Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
The Expanse, 3. évad
Én imádtam a The Expanse-t. Az első, de még valamennyire a második évad is úgy volt szórakoztató, hogy közben hard sci-fi volt, ahol nem lógott ki annyira a lóláb. A sima egyszeri néző kapott egy izgalmas űr-akció sorozatot, aki meg várt a hard sci-fi-re, az meg a nyálát csorgathatta az ilyen jeleneteken:

140_coriolis.jpg

A Coriolis erő hatása a kiöntött whiskey-re egy forgó lakómodul belső palástján létrehozott mesterséges gravitációnál​

1525478160.jpg

Ugyanezen erő hatása egy falnak dőlő nő hajára (feltapad a falra)
Eközben az űrhajók kialakítása is logikus, a fizikának megfelelő, vagyis a szintek nem "repülőgép módra", a hajó hossztengelyeében vannak elhelyezve, hanem egymás felett (vagyis mint egy emeletes ház) - mert gyorsításkor ugye a gyorsulás "lefele" fog haladni, ráadásul az űrhajók CGI modellje is korrekt volt.

E mellett ott voltak a karakterek, Miller igazi badass volt, Avalasara karizmatikus... és itt egy picit megtört a vonal, mert a főhősök többsége elég gyatra színészi tehetséget hoztak össze. Sem Holden, sem Naomi karaktere nem volt sem erős, sem jól játszott. Alex és Amos hátrább voltak tolva, de paradox módon mégis jobban játszanak egy fokkal, mint az első sorban ülők. Nem is szólva az epizódszereplőkről, Anderson Dawes (színész: Jared Haris) vagy K. Lopez (Greg Bryk) például eléggé kiemelkednek, kár, hogy kevés időt töltenek a képernyőn (vagy eleve rövidre volt írva a szerepük). No meg azért ott volt a trükkmesterek mélypontja Julie Mao átváltozott modelljének prezentálásával, ami annyira béna volt, hogy nagyon...

De kárpótolt a történet, a politikai sz@rkavarás, a morál zselés állagának bemutatása és így tovább. Annyira, hogy elnéztem azt, hogy terjed a hang a világűrben. Egye fene, ennyit lenyelek...

Nem volt egy világmegváltó sorozat, de mint Hard Sci-fi űrhajós sorozat, mégis kiemelkedett a Star Trek és Battlestar Galactica fémjelezete mocsárból (azok sem voltak rosszak, csak a fizika mindig el lett gáncsolva a dramaturgia és látványvilág érdekében). A Donnager csatája pedig a maga módján epic volt...

Jött a második évad, és ha pár apróbb-nagyobb marhaságot nem nézünk (pl. "gombnyomsára" deaktiválom a termonukleáris töltetet), akkor nagyjából hozta az első évad szintjét. A mellékszereplők erősödtek, Bobbie például ütött, mint karakter és a színésznő (Frankie Adams) is hozta szerintem a karaktert, Cotyar (Nick E. Tarabay) pedig szintén nagyon jó és bad-ass karakter lett. Még Shawn Doyle is jól formálta meg a Errinwright karakterét (róla nekem az jutott eszembe, hogy mennyire imádta mindenki gyűlölni Joffrey karakterét - ami azért nem kis mértékben a színészt méltatja...).

Itt jön a harmadik évad.

És... hát nem tudom. A történet folyása sem feltétlenül tetszik például Jules-Pierre Mao hogy hozhatta létre csodálatos cégbirodalmát, ha ennyire lazán ping-pongoznak vele. Vagy hogy az UN vezetése körüli szituációkat leírják (kb. az összes problémás rész abban a bizonyos kerek döntéshozó szobához köthető...). Sebaj, tovább lépünk ezen... De a fizika figyelembe vétele valahogy kimerült innentől kezdve a mágneses cipők, és a gyorsulás hatására össze-vissza repkedő szerszámok látványos prezentálásában.

  • Mi a franc ez a "hatótáv" dolog. Bakker, a világűrben nincs hatótáv. Igen, a gyorsítás a lényeg, ezt jól ábrázolták, csak a torpedók nyilván sokkal nagyobb hajtóanyag/tömeg aránnyal rendelkeznek, így jobban tudnak gyorsítani. Ám itt kőkemény "körök" vannak a hatótávolság szerint - ha beleérsz a körbe, kilőnek, ha nem, nem.
  • Kék robbanások a világűrben? Amiatt "elmegy a képernyő"? Meg nem látnak át a kék "felhőn"? Star Trek redux, meglévő technológiákat elfelejtették pár száz év után...
  • Előjöttek a "látványos dolog kell, csináljunk valamit" dolgok, pl. valamiért a raktérben kell lennie két embernek, a sisak oxigénellátása az űrhajóról menjen csővezetéken (soha eddig nem volt ilyen, gondolom nem is lesz többet), és csak azért, hogy aztán az egyik csővezeték elszabadulhasson... Brrr....
  • A legszebb a fénynél gyorsabb railgun-lövedékek és marsi rakéta története volt. Mutatják a hologrammon a stratégiai elrettentő fegyverek helyét, jól láthatóan a Nap körül, nagyjából a Mars pályáján elszórva:
Lv0JWwc.jpg

  • Mi történik? Kevesebb, mint 30 másodperc alatt megteszi a railgun lövedéke az utat a legtávolabbi célpontig is. Ott helyben megvárják a tárgyalóban. Mert kell a feszültség, na. Miközben itt több (tíz-száz)millió km-ről van szó. Amit még a fénynek is időbe tellik meg megtenni, nemhogy egy kinetikai lövedéknek. De a dráma miatt még a fénynél is gyorsabbak lettek a lövedékek.
  • "Szerencsére" a marsi válasz nem késik. Neki sem kell több, mint 20 másodperc, hogy a Földet elérje. Egy rakéta. Ouch...
Szóval... gáz.

