Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 456
23 920
113
Hogy kik a nácik boki az mindenkinek a saját megnyilvánulásaiból kiviláglik. A te kis brancsod az amelyik éppen ebben a pillanatban is az egyik topikban niggerezik. A másikban romulánozik, a harmadikban férgezik, ebben itt meg ukrizik. Nem vagytok ti különbek az ukrán náciknál, sem jobbak, csak éppen ugyanolyanok.
Te szerencsétlen ukrinak saját magukat hívják Győrben az ukránok, látszik, hogy te életedben ukránt sem láttál maximum csak propaganda anyagban
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Rendben.....
Akkor légy oly kedves és nyilatkozz! Mit kéne tennie az itthoni magyarságnak, kormányunknak, SZERINTED, hogy véget érjenek az atrocitások és visszavonják azokat a törvényeket, melyek sújtják a kárpátaljai magyarokat? Talán bólogassunk? Talán mosolyogjunk, hogy kössziiii...? Talán egyszerűen ne foglalkozzunk velük?
SZERINTED?
Szerintem a kormány csakis egy kompromisszumos megegyezéssel érhet el olyan eredményt ami mindkét félnek megfelel. Amit most tesz a kormányunk azzal nem fognak célt érni. Az ultimátummal, a zsarolással és a fenyegetőzéssel nem fogják elérni a céljukat. Az EU és NATO blokkolás egy vicc. A NATO-t az orosz hadsereg jelenléte blokkolja, amellett már édesmindegy, hogy a magyar kormány blokkol-e vagy sem. Az EU-n sincs mit blokkolni jelenleg, az EU-val a társulási szerződés alapján áll a kapcsolatuk, az már megvan azt már nem lehet blokkolni, tagságról még szó sincs, reálisan 4-5 év múlva benyújtják a felvételi kérelmüket, 4-5 évig tartanak majd a tárgyalások, 10 év múlva lehet majd mit blokkolni, de jelenleg csak egy vicc a blokkolás, nincs mit, ettől biztosan nem fogják visszavonni a törvényt.

És eleve nem is a visszavonást kéne követelni, mert nem fogják visszavonni, nekik joguk van ott törvényt hozni, nekünk nincs jogunk ott a törvényeiket visszavonni. Az a nagy helyzet, hogy Romániában és Szlovákiában is megtanulják a magyarok az államnyelvet, ez tehát EU-konform. Sőt, Lettországban nemrég tiltották be az orosz nyelvű tanítást, nem csak a középiskolától hanem az általánostól, még a magániskolákban is, még az is EU-konform. Nem lehet arra hivatkozni, hogy ha az EU-ba akarnak jönni akkor meg kell ezt tenniük, mert semmi olyat nem tesznek ami ne lenne az EU-ban és ezt ők is tudják.

Ha javítani akarna a magyarok helyzetén a kormány akkor nem a visszavonást követelné, amit nem fognak megtenni, hanem megegyezne velük egy olyan módosításban ami mindkét félnek lemondással jár de mindkét félnek elfogadható, ilyen kompromisszumokról szól az egész EU. Mondjuk megegyezhetnének, hogy a magániskolákra más szabály vonatkozzon, vagy hogy legyen kiegyensúlyozott a magyar és ukrán oktatás, mert a törvény szövege még ezt is lehetővé tenné, csupán jóindulat kéne mindkét féltől de jelenleg egyiknél se látszik.

Orbán nagyon otrombán felprovokálta őket Tusványoson, azt sem azért tette, hogy javítson az ukrajnai magyarok helyzetén, tudta jól hogy amit mond abból konfrontáció lesz nem közeledés. Úgy tűnik neki jó a konfrontáció, mert az ő közönsége ezt értelmezi úgy, hogy kiáll a magyarokért. Pedig ezzel semmit nem javít a helyzetükön, inkább csak ront, viszont a saját helyzetén javít mert a saját szavazóinak ez tetszik. És a másik oldalnak se rossz a konfrontáció ugyanezekből az okokból.

Ahogy lent úgy odafent is ugyanúgy működik a dolog. Lehet magunkat és egymást hergelni, de ebből semmi jó nem születhet. Vagy lehet a békét és együttműködést keresni, ebből lehetne jobb helyzet, de ez nem mindenkinek az érdeke.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Én még nem hallottam erről az esetről. Jó lenne ha adnál róla olyan forrást amiből kiderül, hogy hol volt ez, mikor, ki voltak és annak sem ártana utánanézni, hogy elkapták-e őket, meg lettek-e büntetve. Mert lehet, hogy el lettek kapva és meg lettek büntetve, csak téged az már nem érdekel, mert téged mindig csak az uszulás érdekel.

