[HUN] Védelempolitika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 450
17 688
113
"Mint elmondta, a tanácskozáson aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy az ukrán hadsereg egy zászlóaljnyi - mintegy nyolcszáz és ezer közötti - katonát kíván áttelepíteni keletről a három NATO-tagállam közelében fekvő Beregszászra, egy olyan városba, ahol a legnagyobb a magyarság aránya. Hozzátette, ennél még nyugtalanítóbb az ukrán honvédelmi minisztérium indoklása, amely szerint a lépésre Ukrajna területi integritásával szembeni fenyegetések miatt van szükség. Ez azt jelenti, hogy Kijevben fenyegető tényezőként tekintenek a magyar nemzeti közösségre, amely felháborító, ezért Magyarország a leghatározottabban visszautasítja azt – jelentette ki."

De nem fognak támadni. Annyira nem hülyék, hogy új frontot nyissanak. Egyébként meg saját katonai erők országhatáron belüli mozgatása sehol sem minősül agressziónak. Akkor sem, ha az oroszok csinálják Zapad hadgyakorlat néven, meg akkor sem, ha az ukránok nevezik a területi integritás megvédésének. Tőlünk nem hinném hogy tartanak, mert ha bevonulnánk, azzal az összes létező játékszabályt felrúgnánk, inkább csak a magyar kisebbséget akarják megfélemlíteni.
Meg azért mi sem maradtunk adósak. Biztos ami biztos alapon az északkeleti megyékbe vezényeltük az állomány egy részét, ilyen-olyan indokokkal.
https://honvedelem.hu/109273_szelso...atnak_a_magyar_emberek_a_katonak_segitsegere_

Nyílván nem fognak. NATO tagállam vagyunk ahova ők is csatlakozni akarnak. Porosék annyira azért nem hülyék.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 450
17 688
113
Nem istenbizony.
1, Ki indulna meg értünk? Senki. Ha jól tudom az 5-ik cikkely se kötelező csak erőhöz mérten. (ami beindul, vagy be se indítják)
2, Mire érnének ide? Hogyan? Mennyi szervezés kellene hozzá, diplomáciai,politikai döntések,logisztika?
3, Az ukránok most Nato + EU csókosok.
Ugyan már, ennek a két gittegyletnek már vége, még papíron el működik vagy 10-20 évet, de az első konfliktus korábban szétrobbantja ha beüt.

Azért én a lengyelekre számítanék.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 387
2 635
113
Talán. Attól függ mi ígérnek nekik Poros Jankóék.

Röhej lenne ha szégyen szemre az oroszoknak kellene interveniálni miattunk.

Ha már biztpol, nem kellene a csodálatos 2026-ban valami TÉNYLEGES KATONAI képeséget is fejleszteni?
Igény volna rá. Kezdésként 800! M1es.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 081
10 239
113
Egy kis spottterkedés;
10:45- kor Sokorópátka felett egy C-147-es húzott el Dk felé.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 882
22 274
113
Asszem határvadász akarok lenni :oops::p
hatarv.jpg


 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
A közös majdani EU hadsereg lefektetésével később lehetőség nyilhat a Nato ból való kilépésre. Vagy partnerségi szintre való együttműködés elérésére.
Ki mit gondolna?
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
A közös majdani EU hadsereg lefektetésével később lehetőség nyilhat a Nato ból való kilépésre. Vagy partnerségi szintre való együttműködés elérésére.
Ki mit gondolna?
1, Ha ilyen hadosztály létre jön mi területünkön és parancsnoksággal, akkor az alááshatja egy esetleges USA harci egység ide telepítését.
2, ahogy írtam a szomszédos államokkal közösen állítjuk fel, akkor ezzel kizárjuk azt, hogy ezen államok magyar más katonai tömbhöz csapódjanak.

