A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Az üzemed nyugodtan termelhet raktárra is. Én azt látom hogy közelmúlt fegyveres konfliktusaiban olyan hiány volt páncélozott járművekből hogy még az emlékmű T-34 és Sherman tankok is leugrottak a beton talpazatukról.)
Eredményt nem értek el velük és ezen felül kb. vonalvastagságnyi mennyiség volt a teljeshez képest. Szóval fogom a fejem...
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Nekünk még egy Langusta is bőven megfelelne, mert momentán semmi nincs.
Én meg azt nem értem hogy miért kéne aránytalanul többet költeni, annyit úgyse tudunk venni, hogy elég legyen.
A V4-ben van a legtöbb fantázia, egyedül semmire se mész ebben az európai kuplerájban. Addig mindenképpen, amíg magától össze nem dől.
A lengyelek nemzeti érzése erős és nem fogják hagyni magukat, ráadásul minket meg elfogadnak. Nem utolsó dolog.
Sima BM21 vető,uj alvázon,egy új rakétával,amit bármelyik BM21 kompatibilis 122mm-es rendszer kezelni tudhat.Ha meglennének a BM21es vetőink,jo példa lenne a korszerűsitésre.De mivel nincs,és szegények vagyunk,jobbat kell venni.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Na ez az ami nem igaz.
A migráció miatt szedik le a béreket nyugaton is, pontosan ezért jó ha sok tudatlan, buta munkaerőnek nevezett tömeget importálnak mert ezzel gyönyörűen lenyomják majd a fizetéseket, folyamatosan.
Lelombozlak.A bért velünk nyomták le.10enpáréve 2800-3000eurot kerestem D.ben.Most nem érdemes kimennem,mert nem keresek annyival többet,hogy megérje.Harmadával simán kissebbek a bérek.De inkább felére estek
 
  • Tetszik
Reactions: marton

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 838
113
Most, hogy Vásárhelyen nem a kormánypárti jelölt nyert, felmerült bennem a kérdés, hogy egy lehetséges ellenzéki kormány miként viszonyulna a Zrínyi-2026-hoz? Milyen lehet az ellenzéki pártok elképzelése a Honvédség fejlesztésével kapcsolatban?
Tavasszal még a fidesz fog nyerni. 2024 ben már nem valószínű. Addigra amilyen szerencséjük van addigra ismét jön valami balhé. A külhoni magyarok szavazataival (nem azok akik már dobantottak)Na ezért adtak kettős állampolgárásgot nekik
A baj az, hogy kb. azon esetek alapján ítélnek, ahol egy magányos csupasz T-55/72 szutyok mindenféle változata áll szemben TOW2 szintű ATGM-mel. Naná... És egy masszív tüzérséggel, füsttel támogatott támadás esetén hogyan is menne ez komolyabb hk ellen
Itt mindenki egy komoly technológia vs technológia háborút vizionál az elkövetkező évekre. Az elkövetkező évekre egy Szíria/ukrán jelegű konfliktussal kellene inkább számolni.Mintsem F-35 kipróbálása a leendő S-500 as vagy S-400 as rendszereken.
Valahol elég vicces, hogy itt egy csomóan valamiféle V4 együttműködést vízionálnak, holott lassan el lehet felejteni azt hogy V4. A csehek és szlovákok egyértelműen jelezték, hogy ők hova sorolják magukat. Azt is nehezen tudom megérteni, ha a nálunk sokkal komolyabb hadiiprral rendelkező környező országoknak megfelelnek a nyugati cuccok (lengyelek: leo2, f16, amraam, jassm, csehek:gripen, új ifv, stb.) és nem félnek attól, hogy majd a gonosz usa beütve az iddqd parancsot leállítja az összes fegyverüket, akkor nekünk miért is ne lennének ezek tökéletes megoldások
A V4 együttműködést azért vizionálja mindenki mert a Drága nyugat németek/franciák az elkövetkező évekre az utóbbi évek elvonásai miatt ép tacsra vágták a saját hadseregüket. Ne a külső után ítélkezünk. És a legszarabb az egészben hogy amikor gyorsan fel kellene építeni vissza azt a rendszert akkor az emberi tényezők és egyéb tényezők miatt pofára esés lesz belőle. Mert könnyű egy irodai fotelből szervezni. A valóságban aki szervezet már valamilyen folyamatot az teljesen tisztában van vele hogy mennyi buktatóval jár. Visszatérve ha a v4 elbukik itt szervezésben,haderő újjáépítésben,akkor ideje lesz elgondolkodni hogy váltásra felkészüljön az ember.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Nem akarlak elkeseríteni de ez nagyon valós probléma, csak nem látja az emberek többsége, mert fizikailag nem érinti. Még.
Pedig már a szolgálatok tudják hogy mi lesz a kotta. Afrikában, Ázsiában több tízmillió ember fog megmozdulni, mégpedig az EU felé, mert másfelé nem tudnak menni. És a víz, kaja hiány miatt a Kárpát-medence is célpont lesz, rossz esetben tíz éven belül.
Már most is késő volna a külső határok hermetikus lezárására. Elsősorban a migráció okozta konfliktusokra kellene felkészülni, nem egy magyar-román háborúra.
És emiatt fog elpusztulni Európa, a felelőtlen és manipulált vezetői miatt, akik felelőssége vitathatatlan.
Igen nagy probléma a migráció.Az emigráció,ami elhagyja az országot.De ha elér minket a sokmillios tömeg,megint csak nem nehézdandárra van szükség.Jol működő miliciarendszerű Nemzetörség.Mozgékony,tűzerős,erös műszaki támogatással,nagyonjó felderitéssel.Kiss Álmos Péter és"csapata"munkásságát javaslom tanulmányozni e téren
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 900
113
Most, hogy Vásárhelyen nem a kormánypárti jelölt nyert, felmerült bennem a kérdés, hogy egy lehetséges ellenzéki kormány miként viszonyulna a Zrínyi-2026-hoz? Milyen lehet az ellenzéki pártok elképzelése a Honvédség fejlesztésével kapcsolatban?
Esetleg megtöltenék végre konkrét tartalommal? És ha nem oda sz..nak, ahonnan esznek, akkor még javulhat is a viszony néhány országgal. Ezzel együtt pedig a lehetőségek, és az árcédulák. Persze nem minden áron, de attól nem is tartok, hogy több idegen (migráns, letelepedési kötvényes) lenne beengedve, mint mostanában.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 074
10 690
113
Tavasszal még a fidesz fog nyerni. 2024 ben már nem valószínű. Addigra amilyen szerencséjük van addigra ismét jön valami balhé. A külhoni magyarok szavazataival (nem azok akik már dobantottak)Na ezért adtak kettős állampolgárásgot nekik