És szívesen hallanék tőled olyan pozitív esetekről is, amikor a normális magyarok és ukránok valami pozitívat tesznek egymásért, mert ilyen esetek is vannak, csak az ilyen esetek téged nem érdekelnek, mert azokkal nem tudod hergelni magad, mert hogy te állandóan csak ezt teszed, és azokkal az esetekkel nem lehet uszítani sem, mert ez a másik állandó szokásod a dühöngés mellett.
Két forrásom van, egyik egy környékbeli faluban élő barátom, őt nem fogom kiadni senkinek. A másik forrást itt a két ukrán topikban keresheted, mert itt előbb olvastam róla, a barátom élőszóban történő beszámolója csak később jött (évente csak 3-4-szor találkozunk). Házi feladat neked megkeresni, ott megírták azt is pontosan hol és mikor történt ...
Hogy pozitívat is mondjak (csak te már elfelejtetted?): ne mondd hogy nem volt ilyen, csak te ki akartál maradni belőle. Mikor írtam hogy egyház által gyűjtött segélyt viszünk Ukrajnába egy idősek otthonába és meghívtalak téged segíteni is hogy szagolj már egy kis ukrán levegőt, te magad zárkóztál el tőle. Ezek után nem tudom mit vársz még ...
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Két forrásom van, egyik egy környékbeli faluban élő barátom, őt nem fogom kiadni senkinek. A másik forrást itt a két ukrán topikban keresheted, mert itt előbb olvastam róla, a barátom élőszóban történő beszámolója csak később jött (évente csak 3-4-szor találkozunk). Házi feladat neked megkeresni, ott megírták azt is pontosan hol és mikor történt ...
Hogy pozitívat is mondjak (csak te már elfelejtetted?): ne mondd hogy nem volt ilyen, csak te ki akartál maradni belőle. Mikor írtam hogy egyház által gyűjtött segélyt viszünk Ukrajnába egy idősek otthonába és meghívtalak téged segíteni is hogy szagolj már egy kis ukrán levegőt, te magad zárkóztál el tőle. Ezek után nem tudom mit vársz még ...
Hát ebből nem sokat lehetett megtudni az esetről, de a pozitív példa jó, több ilyet kéne hoznod és ezeket ismételgetned újra és újra.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Te szerencsétlen ukrinak saját magukat hívják Győrben az ukránok, látszik, hogy te életedben ukránt sem láttál maximum csak propaganda anyagban


Mi több az ukránok egyik gúnyneve az "ukrop" vagyis kapor mára teljesen bevett megnevezés. Van olyan felvarró ami egy ernyősvirágzatú kapor növény alatt hirdeti a felirat "Ukrop vagyok". Van ahol a az ilyen dolgok visszafelé sülnek el, hiszen az oroszok gúnyneve a "moszkaly-muszka" vagy az amerikaiak "jenki" titulusa teljesen bevetté válik. Normális helyen ezért nem vernek állon ha leírod: "a korcsmaasztalnál egy muszka, egy ukrop és jenki iszogatott". Kár hogy ilyen dolog csak a foci VB-n történhetett meg, (megtörtént, fotó van róla) és nem valamelyik ENSZ közgyüllés szünetében.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A NATO-nak nincs területe, az egy szervezet amelynek tagállamai vannak és ezeknek a tagállamoknak a területe saját magukhoz tartozik, és egyik tagállam sem úgy került be, hogy bevonultak oda tankokkal, hanem mindenki a saját akaratából csatlakozott.

