[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
(Mondjuk arról is tennék fel egy timelapse videót, ahogy az egészségügyi szakdolgozók ebéd előtt az étkezdében kezet mosnak...azt hinnéd, hogy hackerek feltörték a rendszert, s csak egy fix kép van kimerevítve. Ha étkezés előtt ilyen a higiéniai tudatosság, akkor ne csodálkozzunk, hogy már ki sem akarják adni a kórházi fertőzések adatait...)
Amig elore bejelentett ellenorzesek vannak addig nem is lesz valtozas. ...es meg igy is befigyel az e.coli mindenhol. :eek: Mondjuk egesz europaban ez a szint. Atlag kabe 70% mos kezet a mosdo utan. Ez az araboknal kozel 100%... Kinos.

:)
Aztán majd évek múlva kiadják a közleményt, mint az USAF a Monty Python egyik jelenetében:
Elnézést! Tévedtünk!
Nem. Ez most komoly.
 
  • Tetszik
Reactions: misinator

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Csak érdekességképpen, azoknak, akik csak károgni tudnak:

Előirányzott bérnövekedések az Euban.

projected-real-wage-growth-europe-2018.png


Magyarország a 15. legbékésebb ország a világon!

1920px-GPI_2017.jpg


Ezek az adatsorok egy pillanat alatt annullálják a habzó szájúak napi 22 fröcsögését. Sakk-matt.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostface
T

Törölt tag 1711

Guest
http://hvg.hu/cegauto/20180523_rend...ium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_05_23

"Vagyis azok az esetek, melyekben autósok és motorosok beszámolója szerint a rendőrök hétköznapi személyautóval nagy sebességgel szinte letolják a szabályosan közlekedőket az útról, majd pedig gyorshajtás miatt megbüntetik őket."

Mocskos lehúzógépezet az egész. Mikor bevezették az M1-esen a 100km/h-s korlátozásokat folyamatosan fel-le cirkáltak, 130-cal tolták maguk előtt a kamionokat előző autósokat a belső sávban, majd egyből nyomták rájuk a villogót.
Egyszer engem azzal akart bepalizni, hogy túl hirtelen gyorsítottam ki amikor kibújtam egy kamion mögül, de okosba elenged 5000-ért.

Ha a cigány az aszfaltba veri a felesége fejét akkor meg 43 perc míg kiérnek...
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
M

molnibalage

Guest
Ezek az adatsorok egy pillanat alatt annullálják a habzó szájúak napi 22 fröcsögését. Sakk-matt.
Habzószájúak?
Sakk-matt...?
Aha...
Kisebb arc nem ártana főleg, ha csak agyatlan propagandát tolsz...
  • Előirányzat szó értelmezése ezek szerint meghaladja képességeidet. Volt már 2% feletti eltérés is az álmok és valóság között...
  • Ez saját magához képest fejlődés. Tehát a 4-szer nagyobb bérnél az 1%-os fejlődés az abszolút értékben azt jelenti, hogy a magyar és a német növekedés között akkor mekkora is a difi aboszolútban? Így soha nem fogunk utolérni senkit, az elvándorlás folytatódni fog.
  • Arról volt már szó, hogy ez komoly részben nem a kormány eredménye. Akkora mértékű a munkaerő külföldre áramlása, hogy emiatt nőttek meg a bérek, hogy maradjon már itthon valaki és ne járjon át AUT-ba dolgozni vagy ne hagyja el csak simán az országot a munkaerő. A kormány "jó teljesítményének" sok köze nincs, legalábbis a versenyszférában biztosan nem.
  • Arról miért nem tett be egyetlen propagandista sem adatokat, hogy a megélhetési költség mennyivel lett nagyobb?
    • 2013-ban kétszobás lakást vettem ki Sasadi út táján zöldövezetben havi 85k-ért. Most kétszobás lakások 150k-tól felfelé indulnak, a munkatársam 160k-ért bérel. Nem, nem az 5. kerületben, hanem Kőbánya külsőn. Nekem csak szerencsém van, hogy nem kerül ennyibe a lakhatás és nem a világ végén, de nekem is nagyon komolyan megnőtt költséget jelent úgy, hogy a fizetésem emelkedése azt 2 éves laggal követte le. Ehm...
    • Igen, a lakásárak elszállása a piaci folyamatoknak is köszönhető, de az egyik főbűnös a CSOK. Úgy felvitte az árakat, hogy minden nem gyerekes megszopja, akkor is, ha csak lakást bérelne és nem venne. (Vétel? Ugyanár. Miből?) Pontosan azt történt, hogy a CSOK által beömlő pénzmennyiséggel arányosan minden drágább lett, az építőipar simán 1:1-ben benyeli a beledöntött pénzt. Nekik jó, nekem szopás. Pontosan azt történt, ami előre megjósolt kb. mindenki, aki nem tökkeltütött...
    • Minden szolgáltatás ára kilőtt az égbe a fodrásztól kedve, a hidegburkolóig, az orvosig bezárólag. 3 év alatt a szakorvosi konzultációs díj, munkadíj, ahova eddig jártam úgy 20-40%-kal nőtt helytől függően.
Goshtface kommentjére szándékosan nem reagáltam, de azok után, ahogy hogyan rázendítettek itt egyesek. A Pravda szintű propaganda ömlik azoktól, akik csak ezért vannak itt, semmiféle haditechnikai vagy hadtörténelmi komment nincs. Ez nálam már túllépte az irritáló szintet. El kéne dönteni, hogy akkor ez HT betűkapcsolat jelent-e még valamit az oldal üzemeltetői számára. Ha propagandát akarok hallani, akkor bekapcsolom az M1-et vagy olvasok origót, de erre nincs igényem.