Gáz, mert amúgy ez a jelenet például benne sem volt a könyvben. Oké, a könyv csak útjelző, de itt rossz irányba tértek el...

Akkor pedig még nem is beszéltünk arról, hogy a történet nagy ugrásokkal nagy marhaságokat tud összehozni. A másik kedvencem a csőbe huzott Roci-személyzet, akit a saját hajójukon vendégeskedő játszik ki. Szemforgatóan nevetségesen.
Kár, mert közben a Behemoth-on Drummer és Ashford jelenetei irgalmatlanul tetszettek. Inkább rájuk kellene építeni a sorozatot, és nem Holdenékre...
Kár, mert azért néhány karakternek zseniális jelenetek jutottak, Amos kapta a legjobb beszólást talán az egész eddigi sorozatban (I'm that guy)...

Itt álltam meg, és itt kb. kezdem el elveszíteni az érdeklődésem a sorozat iránt. Valahol megértem, hogy a SyFy elkaszálta. Lenne benne potenciál, de túlságosan is hullámzó, ráadásul a fő karakterek közül kevés a valóban szerethető, vagy legalább akire azt mondom, hogy érdekes - nehéz nem a Battlestar Galactica 2k3 / 2k4 mellé lerakni, ahol (legalábbis az elején) szinte mindegyik képernyőre kerülő karakter érdekfeszítő volt a maga módján. Érdekes, hogy sokan a SyFy-t anyázzák, közben meg ugye a gyártó Alcon felelős a sorozatért, a SyFy pedig csak az elsődleges TV megjelenést vette meg (akarta az egészet, de az Alcon nem adta, ezért lett a Netflixen is streamelhető a sorozat...). Ment a nagy, #savetheexpanse kampány, én pedig vakartam a fejem - ezt megmenteni? Minek? Hol vannak azok a jelenetek, azok az apróságok, amitől az első évad annyira különleges volt? Gyakorlatilag sehol, mert nem figyelnek rájuk. Sajnos...

Oké, Jeff Bezos személyesen jelentette be, hogy az Amazon berendeli a The Expanse 4. évadát, de valahogy nem érdekel már. Egy Marsi - Földi - OPA háború érdekelt volna, de ugye abból keveset kaptunk.

Szóval nem tudom. Én csalódtam, és legalábbis ideiglenesen kaszáltam a sorozatot (még nem futott le ugye a 3. évad). Talán majd egyszer befejezem a 3. évadot, mondjuk a 4. évad kijövetele előtt... De (nekem) nem ér sajnos többet.
Az Expanse számomra inkább politikai és akció scifi volt, a fizikát azt nem firtatnám.
- a railgunos rész mondhatni hót felesleges volt, mert sehova se vezetett (meghúzkodták a MAD-bajszát, -2 millió ember), meg eleve egyszerre kellett volna kilőni a platformokat. A railgun túlmelegedése miatt a maradék egység még tudott rakétát indítani, amiből végül egy talált. Dramaturgiailag felpörgették, de nem tűnt irreálisnak.
- Holden és a többiek szó szerint a Naprendszer "söpredéke" volt a Cant.-on, kiugrott/rúgott flottások, ex-OPA, meg aa szociopat. Pont ezért nem zavart az alakításuk, mert hót ártatlanul csöppentek az egészbe
- Mao esetében azért szép fokozatosan rogyott meg a cégbirodalom: a Phoeboe állomás "felrobbant" -> a hajóit szétlőtte a Donager (ott is lopták a hajtóműveket) -> az Eroshoz úgy lopták a tömegoszlató felszerelést és vitték az izomembereket a Ceresről -> az állomást (+ hajót) elintézték Holdenék -> a Ganimedesre ráesett a tükör, szétlőtték Holdenék meg a hibrid és még be is fosott az állomás -> a saját zászlós hajóját is szétlőtte az Ensz -> befagyasztották a földi vagyonát -> az utolsó kísérleti telepnél már alig voltak, a Vénusznak pl közelébe se ment. Főleg, hogy ez egy relatíve kicsi, alapvetően jogi cég volt, ami nem túl rég nőtt nagyra.
- Az OPA túl nagy háborút azért nem tudna tudna viselni, mert max kalózhajói vannak, illetve túl sebezhető bármilyen szempontból. Azt a véletlenül Fred Johnson kezébe esett 14 (vagy mennyi) núkot is hogy babusgatták.