Én is reálisnak azt gondolom, hogy ilyen hadosztályba Szlovének-Osztrákok-Szlovákok és Csehek küldhetnek csapatokat rajtunk kívül. Ezen országokkal a külpolitikánk is hasonló. Hadosztály keretein belül egy Cseh-Szlovák-Magyar Gripen légi ezred is felállhat. Osztrákok meg lehet idő kérdése hogy EF lecserélik Gripenekre.
Valamint ezen országokkal közös fegyver beszerzések is elindulhatnak, nagyobb tétel nagyobb kedvezmény elve!
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
javítom magam:
2. Nagyon zagyvára sikerült
2. helyesen: ahogyan írtam amennyiben a szomszédos államokkal közösen sikerül fel állítani a hadosztályt, az alakulatba csapatokat küldő országoktól nem igazán kell tartanunk onnantól. Pl létrehoznak egy Kis-Antantot vagy Szlovén-Osztrák-Cseh-Szlovák katonai tömb. A hadosztály csendes politikai támogatója szerintem a bajorok lesznek !
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
A közös majdani EU hadsereg lefektetésével később lehetőség nyilhat a Nato ból való kilépésre. Vagy partnerségi szintre való együttműködés elérésére.
Ki mit gondolna?
Szerintem ez egy esetleges "menekülőút" lenne a nagypályások szarkeverése ellen.
Nem csak orosz --><--amerika esetleges konfliktusára gondolok direktbe,hanem ennek a két ország csatlósainak a hülyeségei miatt.
Törökök,románok,ukránok,balti országok stb
Be kell látni,hogy a németek nem fognak háborúzni senkiért sem.Egy új katonai tömb létrehozzása,jó indok nekik,hogy kimaradjanak a balhéból.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and nekerdez