Mindenki "saját akaratából" csatlakozott, aztán bevonultak oda tankokkal. :)
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Hát ebből nem sokat lehetett megtudni az esetről, de a pozitív példa jó, több ilyet kéne hoznod és ezeket ismételgetned újra és újra.
Én meg az ukránoktól várnám inkább a pozitív példákat, azon a területen ők tudnának többet tenni - de sajnos ők inkább a negatívumokban jeleskednek. Te is inkább távol tartottad magad a felkínált pozitív példától, akkor miért tőlem várod a még több pozitívumot, szóljál inkább a testvérkéidnek Kijevben ...
Egyébként jó lenne ha eldöntenéd végre hogy náci avagy kommunista vagy, mert ezek szokták előszeretettel másoknak megmondani hogy tapasztalataik ellenére mit kell nekik ismételgetni ... én inkább szeretem magam eldönteni mit mondjak/írjak, te se kértél még tőlem tanácsot hogy mit írkálj ide ...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
A szofizmus önmagáért való használata önmagában kudarc és nem érték. Nem érvelni, hanem kizárólag retorikát használni, gyakorlatilag kiforgatva mindent...
Ajánlom Szokratész munkásságát. Meg a Szokratész, Platon, Arisztotelész nagy hármas életműveit (de ha sok így egyben akkor legalább Arisztotelész: Organon- Szofisztikus cáfolatok) és az abból alakult iskolákat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 757
64 995
113
A magyarházat felgyújtókat elkapták és bíróság elé állnak, mellesleg nem ukránok voltak hanem oroszok által felbérelt lengyelek. Az emlékmű megrongálóit nem kapták el és már nem is fogják, ott a szabadban nincsenek kamerák, ha lelépnek már nem lehet kideríteni kik voltak. A vonulgatós hőzöngőket nem csukták le mert nincs miért, ahhoz bűncselekményt kell elkövetni, de ha nem sérült meg senki, nem keletkezett kár, akkor nem történt büntethető cselekmény, a vonulgatás és hőzöngés nem az.

Ami a %-okat illeti:
- a kedvenceiteknek a Jobb Szektornak 1 darab széke van a parlamentben, a másik kedvencnek a Szvobodának 6 darab, ti meg velük azonosítjátok a többi 443-at.
- hőzöngős vonulás 1 alkalommal volt Beregszászon ti meg úgy tesztek mintha minden nap lenne, attól hogy ti minden nap elismétlitek ezt attól még 1 alkalom marad
- az emlékmű megrongálói hányan lehettek? 2-3 személy? És szerintetek hányan felelősek az ő tettükért? Tizen? Százan? Ezren? Az egész nép?
- Hány magyart vertek meg? Hányat öltek meg? Tudtok akár egy konkrét esetről is? Mert úgy beszéltek róla, mintha minden nap lenne több ilyen eset is.
Úgy kell nektek az a néhány eset mint egy falat kenyér. Azt ismételgetitek el minden nap, azt vetítitek ki mindenkire, olyanok millióira akiknek semmi közük hozzá. Amikor ezt teszitek akkor ugyanolyanok vagytok mint az ukrán nácik, nem vagytok jobbak náluk, az ő megfelelőik vagytok a másik oldalról. Néhány ember bűncselekményeit vetítitek ki egy egész népre, néhány esetet próbáltok állandó ismételgetéssel mindennapos esetnek beállítani. És ezt azért teszitek, hogy legyen okotok uszulni ugyanúgy ahogy ők teszik.

Az ukrán náciknak is csak az 1%-a követi el tettlegesen a bűncselekményeket, konkrétan azok a személyek akik rongálnak és ölnek, de az ukrán nácik zöme, a 99%-uk csak károg és uszít. Ti is ilyen nácik vagytok aki csak károg és uszít, én nem mondtam rólatok soha, hogy a keménymaghoz tartoztok akik ölnek és rombolnak, ti a károgó és uszító zömnácikhoz tartoztok, akik az én szememben ugyanolyanok mint az ukrán zömnácik.
Csak 6, meg csak stb... Meg a többi bújtatott náci a különféle pártokban, ott van pl a Majdan alatt "torvenyesen" kiszabadított gázos Julcsa, na ugye a sok banderistak meg tamogatoijnak azon cufort ki kellett ám hozni a bortonbol. De vajon hány Szvoboda felé part van nálunk a parlamentben? Egy sem, így a parlamenti székeik száma 0. Vajon hallod -e itt Magyarországon Szalasit éltetni, nap mint nap szerte az országban, képeit kiplakatolva mindenféle ahogy ukránban azt banderaval teszik? Hát szerintem nem hallod, meg a történelem könyvekben is csak egy fél oldalas történet csupán. Magyarország nem Ukrajna, ég és föld a kettő.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Szerintem a kormány csakis egy kompromisszumos megegyezéssel érhet el olyan eredményt ami mindkét félnek megfelel. Amit most tesz a kormányunk azzal nem fognak célt érni. Az ultimátummal, a zsarolással és a fenyegetőzéssel nem fogják elérni a céljukat. Az EU és NATO blokkolás egy vicc. A NATO-t az orosz hadsereg jelenléte blokkolja, amellett már édesmindegy, hogy a magyar kormány blokkol-e vagy sem. Az EU-n sincs mit blokkolni jelenleg, az EU-val a társulási szerződés alapján áll a kapcsolatuk, az már megvan azt már nem lehet blokkolni, tagságról még szó sincs, reálisan 4-5 év múlva benyújtják a felvételi kérelmüket, 4-5 évig tartanak majd a tárgyalások, 10 év múlva lehet majd mit blokkolni, de jelenleg csak egy vicc a blokkolás, nincs mit, ettől biztosan nem fogják visszavonni a törvényt.