Itt mindenki egy komoly technológia vs technológia háborút vizionál az elkövetkező évekre. Az elkövetkező évekre egy Szíria/ukrán jelegű konfliktussal kellene inkább számolni.Mintsem F-35 kipróbálása a leendő S-500 as vagy S-400 as rendszereken.

A V4 együttműködést azért vizionálja mindenki mert a Drága nyugat németek/franciák az elkövetkező évekre az utóbbi évek elvonásai miatt ép tacsra vágták a saját hadseregüket. Ne a külső után ítélkezünk. És a legszarabb az egészben hogy amikor gyorsan fel kellene építeni vissza azt a rendszert akkor az emberi tényezők és egyéb tényezők miatt pofára esés lesz belőle. Mert könnyű egy irodai fotelből szervezni. A valóságban aki szervezet már valamilyen folyamatot az teljesen tisztában van vele hogy mennyi buktatóval jár. Visszatérve ha a v4 elbukik itt szervezésben,haderő újjáépítésben,akkor ideje lesz elgondolkodni hogy váltásra felkészüljön az ember.

Azt ugye tudod, hogy Szíriában és Ukrajnában a szárazföldi haderőnem teljes vastagságában felvonult?
Az, hogy elavult technikával, az nem azért van, mert úri jó dolgukban nem tudták, hogy mit csináljanak, hanem azért, mert ez volt.
A külhoniak szavazata meg kb. jelképes. 10 képviselőt, ha bejuttat.

Valahol elég vicces, hogy itt egy csomóan valamiféle V4 együttműködést vízionálnak, holott lassan el lehet felejteni azt hogy V4. A csehek és szlovákok egyértelműen jelezték, hogy ők hova sorolják magukat. Azt is nehezen tudom megérteni, ha a nálunk sokkal komolyabb hadiiprral rendelkező környező országoknak megfelelnek a nyugati cuccok (lengyelek: leo2, f16, amraam, jassm, csehek:gripen, új ifv, stb.) és nem félnek attól, hogy majd a gonosz usa beütve az iddqd parancsot leállítja az összes fegyverüket, akkor nekünk miért is ne lennének ezek tökéletes megoldások...

