A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 746
64 979
113
A Széles féle "Ikarus" katonai busz, ahol nem jelenik meg az Ikarusz felirat.
A riportból érdemes megnézni az összeszerelés "minőségét" mutató fotókat.....
https://sony872.blog.hu/2018/03/23/honvedsegi_currus_ariesek_atadoja
No és azt is, hogy szinte semmi Magyar cucc nincs benne.
Az már csak az én véleményem, hogy a sebesültszállító és a törzs busz belső kicsit olyan gagyi, vagy finomabban vonalasan eccerű tervű?
Figyelem: az előbbi sor nem fikázás, de ha már az adófizetők pénzén ment, akkor használható és tisztességesen tervezett/összerakott cucc legyen....
Vajon hogy rakják be a leszakadt lábú sebesültet oda alulra? Megkérik bújjon be? Attól függetlenül hogy a kiállított mintapéldányok hulladék minőségben összeszereltek, meg hogy nem is IKARUS, (mert ennyi erővel Borsod Volánt is matricázhattak volna rá) nincs bajom azzal hogy buszt vettek. Csak sima személyszállító kivitelben kellett volna mindet,(mert a törzsbusz meg a mentősbusz az egy rettenet) és nem ettől a gagyi minőségű cégtől. Na meg városból csak nyáron menjenek ki, nehogy elakadjanak valami hóátfúvásban télen, vagy valami xar agyontiport keskeny úton. Földútra, mezőre, erdőbe meg soha, semmi esetre sem.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 910
73 299
113
Nem tudom, hogy van-e jelentősége a sorrendnek vagy hogy milyen ország nagykövetét fogadta Benkő Tibor, de ...


2018. június 21.
A brit nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a külföldi nagykövetek közül elsőként Iain Lindsay-t, az Egyesült Királyság budapesti nagykövetét fogadta június 21-én, csütörtökön, Budapesten.


2018. június 28.
Az új amerikai nagykövetet fogadta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter hivatalában fogadta David Cornstein amerikai nagykövetet, akit az új beosztására Donald Trump amerikai elnök jelölt ki februárban


2018. július 09.
Olaszország nagykövetét fogadta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter
Udvariassági és egyben bemutatkozó látogatásra érkezett Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez július 9-én, hétfőn, Budapesten.


2018. július 10.
A dél-koreai nagykövettel találkozott a honvédelmi miniszter
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter hivatalában fogadta a bemutatkozó látogatásra érkezett Choe Kyoo Sik-et, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetét, július 10-én, kedden.


2018. július 17.
Németország budapesti nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter
Udvariassági és bemutatkozó látogatásra érkezett Volkmar Wenzel, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez július 17-én, kedden.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
A sorrend a következőket jelenti:
1. az angollal közöltük, hogy nem veszünk használt fregattot.
2. az amerikaival, hogy inkább olasz gyártású F35-öt veszünk, mert abban Ferrari motor van.
3. az olasszal közöltük, hogy szeretjük a tésztát, nem engedünk be senkit, ja... és veszünk Mangustát, mert kifutó áru meg néhány F35-öt.
4. a koreaival közöltük, hogy veszünk fapados K2-t, semmi extrával (ágyu, lánctalp, stb.)
5. a némettel közöltük, hogy most nem adunk a keleti frontra több hadosztályt, de van párszáz migrink, azt szívesen adjuk.
 
M

molnibalage

Guest
Mert mashogy nem így mennek a dolgok? Biztosan a magyarok talaltak fel a korrupciót. Ugyan mar! A te vezéreid is így csinalták. Sőt te is így csinálnad.
Nekem nincsenek vezéreim. Vagy kikre gondolsz itt? Az utolsó mondat meg aztán különösen vicces annak fényében, hogy ingyen készítek dolgokat közösségnek. Vastag személyeskedés.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Egy kis bulvár: a miniszterelnök az "új" honvédségi Airbus géppel ment Izraelbe:
http://www.nepszava.hu/3002111_hungarian-air-force-az-amerikai-elnokoket-koppintja-orban
1201962.jpg
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Azért erre számítani lehetett. Mondjuk inkább ők, mint a por üljön rá. Meg azért mégiscsak komolyabban vehető így egy nemzet vezetője, mondjuk. kissé nagy ehez de na...
Nem nagy mert soha se egyedül megy, biztonságiak és tanácsadók szakpolitikusok stb Putyinhoz is vitte magával Csányi Sándort stb
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Még jó, hogy a honvédség kapta.

Vannak biztonsági protokollok, amit egy wizz-gépen nem hinném hogy meg lehet csinálni. Főleg izraeli úticél esetén.
Illetve a stáb nagysága, ugyanúgy mint a kínai látogatás idején, de itt még a szolgálatok is résztvevők. Ne feledjük, a moszat "főhadiszállására" utaznak, azok pedig nem akárkik.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Innen is várható valószínűleg valamilyen fejlesztés.

"Magyarország jelentős hadseregfejlesztésbe kezdett, Izrael pedig komoly tudással és tapasztalattal rendelkezik ezen a területen."

http://www.origo.hu/itthon/20180717-yossi-amrani-interju-izrael.html

Igen, mondták a rádióban a hm-esek, hogy "együttműködésre készülnek" - hogy ez mit takar egyelőre nem tudni. Annyi pénzünk nincs, tehát túl sokra nem érdemes számítani.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 926
18 391
113
Igen, mondták a rádióban a hm-esek, hogy "együttműködésre készülnek" - hogy ez mit takar egyelőre nem tudni. Annyi pénzünk nincs, tehát túl sokra nem érdemes számítani.

Nem tudjuk mennyi pénzünk van, ez a helyzet. Szerintem annyi, amennyit akarunk. Ezt bizonyítják a történések. Akkor is ez volt, amikor mindent leépítettünk, mert csak annyit adtunk rá. Most meg HM büdzséből szinte alig vettünk valamit, miközben röpködnek a százmilliárdok már a hírekben. A helikopterbeszerzés ami fix. Nem hallottam hogy a HM saját zsebből fizetné. Vagy igen ? Tehát ha Viktor azt mondta erős lesz a Honvédség, akkor lehet hogy tényleg az lesz.
 

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
Még jó, hogy a honvédség kapta.

Komolyan ezzel foglalkoztok ? Igazi kis emberek vagytok, szánalamas.....
Inkább azon gondolkozzatok, milyen Izraeli védelmi együttmüködésre gondoltak.
Felhívnám figyelmet ez nem a társalgó , hogy azon puffogjatok hogy Orbán hogy merészeli egy magasrangú Magyar delegációs tárgyalásra az Magyarország repülőgépét használni, hanem ez egy HADITECHNIKAI FORUM. Kérlek fáradjatok át valamelyik erre fenntartott oldalra 444.hu, 24.hu stb....
Köszi
 

Sivatagiróka

Well-Known Member
2017. február 7.
276
603
93
Szerintem kisebb tételekre gondolhatunk amugy csak Izraelből beszerzendő fegyverekbe, max Spike stb... Kiváncsi lennék mikben gondolkoznak.