- De egyébként: mi értelme volt szétlőni a Canterburyt?! Ernwright ezzel akarta összeugrasztani a Marsot és az OPA-t?! Csak, mert a Marson is tudtak később a hibridprogramról (Mao ügyesen eladta mindkét oldalnak). Ha meg a protomolekula terkedését akarták megakadályozni, akkor minek volt ott a műtranszponder? Illetve minek darálta be Mao a flottáját a Donager ellen, ahelyett, hogy szép sunyiban ment volna az Erosra, meg tenyésztene a Ganimedesen?! Ezek inkább kínzó kérdések számomra.
 
  • Tetszik
Reactions: Cifu

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
Megnéztem a deadpool 2 és valahogy nem annyira jött be mint az első .
És juggernaut-hoz sem voltak hűek a rendezők mivel ő egy átlagos méretű ember annyi különbséggel hogy ő nem mutáns mivel az . Emberfeletti erejét Cyttorak rubintkövének köszönheti.
A története is vicces a filmnek:confused:
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Az Expanse számomra inkább politikai és akció scifi volt, a fizikát azt nem firtatnám.
- a railgunos rész mondhatni hót felesleges volt, mert sehova se vezetett (meghúzkodták a MAD-bajszát, -2 millió ember), meg eleve egyszerre kellett volna kilőni a platformokat. A railgun túlmelegedése miatt a maradék egység még tudott rakétát indítani, amiből végül egy talált. Dramaturgiailag felpörgették, de nem tűnt irreálisnak.

Nem tűnt irreálisnak, hogy egy perc alatt lezavarták a különböző Föld-Mars távolságokat oda-vissza? :confused:

Holden és a többiek szó szerint a Naprendszer "söpredéke" volt a Cant.-on, kiugrott/rúgott flottások, ex-OPA, meg aa szociopat. Pont ezért nem zavart az alakításuk, mert hót ártatlanul csöppentek az egészbe.

A naprendszer söpredéke, amelyek így leírva érdekes karakterek, de Holden vagy Naomi minden, csak nem érdekes... ;)

- Mao esetében azért szép fokozatosan rogyott meg a cégbirodalom: a Phoeboe állomás "felrobbant" -> a hajóit szétlőtte a Donager (ott is lopták a hajtóműveket) -> az Eroshoz úgy lopták a tömegoszlató felszerelést és vitték az izomembereket a Ceresről -> az állomást (+ hajót) elintézték Holdenék -> a Ganimedesre ráesett a tükör, szétlőtték Holdenék meg a hibrid és még be is fosott az állomás -> a saját zászlós hajóját is szétlőtte az Ensz -> befagyasztották a földi vagyonát -> az utolsó kísérleti telepnél már alig voltak, a Vénusznak pl közelébe se ment. Főleg, hogy ez egy relatíve kicsi, alapvetően jogi cég volt, ami nem túl rég nőtt nagyra.

Ebben van valami, csakhogy gyakorlatilag folyamatosan hülyére veszik. Én valami olyasmi embernek képzeltem el Mao-t, mint mondjuk Jeff Bezos - nem olyannak, mint Mészáros Lőrinc. :)

- De egyébként: mi értelme volt szétlőni a Canterburyt?! Ernwright ezzel akarta összeugrasztani a Marsot és az OPA-t?!
....
Illetve minek darálta be Mao a flottáját a Donager ellen, ahelyett, hogy szép sunyiban ment volna az Erosra, meg tenyésztene a Ganimedesen?! Ezek inkább kínzó kérdések számomra

Nem, a történet kacifántosabb:

  1. Az Marsi kormány felfedezett egy anomáliát a Phoebe-n, és felkérte a Protogen-t (Mao cégét), hogy együttműködve pénzügyileg támogassa a felfedezés kivizsgálását. Így fedezték fel a protomolekulát.
  2. A protogen hatását tesztelni akarták embereken, de ehhez élő alanyokra volt szükség, a Protogen egyik hadihajója, az Anubis elkapta a Scopuli-t, és annak legénységén kísérletezni kezdett. Mindez előjáték volt a későbbi Eros incidenshez, ott ugye nagyobb méretben csinálták ugyanezt.
  3. A Scopuli eredetileg úgy indult el, hogy tudták, hogy valami különleges van az Anubis-on (azt nem tudták, hogy a protomolekula), és azt sem tudták, hogy az Anubis egy hadihajó. Azt hitték csak egy fegyvertelen teherhajó. Így esett meg, hogy az Scopuli miközben úgy indult, hogy elfoglalja és kifossza az Anubis-t, végül ő maga lett áldozata az Anubisnak.
  4. Mao közben szövetkezett Errinwright-al is, hogy tőle is pénzt és támogatást szerezzen. Valójában tehát már ekkor két vasat tartott a tűzbe.
  5. Hogy elvonják a tervezett Eros kísérletről a figyelmet, az Anubis legénysége a Scopuli-t felszerelte egy Marsi vészjel-adóval, erre reagált a Cant. Miközben a mentőcsapat elindult megvizsgálni a Scopuli-t, az Anubis megtámadta és elpusztította a Cant., ami az elképzelések szerint azt jelentette volna, hogy a túlélők jelentik, hogy a Marsiak csapdába csaltak egy Földi vállalat által üzemeltetett teherhajót, amely az Földi érdekszférába tartozó Ceres létfenntartásához igen fontos volt (jég / víz biztosítása a létfenntartáshoz). Ez le is zajlott, mert Holden ugye üzenetet küldött szét, melyben a Marsot tette felelőssé a Cant. pusztulásáért.
  6. Csakhogy a siklót felvette az MCRN Donnager, és a fedélzetén a Lopez először kihallgatta a túlélőket, ami alapján kiderült, hogy itt valami összeesküvés van, ezért próbálták rávenni Holdent, hogy vonja vissza a Marsot felelőssé tevő üzenetét, és segítsen kideríteni az igazságot. Holden nem ment bele, de közben jött az Anubis a testvérhajóival attól hajtva, hogy a Mars a túlélőket kihallgatva esetleg elkezdi összerakni a puzzle darabjait, ezért idejekorán jobb, ha megsemmisítik - amit aztán a Földre lehet majd kenni. Ez is meghiusúlt, mert ugye a Tachi / Rocinante leleplezte, hogy nem az UNMC soraiba tartoztak a támadó hajók.
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Az Marsi kormány felfedezett egy anomáliát a Phoebe-n, és felkérte a Protogen-t (Mao cégét), hogy együttműködve pénzügyileg támogassa a felfedezés kivizsgálását. Így fedezték fel a protomolekulát.
  1. A protogen hatását tesztelni akarták embereken, de ehhez élő alanyokra volt szükség, a Protogen egyik hadihajója, az Anubis elkapta a Scopuli-t, és annak legénységén kísérletezni kezdett. Mindez előjáték volt a későbbi Eros incidenshez, ott ugye nagyobb méretben csinálták ugyanezt.
  2. A Scopuli eredetileg úgy indult el, hogy tudták, hogy valami különleges van az Anubis-on (azt nem tudták, hogy a protomolekula), és azt sem tudták, hogy az Anubis egy hadihajó. Azt hitték csak egy fegyvertelen teherhajó. Így esett meg, hogy az Scopuli miközben úgy indult, hogy elfoglalja és kifossza az Anubis-t, végül ő maga lett áldozata az Anubisnak.
  3. Mao közben szövetkezett Errinwright-al is, hogy tőle is pénzt és támogatást szerezzen. Valójában tehát már ekkor két vasat tartott a tűzbe.
  4. Hogy elvonják a tervezett Eros kísérletről a figyelmet, az Anubis legénysége a Scopuli-t felszerelte egy Marsi vészjel-adóval, erre reagált a Cant. Miközben a mentőcsapat elindult megvizsgálni a Scopuli-t, az Anubis megtámadta és elpusztította a Cant., ami az elképzelések szerint azt jelentette volna, hogy a túlélők jelentik, hogy a Marsiak csapdába csaltak egy Földi vállalat által üzemeltetett teherhajót, amely az Földi érdekszférába tartozó Ceres létfenntartásához igen fontos volt (jég / víz biztosítása a létfenntartáshoz). Ez le is zajlott, mert Holden ugye üzenetet küldött szét, melyben a Marsot tette felelőssé a Cant. pusztulásáért.
  5. Csakhogy a siklót felvette az MCRN Donnager, és a fedélzetén a Lopez először kihallgatta a túlélőket, ami alapján kiderült, hogy itt valami összeesküvés van, ezért próbálták rávenni Holdent, hogy vonja vissza a Marsot felelőssé tevő üzenetét, és segítsen kideríteni az igazságot. Holden nem ment bele, de közben jött az Anubis a testvérhajóival attól hajtva, hogy a Mars a túlélőket kihallgatva esetleg elkezdi összerakni a puzzle darabjait, ezért idejekorán jobb, ha megsemmisítik - amit aztán a Földre lehet majd kenni. Ez is meghiusúlt, mert ugye a Tachi / Rocinante leleplezte, hogy nem az UNMC soraiba tartoztak a támadó hajók.
Köszi, így már jobb a timeline!

Nem tűnt irreálisnak, hogy egy perc alatt lezavarták a különböző Föld-Mars távolságokat oda-vissza
Közben voltak vágások (ha jól emlékszem), így telhetett az idő. Addig kimentek kávézni, szétverettek pár tüntetést stb. Amikor a flottával kommunikáltak, akkor is mindig kihangúlyozták, hogy 20 perc stb. késéssel tudnak kommunikálni.
A naprendszer söpredéke, amelyek így leírva érdekes karakterek, de Holden vagy Naomi minden, csak nem érdekes
Jó, Holden a UN flottánál volt és kirúgták és esze ágában sem lett volna otthagyni a kényelmes XO állást a Cant. élén (a könyv elején a csaj világít rá erre), neki ez totál elég volt.
Alex sem véletlenül nem tüsténtkedett cáfolni a halálhírét.
Naomi meg még az OPA-t is otthagyta...
Amos meg Amos, én a múltja miatt őt sajnálom a legjobban.
Szóval ha nem lőnek ki alóluk két hajót, meg meg szabadul el a szemük láttára a pokol az Eroson, akkor még mindig kint gyűjtenék a jeget a Szaturnuszon tökéletes elégedettségben. Szóval elég botcsinálta hősök, mert valahogy túlélték azt, amit párszázezer embernek nem sikerült.