Ha a Rozsomák jön, esetleg azon az alvázon 120-as aknavető is, az azért minden, csak nem szar, szvsz.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Igen nagy probléma a migráció.Az emigráció,ami elhagyja az országot.De ha elér minket a sokmillios tömeg,megint csak nem nehézdandárra van szükség.Jol működő miliciarendszerű Nemzetörség.Mozgékony,tűzerős,erös műszaki támogatással,nagyonjó felderitéssel.Kiss Álmos Péter és"csapata"munkásságát javaslom tanulmányozni e téren
Apérába.Mozgékony és tűzerős Honvédség.Hivatásos erőként.És én visszaállitanám a határvadász osztályok rendszerét is.
 
  • Tetszik
Reactions: Panzerfaust

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 074
10 690
113
Esetleg megtöltenék végre konkrét tartalommal? És ha nem oda sz..nak, ahonnan esznek, akkor még javulhat is a viszony néhány országgal. Ezzel együtt pedig a lehetőségek, és az árcédulák. Persze nem minden áron, de attól nem is tartok, hogy több idegen (migráns, letelepedési kötvényes) lenne beengedve, mint mostanában.

A teljes baloldaltól ugyan azt lehet várni, amit eddig is nyújtottak.
Volt, hogy úgy kellett magyarázni annak idején, hogy a 40-es technikusokból már nem lesz lövészkatona az ország másik felében.

Egyedül a Jobbik fekete ló, mondjuk jó, ha bejut a parlamentbe szerintem. Láttam a honvédelmi programjukat. Megyei tartalékos zászlóaljak/ezredek szükség szerint. Összesen kb. 20000 fő. Emellett valami hasonló, mint ahogy vannak a műveleti tartalékosok, bár ebben a rendszerben az aktív profi alakulatok egy részét is tartalékosok alkotnák. Pl. lövész rajonként ~2 fő, vagy éppen egy adott szakasz harmadik raja, ez több változós, ahogy láttam. A sorozás visszahozása békeidőben meg eléggé nyitott kérdés. Elég sok ollyektum őrzése is átkerülne a honvédséghez minősített időszakban, amit úgy oldanának meg, hogy az ott dolgozó szekusnak be kell állnia tartalékosnak. Megelőző védelmi helyzetben meg átöltözik és (gép)pisztolyt kap.
Menne mindenféle juttatás vagy kedvezmény, + pont egyetemi felvételin, munkahelytől átvállalná az állam a TB fizetését, a hivatásosok fizetésemelést kapnának, meg mindenféle béren kívüli juttatást, miegymás.
Felépítésben kb. a 2000-es tábla visszaállítása. Katasztrófavédelem mint olyan megszüntetése, a feladatok szétosztása tűzoltóságok és a honvédség között, zöldhatár védelme katonai, határátkelők meg maradnak a BM-nél. Bár most éppen önálló határőréggel kampányol valakijük Sopronban...
A túlnyomó részét addigra a honvédségtől nyugdíjba vonult hivatásosok rakták össze. Elég átfogó, csak kicsit rozsdás. Viszont éppen ezért a tiszteknek nagyobb szabadságot adnának, "oldd meg úgy, hogy jó legyen." van valami annekdóta, hogy még Hende kiadott valami feladatot két embernek. Az egyik a szabályokat és az előírásokat betartva nem jutott lófaszra sem, a másik meg megoldotta, de nem szabályosan. Tippeljetek, ki lett kirúgva, és ki lett előléptetve a történet szerint.

Az igazi kérdés a pártvezetés. Meg az a csontos fejű ex-zsaru, nem jut eszembe a neve, de volt ez a szopatós botránya is. Na, ő szeretne belügyminiszter lenni, aztán nem fél átgázolni ezért senkin sem.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 302
113
A szekusok akik a laktanyakat orzik mar regotat ott sek ahhoz nem kell nyulniuk.

Az onallo hatarorseg gondolata reszben jo de reszben nem /valosagba egy uljabb vizfely jonne letre/ jelenleg a mar meglevo rendorsegi csokkent ezaltal aranyaiba....