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
Át gondolva a dolgokat, a hazai katonai fejlesztések ezen Európai hadosztály szükségletei szerint is érdemes lehet majd vizsgálni.
Ez bennem is felmerült hogy ezen költségesebb katonai fejlesztések ennek a létrehozandó új hadosztály igényeit tudná kielégíteni elsősorban. És csak ezután a magyar honvédség igényeit. Viszont így ismét csak "szűk területre" tudnánk fejleszteni. Értem ez alatt hogy a felajánlott hadosztályba a dandáron kívül max egy dandárt tudnánk felfegyverezni a megfelelő szintre. Egy hadosztály felállítása viszont csak több országok bevonásával lehetséges. Mind emberanyag mind modern technika bevonása. Pozitívuma hogy a beszerzési árak a mennyiségek miatt kedvezőbbek.
Vagy felszerelünk egy komplett dandárt ez alatt a 8-10 év alatt és egyúttal ez a dandár is egyben lenne a felajánlott hadosztály része. Ez utóbbi lesz inkább. A többi ország részéről is.
A német iparnak így lehetősége nyílik hogy ismét kibontakozzon európában. (had ipar) Mert 3-4 dandárt felszerelni megfelelő modern felszerelésekkel. Értve ez alatt nehéz technikát,hig tech technikát,stb...... nem kis összeg lenne. De még mindig olcsóbb így mint a legatyásodott német hadsereget felfejleszteni. A közös hadosztály vs német "újrafegyverzés"
Igen én is így látom hogy a németek nem akarnak vagy nem fogják tudni vállalni 2024 ig azt a bizonyos 2% ot ne feledjük 85-100 milliárd euróról van szó. Ha viszont maradnak 1% nál. Akkor a mostani szinten vagy foldozgatáson már tudják tartani a meglévő hadsereget. 35-45 milliárd Euró. Így pár milliárddal hozzá is tudnak járulni a költségekhez a közös hadosztályba.
Nyugat-Európa az iszlamizáció miatt egy lőporos hordó ez a hadosztály 2025-2030 között állhat fel és válhat bevethetővé!
2030-ra Nyugat-Európába forrongó övezet lesz! Ezen hadosztály biztosíthatja Bajor függetlenséget miközben iszlám fenyegetés ellen védelmet képes nyújtani
Véleményem szerint is ez lesz a célja ennek a hadosztálynak. Plusz a keleti "szász" tartományok. Berlin kívül még tiszta terület az iszlamizáció szempontjából. És még mindig van bennük életösztön. Nem elhanyagolható tényező. Ezzel számolni kell majd ha a szükség úgy kívánja.
Továbbá azzal is egyetértek hogy így magyarország és a térségi országoknak van egy lehetőségük hogy "előremeneküljenek" egy esetleges nagyobb "baráti" amcsi hadosztály/dandárok idehelyezésével.
A kínaiak színrelépésével új gazdasági alapok jelenhetnek majd meg a későbbiekben itt a térségben. Ha jönnek a kínai befektetők előbb utóbb jönni fog vele együtt a védelmi ipar képviselete is. Legalábbis a megjelenésére az elkövetkező években számíthatunk majd. Elöszőr kisebb együttműködések szintjén. Egy két "kacat" vásárlása utána ha a helyzet úgy kívánja a nagyobb és modernebb áruk is meg fognak jelenni. Érdekérvényesítés.
Szerintem a Balkánra is fel kellene készülnünk. Most Horvátországot,Szlovéniát kihagyom. Ők is tisztában vannak a szomszéd Albániában/Boszniában fellépő egyre erősődő szalafista nézetekkel. Ráadásul a lakoságuk rohamosan csökken. Igen Bulgáriáé,Szerbiáé és a keresztények száma Macedoniában. Ez sajnos ránk nézve egy újbóli Puskaporos hordó. Nem hiába tüntettek a múltkorában Orbán képével Szkopjéban a "keresztény" ek.
Ehhez viszont későbbiekben vagy bevonunk a térségből még egy országot. (jó eséllyel Szerbiát vagy Bulgáriát. Vagy egy partnerségi megállapodást kötünk velünk. Mármint a védelmi politikában. Mert Horvátország,Szlovénia így kevés lesz egy esetleges beavatkozáshoz ha a helyzet nagyon úgy fogja kívánni. (látva a Brüsszeli echo tv videót, kint a helyzet nem súlyos hanem katasztrofális. Ahol már katonák is járőröznek ott előbb utóbb a rendet demokratikus eszközökkel nem lehet majd fenntartani. Ahol az állam nem képes már érvényesíteni a jogállamiságát ott az állam mint hatalmi szerv meg szűnik létezni.)
Szerintem a következő felvonás ez lesz a későbbiekben. A balkánra értettem. Szerbia,Bulgária.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Ez bennem is felmerült hogy ezen költségesebb katonai fejlesztések ennek a létrehozandó új hadosztály igényeit tudná kielégíteni elsősorban. És csak ezután a magyar honvédség igényeit. Viszont így ismét csak "szűk területre" tudnánk fejleszteni. Értem ez alatt hogy a felajánlott hadosztályba a dandáron kívül max egy dandárt tudnánk felfegyverezni a megfelelő szintre. Egy hadosztály felállítása viszont csak több országok bevonásával lehetséges. Mind emberanyag mind modern technika bevonása. Pozitívuma hogy a beszerzési árak a mennyiségek miatt kedvezőbbek.
Vagy felszerelünk egy komplett dandárt ez alatt a 8-10 év alatt és egyúttal ez a dandár is egyben lenne a felajánlott hadosztály része. Ez utóbbi lesz inkább. A többi ország részéről is.
A német iparnak így lehetősége nyílik hogy ismét kibontakozzon európában. (had ipar) Mert 3-4 dandárt felszerelni megfelelő modern felszerelésekkel. Értve ez alatt nehéz technikát,hig tech technikát,stb...... nem kis összeg lenne. De még mindig olcsóbb így mint a legatyásodott német hadsereget felfejleszteni. A közös hadosztály vs német "újrafegyverzés"
Igen én is így látom hogy a németek nem akarnak vagy nem fogják tudni vállalni 2024 ig azt a bizonyos 2% ot ne feledjük 85-100 milliárd euróról van szó. Ha viszont maradnak 1% nál. Akkor a mostani szinten vagy foldozgatáson már tudják tartani a meglévő hadsereget. 35-45 milliárd Euró. Így pár milliárddal hozzá is tudnak járulni a költségekhez a közös hadosztályba.