Az különösen vicces, hogy pártunk és kúrmányunk által működtetett rendőrség új gyakorlatáról a propaganda alatt egy kommenttel jön infó...

Komolyan jó lenne, ha a modik elgondolkoznának a Kantin lezárásán vagy a politikai témájú kommentek instant kiszórásán. A kevesebb néha több. Nagyon jól megvolt az oldal sok sok évig anélkül, hogy tered engedtek volna ilyesminek.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 897
21 406
113
Mocskos lehúzógépezet az egész. Mikor bevezették az M1-esen a 100km/h-s korlátozásokat folyamatosan fel-le cirkáltak, 130-cal tolták maguk előtt a kamionokat előző autósokat a belső sávban, majd egyből nyomták rájuk a villogót.
Egyszer engem azzal akart bepalizni, hogy túl hirtelen gyorsítottam ki amikor kibújtam egy kamion mögül, de okosba elenged 5000-ért.

Ha a cigány az aszfaltba veri a felesége fejét akkor meg 43 perc míg kiérnek...

Osztom, magam is tapasztaltam a fentiekbol... Gyonyoru...
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 198
113
CSOK a használt lakásokra csak 1-2 millió forint, ott nem oszt, nem szoroz, pedig az használt lakások árszínvonala nehány év alatt ugyanúgy kétszeres lett. Az új építésűek árán lökhetett valamelyest, de ott meg hiány volt évekig.

Ezt a piac mozgatja, mélységes mélyen voltak a lakásárak a válság alatt, a külföldi lakásárakhoz meg pláne, a piaturizmus nőtt, ráadásul ez egy élhető, szép és olcsó ország. Itt az is király lehet, aki nyugaton valami csóró lúzer lenne csak.

Nem csoda, hogy egy idő külföldi tőke pedig lecsapott a lehetőségre, ami a lakáskiadásban rejlett. Jellemzően Orosz, kínai, angol, esetleg izraeli külföldi befektetők.

Amúgy meg lakás vásárláshoz ott a rekord alacsony kamatozású lakáshitel, 20% önrészt kell villantani. Az egy 20 milliós lakás esetében 4 millió forint. Azert ennyit össze lehet lapátolni, ha valaki nagyon akarja.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
T

Törölt tag 1711

Guest
El kéne dönteni, hogy akkor ez HT betűkapcsolat jelent-e még valamit az oldal üzemeltetői számára. Ha propagandát akarok hallani, akkor bekapcsolom az M1-et vagy olvasok origót, de erre nincs igényem.

Komolyan jó lenne, ha a modik elgondolkoznának a Kantin lezárásán vagy a politikai témájú kommentek instant kiszórásán. A kevesebb néha több. Nagyon jól megvolt az oldal sok sok évig anélkül, hogy tered engedtek volna ilyesminek.


