénk,hogy nekünk kb miből mennyi kellene,hová kellene telepíteni,stb.
Erre azért lenne jobb egy harcászati topik,a haderő fejlesztési topik helyett(szerintem),mert onnan kimaradhatna a politikai,határrevizíós,rendszerváltós vonal,csak a pőre rombolás,pusztítás,demoralizálás az ellen ki ránk támad,és nem mellesleg,átláthatóbb,visszakereshetőbb lenne,mert nem 50 oldalanként lenne benne htk tartalom is,hanem 50 oldalanként némi off.
Na,pálinkás jó reggelt mindenkinek.
Szárazföldi és haditengerészetnél is kellen általános topik. A régi ötlet, hogy miden kis külön harceszkönek legyen topikja szerintem megbukott. Lényegében a repcsiknél, hajó osztályoknál és pár harckocsinál van értelme, a gyűjtőtopikok pörögnek igazán.

Cstahajó vagy más témában is I-II. vh topikba írtákunk és nem nyitunk n+1 csatahajós topikot. Akartam nyitni ilyeneket, csak eddig lusta voltam.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 070
9 190
113
Szárazföldi és haditengerészetnél is kellen általános topik. A régi ötlet, hogy miden kis külön harceszkönek legyen topikja szerintem megbukott.

Igen, az abban a formában nem jött össze, érik is az összefésülésük.
Mondjuk eddig talán csak a kínai vonatkozású vonalon történt emg :)
 

LMzek

Well-Known Member
2017. szeptember 18.
610
523
93
A 2-3-4-x betűs rövidítéseknek "ha lehetne" egy külön menüpontja -ami minden oldalon várja, hogy "rákattanjon" vki-, mert annyi van belőlük, hogy kezdem keverni!

Kössssssz!
 
  • Tetszik
Reactions: sirdavegd

Telak2

Well-Known Member
2016. október 28.
1 101
1 221
113
én egy részüket nem is értem, csak tippelgetek. Nem vagyok túl jó a digitális irodalmi nyelvben
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Ez egy jó nagy, de értelmetlen közhely. Kihozni az állatot? Épp elenkezőleg - a hideg fejű operátor kell, nem valami berserker vadállat. Srsly...

Akkor a Red Flag meg a többi gyakorlat is nettó pénzkidobás. A profi katonák, pilóták éppen attól profik, éppen attól elit, hogy a gyakorlásukra kölötött pézt meghálálják, a feladatot optimális hozzáállással és fegyelemmel hajtják végre.
Modern fegyverekhez nem tomboló vadállatok,hanem hideg fejű mérnökök kellenek.


Megbocsáss, még egy gondolat az "állatság"-ról. Nem kell messzire menni, a vérprofi USA hadseregben is rengetegen bekattannak a harctéri sokk következtében, és pld. ha elesik egy bajtársad a közelben, akkor azokon torolják meg ezt a sérelmet, aki éppen útjukba kerül. Gyerekek, asszonyok, idősek foglyok. Azaz háborús büncselekményeket is kikényszerít sokakból a harctéri stressz. Mi ez, ha nem állatság? Csak a USA szőnyeg alá söpri, jelképes hadbírósági ítéletekkel torojla meg ezeket. Már ha ügy lesz belőlük...
 

Telak2

Well-Known Member
2016. október 28.
1 101
1 221
113
A katonákból igenis ki KELL hozni az állatot, vagyis inkább a pszihopatát. A 2 VH ban kezdték vizsgálni, hogy a bevetett katonák mindössze pár %-a volt képes ténylegesen ölni, és csak alig negyedük használta a fegyverét egyáltalán. Vietnamban is hasonló eredményekre jutottak. Ezután kezdték el a minél életszerűbb kiképzést és elméleti, pszichológiai szintre emeljék. Az öbölben már a tényleges fegyverhasználó katonák száma meghaladta a 70%-ot is. A modern seregekben, is egyre inkább az a cél, hogy a katona öljön. Pedig ez teljesen ellentétes az ösztöneinkel. Ehez szó szoros értelemben pszihopatának kell lenni.
 
M

molnibalage

Guest
A katonákból igenis ki KELL hozni az állatot, vagyis inkább a pszihopatát. A 2 VH ban kezdték vizsgálni, hogy a bevetett katonák mindössze pár %-a volt képes ténylegesen ölni, és csak alig negyedük használta a fegyverét egyáltalán. Vietnamban is hasonló eredményekre jutottak. Ezután kezdték el a minél életszerűbb kiképzést és elméleti, pszichológiai szintre emeljék. Az öbölben már a tényleges fegyverhasználó katonák száma meghaladta a 70%-ot is. A modern seregekben, is egyre inkább az a cél, hogy a katona öljön. Pedig ez teljesen ellentétes az ösztöneinkel. Ehez szó szoros értelemben pszihopatának kell lenni.
Sokszor hallottam már ezt, de kicsi kutakodás után nekem valahogy városi legendának tűnik ez. Forrás?

Mert ezzel szemben a Milgram kísérlet során simán halálra sokkolták a civileket másik civilek. Úgy, hogy azonos kultúrában és nemzetbe tartoztak...

Nem ér össze a két történet, de nagyon nem...
 
  • Tetszik
Reactions: endre and sirdavegd
Status
Not open for further replies.