Rajonkent 2 fo tartalekos egy baromsag mar elnezest csak lehuzzak a rajokat osszekovacsolasok mennek a levesbe... A raj az raj az lehetoleg mozogjon eggyutt nem szabad kulsosokkel lerontani ha nem muszaly...
Eddig is az old meg magad vagy valahogy hozzallas volt a jellemzo es ez epp hogy problema mert az ido tobszorose megy el a feladat vegrehajtasara mint ahogy a szabajzat irja hogy biztositani kell a feladat vegrehajtasahoz szukseges eszkozoket es szemelyi allomanyt... /de ezt mindenki ismeri civilbe is meg lehet oldani barmit pl gepek nelkul csak mire elkesziteted a gephelyetessitot gyaktan tobb idobe tllik mig a gepel megcsinalni es meg bele se vagytal.../
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 302
113
Azt meg nem ertem miert gondolja azt mindenki hogy a tiszteknek nincs onallosaguk feladat vegrehajtasaban. Meg a kk nak is van... Nem szokas megmondani hogyan hajtsa vegre a feladatot /nem is torodik vele senki mert az a dolga a vegrehajtonak hogy megoldja kulonben nem lenne ra szukseg/ ... A cel van meghatarozva felulrol lefele es minden tiszt adja lejebb a feladatot es mind ugy oldja meg ahogy o azt akarja... Es igy alkot egy nagy egeszet. /a dd tabornoknak mindegy hogy joskka kk melyik arokba bulyik el az ut szelen oneki az a fontos hogy joska kk legyen az ut szelen... Ahogy a szd nek is mindegy hogy a 2. Szakasz farkasfogba vagy vonalba halad elorre az a lenyeg hogy adott helyen vonuljon elorre a kijelolt pontig... A hd nak is tok mindegy hogy a rajparancsnokok hova jelolik ki gyulekezesi pontjaikat az alenyeg hogy legyenek es tudjon rolla hol vannak... /ezeket nem hatarozzak meg fentrol mert ezeket az tudja aki ott van.../
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 302
113
Es a rajparancdnok se mondja meg hogy te abba a melyedesbe menjel vagy az a fa moge bulyal azt mondja meg hogy merre biztosits. Hog te azt a fa torzse mogul vagy a fa. Tetejerol teszed esetleg egy arokbol mind addig lesz.rja amig biztositasz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Most, hogy Vásárhelyen nem a kormánypárti jelölt nyert, felmerült bennem a kérdés, hogy egy lehetséges ellenzéki kormány miként viszonyulna a Zrínyi-2026-hoz? Milyen lehet az ellenzéki pártok elképzelése a Honvédség fejlesztésével kapcsolatban?
Törölnek a teljes programot vagy legalábbis amit csak lehet belőle. Továbbá felszámolnak a maradékot a vilagbeke jegyében. Ahogyan tették azt folyamatosan mikor kormányra kerültek. Ehhez képest sajnos még az is pozitív hogy a fidesz semmit, vagy nem sok mindent csinált eddig ilyen téren.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 302
113
A leg ritkabb esetben van hogy fix pontra kerul valaki vagy valami ez is altalaba rovid idelyu dolog altalaba elorre hatramozgas kozben valratett kez biztosits... De ez mar "harcteri" gyakteri taktika... Adott pillanatba eloljaro elkepzelesenek vegrehajzasa de ez is csak azert van mert az ilyen altalaba rogtonzott dolog nem bedrillezett de a lenyeg ekkor a rogtonzottsegen van /nincs ido magyarazni/
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
A teljes baloldaltól ugyan azt lehet várni, amit eddig is nyújtottak.
Volt, hogy úgy kellett magyarázni annak idején, hogy a 40-es technikusokból már nem lesz lövészkatona az ország másik felében.

Egyedül a Jobbik fekete ló, mondjuk jó, ha bejut a parlamentbe szerintem. Láttam a honvédelmi programjukat. Megyei tartalékos zászlóaljak/ezredek szükség szerint. Összesen kb. 20000 fő. Emellett valami hasonló, mint ahogy vannak a műveleti tartalékosok, bár ebben a rendszerben az aktív profi alakulatok egy részét is tartalékosok alkotnák. Pl. lövész rajonként ~2 fő, vagy éppen egy adott szakasz harmadik raja, ez több változós, ahogy láttam. A sorozás visszahozása békeidőben meg eléggé nyitott kérdés. Elég sok ollyektum őrzése is átkerülne a honvédséghez minősített időszakban, amit úgy oldanának meg, hogy az ott dolgozó szekusnak be kell állnia tartalékosnak. Megelőző védelmi helyzetben meg átöltözik és (gép)pisztolyt kap.
Menne mindenféle juttatás vagy kedvezmény, + pont egyetemi felvételin, munkahelytől átvállalná az állam a TB fizetését, a hivatásosok fizetésemelést kapnának, meg mindenféle béren kívüli juttatást, miegymás.
Felépítésben kb. a 2000-es tábla visszaállítása. Katasztrófavédelem mint olyan megszüntetése, a feladatok szétosztása tűzoltóságok és a honvédség között, zöldhatár védelme katonai, határátkelők meg maradnak a BM-nél. Bár most éppen önálló határőréggel kampányol valakijük Sopronban...
A túlnyomó részét addigra a honvédségtől nyugdíjba vonult hivatásosok rakták össze. Elég átfogó, csak kicsit rozsdás. Viszont éppen ezért a tiszteknek nagyobb szabadságot adnának, "oldd meg úgy, hogy jó legyen." van valami annekdóta, hogy még Hende kiadott valami feladatot két embernek. Az egyik a szabályokat és az előírásokat betartva nem jutott lófaszra sem, a másik meg megoldotta, de nem szabályosan. Tippeljetek, ki lett kirúgva, és ki lett előléptetve a történet szerint.