Véleményem szerint is ez lesz a célja ennek a hadosztálynak. Plusz a keleti "szász" tartományok. Berlin kívül még tiszta terület az iszlamizáció szempontjából. És még mindig van bennük életösztön. Nem elhanyagolható tényező. Ezzel számolni kell majd ha a szükség úgy kívánja.
Továbbá azzal is egyetértek hogy így magyarország és a térségi országoknak van egy lehetőségük hogy "előremeneküljenek" egy esetleges nagyobb "baráti" amcsi hadosztály/dandárok idehelyezésével.
A kínaiak színrelépésével új gazdasági alapok jelenhetnek majd meg a későbbiekben itt a térségben. Ha jönnek a kínai befektetők előbb utóbb jönni fog vele együtt a védelmi ipar képviselete is. Legalábbis a megjelenésére az elkövetkező években számíthatunk majd. Elöszőr kisebb együttműködések szintjén. Egy két "kacat" vásárlása utána ha a helyzet úgy kívánja a nagyobb és modernebb áruk is meg fognak jelenni. Érdekérvényesítés.
Szerintem a Balkánra is fel kellene készülnünk. Most Horvátországot,Szlovéniát kihagyom. Ők is tisztában vannak a szomszéd Albániában/Boszniában fellépő egyre erősődő szalafista nézetekkel. Ráadásul a lakoságuk rohamosan csökken. Igen Bulgáriáé,Szerbiáé és a keresztények száma Macedoniában. Ez sajnos ránk nézve egy újbóli Puskaporos hordó. Nem hiába tüntettek a múltkorában Orbán képével Szkopjéban a "keresztény" ek.
Ehhez viszont későbbiekben vagy bevonunk a térségből még egy országot. (jó eséllyel Szerbiát vagy Bulgáriát. Vagy egy partnerségi megállapodást kötünk velünk. Mármint a védelmi politikában. Mert Horvátország,Szlovénia így kevés lesz egy esetleges beavatkozáshoz ha a helyzet nagyon úgy fogja kívánni. (látva a Brüsszeli echo tv videót, kint a helyzet nem súlyos hanem katasztrofális. Ahol már katonák is járőröznek ott előbb utóbb a rendet demokratikus eszközökkel nem lehet majd fenntartani. Ahol az állam nem képes már érvényesíteni a jogállamiságát ott az állam mint hatalmi szerv meg szűnik létezni.)
Szerintem a következő felvonás ez lesz a későbbiekben. A balkánra értettem. Szerbia,Bulgária.


Az okfejtésed első fele ott hibázik, nem véletlen, hogy hadosztály Orbán kezdeményezése és vezetése is legalább 50 % magyar lesz! Mai német vezetés jogosan ettől a hadosztálytól távol fogják tartani. Máskülönben Bajorország kiválás nem tudja katonailag támogatni egy legyengül német haderő ellenében! A hadosztály egységeit adó országokat már felsoroltam ( Szlovénia is benne lesz). Bajorok és német tőkések majd közvetett befektetésekkel finanszírozzák a hadosztály felállítását! Egy hadosztály 10 000-25 000 katonát jelent kb?
De a helyzet ahogy megkívánja még egy ilyet létre fognak hozni. Monarchia 2.0 létre jötte jelen folyamatok tükrében az Európai kultúra megmaradásának kulcsa. Tagok: Bajorok,Csehek,Szlovákok,Szlovének, Osztrákok és mi Magyarok esetleg Észak-Olaszok, Horváthok, szerbek.

Orbánék azon terve hogy német kutató intézetek települjenek át hazánkba, nem maguktól találták ki. Trianonkor az elcsatolt területekről az egyetemek anno ilyen módon települtek megmaradt magyar területekre. Ma ismert vidéki egyetemeink egy része így jött létre!

Kínáik Európában az új játékosok akik ráadásul szeretnek hosszú távra tervezni!

Kelet-Közép Európa demográfia krízisét a nyugati menekültek érkezése mérsékli részben, más felől ukránok beáramlása, 3 részt kínaik és más Ázsia népek beáramlása.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo
T

Törölt tag 008

Guest
Csak szólok, hogy az új közös Magyar-Szlovák-Horvát-Szlovén hadseregnek előbb a semleges nem NATO tag Ausztriát kell anslusszolnia mielőtt a Bajor függetlenséget kivívja, mivel ezen országokkal Bajorországnak nincs közös határa.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Csak szólok, hogy az új közös Magyar-Szlovák-Horvát-Szlovén hadseregnek előbb a semleges nem NATO tag Ausztriát kell anslusszolnia mielőtt a Bajor függetlenséget kivívja, mivel ezen országokkal Bajorországnak nincs közös határa.
Mivel Európai hadosztály osztrákok benne lesznek jó eséllyel. Kurz eleve szoros barátságot ápol a Bajorokkal és az AFD-vel ! Bajorok meg nagyon elkezdtek mozgolódni ! Csak ahogy Bayer Zsolt ők nem katalánok ez esetben a függetlenségi törekvések kapcsán senki nem beszél NATO és EU tagság megszüntetéssel.
Bajorország maga egy nagy Európai ipari központ!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and tonyo