És eleve nem is a visszavonást kéne követelni, mert nem fogják visszavonni, nekik joguk van ott törvényt hozni, nekünk nincs jogunk ott a törvényeiket visszavonni. Az a nagy helyzet, hogy Romániában és Szlovákiában is megtanulják a magyarok az államnyelvet, ez tehát EU-konform. Sőt, Lettországban nemrég tiltották be az orosz nyelvű tanítást, nem csak a középiskolától hanem az általánostól, még a magániskolákban is, még az is EU-konform. Nem lehet arra hivatkozni, hogy ha az EU-ba akarnak jönni akkor meg kell ezt tenniük, mert semmi olyat nem tesznek ami ne lenne az EU-ban és ezt ők is tudják.

Ha javítani akarna a magyarok helyzetén a kormány akkor nem a visszavonást követelné, amit nem fognak megtenni, hanem megegyezne velük egy olyan módosításban ami mindkét félnek lemondással jár de mindkét félnek elfogadható, ilyen kompromisszumokról szól az egész EU. Mondjuk megegyezhetnének, hogy a magániskolákra más szabály vonatkozzon, vagy hogy legyen kiegyensúlyozott a magyar és ukrán oktatás, mert a törvény szövege még ezt is lehetővé tenné, csupán jóindulat kéne mindkét féltől de jelenleg egyiknél se látszik.

Orbán nagyon otrombán felprovokálta őket Tusványoson, azt sem azért tette, hogy javítson az ukrajnai magyarok helyzetén, tudta jól hogy amit mond abból konfrontáció lesz nem közeledés. Úgy tűnik neki jó a konfrontáció, mert az ő közönsége ezt értelmezi úgy, hogy kiáll a magyarokért. Pedig ezzel semmit nem javít a helyzetükön, inkább csak ront, viszont a saját helyzetén javít mert a saját szavazóinak ez tetszik. És a másik oldalnak se rossz a konfrontáció ugyanezekből az okokból.

Ahogy lent úgy odafent is ugyanúgy működik a dolog. Lehet magunkat és egymást hergelni, de ebből semmi jó nem születhet. Vagy lehet a békét és együttműködést keresni, ebből lehetne jobb helyzet, de ez nem mindenkinek az érdeke.

Ezek brosúra általánosságok.... Kompromisszum, tárgyalás, megegyezés..... ezeken túl vagyunk. Nem válaszoltál a kérdésemre! Azt írod csak le, mit tett rosszul a kormány és Orbán! Olyan, mint egy 70-es évek beli KISZ-es, aki csak azt tudta mondani, mit ne, meg Imperializmus.....
Ha kérhetném, a KÉRDÉSRE válaszolj! Vagy NE!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Mondom én, hogy kell egy jó kis könnyen kipurcantható ellenség akinek könnyebb elkenni a száját mint a dombasziaknak. Ja, a szaporodó magyarellenésség mellé ajánlom: nemrégiben valami kenőpénzek átvétele közben elkapták Mihajlo Ruszanyukot a szőlősi közigazgatás elnökét. Misa érdekes módon kimondottan magyarbarátnak számított, magyar falvak falunapjain pl alaposan kerékbe törve, de mindenképpen magyarul igyekezett beszélni és mindig hangsúlyozta, hogy ő minden ugocsait képvisel nemzetiségre való tekintet nélkül. A sztoriban nem a korrupció érdekes – egy járási adminisztrációban a portástól az elnökig mindenki sáros valamiben – hanem az, hogy pont most csaptak le rá. Moszkály persze védi a mundér becsületét és kiáll mellette. Az is tény hogy az "Öreg" sem az a kimondott magyargyűlölő, valamint neki is van román állampolgársága meg folyékonyan beszél románul. Szóval az lesz érdekes, ha a kijevieknek végképp elgurul a gyógyszer akkor Moszkály mit tesz majd? Vajon ki veszi majd meg? Mert ugye Baloga is mézes-mázos volt Magyarországgal mindaddig míg ki nem derült, hogy a munkácsi fociakadémiára szánt pénzt nem ő fogja ellopni?