>Be in offtopic
>Rage about offtopic
>MFW
 
M

molnibalage

Guest
CSOK a használt lakásokra csak 1-2 millió forint, ott nem oszt, nem szoroz, pedig az használt lakások árszínvonala nehány év alatt ugyanúgy kétszeres lett. Az új építésűek árán lökhetett valamelyest, de ott meg hiány volt évekig.

Ezt a piac mozgatja, mélységes mélyen voltak a lakásárak a válság alatt, a külföldi lakásárakhoz meg pláne, a piaturizmus nőtt, ráadásul ez egy élhető, szép és olcsó ország. Itt az is király lehet, aki nyugaton valami csóró lúzer lenne csak.

Nem csoda, hogy egy idő külföldi tőke pedig lecsapott a lehetőségre, ami a lakáskiadásban rejlett. Jellemzően Orosz, kínai, angol, esetleg izraeli külföldi befektetők.

Amúgy meg lakás vásárláshoz ott a rekord alacsony kamatozású lakáshitel, 20% önrészt kell villantani. Az egy 20 milliós lakás esetében 4 millió forint. Azert ennyit össze lehet lapátolni, ha valaki nagyon akarja.
Apró hiba, hogy az 55 nm kétszobás lakások ára már a 25-30 millás tartományban van...
 
T

Törölt tag 008

Guest
Mennyire jó volt amikor a most sírók 8 éve teli szájjal röhögtek azokon akik 5-8 millákat buktak a lakásokon mert bezuhantak az árak és közölték, hogy hülyék lesznek venni, mert 20-30 000-ért albérli ami pénze van azt inkább a bankba teszi vagy elnyaralja.
Emlékszem könyörögtünk néhány rokonnak, hogy ne bassza el a pénzét inkább vegyen lakást mert nálunk vidéken 3 millióra leestek. Nem vettek.
Most mindegyik sír, hogy a fizetése fele albérletre megy el és mellette nem tudja összeszedni önerőre a pénzt mert már 7-9 millió ugyanaz a lakás.

Erre mit mondjak? Egyik telken mi is buktunk 4 millát, de a lakásunk azóta 15 millióval ér többet.
Tényleg be kellene vezetni kötelezően a középiskolákba a pénzügyi ismereteket.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 046
3 984
113
Ez esetben nem 4, hanem 5-6 millió forint önrész szükségeltetik. Nem lehetetlen.
És mi van, ha megvan a 20% önrész? Megnézem, hogy egy átlagbérből, ami állítólag most nettó 210 000ft., és ami a felső 10 000 jövedelme nélkül valahol 150 000 környékén lenne, menyi idő alatt gazdálkodnád ki a maradék 80%-ot, több mint 20 millát! Szerintem senki sem akarja a köbükunokáit is eladósítani!
 
M

molnibalage

Guest
Ez esetben nem 4, hanem 5-6 millió forint önrész szükségeltetik. Nem lehetetlen.
Nekem most nem menne... Mondjuk meg sem próbálkozok szólóban irreális célokkal...

Te jó ég, mikor Kelenföldön laktam még tisztán emlékszem a 7,5-9 milliós lámpavasra ragasztott hirdetésekre. Igaz az már 9 éve volt.
Hát igen...

Mennyire jó volt amikor a most sírók 8 éve teli szájjal röhögtek azokon akik 5-8 millákat buktak a lakásokon mert bezuhantak az árak és közölték, hogy hülyék lesznek venni, mert 20-30 000-ért albérli ami pénze van azt inkább a bankba teszi vagy elnyaralja.
Emlékszem könyörögtünk néhány rokonnak, hogy ne bassza el a pénzét inkább vegyen lakást mert nálunk vidéken 3 millióra leestek. Nem vettek.
Most mindegyik sír, hogy a fizetése fele albérletre megy el és mellette nem tudja összeszedni önerőre a pénzt mert már 7-9 millió ugyanaz a lakás.

Erre mit mondjak? Egyik telken mi is buktunk 4 millát, de a lakásunk azóta 15 millióval ér többet.
Tényleg be kellene vezetni kötelezően a középiskolákba a pénzügyi ismereteket.
Ha ezzel rám célzol közlöm, hogy 2008-ban voltam pályakezdő... Másegyéb?
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Status
Not open for further replies.