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
"Csak ismételni tudom magam ! Eu-s közös hadosztály létrehozása több célt szentesít! Ezzel van esély kimaradni USA vs Orosz csatlós meccsből. Bajor-Magyar hadipari együtt működés stb Amennyiben az általam felsorolt szomszédos országok csatlakoznak a hadosztály létrehozásához win-win helyzet mindenkiknek. Se őket se minket onnantól nem lehet beugrasztani, olyan helyzetben ami nem akarunk!"

Igen, nekem is tetszik ez a gondolat, de. Van egy de. Ha az USA háborúba provokálja az oroszokat, majd amikor az oroszok megindulnak nyugat felé, akkor az USA hirtelen hazacuccol, cserbenhagyja a baltikakat és a lengyeleket, és ráereszti az oroszokat a német-magyar tömbre, akkor mi lesz? A német-magyar tömb szövetséget ajánl majd az oroszoknak, vagy ellen próbál majd állni a nyugat felé megindult orosz erőknek? mi lesz?

Mivel jelenleg is a magyar külpolitika nem orosz ellenes, sőt a Monarchia 2.0-ban potenciálisan részt vevő egyik ország külpolitikája se. Így nincs indok egy össze ütközésre! Az meg téves feltételezés, hogy Putyini irányzat mindenképpen területeket akar szerezni. Oroszoknak és a megmaradt keresztény európai államoknak ugyan úgy iszlám fenyegetéssel néznek szemben! A német-magyar tömb oroszokkal való hosszú távú szövetsége igen valószínű mert win-win szövetséget jelent!

Jelenleg nem az a kérdés, Európában, hogy melyik ország fog dominálni 2050 vagy 2060-ban ! Az a kérdés hol marad meg az Európai kultúra ! Éghajlat változás demográfia kihívásokat, egyszerűen elemi létszerveződési kérdések az amelyre választ kel adni. Bogár László ezeket a Háttérkép műsorban szokta fejtegetni.

Megjegyzem a Kínaiak szeretnek hosszú távon gondolkodni, olyan országokba nem fektetnek be, amelyek helyzetét nem tekintik hosszú távon biztosítottnak!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 878
113
"Csak ismételni tudom magam ! Eu-s közös hadosztály létrehozása több célt szentesít! Ezzel van esély kimaradni USA vs Orosz csatlós meccsből. Bajor-Magyar hadipari együtt működés stb Amennyiben az általam felsorolt szomszédos országok csatlakoznak a hadosztály létrehozásához win-win helyzet mindenkiknek. Se őket se minket onnantól nem lehet beugrasztani, olyan helyzetben ami nem akarunk!"

Igen, nekem is tetszik ez a gondolat, de. Van egy de. Ha az USA háborúba provokálja az oroszokat, majd amikor az oroszok megindulnak nyugat felé, akkor az USA hirtelen hazacuccol, cserbenhagyja a baltikakat és a lengyeleket, és ráereszti az oroszokat a német-magyar tömbre, akkor mi lesz? A német-magyar tömb szövetséget ajánl majd az oroszoknak, vagy ellen próbál majd állni a nyugat felé megindult orosz erőknek? mi lesz?