Amúgy nálam Avasarala, Bobbie Draper (Gunny), illetve Drummer a Fred Johnson "titkárnője" vannak a topon. Avasarlának imádom a hangját és azt a végtelen intrikus hozzáállást az egészhez. Gunny esetében meg az uborkás szendvicses jelenet vitt mindent a Mao-hajón. Drummer mondjuk nem tudom meddig húzza a Motörhead-bajuszos XO mellett, de neki is imádom a hangját. A Belt-akcentust nagyon jól sikerült megvalósítani.

Ami érdekes, hogy kezdetben ráértek piszmogni az alacsony gravitació emberekre gyakorolt hatásával. Erre később már nem volt idő - illetve a sorozat eléggé kint játszódik ahhoz, hogy ne jelenjen meg.
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Ebben van valami, csakhogy gyakorlatilag folyamatosan hülyére veszik. Én valami olyasmi embernek képzeltem el Mao-t, mint mondjuk Jeff Bezos - nem olyannak, mint Mészáros Lőrinc.
Sokkal gyorsabban veszítette az erőforrásait (hajók, ember), mint ahogy reálisan pótolható lett volna. Ha nincsenek az Ensz szankciók, akkor valószínűleg tovább húzza. Az öreg teljesen rá volt cuppanva a protomolekulára és többször kinyilatkozta, hogy kerül, amibe kerül, de rájön, mire való. A hibridesítés inkább afféle mellékes lehetett neki (valamiből kenyeret kell venni), csak amikor rájött, hogy a hibrid tud beszélni a kapuépítésről, akkor támogatta tovább. Ha nem bukik le, meg nem kapja el Holden, akkor sikeres üzletember lett volna. De rossz rockhoperekkel kezdett ki :hadonaszos::D
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Megnéztem a deadpool 2 és valahogy nem annyira jött be mint az első .
És juggernaut-hoz sem voltak hűek a rendezők mivel ő egy átlagos méretű ember annyi különbséggel hogy ő nem mutáns mivel az . Emberfeletti erejét Cyttorak rubintkövének köszönheti.
A története is vicces a filmnek:confused:
Számomra ismét ez volt az év legromantikusabb filmje :rolleyes:
(a végén lévő jelenetekért hatalmas pluszpont jár :D - "ez egy hatalmas ugrás lesz a karrieremben!":p)
Juggernauthoz nem értek, de a kövér gyerek jól tolta.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Közben voltak vágások (ha jól emlékszem), így telhetett az idő. Addig kimentek kávézni, szétverettek pár tüntetést stb. Amikor a flottával kommunikáltak, akkor is mindig kihangúlyozták, hogy 20 perc stb. késéssel tudnak kommunikálni.

Nem volt nagyobb vágás, pl. ugyan azon ruhában voltak végig. A Föld körül keringő railgun-platformokról pedig még ha 0,01c-vel, vagyis 3000km/s torkolati sebességről beszélünk (ami már magában brutális és irreális), akkor is 20 óra a Föld-Mars középtávolság (225 millió km) megtétele. De reálisan már a 0,001c (300km/s) is szép lenne - akkor 8 napról beszélünk...

Jó, Holden a UN flottánál volt és kirúgták és esze ágában sem lett volna otthagyni a kényelmes XO állást a Cant. élén (a könyv elején a csaj világít rá erre), neki ez totál elég volt.

Csakhogy a TV sorozatban nem XO volt, hanem Second Officer (kb. fedélzeti tiszt).

Értem amit mondasz, és valahol tetszene is a karakterek háttere, én a színészi alakítást hiányolom. Utána említed Drummert, de mondhatjuk akár Cotyar-t is. Vagy vegyük elő ismét Lopezt. Aligha vitás, hogy nagyon jó színészi megformálást láthatunk az esetükben...

Amúgy nálam Avasarala, Bobbie Draper (Gunny), illetve Drummer a Fred Johnson "titkárnője" vannak a topon. Avasarlának imádom a hangját és azt a végtelen intrikus hozzáállást az egészhez. Gunny esetében meg az uborkás szendvicses jelenet vitt mindent a Mao-hajón. Drummer mondjuk nem tudom meddig húzza a Motörhead-bajuszos XO mellett, de neki is imádom a hangját. A Belt-akcentust nagyon jól sikerült megvalósítani.

De pont ez az, amit cikinek érzek. A második-harmadik vonalbéli karakterek sokkal érdekesebbek, jobban megformáltak és megjátszottak, mint az első sorban ülők...

Ami érdekes, hogy kezdetben ráértek piszmogni az alacsony gravitació emberekre gyakorolt hatásával. Erre később már nem volt idő - illetve a sorozat eléggé kint játszódik ahhoz, hogy ne jelenjen meg.