https://karpathir.com/2018/08/05/ruszanyuk-melle-alltak-a-civilek/
"Az Ugocsában működő 18 civil szervezet vezetője nyílt levélben állt ki a korrupcióval meggyanúsított Mihajlo Ruszanyuk, a Nagyszőlősi Járási Állami Közigazgatás elnöke mellett. A levél szerint a hivatalnokot politikai ellenfelei tőrbe csalták..."
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ezek brosúra általánosságok.... Kompromisszum, tárgyalás, megegyezés..... ezeken túl vagyunk. Nem válaszoltál a kérdésemre! Azt írod csak le, mit tett rosszul a kormány és Orbán! Olyan, mint egy 70-es évek beli KISZ-es, aki csak azt tudta mondani, mit ne, meg Imperializmus.....
Ha kérhetném, a KÉRDÉSRE válaszolj! Vagy NE!
Válaszoltam. Ha nem érted meg, akkor ez van. Ha a kormány sem érti meg akkor ez lesz.

A törvényben konkrétan csak annyi van, hogy "több" tárgyat is lehet tartani magyarul. Ez a "több" bármit jelenthet. Még csak módosítani sem kéne a szöveget, csak megfelelő értéket adni a "több"-nek. Ha tényleg meg akarna egyezni a kormány akkor komoly szándékkal leülne velük, hogy együtt határozzák meg mit jelentsen a "több". De ha csak azt tudják pampogni, hogy mindent visszavonni meg blokk, akkor az lesz, hogy nélkülük az ukrán kormány egyedül fogja meghatározni, hogy mennyi a "több".
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 791
80 950
113
Fasiszta olaszokról nem tudok, hogy a DNR-ben harcoltak volna. Vistont tudok arról, hogy olasz neonácik harcoltak/nak az ukrán neonáci Azov zászlóaljban. Ezek tények.

Szerintem az olasz nőcske összekeverte a szezont a fazonnal, mert nem ért hozzá.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Fasiszta olaszokról nem tudok, hogy a DNR-ben harcoltak volna. Vistont tudok arról, hogy olasz neonácik harcoltak/nak az ukrán neonáci Azov zászlóaljban. Ezek tények.

Szerintem az olasz nőcske összekeverte a szezont a fazonnal, mert nem ért hozzá.
Majd a bíróságon előadhatják, hogy nem is az orosz nácik oldalán harcoltak hanem az ukrán nácikén. Bár a bűncselekmény szempontjából ez egyre megy, úgyhogy ezzel nem ússzák meg. És lehet, hogy az ügyész megtöri őket olyan keresztkérdésekkel, hogy ha az ukránok oldalán harcoltak, akkor hogyan kaphattak LNR-es állampolgárságot...
http://espresso.repubblica.it/attua...tra-fascista-che-combatte-in-ucraina-1.311739
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Válaszoltam. Ha nem érted meg, akkor ez van. Ha a kormány sem érti meg akkor ez lesz.

A törvényben konkrétan csak annyi van, hogy "több" tárgyat is lehet tartani magyarul. Ez a "több" bármit jelenthet. Még csak módosítani sem kéne a szöveget, csak megfelelő értéket adni a "több"-nek. Ha tényleg meg akarna egyezni a kormány akkor komoly szándékkal leülne velük, hogy együtt határozzák meg mit jelentsen a "több". De ha csak azt tudják pampogni, hogy mindent visszavonni meg blokk, akkor az lesz, hogy nélkülük az ukrán kormány egyedül fogja meghatározni, hogy mennyi a "több".

Tehát..... Te leírtad, én nem értem. RENDBEN.
Tehát..... Te leírtad, a kormány sem érti meg. RENDBEN.
A jövő:
Te leírtad, ezek a ZÖMNÁCIK nem értik meg.
Te leírtad, a világ nem érti meg.

