Űrkutatás

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Azt hittem az auto kilovese csak egy vicc. Tenyleg senki nem bizott ra hasznos terhet?

(Holnap estig itt meg lehet fogadni a kuldetesre. Korabban azt terveztem, hogy beszurkolom, de most inkabb csak duzzogok... :mad: )
Elsőre mindig súlymakettet lőnek fel (Falcon 9-nál egy nagy kerek sajt volt). Sokkal viccesebb egy betonkockánál. És tisztelgés egy másik nagy Heavy-klasszikus előtt (Heavy Metal 1981):
...vagy annak a South Parkos feldolgozása előtt...
 
  • Tetszik
Reactions: Luthero

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Elsőre mindig súlymakettet lőnek fel (Falcon 9-nál egy nagy kerek sajt volt). Sokkal viccesebb egy betonkockánál.
A roadster gyartasa sokat kesett es az arat sem tudtak a szerzodott szinten tartani. Ma a model 3 kesesevel van tele a sajto. Talan most nem a legjobb otlet Teslakat loni az urbe. Kiirhattak volna olcso cubesatokra palyazatot. Rengeteg egyetem izgulhatott volna holnap ertuk. (Persze en nem vagyok marketinges. :rolleyes:)
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Tudom, hogy volt már sok hír erről, de azért beteszem.

https://totalcar.hu/belsoseg/2018/0...ajat_az_urbe_-_amit_tudnod_kell_az_oruletrol/

Megígérte, megteszi. Floridai idő szerint 13:30-kor, azaz nálunk este 19:30-kor Elon Musk SpaceX-e az őrület pályájára állítja az űrkutatást: felültettek egy meggyvörös Tesla Roadstert három bivaly rakéta tetejére, hogy közel 23 ezer kN-nal ellőjjék egész a Marsig. Összeszedtük néhány pontban a tudnivalókat az esti őrülethez; plusz jön majd ide élő stream a kilövésről, ha itt az ideje. Addig is mindenekelőtt nézd meg ezt a libabőröztető animációt arról, hogy néz ki majd a menet, ha minden simán megy az este.
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 153
113
Elsőre mindig súlymakettet lőnek fel (Falcon 9-nál egy nagy kerek sajt volt).

Őőőőő..... Azért az teljesen más volt, hiszen az a nagy, kerek sajt egy Dragon űrhajó visszatérő kapszulájában volt, tehát nem súlymakettet indított az az F9, hanem egy Dragon űrhajót, amelyben volt egy súlymakett, és az vissza is tért a Földre. Ott is volt "poén", a sajtot tároló doboz fedelén egy "Shhh, Top Secret!" felirat volt, és egy csizmás tehén, amely a Top Secret c. ZAZ trió (a Nagyon Különleges Ügyosztály és a Csupasz Pisztoly megalkotói) film tehenére utal.

20170401isaachh-spacex-8296.jpg


Dedikált súlymakettel SpaceX rakéta utoljára a negyedik Falcon 1 emelkedett fel, de persze az ok ugyan az volt, mint most - akkor 3 sikertelen Falcon 1 indításon voltak túl. Itt túl sok az ismeretlen a képletben, így először egy tesztindítást tartottak szükségesnek...
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113
Mért nem vicc? :)

Azért amikor még a jellemzően optimista Musk is 50%ot ad neki akkor sztem senki nem akarna erre hasznos terhet rakni.
Ugye jellemzően minden amit igér az teljesül. Csak jellemzően 1-5évvel késöbb mint amire igéri. :)

Ez egy játék a részéről hogy ha elpukkan akkor Ő 50-50-et mondott. Nem vágnának bele ha valóban csak 50% esélye lenne.
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 153
113
Nos, két sikeres booster Core leszállás, sikeres pályára állás, a középső Core fokozat lehet, hogy odaveszett, de ha így is van, ez akkor is nagyon sikeres tesztrepülés....

Gratula a SpaceX-nek... :D
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Nos, két sikeres booster Core leszállás, sikeres pályára állás, a középső Core fokozat lehet, hogy odaveszett, de ha így is van, ez akkor is nagyon sikeres tesztrepülés....

Gratula a SpaceX-nek... :D
Szerintem is felrobbant a central core a leszállásnál, de akkor is: innentől 1500 usd egy kiló kenyér feljuttatása LEO-pályára :hadonaszos:
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 153
113
Szerintem is felrobbant a central core a leszállásnál, de akkor is: innentől 1500 usd egy kiló kenyér feljuttatása LEO-pályára :hadonaszos:

Azért várj még azzal. ;)

Itt már leírtam a bővebben, de a lényeg az, hogy a Falcon Heavy-nek jelenleg nem nagyon van mit felvinnie. Van két GEO műhold (amit az F9 is felvihet egyszer használatos módban), van az USAF tesztrepülés és a kereskedelmi Hold-megkerülés, két utassal. Slussz.