Jah, az első évadban még ugye foglalkoztak a Belter-ek kinézetével...

946jNmR.jpg



SVCW7Ji.jpg


Ez volt....

A harmadik évadban hány tipikus beltert is láttunk? Nullát?
 
  • Tetszik
Reactions: sirdavegd

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Hard scifit nem gyártottak az utolsó 30 évben. A 2010 Űrodüsszeán kívül nem is jut eszembe semmi. Nem működő fizika, rossz űrállomások, az űrben 30G-vel meginduló űrhajók, földi módon mozgó emberek. Szar az egész. Az Alfa Holdbázis szintjét nem tudják megugrani.
Minden űrállomásnak ott vannak az ablakai, ahol a padlónak kellene lenni.
Várom a Randevú a Rámávalt, mint a messiást, de úgy látszik, sose akar elkészülni. Alighanem el is basznák.
A Viharok Bolygója ezekhez képest mestermű.
Ja! Volt ez a Mars Mentőakció! A szereplőn kívül jó volt.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 328
13 661
113
Hard scifit nem gyártottak az utolsó 30 évben. A 2010 Űrodüsszeán kívül nem is jut eszembe semmi. Nem működő fizika, rossz űrállomások, az űrben 30G-vel meginduló űrhajók, földi módon mozgó emberek. Szar az egész. Az Alfa Holdbázis szintjét nem tudják megugrani.
Minden űrállomásnak ott vannak az ablakai, ahol a padlónak kellene lenni.
Várom a Randevú a Rámávalt, mint a messiást, de úgy látszik, sose akar elkészülni. Alighanem el is basznák.
A Viharok Bolygója ezekhez képest mestermű.
Ja! Volt ez a Mars Mentőakció! A szereplőn kívül jó volt.

Interstellar tudományosan helytálló...(leszámítva egy-két ökörséget, amit betettek - pl a kishajók könnyed bolygóelhagyását. Az alapsztori elmélete maga elvileg lehet helyes)
 
M

molnibalage

Guest
Interstellar tudományosan helytálló...(leszámítva egy-két ökörséget, amit betettek - pl a kishajók könnyed bolygóelhagyását)
Tudományosan helytálló...? Egy-két ökörséééééééééééééééééééééég....? Erősen pislogok és kerese mögöttem a kandi kamerát. Mind a newtoni, mint a nem newtoni fizikára magasról tett a film.

Az IS az egyik leghulladékabb film, amit valaha láttam. Ment a hype, hogy mennyire realisztikus (az egy frászt...). Ezen még átugrottam volna, de a többi része is pocsék volt. Mint film. A sci-fi buzi tesó és haverja úgy álltak fel, hogy "ez mi a tököm volt?". Képzelheted én hogyan, aki csak jól akart szórakozni...

Nolan amúgy is overhypeolt alak, de ez a filmje aztán. Hujujujujuj...

Senkinek sem merném ajánlani, bár mozin kívül lehet, hogy legalább a hangerejét sikerült belőni a filmnek. Borzalmas volt IMAX-ben. Hol halk volt hol megsüketült az ember...

Annyira felbaszta az agyam, hogy IMAX filmet 2013 után idén láttam emlékeim szerint újra, a Ready Player One-t. Na, az meg is érte az árát. (Ráadásul IMAX 3D volt.)
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Nem volt nagyobb vágás, pl. ugyan azon ruhában voltak végig. A Föld körül keringő railgun-platformokról pedig még ha 0,01c-vel, vagyis 3000km/s torkolati sebességről beszélünk (ami már magában brutális és irreális), akkor is 20 óra a Föld-Mars középtávolság (225 millió km) megtétele. De reálisan már a 0,001c (300km/s) is szép lenne - akkor 8 napról beszélünk...
Azt értem, hogy a hologramon a Mars körül rossz helyre tették a platformokat a grafikusok, de ennek amúgy is valahol a Föld körül kéne lennie. Különben egy rakétás válaszcsapásra is várni kéne egy hónapot.
A sorozatot nézve fel se tűnt, hogy nem ott van.
Mondjuk amikor az Erost próbálták leszedni, ott is durván mentek a rakéták (meg horpadt be Holdenék szeme a sok g-től).

Csakhogy a TV sorozatban nem XO volt, hanem Second Officer (kb. fedélzeti tiszt).

Értem amit mondasz, és valahol tetszene is a karakterek háttere, én a színészi alakítást hiányolom. Utána említed Drummert, de mondhatjuk akár Cotyar-t is. Vagy vegyük elő ismét Lopezt. Aligha vitás, hogy nagyon jó színészi megformálást láthatunk az esetükben...
Most épp a könyvet tolom, abból maradt az XO.
Cotyar és Drummer mondjuk profik a maguk területén, nem misfit rockhoperek.
Holdenről nekem mindig ez a figura ugrik be:
099.jpg


Jah, az első évadban még ugye foglalkoztak a Belter-ek kinézetével...
Annyira nem baj szerintem. Ha belegondolsz, egyedül az ENSZ-fejesek voltak rendes G-ben, amúgy a marsiaknak és a beltereknek is furán kéne kinézniük. Még Holdennek vagy Hammerlocknak is, mert rég nem jártak a Földön.
Az első évadban ezt úgy oldották meg, hogy Millernek meg a pénzeseknek volt valami beültetésük, ami miatt rendesen fejlődtek. Különben kereshettek volna egy rakás színészt:
CY3yzM3U0AEI8e2.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Cifu

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Azt értem, hogy a hologramon a Mars körül rossz helyre tették a platformokat a grafikusok, de ennek amúgy is valahol a Föld körül kéne lennie. Különben egy rakétás válaszcsapásra is várni kéne egy hónapot.

