[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Felmerul a kerdes, hogy haborupartit lehet-e konzervativnak hivni. Amcsi terminologiaval talan igen, de Europaban nem. A baloldal a forradalmi az Europai foglamaink szerint, a jobboldali a konzervativ (Petofi-Szecheny,...)
Hááát. Petőfi inkább forradalmár volt.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Nem érted amit mondtam? Teljesen mindegy ki szponzorálja őket. A szakállasokat bármilyen reguláris erőnek szét kellett volna kergetnie. Erre mi van?

Az van, hogy mikor az isis-szel kellett harcolni a kormánycsapatoknak, akkortájt már második éve háborúztak a lázadó szervezetekkel és az al-kaidával és az országnak mindössze kb. a negyedét felügyelték, olyan hosszú frontvonallal, amit talán még egy regionális nagyhatalomnak is nehéz lenne normálisan védeni, nemhogy a szír hadseregnek, amelynek legalább a fele dezertált, vagy meghalt addigra.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Ez amit linkeltél, nincs eltávolítva sehonnan, mert ez egy interjú, amiből botrány is lett, és itt nézhető meg:

Amit viszont írtál, az egy konkrét szöveg volt, az interjúhoz némi tartalmi asszociációt leszámítva semmi köze, mint írod: "Beteszek neked egy pár sort az izraeli külügyminiszter asszony beszédének egy részletét ami a zsidó világkongresszuson hangzott el,". Ennek a forrására lettem volna kíváncsi, mert az ilyen "szájról szájra terjed" dolgok pont a komoly eszmecserét lehetetlenítik el. Lehetséges lenne, hogy nincs forrás, azaz emlékezetből írtad ugyanazt a szöveget amit valaki más egy másik fórumon másnak tuldjadonítva? Akkor elég hamar szarrá torzul a tertalom, és feltételezhető, hogy már meg is történt. Szerintem a "rosszfiúk" egyik eszköze, hogy a saját tevékenységükről terjesztenek blődségeket, hogy ne alakulhasson ki komoly vita, tehát ha mondjuk a Kushner fiú tevékénységéről akar valaki beszélni Trump mellett, akkor vissza lehessen vágni azzal, hogy "ja persze, szíriuszi gyíkzsidók, veszem az alucsákómat" :) Sharid, ha rajtad még nincs csákó akkor lécci dobjad a háttérinfót ;)
Bármi lehetséges, csak ahhoz képest mekkora volt a paláver, ha most beírod a No.1 googlii keresőbe a nevét szinte semmit nem fog kiadni és amit betettél az az i24-nek adott rövid, az eredeti nyilatkozatát tompító bocsánatkérő interjú egy részlete.
Tipikus esete az ösződi beszéd jellegű kommunikációs szarkeverésnek. Nem tudni ki szivárogtatta ki, tényleg az eredeti szöveg-e, akkor és ott mondta-e stb.
Az is lehet,hogy más szövegét adták a szájába és azt terjesztik, de lehet, hogy valóban ilyen szöveget nyomott és most elmísmásolják.
 
  • Tetszik
Reactions: Premortem

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 310
4 586
113

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
August 28th two containers were dropped on Kafr Zita, containing an unknown white powder, and 95%-97% sulphuric acid in a black container.

https://www.bellingcat.com/news/men...hemical-weapons-used-by-the-syrian-air-force/

Ez így műkődőképesnek tünik, de nem túl veszélyesnek. Ha nem ütött agyon, széliránnyal szemben elszaladsz. A gyárban minden épület tetején volt is szélirány jelző.
Valahogy a palackos támadást is meg lehet csinálni, de a cikk is azt kérdezi, vajon mit akartak elérni vele?
Legalább két fénykép azt mutatja, hogy tényleg történt ilyen támadás. Helikoptere meg csak Assadéknak van.
Azt viszont nem értem, hogy senki se videózta azokat a heliket, amikor kidobták ezt a cuccot?
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Nyílván való, hogy magam nevében beszélek.

