[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
Tegnap az északi szimfonikusok és észak nemzeti lánycsapatta közösen felléptek az olimpián.
Az utolsó pillanatban megegyeztek, hogy egy déli lány is csatlakozik, így kollaboráció lett belőle. A lány Seohyun volt, aki a déli "nemzeti lánycsapat" a Girls' Generation tagja.
És, hogy miért fontos hír ez? Hát mert a Girls' Generation és a k-pop úgy ahogy van tiltott északon.
http://khnews.kheraldm.com/view.php?ud=20180212000549&md=20180212132700_BL
Kiváncsi lennék az északi hírekben ez hogy jött le. :)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Nem önelégült a csaj...... Egy dolog, amivel északon a népet etetik, és másik dolog, ami a vezetésben van. A harmadik, amit a vezetés tagjai büntetlenül kimondhatnak. A csaj azon a vezetési szinten van, ahol teljesen "európai" módon élnek a kevesek. Ő simán be tud illeszkedni a déli közegbe...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Nem tudom, h ki es hogyan gondolja. De szerintem lehetseges a 2 fel egyesulese. Persze nem most, de ugy 30 ev alatt igen.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kim Dzsongun Észak-Korea diktátora, akit sokan őrültnek tartanak leiskolázta az Egyesült Államok diplomáciáját élén Donald Trump elnökkel, és jó úton menetel afelé, hogy fenntartsa országa sérthetetlenségét, sőt utat nyisson veszedelmes nukleáris technológiájuk titkos exportja előtt.
Az Egyesült Államok jelenlegi kormányának stratégiái azonban elkövettek egy súlyos hibát: összekeverték a kíméletlenséget az őrültséggel. Az FT publicistája szerint Kim tudja, hogy mit csinál. Mint ahogy a környezetében lévő agytröszt is tudja, hogy mit akar, és azt is, hogyan érheti el céljait.
Az elmúlt ősszel egy észak-koreai tisztviselőkből álló delegáció Svájcban nyugati védelmi és külügyi szakértőkkel folytatott titkos tárgyalásokat. Valójában egy egyeztetéssorozat következő állomásáról volt szó, amelyben igyekeznek feloldani az atomfegyverekkel felvértezett sztálinista rezsim és a nemzetközi közösség viszonyában kialakult patthelyzetet. A sztálinista diplomaták egy lépést sem hátráltak. Egyértelmű volt, hogy főnökük nukleáris robbanófejet helyez egy interkontinentális ballisztikus rakétára, soha nem fognak megtörni a gazdasági-kereskedelmi szankciók súlya alatt, szóval a tárgyaló felek semmire sem jutottak egymással. Egy valami azonban kiderült: Észak-Korea okos, angolul kiválóan beszélő, felkészült embereket küldött Svájcba.
Donald Trump, az USA elnöke azonban sajnálatos módon, inkább karikatúrákban gondolkodik ellenségéről. Kicsi rakétaembernek gúnyolja a sztálinista diktátort, azon poénkodik, hogy neki nagyobb piros gomb van az asztalán, mint Kim Dszongunnak, akit legutóbbi beteg kiskutyának minősített. Cserébe perszer megkapta a vén trotli jelzőt.
Az FT cikkírója nemzetközi diplomáciai mesterműnek tartja az észak-koreai küldöttség részvételét a dél-koreai Phjongcshangban folyó téli olimpián. Ezzel a húzással gyengének láttatják az USA-t, miközben időt nyertek hosszú távú nukleáris rakétáik további fejlesztéséhez.
A cél nyilvánvaló volt. Éket verni Washington és Szöul közé és valamivel humánusabbnak mutatni a phenjani rezsimet a világ közvéleménye előtt. A pompomlánybrigádtól a szimfonikus zenekaron át a tucatnyi sportolóig terjedő delegáció faltól falig tartó megjelenést biztosított az észak-koreaiaknak a világ médiájában. Kim Jodzsong, a diktátor húga semmit sem mondott nyilvánosan, csak mosolygott.
Vele szemben Mike Pence amerikai alelnök csak duzzogott. Azzal érkezett Dél-Koreába, hogy Washington csak akkor tárgyal az észak-koreai rezsimmel, ha az felfüggeszti nukleáris programját. Távozása után kijelentette, hogy nem támasztanak előzetes feltételeket. Eközben Mun Dzsein dél-korai elnök gondolkodik rajta, hogy elfogadja Kim meghívását a szomszéd országba.
Kim Dzsongun azt akarja, hogy országát ismerjék el nukleáris hatalomnak, ez a feltétele annak, hogy komoly tárgyalásokat folytasson a hogyan továbbról. A néhány hónap, amíg Dél-Korea és az USA szövetsége fellazul, fontos időt ad neki ahhoz, hogy tovább erősítse a hadseregét.
Stephens szerint ennek a történetnek nem lehet jó vége. Kína vonakodik igazán kemény szankciókkal megkockáztatni a sztálinista rezsim összeomlását, mert a menekültektől kezdve a katonai raktárakból kikerülő veszedelmes hardverig annak minden következményét a nyakába kapná. Phenjan tovább birtokolhatja fegyvereit, amit súlyosbít az a kockázat, hogy titkos csatornákon másoknak is adhat ezekből.
Az USA folytathatja tovább a visszaszorítás és elrettentés politikáját borítékolhatóan korlátozott eredményekkel. Az egyetlen jó hír, amit látunk, hogy Kim nem egy kiszámíthatatlan őrült, aki egy elborult pillanatában bármit képes megtenni.
Az észak-koreai despota zsebre tette a világot
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Te is önelégült lennél ha épp most írnád be a neved a történelem könyvbe.

Ha jól látom kicsit mélyebben ismered a koreai helyzetet mint az átlag és kíváncsi vagyok a véleményedre
Nekem úgy tűnik, hogy ez a nő egy maghatározó személyiség Kim mellett. Nem tűnik díszletnek és úgy látom nem is a nyugati diplomáciai szokások miatt szerepel mindenhol.
Tévedek?