Az igazi kérdés a pártvezetés. Meg az a csontos fejű ex-zsaru, nem jut eszembe a neve, de volt ez a szopatós botránya is. Na, ő szeretne belügyminiszter lenni, aztán nem fél átgázolni ezért senkin sem.
Itt nincs se baloldal,se jobboldal.Csak egy bolsevik államrend,ami tehénkedik az országon.És politikusi-oligarha csoportok,amik küzdenek a hatalomért.Ez és a korrupció az igazi bajunk.Nézz rá a MHra,kb a török csendörség szintjén van(nekik is van BTR és Mi17).Nézz rá a HMre.Duplája lassan az MN idők HMjének.Amelyik országnak ilyen állama van,nem kell semmiféle megszálló,kifosztja azt maga az állam.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 900
113
A teljes baloldaltól ugyan azt lehet várni, amit eddig is nyújtottak.
Volt, hogy úgy kellett magyarázni annak idején, hogy a 40-es technikusokból már nem lesz lövészkatona az ország másik felében.

Egyedül a Jobbik fekete ló, mondjuk jó, ha bejut a parlamentbe szerintem. Láttam a honvédelmi programjukat. Megyei tartalékos zászlóaljak/ezredek szükség szerint. Összesen kb. 20000 fő. Emellett valami hasonló, mint ahogy vannak a műveleti tartalékosok, bár ebben a rendszerben az aktív profi alakulatok egy részét is tartalékosok alkotnák. Pl. lövész rajonként ~2 fő, vagy éppen egy adott szakasz harmadik raja, ez több változós, ahogy láttam. A sorozás visszahozása békeidőben meg eléggé nyitott kérdés. Elég sok ollyektum őrzése is átkerülne a honvédséghez minősített időszakban, amit úgy oldanának meg, hogy az ott dolgozó szekusnak be kell állnia tartalékosnak. Megelőző védelmi helyzetben meg átöltözik és (gép)pisztolyt kap.
Menne mindenféle juttatás vagy kedvezmény, + pont egyetemi felvételin, munkahelytől átvállalná az állam a TB fizetését, a hivatásosok fizetésemelést kapnának, meg mindenféle béren kívüli juttatást, miegymás.
Felépítésben kb. a 2000-es tábla visszaállítása. Katasztrófavédelem mint olyan megszüntetése, a feladatok szétosztása tűzoltóságok és a honvédség között, zöldhatár védelme katonai, határátkelők meg maradnak a BM-nél. Bár most éppen önálló határőréggel kampányol valakijük Sopronban...
A túlnyomó részét addigra a honvédségtől nyugdíjba vonult hivatásosok rakták össze. Elég átfogó, csak kicsit rozsdás. Viszont éppen ezért a tiszteknek nagyobb szabadságot adnának, "oldd meg úgy, hogy jó legyen." van valami annekdóta, hogy még Hende kiadott valami feladatot két embernek. Az egyik a szabályokat és az előírásokat betartva nem jutott lófaszra sem, a másik meg megoldotta, de nem szabályosan. Tippeljetek, ki lett kirúgva, és ki lett előléptetve a történet szerint.