Nagyon sok jó és érdemi hozzászólásodat olvastam, na de ez??? :

"Viszont jobban érdekelne egy lejátszott tömeges rakétatámadás vs. Sz-400 mérkőzés. "

???? ki akarod irtani az embereket ???? Miféle gondolkodás ez?
Milyen háború? Milyen emberek? Ez alig több egy gyakorlatnál. Legutóbb is eljátszották, csak akkor Pancírral próbáltak lelőni Tomahawkokat. Valószinűleg nem sikerült. Az amerikaiak megtámadják Szíriát, és az oroszok megpróbálják megvédeni őket. Erről szól a dolog. Persze én is tartok az eszkalációtól, de ez azért nem valószinű. Ráadásul félig-meddig orsz hivatalos mondta. Láttunk már ilyet, amikor álruhás oroszok lőttek le amerikaiakat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Arra felhívnám a figyelmet, hogy most szinte senki nincs az Amerikai "koalícióban" Szíria partjainál. Az EU-ból csak Névlegesen Franciaország, és úgy ahogy Anglia. A Franciák viszont nem használhatják a közel-keleti bázisaik reptereit, ezért Franciaországból kellene felszállni a gépeiknek (legalábbis két napja még ez volt a hír a rusvesnán) Németország már egy ideje bejelentette hogy gyakorlatilag technikai okok miatt (alig van működőképes technika) nem vesz részt külföldi missziókban. De sem Kanada, sem Ausztrália sem Törökország nem vesz részt. Tehát amit az USA csinál vagy nem csinál Szíria partjainál vagy Szíriában, azt nem csak ENSZ felhatalmazás nélkül teszi, de még csak nem is NATO akció. De a közel keleti országok is nagyrészt kimaradnak. Szaúd Arábia természetesen az USA oldalán áll (próbálna meg nem) Izrael meg kizárt hogy beleállna egy nagy támadásba (jelképesbe, ami messze elkerüli az utolsó magányos orosz katonát, és "legfeljebb" Iráni Nemzeti Gárdisták halnak meg, az lehet. ) De Izraelnél soha nem lehet biztosan tudni előre. Hogy a háttérben meg kit és hogyan irányítanak és/vagy támogatnak az is más kérdés.
 
B

b4l4g3

Guest
A méltán legendás "brit tudósok" újabb bullsh*t szövege...
"Nem kétséges, hogy vegyi fegyverrel történt támadás. A kérdés az, hogy klórgáz vagy szarin volt a bevetett anyag. Véleményem szerint a kettő keveréke lehetett – nyilatkozta a Financial Timesnak Hamish de Bretton-Gordon brit vegyifegyver-szakértő. A szakértők szerint, mivel ezek az anyagok meglehetősen illékonyak a szabad levegőn, így nehéz bizonyítékokat találni."
https://magyaridok.hu/kulfold/hetekig-vizsgaljak-a-vegyi-tamadast-2993524/

A kis "Hamish" :)
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
A méltán legendás "brit tudósok" újabb bullsh*t szövege...
"Nem kétséges, hogy vegyi fegyverrel történt támadás. A kérdés az, hogy klórgáz vagy szarin volt a bevetett anyag. Véleményem szerint a kettő keveréke lehetett – nyilatkozta a Financial Timesnak Hamish de Bretton-Gordon brit vegyifegyver-szakértő. A szakértők szerint, mivel ezek az anyagok meglehetősen illékonyak a szabad levegőn, így nehéz bizonyítékokat találni."
https://magyaridok.hu/kulfold/hetekig-vizsgaljak-a-vegyi-tamadast-2993524/

A kis "Hamish" :)
Láttam ide be nem tett képeket az állítólagos hullákról (nem volt rajtuk azonosítható, hogy kb. mikor és hol készülhettek a képek, zárt térben közelről fotózták őket lámpafénynél),de azokon kimart szemű és orrú gyerekek és fiatalok voltak ami a klór jellemzője, de komoly mennyiségű hab is jött a szájukból ami meg a szariné.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Valahogy a palackos támadást is meg lehet csinálni, de a cikk is azt kérdezi, vajon mit akartak elérni vele?
Legalább két fénykép azt mutatja, hogy tényleg történt ilyen támadás. Helikoptere meg csak Assadéknak van.
Azt viszont nem értem, hogy senki se videózta azokat a heliket, amikor kidobták ezt a cuccot?
"Helikoptere meg csak Assadéknak van."
Ja, meg csak a környéken Iraknak, meg a törököknek, meg az oroszoknak, meg az USA-nak, meg Izraelnek, meg Jordániának, meg a briteknek Cipruson ... ennyi az egész?!! Libanonnak nincs?!! Ja de, nekik is van ...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
"Helikoptere meg csak Assadéknak van."
Ja, meg csak a környéken Iraknak, meg a törököknek, meg az oroszoknak, meg az USA-nak, meg Izraelnek, meg Jordániának, meg a briteknek Cipruson ... ennyi az egész?!! Libanonnak nincs?!! Ja de, nekik is van ...
Ja. És Damaszkuszba berepülnek vele. Tőled nem ezt vártam.