Rosszabb. Ha nem LEO-n űlnek azok a lopakodó Marsi platformok, akkor az egésznek nincs értelme a prezentált formában.
De azért a Marsi lopakodók se sokáig lopakodnának a Föld körüli pályán, tehát ez így mindenképpen vicces.

Szóval ez az egész jelenetsor ezer sebből vérzett. A forgatókönyvírók akartak egy nagy és drámai jelenetet. De azt már nem vállalták be, hogy az időtényezőt is figyelembe vegyék. Zavarjuk le egy jelenetben, no... Oszt ez lett belőle...

Cotyar és Drummer mondjuk profik a maguk területén, nem misfit rockhoperek.

Háááttt.... Naomi főmérnök lesz a Behemoth-on, szóval ő sem a kilovoltos vezetékek szig-szallagozásánál ragadt le.
Alex ugyan úgy írja le magát, mint egy teherhajó-pilóta, de ehhez képest azért valódi hadihajó-pilótákat is folyton hülyére vesz, szóval nem kezdő.
Amos? Igazából amire nagyon kíváncsi lennék, az egy Bobbie vs. Amos harc. Az igazi titánok harca lehet. És nem Bobbie-ra fogadnék...
...

Az első évadban ezt úgy oldották meg, hogy Millernek meg a pénzeseknek volt valami beültetésük, ami miatt rendesen fejlődtek. Különben kereshettek volna egy rakás színészt:
CY3yzM3U0AEI8e2.jpg

No ez az, de anno kerestek. Azóta nem keresnek...
A Behemoth-on pedig aligha a pénzes belterek gyűjtőhelye.[/QUOTE]
 
  • Tetszik
Reactions: sirdavegd

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Interstellar tudományosan helytálló...(leszámítva egy-két ökörséget, amit betettek - pl a kishajók könnyed bolygóelhagyását. Az alapsztori elmélete maga elvileg lehet helyes)
Hát, az nekem magas volt.
A másik baj, hogy egy működő scifi jószerivel élvezhetetlen. A világűr nem embernek való vidék. Ha meg már nem ilyen emberek leszünk, a történeteink mai szemmel nagyon furcsák lennének.
Ez a kedvencem, de nem igazi scifi: https://www.google.com/url?sa=t&rct...=te4zBQG54fg&usg=AOvVaw2oAw3ZJEHUYxkVqBhb0gAF
Működő még az Europa Report. Nem csoda, Artur Clarke-tól lopták. Viszont nem túl jó.
Jó volt még a Hold, de az alap ötlet marhaság, és a pasi földi mozgású a Holdon.
Alien? OK, de honnan a gravitáció?
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Amos? Igazából amire nagyon kíváncsi lennék, az egy Bobbie vs. Amos harc. Az igazi titánok harca lehet. És nem Bobbie-ra fogadnék...
Hát, Amost eddig elég sokszor meglőtték, Bobbie meg meg kinyírt egy hibridet.
Monduk puszta kezes harcban Amos lehet tovább bírná, bár a szinésznő valami durva MMA-s néni, szóval ezt se hinném.

Naomi főmérnök lesz a Behemoth-on, szóval ő sem a kilovoltos vezetékek szig-szallagozásánál ragadt le.
Amúgy a Tycho vállalat nem prüszköl a szent hajó lenyúlása miatt? Mert gondolom a Mormonok perelnek, az meg tök jó, hogy az állomást behálózta az OPA, de ha nincs miből kenyeret, levegőt meg vizet venni, akkor szívás van.

A Head-Miller viszont durva, mondjuk Holdenből tuti nem lesz Baltar a 4. évad végére, mert legalább nem Tricia Helfert írták be a fejébe :rolleyes:
LastSup_090917-970x545.jpg
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Hát, az nekem magas volt.
A másik baj, hogy egy működő scifi jószerivel élvezhetetlen. A világűr nem embernek való vidék. Ha meg már nem ilyen emberek leszünk, a történeteink mai szemmel nagyon furcsák lennének.
Ez a kedvencem, de nem igazi scifi: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwju-pKamb3bAhWQhqYKHaHRDgEQtwIIJzAA&url=https://www.youtube.com/watch?v=te4zBQG54fg&usg=AOvVaw2oAw3ZJEHUYxkVqBhb0gAF
Működő még az Europa Report. Nem csoda, Artur Clarke-tól lopták. Viszont nem túl jó.
Jó volt még a Hold, de az alap ötlet marhaság, és a pasi földi mozgású a Holdon.
Alien? OK, de honnan a gravitáció?
Hú, az Europa Report az jó volt.
Diszkréten emlékeztetett persze a 2. űrodüsszeiás kínai hajó elleni növénytámadásra, de sokkal érdekesebb volt.
Amúgy én tisztelem Clarkeot, meg meg elolvastam mind 3 könyvet a sorozatból angolul is, de olykor annyira kerekecske-gombocska tud lenni... Akkor már tényleg áldozzunk fel némi fizikát a dramaturgia oltárán (legyen "Fi")
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
Tudományosan helytálló...? Egy-két ökörséééééééééééééééééééééég....? Erősen pislogok és kerese mögöttem a kandi kamerát. Mind a newtoni, mint a nem newtoni fizikára magasról tett a film.