Szerinten nem olyan egyszerű az Oroszok at háborúba ugrasztani,ők tudják milyen egy nagy háború,már a németek is ,meg kb mindenki itt európában,nagyjából elég is volt mindenkinek,mindenki a legvégső opcióként tekint rá,az usa érzi egyetlen opciónak,mint tárgyalási alap.
Nem mellesleg melyik kke ország tudna az Oroszokkal érdemben háborúzni?
Még egymással sem, mert egyszerű en nincs mivel.
1% esélyt adok egy újabb össz európai háborúra,egymással,nagyobb sanszot adok 10-15 év múlva egy ny. európai muszlim hadsereg,és mi,kke országok közötti komolyabb háborúra,amit viszont egy keleti nagytesó segítsége nélkül esélyünk sincs megnyerni,de még lelassítani sem igazán tudnánk őket, persze Záhonynál,vagy Kharkovnál elhangzana a "sztoj" és onnan már a muszlimok sem éreznék annyira motiváltnak magukat,hogy tovább bővítsék a kalifátust,de az már rajtunk nem fog segíteni.
Ki kéne húzni a buksinkat a rózsaszín álmokkal teli vedérből végre.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Szerinten nem olyan egyszerű az Oroszok at háborúba ugrasztani,ők tudják milyen egy nagy háború,már a németek is ,meg kb mindenki itt európában,nagyjából elég is volt mindenkinek,mindenki a legvégső opcióként tekint rá,az usa érzi egyetlen opciónak,mint tárgyalási alap.
Nem mellesleg melyik kke ország tudna az Oroszokkal érdemben háborúzni?
Még egymással sem, mert egyszerű en nincs mivel.
1% esélyt adok egy újabb össz európai háborúra,egymással,nagyobb sanszot adok 10-15 év múlva egy ny. európai muszlim hadsereg,és mi,kke országok közötti komolyabb háborúra,amit viszont egy keleti nagytesó segítsége nélkül esélyünk sincs megnyerni,de még lelassítani sem igazán tudnánk őket, persze Záhonynál,vagy Kharkovnál elhangzana a "sztoj" és onnan már a muszlimok sem éreznék annyira motiváltnak magukat,hogy tovább bővítsék a kalifátust,de az már rajtunk nem fog segíteni.
Ki kéne húzni a buksinkat a rózsaszín álmokkal teli vedérből végre.
A nagy büdős lónak a 5 lábát. Muszlimok ha Birodalmi csillagrombolót adsz a kezébe akkor se győznek ! Izrael se azért győzött oly sokszor mert annyival jobb volt a haditechnikája stb hanem mert a muszlimok inkompetensek. Náluk a gerilla harc dívik és az is csak akkor eredményes ha az ellenség humánus. Amennyiben az ellenség gond nélkül pergőtüzet lövet városokra és civilekre is game over vesztettek.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and gergo55

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
A nagy büdős lónak a 5 lábát. Muszlimok ha Birodalmi csillagrombolót adsz a kezébe akkor se győznek ! Izrael se azért győzött oly sokszor mert annyival jobb volt a haditechnikája stb hanem mert a muszlimok inkompetensek. Náluk a gerilla harc dívik és az is csak akkor eredményes ha az ellenség humánus. Amennyiben az ellenség gond nélkül pergőtüzet lövet városokra és civilekre is game over vesztettek.
Előbb legyen hozzá technikánk és emberanyagunk. Normális nem beszaró. Más különben ugyan úgy járunk mint Szíriában az SAA. Mert hiábba van felszerelésed, emberanyagod ha az emberek (katonák) nem akarnak komolyabban harcolni. Igen jó pár évbe beletelik majd hogy mind morálisan mind technikailag az a hadosztály készen álljon a harcra. Addigra ahogy irtad a muszlimok is meg fognak erősődni a szalafizmus jegyében. És igazuk lehet azoknak a véleményeknek hogy a várható harc segítség nélkül nem fog menni. Orosz/Kínai. Mert a szalafistákat is várhatóan nyomni fogják. Hiábba az arab mentalitás ha annyian lesznek mint "az oroszok" és nyomni fogják őket. Kína hosszútávban gondolkodik. Több tíz évekre előre. És minden aprólékos tényezőt számításba vesz. Ha 8-10 év múlva Európában kitőrne a "polgárháború" mert sajnos igen nagy esély van rá. Akkor az Európai terep is a nagyhatalmak játékasztala lesz. Usa vs Kína/Oroszország. Ez elkerülhetetlen. Ebből következően a az áldozatot nekünk Európaiaknak kell vállalni. Mert semelyik hatalom nem fog áldozatot vállalni értünk. Csak annyit amenyit az érdekeik kívánják.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55
Status
Not open for further replies.