Most rágom az egerem zsinórját és remegve kérdem: ki lehetsz Te? Aki pedig leírta és SENKI sem érti meg. Mindenki hülye itt?
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Az igazi demokratikus törvény így szólna: Az ukrán nyelv tanítása kötelező, de minden tárgyat lehet magyarul IS tanítani. Ami ettől eltér az antidemokratkus. Ezt Szijjártó közölte is velük. A blokkolásról pedig: Amíg az ukrán hatalom ilyen törvényeket hoz (amihez joga van, de következményei is vannak), addig az európai jognak megfelelően Magyarország vétót emel minden érdemi csatlakozási tárgyalás elé. Ha kicsik vagyunk, ha nem. Ehhez meg - mint EU-tagok - nekünk van jogunk. Ha pedig folytatódnak a magyar kisebbség elleni támadások - ha az oroszok szervezik, akkor akadályozzák meg, ha a helyi nagy arcok, akkor pedig küldjék őket a frontra -, akkor Ukrajnának, bármennyire is rokonszenvezünk a függetlenségével, esélye sem lesz, nemhogy Európához, de a demokratikus nemzetekhez se tartozni. Ukrajnában még élénken él az egykori szovjet mentalitás, fűszerezve jó adag nacionalizmussal. Az utóbbival semmi bajom, mert az igazi nacionalista a nemzet felemelkedéséért küzd, amibe a kisebbségek is beletartoznak. Az ukrán nacionalista nem ezért küzd, hanem a gyenge és védekezésre képtelen lakosság ellen ágál, ahelyett, hogy a fronton bizonyítana - sajnos állami támogatással. Ez nem nácizmus, ez kőkemény sztálinizmus.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Tehát..... Te leírtad, én nem értem. RENDBEN.
Tehát..... Te leírtad, a kormány sem érti meg. RENDBEN.
A jövő:
Te leírtad, ezek a ZÖMNÁCIK nem értik meg.
Te leírtad, a világ nem érti meg.

Most rágom az egerem zsinórját és remegve kérdem: ki lehetsz Te? Aki pedig leírta és SENKI sem érti meg. Mindenki hülye itt?
Ja-ja, itt mindenki hülye, csak Ulippo a helikopter ... vagy maga a NAGY(SZERŰ) ... kicsoda is?!!
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Az igazi demokratikus törvény így szólna: Az ukrán nyelv tanítása kötelező, de minden tárgyat lehet magyarul IS tanítani. Ami ettől eltér az antidemokratkus. Ezt Szijjártó közölte is velük. A blokkolásról pedig: Amíg az ukrán hatalom ilyen törvényeket hoz (amihez joga van, de következményei is vannak), addig az európai jognak megfelelően Magyarország vétót emel minden érdemi csatlakozási tárgyalás elé. Ha kicsik vagyunk, ha nem. Ehhez meg - mint EU-tagok - nekünk van jogunk. Ha pedig folytatódnak a magyar kisebbség elleni támadások - ha az oroszok szervezik, akkor akadályozzák meg, ha a helyi nagy arcok, akkor pedig küldjék őket a frontra -, akkor Ukrajnának, bármennyire is rokonszenvezünk a függetlenségével, esélye sem lesz, nemhogy Európához, de a demokratikus nemzetekhez se tartozni. Ukrajnában még élénken él az egykori szovjet mentalitás, fűszerezve jó adag nacionalizmussal. Az utóbbival semmi bajom, mert az igazi nacionalista a nemzet felemelkedéséért küzd, amibe a kisebbségek is beletartoznak. Az ukrán nacionalista nem ezért küzd, hanem a gyenge és védekezésre képtelen lakosság ellen ágál, ahelyett, hogy a fronton bizonyítana - sajnos állami támogatással. Ez nem nácizmus, ez kőkemény sztálinizmus.
A továbbiakban kitérek a jogokra és következményekre..
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Bocs, az előbbi kétszer ment el.... Tehát..
Mihez van joga Ukrajnának?
Az önálló államisághoz és mindenhez ami ehhez tartozik.

jogok - következmények
Joga van törvényeket alkotni - Szembe kell néznie a rossz törvények következményeivel
Joga van elnyomni a kisebbségeket - Szembe kell néznie a kisebbségek és anyanemzeteik rosszallásával, hovatovább a most zajló belháborúval.
Joga van megbecsülnie a kisebbségeket - Élvezni azt, hogy a kisebbségek színesítik, gazdagítják a többségi nemzetet és háború helyett a béke és a gazdasági jólét növekszik.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka
Status
Not open for further replies.