Az IS az egyik leghulladékabb film, amit valaha láttam. Ment a hype, hogy mennyire realisztikus (az egy frászt...). Ezen még átugrottam volna, de a többi része is pocsék volt. Mint film. A sci-fi buzi tesó és haverja úgy álltak fel, hogy "ez mi a tököm volt?". Képzelheted én hogyan, aki csak jól akart szórakozni...

Nolan amúgy is overhypeolt alak, de ez a filmje aztán. Hujujujujuj...

Senkinek sem merném ajánlani, bár mozin kívül lehet, hogy legalább a hangerejét sikerült belőni a filmnek. Borzalmas volt IMAX-ben. Hol halk volt hol megsüketült az ember...

Annyira felbaszta az agyam, hogy IMAX filmet 2013 után idén láttam emlékeim szerint újra, a Ready Player One-t. Na, az meg is érte az árát. (Ráadásul IMAX 3D volt.)
IS-t cseheknél láttam angolul cseh felirattal. Szerinted mennyire anyáztam, amikor Hans Zimmer lerobbantotta a dobhártyámat egy megemelt müzlisdoboz drámai hatásának kiemeléséhez, a beszélgetés meg direkt halk volt?! A film mégére akkorára nőtt a fülem mint egy németjuhásznak.
post-15.jpg

Amúgy a sci-rész érdekes volt, láthattunk:
- féregjáratot, 4 dilenziósra hajtogatott emberrel
- idő dilatációt
- nagy hullámot
- feketelyukat (erre volt tudományosan mindenki rágerjedve, mert szimulálták rendesen az anyag áramlását oszt valami ilyen jött ki)
- fagyott gázos bolygót
- Mat Damont ezúttal _nem_ _sikerül_ _megmenteni_ (ezért cserébe ott ragad a Marson IS)
- a 4 dimenziós teret a végén megint Clarketól nyúlták az Űr Odüsszeia végéről (1. könyv)
- bónusz mindent megzabáló gomba, amitől minden biológus fosik (bacira, vírusra mindig lehet rezisztens egyedet találni, gombus ellenben tarolhat...)
Plusz happy end:
- Mad Damon meghal
- a lánya is meghal
- a robot nem hal meg
- múzeumba kerül a farmja
- a csaj meg kolonizál, csak nem tudjuk Mikor

Plusz az egész egy nagy időhurok, mert ezekből az emberekből lesz a jövőben a feketelyuklakó társadalom, akik Cisco-kapitánynak megnyitják a DS-9 mellett a féregjáratot, hogy átjöhessen a Domínium elpicsázni a Föderációt és a klingonokat...
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 291
17 363
113
A Marco Póló Netflix sorozatot látta valaki? Szerintem nagyon jó lett, izgalmas, kellő mértékben keveri a harci, politikai és mindennapi jeleneteket. Hogy mennyire korhű, azt nem tudom megítélni, de nem tűnik túlzónak. :D
 
  • Tetszik
Reactions: fulcrum11

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 328
13 661
113
Mert?
Hát, az nekem magas volt.
A másik baj, hogy egy működő scifi jószerivel élvezhetetlen. A világűr nem embernek való vidék. Ha meg már nem ilyen emberek leszünk, a történeteink mai szemmel nagyon furcsák lennének.
Ez a kedvencem, de nem igazi scifi: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwju-pKamb3bAhWQhqYKHaHRDgEQtwIIJzAA&url=https://www.youtube.com/watch?v=te4zBQG54fg&usg=AOvVaw2oAw3ZJEHUYxkVqBhb0gAF
Működő még az Europa Report. Nem csoda, Artur Clarke-tól lopták. Viszont nem túl jó.
Jó volt még a Hold, de az alap ötlet marhaság, és a pasi földi mozgású a Holdon.
Alien? OK, de honnan a gravitáció?

Nekem a szingularitás megjelenítése tetszett, meg hogy a Hawking féle könyvek nyomán próbálta a jelenlegi kvantum fizikát megmutatni - erre gondoltam.
Persze tele volt marhasággal, de az alapelv, hogy a gravitációrás és a lokális-galaktikus időt meg a tesseractot kezelte, az alapjaiban megegyezett az Idő Rövid Történetében szereplővel (Vagy Stanislaw Lem Kudarc című könyvében szereplővel). Az akkréciós korongot is nagyon szépen jelenítette meg. Összességében tetszett.