[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 983
113
Izrael: "Aszadnak meg kell értenie, hogy lépéseinek ára van"
Izrael Bassár el-Aszad szír elnök meggyilkolásával fenyegetőzik, ha maradnak az irániak Szíriában.

Izrael végez Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, és megdönti rendszerét
, ha tovább engedi Irán ténykedését az ország területén - mondta Juvál Steinic infrastruktúra, energia- és vízgazdálkodási miniszter a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek adott interjúban, amely hétfőn jelent meg.

http://www.atv.hu/kulfold/20180507-izrael-aszadnak-meg-kell-ertenie-hogy-lepeseinek-ara-van


Néha elgondolkozom, nem -e lenne jobb (mert megérdemelnék), ha ezeknek egy fundamentalista, lefejezős, barbár-állat vezetésű és felfogású szomszédjuk lenne Szíria területén...:cool:
Egy miniszternek több esze lehetne ennél, még egy arab törzsfőnök a sivatag közepén a tevék között is tudja hogy nem Asszad irányítja Iránt hanem fordítva.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Az orosz légierő ma elkezdte a Daraa környéki terrorista erők bombázását! Ez fontos esemény mivel jelzi,hogy a Hamai és Damaszkuszi zsákok után Daraa jön.Ez egyben üzenet is Izraelnek a Bibinek Putyinnal való találkozója előtt.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Hama,Kafr-Zita
Dcirf-rWAAIPZIh.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Ka-52 lezuhant Szíria keleti részen. Mind a két pilota meghalt..... Na elkezdett minden új tipus feladni, vagy mi?!!!!:(
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Ne aggódjatok Izrael miatt!!
A szíriai légvédelem a világ legjobbjai között van. Az F-35-ösöknek nem sok esélyük lesz.
Még lehet, hogy a szárazföldön is megruházzák az IDF-et, ha nagyon pattognak. A Tigrisek majd elintézik.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 922
113
9 daraa-i FSA csoport szövetségre lépett.
"Battalion of Mujahideen, Battalion of Um al-Yatama, Brigade of Ahel al-Haq ,brigade of Shomoukh Horan the battalion of Deterrence, brigade of Fajer al-Din, battalion of Abu Qasim and the battalion of Ansar al-Haq.
Az új név: "Alliance of al-Harrah Volcano."
http://nedaa-sy.com/en/news/5988
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Telefon mindjart lemerul
Ha este hazakeveredtem megirom mit kell tudni a hir hatterehez.

Na akkor kezdjük a fickóval Steinitz az politikus aki mindenhez IS ért... volt már minden, nemzetbiztonsági bizottság elnöke, hírszerzésért felelős miniszter, rá most meg a fenti... (ne kérjétek hogy összeszedjem mi nem volt, talán csak akasztott ember nem)
2012-ben pld pénzügyminiszterként ő volt az aki leállította az Irán atomlétesítmény elleni egyoldalú, pontosabban izraeli-szaudi akciót.

Ambiciói voltak, rá akart rajtolni a miniszterelnöki posztra, nem jött össze, de a pártban megkerülhetetlen. A biztonsági kabinet munkájában részt ves,z mint minden miniszter.

Mostanában az erős ember szerepét alakítja, ha jól rémlik durva magánszámot tolt pld az izraeli legfelsőbb bíróság ellen, amikor az több kormánydöntést, pld az afrikai menekültek harmadik országba toloncolása- hatályon kívül helyezett.

Itt is kiállt, előadta a saját véleményét ( vagy egy esetleges forgatókönyv tervezetet)mintha hivatalos kormánynyilatkozat lenne.
Azt mondják elég egomániás fazon, nem zavarja ha előadja a porcelán az elefántboltban magánszámot... öt perc hírnévért bármit, ld ezt az akcióját:
https://www.reuters.com/article/us-...vert-contacts-with-saudi-arabia-idUSKBN1DJ0S1


Két hete Natelie Portmant antiszemitázta le.

2017-ben akart gázvezetéket építeni Törökországba...
Talán (majdnem) tegnapi beszédje így érthetőbb, de gondolom kicsit eligazították:

"..Steinitz later released a statement clarifying that he was only “expressing his personal view.”"

Egyébként Aszad, személye, ha valaki kicsit is gondolkodik, érinthetetlen.
más kérdés, hogy ennek a hülyének a szövegére -jogosan- ugrott a fél médiavilág.