Az igazi kérdés a pártvezetés. Meg az a csontos fejű ex-zsaru, nem jut eszembe a neve, de volt ez a szopatós botránya is. Na, ő szeretne belügyminiszter lenni, aztán nem fél átgázolni ezért senkin sem.
Ha kormányváltás lesz, akkor nem lesz baloldal, meg jobboldal. Összefogás nélkül nem ér semmit az ellenzék a választáson. Szerintem az a fekete ló(Jobbik) erősebb mint gondolnánk, és a kiábrándultak, bizonytalanok is inkább őket fogják választani, mint a bukott baloldalt. Szóval ha valaki, akkor a Vona lehet a kihívó. Ha pedig ő alakíthat kormányt, szerintem oda fognak hatni a honvédségi fejlesztések felgyorsítására, a határőrség visszaállítására. Kevésen fog múlni a végeredmény. Lehet hogy pont a külhoni magyarokon. Nem véletlen, hogy egyre inkább nyomják őket, és az egyházakat most pénzzel, míg a külföldön dolgozó magyarokat a háttérbe szorítják. Azon múlik minden, hogy meg tudják-e szólítani a bizonytalanokat és öngólt rúg-e a Fidesz úgy, mint Hódmezővásárhelyen, a lejáratókampánnyal, gyűlöletkeltéssel. Szerintem az embereknek kezd tele lenni a hócipőjük a kormánypropagandával, a felesleges pénzszórással, és a megosztással!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 302
113
Ne a 12 loszeres sorosbol legyen mar meg mindig koindulva hogy aolyan alap kokepzest kapott hogy a loveszteknolye helyet is a rajparancsnoknak kellett meghatarozni.../es mind1 hogy valaki tudta hova kellene ha a masik sik hulye vagy tesz magasrol az egeszre kalap ala kellett venni oket.../

A masik a szakaszok 3 . raja...
Ha adott alegyseg katonaibol allna ossze az a harmadik raj meg oke... De mivel ez nem igen megoldhato csupasz omt sek adnak…. Hat... Az egesz szakaszt vinnek a halalba... Omt ott ovt megelozo katonai szolgalat hianyaba teljes mertekben alkalmatlan barmi nemu fegyveres harcaszatra... Arabus terorpityus modszertan nem valodi fegyveres harcaszat csak lovoldozes es kaosz...

De meg beje idoben is kockazatos... Kulonbanasmodd az egyenruhaba bujtatott a civileknek nagyobb elnezes... A szerdzsok /jogos/ lesajnalasa az egyenruhas civilek iranyaba ne maradjon ki... Evi nemhogy 20 nem eleg 5 x 20 se lenne... Mert civil... /nem azt mondom hogy nincs szukseg tartalekosokra mert van csak ahhoz hogy fegyveres konfliktusba resztvegyenek beavatkozo erokent minimum fel evre be kell hajtani okoet a laktanyaba egyhuzamba... Es meg akkor se eri el azt a szintet mint egy vh s tartalekos.
 
  • Tetszik
Reactions: honved and tonyo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Ha kormányváltás lesz, akkor nem lesz baloldal, meg jobboldal. Összefogás nélkül nem ér semmit az ellenzék a választáson. Szerintem az a fekete ló(Jobbik) erősebb mint gondolnánk, és a kiábrándultak, bizonytalanok is inkább őket fogják választani, mint a bukott baloldalt. Szóval ha valaki, akkor a Vona lehet a kihívó. Ha pedig ő alakíthat kormányt, szerintem oda fognak hatni a honvédségi fejlesztések felgyorsítására, a határőrség visszaállítására. Kevésen fog múlni a végeredmény. Lehet hogy pont a külhoni magyarokon. Nem véletlen, hogy egyre inkább nyomják őket, és az egyházakat most pénzzel, míg a külföldön dolgozó magyarokat a háttérbe szorítják. Azon múlik minden, hogy meg tudják-e szólítani a bizonytalanokat és öngólt rúg-e a Fidesz úgy, mint Hódmezővásárhelyen, a lejáratókampánnyal, gyűlöletkeltéssel. Szerintem az embereknek kezd tele lenni a hócipőjük a kormánypropagandával, a felesleges pénzszórással, és a megosztással!
A jobbik épp most fogott össze az öreg verkomcsikkal, meg Gyurcsánnyal és a tobbiekkel egy közös független jelölt érdekében. Nekem ettől elég hiteltelen a tovabbiakban. A jobbik egyedül nem tud nyerni, ha összefognak a Gyurcsánytol, Bernadettol, a Thurmer Gyulaig mindenkivel akkor onnét meg nincs saját programja semmire pláne nem honvedelemre. Ha még csinál pár ilyen összefogást a ballibekkel akkor a következő választáson az egy százalékot sem éri el. Bár lehet divatba jön itthon is a német módi. De inkább hagyjuk mert ez belpol.